Φωτιστικά από κορμούς δέντρων

0

Τα φωτιστικά από κορμούς δέντρων δεν είναι καινούργια ιδέα. Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί και how to για το πως να φτιάξετε ένα φωτιστικό, χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από κορμό δέντρου. Βέβαια τις περισσότερες φορές ο κορμός αποτελεί απλώς το στήριγμα ή τη βάση του φωτιστικού.

Ο Αυστραλός σχεδιαστής Duncan Meerding, βρήκε ένα πρωτότυπο τρόπο, να χρησιμοποιήσει τον κορμό όχι ως βάση, αλλά ως “καπέλο”, δηλαδή να είναι το μέρος κάτω από το οποίο θα βρίσκεται η πηγή του φωτισμού. 
 
log_pendant
Πηγή φώτο : Duncan Meerding
 
Έχει δημιουργήσει 3 διαφορετικά εμπορικά σχέδια. Ένα φωτιστικό οροφής, ένα φωτιστικό/σκαμπό και ένα μικρό φωτιστικό δαπέδου. Οι τιμές τους είναι λίγο τσιμπημένες, τουλάχιστον για την Ελληνική αγορά, ξεκινώντας από τα 280  και φτάνοντας στα 480 Ευρώ.
 
Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε παρόμοια φωτιστικά μόνοι σας, αφού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Τα μόνα δύσκολα κομμάτια, είναι η σωστή επιλογή του κορμού του δέντρου και η τρύπα που πρέπει να γίνει στο κέντρο (χρειάζεται αρκετά μεγάλο τρυπάνι forstner και πολύ ισχυρό δράπανο). Το πως ακριβώς στερεώνεται η λάμπα στο εσωτερικό του κορμού δεν είναι εμφανές, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους.
 
Στην σελίδα του, μπορείτε να δείτε μερικές φώτο από τη διαδικασία κατασκευής τους, που θα σας βοηθήσουν αρκετά αν θέλετε να φτιάξετε ένα τέτοιο φωτιστικό μόνοι σας.
 
Το μόνο που θα πρέπει να δώσετε προσοχή αν το προσπαθήσετε, είναι να μην χρησιμοποιήσετε λάμπα που προκαλεί θερμότητα (πχ αλογόνου), καθώς μπορεί να προκληθεί πυρκαγιά αν βρίσκεται πολύ κοντά στο ξύλο.
Διαφήμιση
ΠΗΓΗDuncan Meerding
Προηγούμενο άρθροDIY industrial βάση για επαγγελματικές κάρτες
Επόμενο άρθρο«Έξυπνα» πόδια μετατρέπουν οποιαδήποτε επιφάνεια σε τραπέζι

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια