Πανέξυπνη ιδέα για εύκολο και σταθερό γώνιασμα χωρίς κοπή

0
 

σταθερό γώνιασμα χωρίς κοπή με μια έξυπνη πατένταΜια πολύ έξυπνη ιδέα για εύκολο και γρήγορο και σταθερό γώνιασμα ξύλων είχε ο Andrew Klein. Σε ένα βίντεο στο κανάλι του στο Youtube παρουσίασε έναν τρόπο με τον οποίο μπορεί με ένα πέρασμα σε δισκοπρίονο πάγκου, να δημιουργηθεί προφίλ για εύκολο και γρήγορο γώνιασμα ξύλων.
Selection_822Η ιδέα βασίζεται σε απλή γεωμετρία. Το ξύλο κόβεται έτσι ώστε  να το ένα κομμάτι να αλληλοσυμπληρώνει το άλλο. Το συγκεκριμένο δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και προφίλ που μπορούν να το πετύχουν αυτό.
Απλώς ο συγκεκριμένος έχει το πλεονέκτημα ότι χρειάζεται μόνο ένα μηχάνημα και μόνο ένα πέρασμα για κάθε γωνία. Και εκτός αυτού δίνει και αρκετά μεγαλύτερη επιφάνεια κόλλησης σε σύγκριση με κάποιους άλλους τρόπους ( πχ φαλτσοκοπή), κάνοντας έτσι πιο σταθερή τη ένωση.

 

Selection_823 

Για να γίνει αυτό το κόψιμο, χρειάζονται ένα δισκοπρίονο πάγκου και κάποιοι δίσκοι. Το δυσάρεστο είναι ότι ένας από τους δίσκους που απαιτείται δεν υπάρχει στο κοινό εμπόριο ( ο δίσκος για το τριγωνικό προφίλ). Αυτόν -ο δημιουργός του βίντεο- τον παρήγγειλε από ειδικό κατάστημα και ζητάει κάποιο τρόπο να επικοινωνήσει με κάποια μεγάλη εταιρία, ώστε να το κυκλοφορήσει εμπορικά.
 
Βέβαια αυτή η τριγωνική κοπή μπορεί να γίνει λογικά και σε ρούτερ πάγκου με κατάλληλο V εξάρτημα. Αλλά οπωσδήποτε είναι καλύτερο να γίνεται με ένα πέρασμα η διαδικασία ώστε να μειωθεί η πιθανότητα λάθους. Και επίσης είναι πολύ πιο πολλοί οι ερασιτέχνες που έχουν δισκοπρίονο πάγκου, από ότι αυτούς που έχουν ρούτερ πάγκου.
 
Δείτε το βίντεο για να δείτε πόσο απλή είναι η δημιουργία ενός συρταριού ή μερικών κουτιών.

 

 


Πραγματικά μία πολύ έξυπνη ιδέα που μακάρι να βρει τον δρόμο της και να κυκλοφορήσει και εμπορικά.
Update 22/11/2016
Ο Andrew Klein ανακοίνωσε ότι τελικά συμφώνησε και το προϊόν θα κυκλοφορήσει εμπορικά κάποια στιγμή μέσα στους επόμενους μήνες, από την εταιρία Rockler. Οπότε αν ενδιαφέρεστε, καλό είναι να παρακολουθείτε το κανάλι του στο youtube για να δείτε πότε θα κυκλοφορήσει και επίσημα. Όταν γίνει αυτό, θα το προσθέσουμε στο άρθρο και εμείς.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠίνακας ανακοινώσεων από μεταλλικό πλέγμα
Επόμενο άρθροΔιακόσμηση τραπεζιού με εποξική ρητίνη με χρώμα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια