Πατέντα σε επαναφορτιζόμενο δράπανο για να δουλέψει με τη μπαταρία άλλου εργαλείου

0
επαναφορτιζόμενο δράπανο με άλλη μπαταρία

Ένα κοινό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει κάποιος, είναι κάποια στιγμή να καταλήξει με 2 παρόμοια επαναφορτιζόμενα εργαλεία, το ένα από τα οποία θα έχει καμένο μοτέρ ή γενικότερα μηχανικό πρόβλημα και το άλλο απλώς χαλασμένη μπαταρία. Σίγουρα η ιδανικότερη λύση θα ήταν να επισκευαστούν και τα δύο, ώστε να έχετε πάλι δύο λειτουργικά εργαλεία.

Όμως αυτό δεν είναι πάντα τόσο απλό και σε κάποιες περιπτώσεις είναι και αδύνατο. Έτσι αν πχ το ένα εργαλείο δουλεύει με μπαταρία παλαιού τύπου (Νικελίου-Μαγγανίου), ίσως οι μπαταρίες αυτές να έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν ή ακόμα και να μην έχουν σταματήσει, ίσως να είναι ασύμφορο καθώς έχουν αρκετά μειονεκτήματα έναντι των αντίστοιχων Ιόντων λιθίου.

δράπανο με άλλη μπαταρία

Ο Matthias Wandel, δείχνει σε ένα βίντεο κάτι που σίγουρα έχουμε σκεφτεί -αλλά ποτέ δεν τολμίσαμε- οι περισσότεροι. Δηλαδή, κατάφερε να προσαρμόσει την υποδοχή της μπαταρίας από μία παλιά σπαθοσέγα Ryobi, σε ένα επαναφορτιζόμενο δράπανο Makita 20ετίας, το οποίο χρησιμοποιούσε παλαιού τύπου μπαταρίες. Το νέο εργαλείο που προέκυψε το ονόμασε Ryokita.

drapano_me_alli_mpataria_05_v1

Ίσως αυτή η διαδικασία με κάποιον 3D εκτυπωτή, θα ήταν αρκετά πιο εύκολη, αλλά η αλήθεια είναι ότι χωρίς αυτόν θα πρέπει να είστε αρκετά τυχεροί και να ταιριάζουν τα εργαλεία μεταξύ τους όσο γίνεται. Στην περίπτωση του Wandel, το ταίριασμα ήταν σχετικά καλό, οπότε δεν χρειάστηκε να κάνει και πάρα πολλά.

Εφόσον, καταφέρετε να ταιριάξετε και να στερεώσετε την υποδοχή της μπαταρίας στο άλλο εργαλείο, το υπόλοιπο κομμάτι είναι αρκετά απλό, αφού το μόνο που έχετε είναι να ενώσετε δύο καλώδια, το θετικό στο θετικό και το αρνητικό στο αρνητικό.

Μάλιστα ο Matthias Wandel, χρησιμοποίησε την υποδοχή και την μπαταρία λιθίου από ένα 12.8V εργαλείο, σε ένα τρυπάνι το οποίο είχε αρχικά 9.6V, μία όχι και τόσο ευκαταφρόνητη διαφορά στην τάση η οποία μακροπρόθεσμα σίγουρα θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στο εργαλείο.

Μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο αναλυτικά όλη την διαδικασία, ενώ αν θέλετε να διαβάσετε για περισσότερες λύσεις για ένα επαναφορτιζόμενο εργαλείο, στο οποίο έχει χαλάσει η μπαταρία, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕντυπωσιακό ξύλινο πάτωμα που μοιάζει με μωσαϊκό
Επόμενο άρθροDIY σφαιρικό σκάκι με μαγνητική βάση
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια