Κούτσουρο κερασιάς μεταμορφώνεται σε mid-century καρέκλες (Video)

0

Ακόμα και ένα φαινομενικά άχρηστο κομμάτι ξύλου μπορεί να μετατραπεί σε ένα πανάκριβο έπιπλο, αρκεί να υπάρχει το μεράκι και οι κατάλληλες γνώσεις. Ένα τρανό τέτοιο παράδειγμα είναι και αυτή η μετατροπή ενός κομματιού από κορμό κερασιάς σε πανέμορφες mid-century καρέκλες γραφείου.

H Easy Chair, ένα κλασσικό mid-century σχέδιο από τον Ελβετό αρχιτέκτονα Pierre Jenneret. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα την δείτε στο φόντο σε αρκετές ρετρό ταινίες.

Ο δημιουργός ονομάζεται Kevin Jett και προφανώς πρόκειται για επαγγελματία ξυλουργό, καθώς αρκετά από τα εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν είναι επαγγελματικά. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο από τις καρέκλες δεν είναι πρωτότυπο, αλλά είναι αντιγραφή ενός κλασσικού mid-century σχεδίου από τον διάσημο Ελβετό αρχιτέκτονα Pierre Jeanneret.

Στην διαδικασία κατασκευής υπάρχουν αρκετές επιμέρους τεχνικές, οι οποίες έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όπως για παράδειγμα ο τρόπος που έκανε τις καβίλιες, χρησιμοποιώντας μία απλή γαλβανιζέ ροδέλα. Αν θέλετε να δείτε ένα διαφορετικό τρόπο για να φτιάχνετε καβίλιες, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία κατασκευής στο παρακάτω βίντεο

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.