Φωτιστικά από κορμούς δέντρων

0

Τα φωτιστικά από κορμούς δέντρων δεν είναι καινούργια ιδέα. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί και how to για το πως να φτιάξετε ένα φωτιστικό, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από κορμό δέντρου. Βέβαια τις περισσότερες φορές ο κορμός αποτελεί απλώς το στήριγμα ή τη βάση του φωτιστικού.

Ο Αυστραλός σχεδιαστής Duncan Meerding, βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο, να χρησιμοποιήσει τον κορμό όχι ως βάση, αλλά ως “καπέλο”, δηλαδή να είναι το μέρος κάτω από το οποίο θα βρίσκεται η πηγή του φωτισμού. 
 
log_pendant
Πηγή φώτο : Duncan Meerding
 
Έχει δημιουργήσει 3 διαφορετικά εμπορικά σχέδια. Ένα φωτιστικό οροφής, ένα φωτιστικό/σκαμπό και ένα μικρό φωτιστικό δαπέδου. Οι τιμές τους είναι λίγο τσιμπημένες, τουλάχιστον για την Ελληνική αγορά, ξεκινώντας από τα 280  και φτάνοντας στα 480 Ευρώ.
 
Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε παρόμοια φωτιστικά μόνοι σας, αφού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα μόνα δύσκολα κομμάτια, είναι η σωστή επιλογή του κορμού του δέντρου και η τρύπα που πρέπει να γίνει στο κέντρο (χρειάζεται αρκετά μεγάλο τρυπάνι forstner και πολύ ισχυρό δράπανο). Το πως ακριβώς στερεώνεται η λάμπα στο εσωτερικό του κορμού δεν είναι εμφανές, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους.
 
Στην σελίδα του, μπορείτε να δείτε μερικές φώτο από τη διαδικασία κατασκευής τους, που θα σας βοηθήσουν αρκετά αν θέλετε να φτιάξετε ένα τέτοιο φωτιστικό μόνοι σας.
 
Το μόνο που θα πρέπει να δώσετε προσοχή αν το προσπαθήσετε, είναι να μην χρησιμοποιήσετε λάμπα που προκαλεί θερμότητα (πχ αλογόνου), καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά αν βρίσκεται πολύ κοντά στο ξύλο.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗDuncan Meerding
Προηγούμενο άρθροDIY industrial βάση για επαγγελματικές κάρτες
Επόμενο άρθρο«Έξυπνα» πόδια μετατρέπουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε τραπέζι
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια