Ο συγκεκριμένος φακός έχει την επωνυμία Richardson Sheffield και πωλείται μόνο από τα πρατήρια καυσίμων της EKO, στην τιμή των 9.99 μαζί με 3 κουπόνια, τα οποία συμπληρώνετε για κάθε 10 ευρώ καυσίμου. Πρόκειται για ένα μικρό φακό χειρός (survival) με ρυθμιζόμενο φωτισμό LED.

Επισήμανση
Το συγκεκριμένο άρθρο είναι στη λογική του Unboxing / παρουσίασης. Δεν πρόκειται για προώθηση προϊόντος ούτε για διαφήμιση. Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την εταιρία κατασκευής ή πώλησης του προϊόντος.

Λίγα λόγια για την Richardson Sheffield


Η σειρά μαχαιριών σεφ 1839. Τα μοναδικά που εξακολουθούν να κατασκευάζονται ακόμα στο Sheffield.

Η Richardson Sheffield είναι μία εταιρία που ιδρύθηκε στην πόλη Sheffield της Βρετανίας το 1839. Μέχρι πρόσφατα κατασκεύασε αποκλειστικά μαχαίρια, στην ίδια ακριβώς περιοχή από όπου ξεκίνησε 2 αιώνες πριν. Εδώ και μία δεκαετία η εταιρία έχει πουληθεί σε μία Ολλανδική πολυεθνική και η παραγωγή της έχει μεταφερθεί στην Κίνα (με μόνη εξαίρεση μερικά μαχαίρια), όπου πλέον παράγει και άλλα είδη εκτός από μαχαίρια.

Χαρακτηριστικά φακού Richardson Sheffield


Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία επίσημη πληροφορία για τα χαρακτηριστικά του φακού, ούτε στην συσκευασία ούτε σε κάποια επίσημη πηγή από το διαδίκτυο. Ο φακός αυτό δεν φαίνεται να πωλείται ξεχωριστά, παρά μόνο σαν προσφορά από βενζινάδικα. Η προσφορά αυτή – εκτός από την Ελλάδα μέσω της ΕΚΟ- υπάρχει σε άλλες χώρες του κόσμου, γιαυτό μπορείτε να βρείτε και μερικά unboxing video στο youtube πχ από Ρωσία μέσω της LukOil.

Με λίγο ψάξιμο, φαίνεται ότι ο κατασκευαστής είναι η Κινέζικη εταιρία Chamfun Tools, μία σχετικά γνωστή και αξιόλογη εταιρία που κατασκευάζει εργαλεία και εξαρτήματα. O φακός αυτός -χωρίς φυσικά το brandname Richardson Sheffield- φαίνεται να υπάρχει στον κατάλογο της εταιρίας και εκεί υπάρχουν και τα χαρακτηριστικά του.

Οπότε, αν θεωρήσουμε ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή και πρόκειται για τον ακριβώς ίδιο φακό, τα χαρακτηριστικά του πρέπει να είναι τα εξής:

Μέγεθος συσκευασίας:133x31mm
Τύπος μπαταρίας:3xAAA μπαταρίες
Λειτουργίες:Μεγάλη σκάλα- Μεσαία σκάλα – Χαμηλή σκάλα – Γρήγορη
Διακόπτης:Οπίσθιο κουμπί λειτουργίας on/off; Κουμπί επιλογής λειτουργίας
Απόσταση ακτίνας:30 μέτρα
Φωτεινότητα:100lm / 60lm
Χρόνος λειτουργίας:Μέγ. 50 ώρες
LED:Cree/SSC/Chinese (1W/3W) 
Διάρκεια ζωής LED: 100,000 ώρες
Βάρος προϊόντος:104 γραμμάρια χωρίς μπαταρία
ΥλικόΣώμα:Αλουμίνιο αεροπορικού τύπου 6061-T6
Κορδόνι:Νάιλον
Άλλα:Πλαστικό
ΦινίρισμαΣώμα:Ανοδιωμένο
Κορδόνι:
Άλλο:

 

Εντυπώσεις από φακό Richardson Sheffield


O φακός της Richrardson Sheffield είναι ένας μικρός φακός που ανήκει στην κατηγορία survival. Όπως είπαμε, στην χώρα μας πωλείται αποκλειστικά από τα βενζινάδικα της ΕΚΟ, στην τιμή των 9.99 ευρώ μαζί με 3 κουπόνια.

Η συσκευασία είναι λιτή, με απλό χαρτόνι, στο οποίο περιέχεται ο φακός μέσα σε φουσκαλίτσες και ένα μονοσέλιδο εγχειρίδιο χρήσης.

