Ψηφιακή οθόνη με μαγνητικό υγρό (ferrofluid)

0
 

To συγκεκριμένο project ονομάζεται Ferrolic και ουσιαστικά είναι μία ψηφιακή οθόνη, που αντί για pixels, χρησιμοποιεί ferrofluid για τον σχηματισμό σχημάτων. Το ferrofluid είναι ένα κολλοειδές μείγμα που δημιουργήθηκε από την Nasa, περίπου μισό αιώνα πριν, και έχει την ιδιότητα να μαγνητίζεται. Στο μείγμα υπάρχει ένα βοηθητικό υγρό μαζί με νάνο-σωματίδια υλικού που μπορεί να μαγνητιστεί (συνήθως κάποιο κράμα σιδήρου). 

Το ferrofluid έχει αρκετές χρήσεις και έχει συμβάλει σε αρκετές επαναστατικές μεθόδους κυρίως στην ιατρική και την βιομηχανία. Βέβαια έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς και για την δημιουργία μοναδικών ζωντανών έργων τέχνης.  
 
Το Ferrolic έχει αρχίσει και κυκλοφορεί σε μικρό αριθμό κάθε φορά, τα οποία πρέπει να προ-παραγγείλετε. Δημιουργός του είναι ο Zelf Koelman και το κόστος είναι ιδιαίτερα τσουχτερό (>7500 Ευρώ το ένα) και σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε κάποια πρόσθετα με επιπλέον κόστος.

 

Δεν δίνονται περισσότερα στοιχεία για την κατασκευή και πως μπορεί να κάνει κάτι ανάλογο, παρά μόνο η χρήση του Ferrofluid. Σίγουρα είναι κάτι μοναδικό που πιθανώς να αξίζει ακόμα και τα 7500 Ευρώ, καθώς οι το υγρό κινείται σχεδόν μαγικά πάνω στην οθόνη, χωρίς απόλυτους κανόνες, κάνοντας κάθε φιγούρα κάθε φορά ξεχωριστή.  
 
Δείτε το βίντεο με την παρουσίαση στο Vimeo.
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε εύκολα ένα εξάγωνο ισόπλευρο ράφι (κελί κηρήθρας)
Επόμενο άρθροΈυκολο DIY βοήθημα κουζίνας για κέικ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια