Το θέμα της πανδημίας του Covid-19 σίγουρα απασχολεί σχεδόν όλο τον πλανήτη. Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα είναι η παγκόσμια έλλειψη που έχει παρατηρηθεί στις ιατρικές μάσκες μία χρήσης. Δυστυχώς οι ιατρικές μάσκες φτιάχνονται από ένα ειδικό υλικό που την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορεί να παραχθεί σε τέτοια ποσότητα ώστε να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση. Γιαυτό έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση της τιμής (1000%) και μία γενικότερη έλλειψη. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που ειδικοί ανά τον κόσμο μας προτρέπουν να μην χρησιμοποιούμε ιατρικές μάσκες μίας χρήσης, ώστε να υπάρχει ικανό απόθεμα για το ιατρικό προσωπικό που μάχεται τον κορωνοϊό. Έτσι αρκετοί έχουν καταφύγει στην λύση της υφασμάτινης μάσκας πολλαπλών χρήσεων. Ένα πρόβλημα που έχουν μερικές από αυτές τις μάσκες είναι ότι έχουν μόνο μία στρώση υφάσματος, όταν οι ειδικοί συνιστούν μάσκα πολλαπλών στρώσεων, ώστε να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται και για αυτόν που την φοράει αλλά και για τους υπόλοιπους.

Έτσι ο CDC (Αμερικανικός Οργανισμός Πρόληψης Ασθενειών, το αντίστοιχο του ΕΟΔΥ στις ΗΠΑ), αποφάσισε να ανεβάσει ένα βίντεο που μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε μία απλή υφασμάτινη μάσκα πολλαπλών στρώσεων χωρίς καθόλου ράψιμο. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κομμάτι ύφασμα (βαμβακερό) και 2 λαστιχάκια. Το βίντεο το παρουσιάζει ο “Εθνικός Ιατρός” και γενικός υπεύθυνος για την ενημέρωση στα θέματα υγείας στις ΗΠΑ Dr. Jerome Adams (General Surgeon Of The US).

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με ειδικούς μία τέτοια μάσκα θα πρέπει να πλένεται και να απολυμαίνεται μετά από κάθε χρήση.

Μερικές διαφορετικές ιδέες για DIY υφασμάτινη μάσκα από τον CDC υπάρχουν και σε αυτό το PDF.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροPARKSIDE PERFOMANCE, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα PARKSIDE εργαλεία με brushless μοτέρ
Επόμενο άρθροDIY επαναφορτιζόμενη φρεζοκαβιλιέρα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια