Μία καρέκλα που μπορεί να γίνει δωδεκαθέσιος καναπές

0

καρέκλα που γίνεται δωδεκαθέσιος καναπέςΤα αναδιπλούμενα ή «σπαστά» έπιπλα είναι πάντα μία τρομερή ευκολία. Όταν τα χρειάζεσαι τα ανοίγεις, ενώ όταν δεν είναι απαραίτητα τα μαζεύεις και τα τοποθετείς σε κάποιο σημείο που δεν ενοχλούν.

Το ποσο χώρο μπορεί να εξοικονομήσει ένα τέτοιο έπιπλο όταν είναι κλειστό, εξαρτάται από το υλικό και τον τρόπο κατασκευής. Τις περισσότερες φορές η διαφορά δεν είναι τεράστια.

flexible-love-and-junior-giant-with-adamΤις περισσότερες φορες, γιατί υπάρχει και το Flexible Love, ένας δωδεκαθέσιος καναπές που όταν είναι κλειστός δεν ξεπερνάει σε μέγεθος μία απλή καρέκλα. Για την ακρίβεια το πλάτος του όταν είναι κλειστός είναι λιγότερο από 20 εκατοστά, ενώ όταν είναι πλήρως ανοιχτός ξεπερνάει τα 5 μέτρα.

Και αν αυτό σας φαίνεται μικρό, κυκλοφορεί και σε 16θέσια έκδοση που φτάνει τα 7 μέτρα σε πλάτος.

Από τι είναι φτιαγμένος ο δωδεκαθέσιος καναπές

flexible-love-usa-12-playΤο Flexible Love, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένα ευλίγιστο έπιπλο φτιαγμένο από αρκετές στρώσεις σκληρό χαρτόνι το οποίο είναι «ντυμένο» εξωτερικά με ένα ειδικό ελαστικό ύφασμα.

Αυτό του επιτρέπει να παραμένει σκετικά ελαφρύ (15 κιλά περίπου) και ταυτόχρονα να είναι αρκετά ανθεκτικό ώστε να μπορεί να αντέξει ακόμα και 12 άτομα.

flexible-love-usa-12-wrap-aroundΣύμφωνα με τους κατασκευαστές το βάρος που μπορεί να αντέξει ανά θέση είναι 120 κιλά, δηλαδή συνολικά μπορεί να αντέξει πάνω από 1 τόνο.

Παρόλο που είναι από χαρτόνι, υποστηρίζεται ότι είναι εξαιρετικά ανθεκτικό. Ένα αντίστοιχο προϊόν έχει τοποθετηθεί στην υποδοχή ενός μουσείου στην Ταϊβαν και μετά από 5 χρόνια δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Φυσικά το μόνο του πρόβλημα και φόβος είναι το νερό. Αν και το σκληρό χαρτόνι δεν θα καταστραφεί αν χυθεί ένα ποτήρι νερό πάνω του, αν βραχεί αρκετά σίγουρα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα

Κόστος και που μπορείτε να το βρείτε

Το κόστος που έχει ο δωδεκαθέσιος καναπές Flexible Love είναι 600 δολάρια, ενώ για την μεγαλύτερη έκδοση φτάνει τα 960 δολάρια. Σίγουρα όχι και πολύ οικονομικό για ένα έπιπλο φτιαγμένο από χαρτόνι. Αλλά δεν νομίζω να υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο στην αγορά που να μπορεί να κάνει αυτό που κάνει το Flexible Love.



Για περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροTertill, ένα ρομπότ κηπουρός που βοτανίζει τον κήπο σας
Επόμενο άρθροLiminal, ένα πολύ μίνιμαλ φωτιστικό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια