Ο Chris Salomone είναι ένας από τους καλύτερους ξυλουργούς με κανάλι στο Youtube. Κατά καιρούς έχει ανεβάσει μερικές πολύ όμορφες και χρηστικές κατασκευές, όπως αυτό το ξύλινο κρεβάτι από κόντρα πλακέ. Πριν λίγες εβδομάδες ανέβασε ένα ακόμα βίντεο με μία πολύ πρωτότυπη κατασκευή. Aυτή τη φορά πρόκειται για ένα μικρό έπιπλο τηλεόρασης εμπνευσμένο από μία ζωγραφιά του εξάχρονου γιου του.

παιδικό σκίτσο επίπλου
To σκίτσο του γιου του

Η κατασκευή του σκελετού δεν είναι κάτι ιδιαίτερο. Ένα απλό ορθογώνιο έπιπλο τηλεόρασης από μασίφ ξύλο, με δύο ράφια και ένα ντουλάπι στο πλάι. Όμως αυτό που έχει αρκετά ενδιαφέρον είναι ο τρόπος που έκανε το έπιπλο να δείχνει σαν αυτό της παιδικής ζωγραφιάς.

Την περισσότερη δουλειά την έκανε με ένα γωνιακό και δίσκους φτερού. Όμως υπάρχουν και πιο ειδικοί δίσκοι για powercarving

Αντί να χρησιμοποιήσει κάποιο περίτεχνη μέθοδο, επέλεξε το απλό powercarving (Ελληνιστί: σκάλισμα με ηλεκτρικά εργαλεία) και κατάφερε να κάνει τις επίπεδες και ίσιες πλευρές να δείχνουν λες και έχουν σκαλιστεί με προϊστορικά εργαλεία.

σκίτσο μετατρέπεται σε όμορφο έπιπλο
Τα σχέδιο στο ντουλάπι είναι σκαλισμένα με ρούτερ και στην συνέχεια βάφτηκαν με μαύρο μαρκαδόρο

Για να του δώσει περισσότερο την αίσθηση ζωγραφιάς τόνισε με μαύρο μαρκαδόρο όλες τις ακμές αλλά και τα σχέδια ντουλάπι (σημ: ο γιος είχε σχεδιάσει το ντουλάπι σε 4 μέρη με πομολάκια, αλλά ο ίδιος προτίμησε να το κάνει ένα και απλώς να χαράξει με ρούτερ το σχέδιο του γιου και τα πόμολα).

Ο “designer” επιθεωρεί την δημιουργία του μπαμπά του

Το τελικό αποτέλεσμα είναι τέλειο και ταιριάζει αρμονικά σε ένα παιδικό δωμάτιο. Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι άρεσε αρκετά στον “designer”, αν και θα πρέπει να αναφερθεί ότι έγιναν και αρκετές παρατηρήσεις στον δημιουργό γιατί δεν ακολούθησε κατά γράμμα το αρχικό σχέδιο (στο θέμα των ντουλαπιών).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία στο παραπάνω βίντεο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY παγκοπρίονο από ξύλο
Επόμενο άρθροPINEPHONE, ένα κινητό που θα τρέχει LINUX
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια