H 3M είναι μία Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία, η οποία ειδικεύεται σε σπρέι, ταινίες και προστατευτικό εξοπλισμό. Θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρίες του χώρου και τα προϊόντα της πάντα ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τις καινοτομίες. Η συγκεκριμένη μάσκα αερίων του Review είναι ένα από τα πιο απλά μοντέλα, που έχει στον κατάλογό της και παρότι είναι Κινέζικης κατασκευής και προέλευσης, είναι πανομοιότυπη με αυτή που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά.

Χαρακτηριστικά μάσκας αερίων 3M 6200


Επωνυμία‎ 3M™
 Χρώμα‎ Γκρίζο
 Τύπος πρόσδεσης‎4 σημείων
 Βάρος‎82 γραμμάρια
 Κύριο υλικό κατασκευής‎Ελαστομερές θερμοπλαστικό (TPE)
 Σειρά προϊόντος‎Σειρά 6000 
 Τύπος προϊόντοςΜάσκα μισού προσώπου
 ΜέγεθοςΜέτριο
Στάνταρντ‎ EN 140:1998
‎Συνήθης χρήση‎ Κατασκευές

 

Εντυπώσεις από μάσκα αερίων 3M


H μάσκα αερίων 3M 6200 είναι μία σχετικά οικονομική μάσκα πολλών χρήσεων, η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν μία καλή και ποιοτική μάσκα αλλά δεν επιθυμούν να δαπανήσουν πάνω από 20-25 ευρώ. Σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τα ακριβότερα μοντέλα, τα οποία κοστίζουν 100+ ευρώ, αλλά είναι αρκετά καλύτερη από τις απλές μάσκες μίας χρήσης ή και ανώνυμες μάσκες πολλαπλών χρήσεων.

Η συγκεκριμένη, όπως είπαμε, είναι Κινέζικης κατασκευής και έρχεται από την Κινέζικη αντιπροσωπεία της 3Μ, οπότε οι περισσότερες οδηγίες και οι ετικέτες είναι στα Κινέζικα.

Ίσως το μόνο αρνητικό στην μάσκα. Παρότι το κούμπωμα είναι εύκολο, δεν δείχνει ότι μπορεί να αντέξει για χρόνια.

Είναι αρκετά ελαφριά  με συνολικό βάρος κάτω από 100 γραμμάτια. Η πρόσδεση γίνεται με 4 σημεία, τα οποία δένουν στο πάνω μέρος του κεφαλιού με ειδικό πλαστικό πλαίσιο και στον λαιμό με δύο κουμπωτά λαστιχάκια. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα θετικά της, καθώς είναι πολύ πιο βολική από τις απλές μάσκες, οι οποίες έχουν απλώς δύο λαστιχάκια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι το λάστιχο πίσω από το λαιμό κουμπώνει με δύο πλαστικά, τα οποία δεν δείχνουν και τόσο ανθεκτικά. Οπότε αν χαλάσουν πάτε για πατέντα.

Τα φίλτρα είναι αποσπώμενα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα συμβατά φίλτρα της 3M (και όχι μόνο). Αυτά που φέρει το συγκεκριμένο είναι το Organic Vapor Cartridge 6001  με κόστος 10-15 ευρώ το ζευγάρι και είναι εγκεκριμένα από τον εθνικό ινστιτούτο ασφάλειας στον εργασιακό χώρο των ΗΠΑ.

Πιάνει αρκετά καλά στο σαγόνι αλλά και στην μύτη και έτσι δεν έχει σημεία στα οποία «χάνει». Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα και με γυαλιά ηλίου/μυωπίας αλλά και γυαλιά εργασίας αφού ούτε το λάστιχο ενοχλεί αλλά ούτε και το πλαστικό που ακουμπάει στην μύτη.

Στα θετικά της ότι δεν έχει κάποια δυσάρεστη οσμή από πλαστικό ή από τα φίλτρα, οπότε μπορείτε να την χρησιμοποιείτε για ώρες, χωρίς κάποιες παρενέργειες. Για μερικούς αυτό ίσως ακούγεται ως λεπτομέρεια, αλλά είναι γεγονός ότι αρκετές ΟEM μυρίζουν τόσο έντονα στην αρχή, που σου προκαλούν ζαλάδα.

Παρότι η συγκεκριμένη προορίζεται κυρίως για χρήση σε κατασκευές, τα πάει αρκετά καλά και με τους ψεκασμούς, αφού μετά από ψεκασμό και με χαλκούχα αλλά και με γλυφοσάτη, δεν μύρισε καθόλου.

Που μπορείτε να την βρείτε


Η συγκεκριμένη αγοράστηκε από το Κινέζικο e-shop Banggood με κόστος περίπου 13 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Ο χρόνος παράδοσης ήταν 13 μέρες. Δείτε την στο Banggood.

Παρότι αυτή αγοράστηκε απευθείας από Κίνα, είναι πανομοιότυπη με αυτή που κυκλοφορεί στην Ελληνική αγορά. Το κόστος στην Ελλάδα είναι 30-40 ευρώ (μαζί με τα φίλτρα) και  θα την βρείτε σε όλους τους επίσημους μεταπωλητές της 3M.

Σύνοψη : Απλά είναι 3Μ!


Όταν αγοράζετε κάτι το οποίο έχει την υπογραφή της 3M, γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να απογοητευθείτε. Έτσι συμβαίνει και με αυτή την μάσκα αερίων. Είναι απλά μία από τις καλύτερες μάσκες αερίων της αγοράς.

Θετικά
  • Κορυφαία ποιότητα
  • Ελαφριά
  • Έξυπνο σύστημα πρόσδεσης
  • Αποσπώμενα φίλτρα
Θετικά
  • Λίγο ακριβή
  • Το πλαστικό που κουμπώνει το λάστιχο θέλει προσοχή

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από