Λόγω της πανδημίας δεν είναι λίγοι αυτοί αναγκάζονται να φορούν μάσκα πολλαπλών χρήσεων Ν95. Η μάσκα πολλαπλών χρήσεων είναι πιο ακριβή από τις απλές, όμως προσφέρει λίγο καλύτερη ασφάλεια και έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές. Μπορείτε να διαβάσετε τις διαφορές ανάμεσα στις απλές και τις μάσκες πολλαπλών χρήσεων Ν95 σε ένα παλαιότερο άρθρο πατώντας εδώ. Όμως λόγω της παγκόσμιας ζήτησης, ειδικά στις αρχές της πανδημίας, παρατηρήθηκε σημαντική έλλειψη. Τώρα η κατάσταση έχει αρχίσει και ομαλοποιείται, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρατηρηθεί ξανά το ίδιο φαινόμενο σε περίπτωση που η πανδημία του Covid-19 επιμείνει για αρκετό διάστημα.

Γιαυτό αρκετοί προσπάθησαν να επωφεληθούν από την μεγάλη ζήτηση εισάγοντας Κινέζικες απομιμήσεις Ν95. Πολλές από αυτές τις απομιμήσεις ήταν παντελώς ακατάλληλες και δεν πληρούσαν τα κριτήρια που πρέπει να έχει μία μάσκα N95. Μάλιστα, για να γίνουν πιο πιστευτοί και να δελεάσουν το αγοραστικό κοινό κυκλοφόρησαν και απομιμήσεις που έφεραν λογότυπα από γνωστές εταιρίες του χώρου. Προφανώς η μερίδα του λέοντος έπεσε στην μεγαλύτερη εταιρία του χώρου, την 3M. Γιαυτό και η ίδια η εταιρία έχει δημιουργήσει εκτενείς οδηγούς που μας δείχνει πως να αναγνωρίζουμε τις αυθεντικές μάσκες 3M από τις απομιμήσεις.

Συσκευασία και οδηγίες

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμα μίας επώνυμης μάσκας είναι η συσκευασία και οι αναλυτικές οδηγίες χρήσης. Το ίδιο ισχύει και για τις μάσκες 3M. Ποτέ δεν θα τις δείτε να πωλούνται “με το κιλό” από κάποιο μεγάλο ανώνυμο κουτί. Σχεδόν όλες οι μάσκες 3M είναι μέσα σε δική τους συσκευασία και έχουν αναλυτικές οδηγίες χρήσεις. Σε περίπτωση που πρόκειται για κάποιο μεγάλο πακέτο (πχ 20 μάσκες) που πωλούνται μεμονωμένα από κάποιο κατάστημα λιανικής, θα υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης μέσα στην χάρτινη συσκευασία.

Αγορά από εξουσιοδοτημένο κατάστημα

Η 3Μ εισάγεται επίσημα στην Ελλάδα και σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι υπάρχουν κατά τόπους αντιπρόσωποι και καταστήματα που συνεργάζονται με την 3M. H αγορά από τέτοια καταστήματα (τοπικά ή e-shop) εγγυάται ότι θα αποκτήσετε ένα αυθεντικό προϊόν και όχι μία ακατάλληλη απομίμηση. Μία καλή ένδειξη ότι το κατάστημα είναι επίσημος πωλητής προϊόντων 3M είναι η ποικιλία που έχει. Δηλαδή για παράδειγμα ένα γεωπονικό κατάστημα δεν θα πρέπει να έχει μόνο μάσκες πολλαπλών χρήσεων, αλλά και άλλα δημοφιλή προϊόντα 3M, όπως ταινία θερμοκηπίου, ανταλλακτικά φίλτρα, γυαλιά προστασίας, στολή ψεκασμού, full face μάσκα…

3M SAFE GUARD

Οι δύο μοναδικοί κωδικοί που υπάρχουν στην συσκευασία.

Σίγουρα η πιο αξιόπιστη λύση είναι ο έλεγχος της αυθεντικότητας μέσω του συστήματος 3M Safe Guard. To 3M Safe Guard είναι ένα online σύστημα επαλήθευσης της αυθεντικότητας του προϊόντος, χρησιμοποιώντας δύο μοναδικούς κωδικούς που βρίσκονται πάνω σε κάθε συσκευασία 3M. O πρώτος κωδικός είναι ο κωδικός ασφαλείας (Secure Code) και ο δεύτερος ο κωδικός παραγωγής (lot number). Η επαλήθευση γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της 3M , σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Δυστυχώς το 3M Safe Guard δεν υπάρχει σε όλα τα προϊόντα 3M, αλλά θα το βρείτε σχεδόν σε όλες τις μάσκες πολλαπλών χρήσεων.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕργαλεία αέρος, αναλυτικά ότι κυκλοφορεί στο εμπόριο
Επόμενο άρθροDIY βάση φαλτσοκοπής για σπαθοσέγα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια