ρολόι με nixie λαμπτήρεςΠριν λίγο καιρό είχαμε δείξει ένα μοντέρνο ρολόι, που χρησιμοποιούσε ένα μεγάλο ρετρό nixie λαμπτήρα από το Kickstarter. Οι nixie λαμπτήρες είναι λαμπτήρες αερίου χαμηλής πίεσης, που είχαν πορτοκαλί χρώμα και για αρκετά χρόνια ήταν ο μοναδικός τρόπος για την αναπαράσταση φωτεινών ενδείξεων (μέχρι την ανακάλυψη των dot matrix οθονών).

Αυτή τη φορά, θα δούμε ένα διαφορετικό μοντέρνο ρολόι με nixie λαμπτήρες. Είναι δημιουργία της Lizzie Wright, μίας τριτοετής φοιτήτριας σχεδίου, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει δημιουργήσει μερικά πολύ όμορφα project μέχρι τώρα.

ρολόι με nixie λαμπτήρεςΤο δικό της ρολόι, θυμίζει πιο πολύ τα κλασσικά ρετρό nixie ρολόγια, καθώς χρησιμοποιεί 6 μικρούς nixie λαμπτήρες. Το σώμα του ρολογιού, είναι φτιαγμένο από οβάλ προφίλ αλουμινίου και ξύλο, το οποίο μπαίνει χωνευτό μέσα στο αλουμίνιο.

Ο συνδυασμός αλουμινίου, ξύλου και nixie λαμπτήρων δένει πολύ αρμονικά, δίνοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Η ίδια η δημιουργός, έχει ανεβάσει τα σχέδια του μοντέρνου αυτού επιτραπέζιου ρολογιού στην προσωπική της ιστοσελίδα, αλλά δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τα στάδια της κατασκευής ή το κύκλωμα που συνδέει τους nixie λαμπτήρες.

Που θα βρείτε Nixie λαμπτήρες αλλά και έτοιμα kit