Φτιάξτε ότι καβίλιες θέλετε με ένα δράπανο και μία σέγα

0
φτιάξτε καβίλιες σε ότι μέγεθος θέλετε 
 

Οι καβίλιες είναι πολύ φτηνές και υπάρχουν σε διάφορες διαστάσεις. Βέβαια κάποια φορά μπορεί να χρειαστείτε μια καβίλια από μια διάσταση που δεν υπάρχει στο εμπόριο ή από ξύλο διαφορετικό από αυτό που φτιάχνονται συνήθως οι καβίλιες

Selection_891Τότε τι κάνετε; Η λύση είναι να προσπαθήσετε να τις φτιάξετε μόνοι σας. Υπάρχουν διάφορες ιδιοκατασκευές που σας επιτρέπουν να φτιάξετε εύκολα μια καβίλια από δοκάρια. Οι περισσότερες από αυτές απαιτούν ένα δράπανο το οποίο θα περιστρέφει το δοκάρι και κάποιο άλλο εργαλείο ή εξάρτημα.
 
 
Selection_892Μια από αυτές τις μεθόδους, η οποία φαίνεται να είναι αποτελεσματική και πάρα πολύ απλή στη κατασκευή, είναι αυτή του Jack Houlewing, οποίος χρησιμοποιεί απλώς μια ηλεκτρική σέγα πάνω σε μια αυτοσχέδια βάση. 
 
 Selection_893
Αυτό που έκανε ήταν να κάνει μια τρύπα η οποία να εφάπτεται στη λάμα της σέγας. Έτσι με το δράπανο περιστρέφει το δοκάρι το οποίο “τρώγεται” με τη σέγα ώσπου να γίνει κυκλικό και να μπορεί να χωρέσει στην τρύπα.
 
 
Το καλό με αυτό τον τρόπο είναι ότι μπορεί κάποιος να φτιάξει μια τέτοια βάση μέσα σε ελάχιστο χρόνο, με ελάχιστο κόστος. Δείτε αναλυτικά τον τρόπο κατασκευής αλλά και πόσες διαφορετικές καβίλιες έφτιαξε στο βίντεο από το κανάλι του στο youtube.

 
 
 

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από