DIY επαναφορτιζόμενη φρεζοκαβιλιέρα

0

Η φρεζοκαβιλιέρα (ή λάμελο) είναι ένα ειδικό εργαλείο με το οποίο γίνονται τρύπες στο ξύλο, με σκοπό να μπουν ξύλινοι σύνδεσμοι. Οι περισσότερες φρεζοκαβιλιέρες έχουν δίσκο και κάνουν ελλειπτικές τρύπες για τις ειδικές ξύλινες καβίλιες που υπάρχουν στο εμπόριο. Αν και υπάρχουν φρεζοκαβιλιέρες για κυκλικές καβίλιες του μέτρου, δεν υπάρχει σχεδόν καμία που να είναι επαναφορτιζόμενη. Έτσι ο Καναδός John Heisz από το κανάλι I Build It, αποφάσισε να κατασκευάσει μία DIY επαναφορτιζόμενη φρεζοκαβιλιέρα χρησιμοποιώντας ένα απλό επαναφορτιζόμενο ρούτερ και μερικά κομμάτια ξύλο.

H κατασκευή δεν φαίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και όπως φαίνεται και από το βίντεο δουλεύει μία χαρά. Μάλιστα το πιο σημαντικό είναι ότι το ρούτερ δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογηθεί ή να προσαρμοστεί μόνιμα πάνω στην DIY φρεζοκαβιλιέρα, αλλά μπορεί να βγει οποιαδήποτε στιγμή. Το μόνο αρνητικό κομμάτι είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχει φτιάξει μηχανισμό για καβίλιες υπό γωνία (όπως έχουν αυτά του εμπορίου), όμως ίσως το βελτιώσει στο μέλλον.

Μπορείτε να αγοράσετε τα αναλυτικά σχέδια από την ιστοσελίδα του (όπου θα βρείτε και περισσότερες πληροφορίες) αν και τα περισσότερα μπορείτε να τα αντιγράψετε βλέποντας το βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως φτιάχνουμε μία DIY υφασμάτινη μάσκα χωρίς ράψιμο
Επόμενο άρθροΤι είναι οι μάσκες N95 και τι διαφορές έχουν από τις απλές μίας χρήσης
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια