Πως μπορείτε να κόψετε κυκλικά κομμάτια από λαμαρίνα με μόνο ένα γωνιακό τροχό

0

Selection_825

Έναν πολύ έξυπνο και απλό τρόπο για να κόψετε δίσκους από λαμαρίνα με τη χρήση ενός γωνιακού τροχού, έδειξε σε ένα από τα βίντεο στο κανάλι του o Jimmy Diresta. O Jimmy Diresta -για όσους δεν γνωρίζουν- είναι ένας από τους γνωστότερους δημιουργούς  στο youtube. Αν και δεν είναι ερασιτέχνης και οι περισσότερες δημιουργίες απαιτούν τουλάχιστον ένα επαγγελματικό εργαλείο, έχει κάποιες πολύ πρωτότυπες ιδέες που μπορούν να φανούν χρήσιμες σε όλους.
 
Μία από αυτές είναι το κόψιμο δίσκων από λαμαρίνα με γωνιακό τροχό. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός απλού βοηθήματος για να κρατάει σταθερό τον τροχό στη σωστή απόσταση και ύψος, από το κέντρο του δίσκου που θέλετε να κόψετε. 
 
Ο τρόπος αυτός είναι σχετικά γνωστός για διάφορα άλλα εργαλεία τα οποία πολλές φορές έχουν έτοιμο ανάλογο εξάρτημα (σέγα, ρούτερ, δισκοπρίονο…) αλλά για γωνιακό τροχό δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Φυσικά θα μπορούσατε να κόψετε τις λαμαρίνες με μια δυνατή σέγα με την ανάλογη λάμα, αλλά σε μεγάλες διαστάσεις και για χοντρή λαμαρίνα θα έπαιρνε αρκετή ώρα.
 
Ο γωνιακός τροχός με τον κατάλληλο δίσκο μπορεί να τα καταφέρει πολύ πιο γρήγορα. Φυσικά όπως λέει και ο ίδιος ο Jimmy Diresta, είναι αρκετά επικίνδυνο και θα πρέπει να είστε σίγουροι για την ασφάλεια της κατασκευή σας πριν το δοκιμάσετε.
 

Κάτι που είναι σημαντικό, είναι η φορά που θα γυρνάτε τη λαμαρίνα θα πρέπει να είναι όπως φαίνεται στο βίντεο. Δηλαδή ίδια με τη φορά περιστροφής του γωνιακού δίσκου. Επίσης σημαντικό είναι ότι δεν πρέπει να κόψετε με ένα πέρασμα τη λαμαρίνα. Αλλά με αρκετά περισσοερα, ώστε  απλώς να “γλύφει” ο τροχός το δίσκο κάθε φορά.Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία στο βίντεο του από το youtube