ρολόι με nixie λαμπτήρεςΠριν λίγο καιρό είχαμε δείξει ένα μοντέρνο ρολόι, που χρησιμοποιούσε ένα μεγάλο ρετρό nixie λαμπτήρα από το Kickstarter. Οι nixie λαμπτήρες είναι λαμπτήρες αερίου χαμηλής πίεσης, που είχαν πορτοκαλί χρώμα και για αρκετά χρόνια ήταν ο μοναδικός τρόπος για την αναπαράσταση φωτεινών ενδείξεων (μέχρι την ανακάλυψη των dot matrix οθονών).

Αυτή τη φορά, θα δούμε ένα διαφορετικό μοντέρνο ρολόι με nixie λαμπτήρες. Είναι δημιουργία της Lizzie Wright, μίας τριτοετούς φοιτήτριας σχεδίου, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, έχει δημιουργήσει μερικά πολύ όμορφα project μέχρι τώρα.

ρολόι με nixie λαμπτήρεςΤο δικό της ρολόι, θυμίζει πιο πολύ τα κλασσικά ρετρό nixie ρολόγια, καθώς χρησιμοποιεί 6 μικρούς nixie λαμπτήρες. Το σώμα του ρολογιού, είναι φτιαγμένο από οβάλ προφίλ αλουμινίου και ξύλο, το οποίο μπαίνει χωνευτό μέσα στο αλουμίνιο.

Ο συνδυασμός αλουμινίου, ξύλου και nixie λαμπτήρων δένει πολύ αρμονικά, δίνοντας ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Η ίδια η δημιουργός, έχει ανεβάσει τα σχέδια του μοντέρνου αυτού επιτραπέζιου ρολογιού στην προσωπική της ιστοσελίδα, αλλά δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τα στάδια της κατασκευής ή το κύκλωμα που συνδέει τους nixie λαμπτήρες.

Που θα βρείτε Nixie λαμπτήρες αλλά και έτοιμα kit
Αν θέλετε να φτιάξετε και εσείς ένα ρετρό ρολόι με nixie λαμπτήρες, τότε στο ebay θα βρείτε όλα τα απαραίτητα υλικά (είτε λαμπτήρες σκέτους, είτε DIY πακέτα για ρολόγια).
 

3
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
1 Comment threads
2 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
2 Σχολιαστές
Themis Sgouadmin Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
Themis Sgou
Επισκέπτης
Themis Sgou

Ελεος με την ορθογραφία, την εννοιολογία και το συντακτικό. … τριτοετης φοιτητριας … ανακάλυψη οθονών κλπ.
Χώρια οι αγγλικές λέξεις που βρίθουν στα κείμενα σας, σαν να είναι πάμφτωχη η γλώσσα μας.