Είναι αρκετά μικρός σε μέγεθος και χωράει άνετα σε μία τσέπη. Το υλικό κατασκευής είναι ανοδιωμένο αλουμίνιο, το οποίο δείχνει να είναι αρκετά καλής ποιότητας. Δεν υπάρχουν οπτικές ατέλειες, ούτε κάτι που να κάνει κακή αίσθηση. Παρότι είναι Κινέζικης κατασκευής, φαίνεται να έχει κατασκευαστεί με σχετικά υψηλά στάνταρντ και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με τους Κινέζικους φακούς του ευρώ που βρίσκεται στα πανηγύρια και στους πλανόδιους.

Κουμπί επιλογή λειτουργίας

Λειτουργεί με 3 μπαταρίες ΑΑΑ, οι οποίες δεν περιέχονται στην συσκευασία. Διαθέτει 2 κουμπιά, ένα on/off και ένα για την επιλογή της λειτουργίας. Και τα δύο είναι προστατευμένα με μαλακή επένδυση και έχουν αρκετά καλή αίσθηση.

Οι λειτουργίες που έχει είναι 

  • Μέγιστη φωτεινότητα
  • Μεσαία φωτεινότητα
  • Μικρή φωτεινότητα
  • Strobe φωτισμός (φως σήμανσης)
  • Σήμα κινδύνου
Το ισχυρό LED της Cree με κατανάλωση 3 Watt.

Διαθέτει ένα μόνο LED (3 Watt) με κατοπτρικό καθρέφτη. Αυτό εστιάζει καλύτερα τις ακτίνες και έτσι φωτίζει πιο μακρυά.

Ο φωτισμός στην μεγάλη σκάλα είναι αρκετά καλός για ένα τόσο μικρό και οικονομικό φακό. Αν τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω είναι σωστά, τότε είναι 100 lumens. Βέβαια,  η αλήθεια είναι ότι δείχνει αρκετά πιο φωτεινός από 100 lumens (σε σύγκριση με κάποιους άλλους με ονομαστική φωτεινότητα 150 lumens, δείχνει σίγουρα πιο φωτεινός), αλλά αυτό θα επαληθευθεί αργότερα, μετά από κάποια τεστ.

Αδιάβροχος; Μάλλον

Παρότι δεν αναφέρεται ως αδιάβροχος ούτε στο φυλλάδιο της ΕΚΟ, αλλά ούτε και στην σελίδα της κατασκευάστριας, φαίνεται να είναι  ή τουλάχιστον να έχει σχετικά καλή προστασία. 

Σε ένα πρόχειρο τεστ που έγινε σε μία λεκάνη νερού, στην οποία παρέμεινε βυθισμένος εν λειτουργία για 10 λεπτά, συνέχισε να δουλεύει κανονικά και δεν έδειξε να εισχώρησε υγρασία εσωτερικά,  παρά μόνο ελάχιστη στο μπροστινό μέρος που βρίσκεται το τζάμι. Διαθέτει λαστιχένια ο-ring σε κάθε σπείρωμα, οπότε ίσως τεχνικά να μην είναι απόλυτα αδιάβροχος, αλλά αν τον σφίξετε αρκετά καλά, σίγουρα προσφέρει μία σχετικά καλή προστασία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί άνετα ακόμα και σε δυνατή βροχή. 

Σύνοψη: Αρκετά καλός για 10 ευρώ


O LED φακός Richardson Sheffield, σίγουρα δεν είναι ο καλύτερος φακός της αγοράς, αλλά για τα 10 ευρώ που κοστίζει -με άμεση αγορά από την Ελλάδα- είναι μία καλή προσφορά. Ίσως απευθείας από Κίνα, μπορείτε να βρείτε αντίστοιχο φακό σε λίγο πιο καλή τιμή, αλλά ο συγκεκριμένος υπάρχει σχεδόν σε κάθε πρατήριο της ΕΚΟ, ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά.

Αν συνυπολογιστεί σε αυτό, ότι τα περισσότερα βενζινάδικα της ΕΚΟ δουλεύουν συνεχόμενο ωράριο από χαράματα έως αργά το βράδυ ή και πολλές φορές 24 ώρες τη μέρα, τότε είναι μία καλή επιλογή για λύση τελευταίας στιγμής, τουλάχιστον έως τις αρχές Σεπτεμβρίου που λήγει η προσφορά.

Είναι φτιαγμένος από καλής ποιότητας αλουμίνιο και είναι αδιάβροχος, τουλάχιστον σε μικρό βαθμό.

Οι 5 διαφορετικές λειτουργίες είναι αρκετά χρήσιμες, ειδικά η χαμηλή σκάλα (πχ αν είστε φαντάρος και θέλετε να μπαίνετε στο θάλαμο το βράδυ χωρίς να τρώτε μπινελίκια) και η λειτουργία sos / strobe (για χρήση στο αυτοκίνητο ή για πεζοπορία), οι οποίες δεν υπάρχουν στους φτηνότερους φακούς. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Μάσκα αερίων 3M 6200
Επόμενο άρθροΠως φτιάχνουμε ταινία λείανσης για ταινιολειαντήρα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια