Τα τσιμεντένια έπιπλα είναι αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για έπιπλα με ξύλινο σκελετό και απλώς μία τσιμεντένια επίστρωση μερικών χιλιοστών. Όμως μπορείτε να φτιάξετε και έπιπλα από 100% τσιμεντένιο κονίαμα. Πριν αρκετό καιρό είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με το πως μπορείτε να φτιάξετε ένα κυρτό τσιμεντένιο τραπέζι. Σήμερα θα δούμε μία παρόμοια κατασκευή, ένα μοντέρνο, τσιμεντένιο παγκάκι.

Οι κατασκευές με τσιμέντο (ή  πιο σωστά σκυρόδεμα) έχουν μερικά προβλήματα. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι το σκυρόδεμα χρειάζεται “οπλισμό” για να μην σπάσει. Στις δομικές κατασκευές ο οπλισμός είναι από χάλυβα και το πάχος του μπετού είναι πάντα αρκετά εκατοστά. Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ένα τέτοιο παγκάκι. Αν το πάχος του μπετού ήταν πχ 10 εκατοστά, τότε το βάρος του θα ήταν υπερβολικά μεγάλο.

κυρτό παγκάκι

Σε τέτοιες κατασκευές χρησιμοποιείται ένας διαφορετικός οπλισμός, οι ίνες γυαλιού. Οι ίνες γυαλιού έχουν την δυνατότητα να κρατάνε το μπετό σε συνοχή και έτσι να μην ραγίζει ή σπάει. Το σκυρόδεμα με ίνες γυαλιού μπορεί να είναι πολύ πιο λεπτό και έτσι αρκετά πιο ελαφρύ. Επίσης, ένα ακόμα πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κυρτά καλούπια. Ίνες γυαλιού καθώς και ειδικά μείγματα για παρόμοιο σκυρόδεμα μπορείτε να βρείτε από αρκετές εταιρίες, μερικές από τις οποίες είναι και Ελληνικές.

diy τσιμεντένιο παγκάκι

Αυτό το κυρτό παγκάκι από τσιμέντο είναι συν-δημιουργία του Chris Salomone και του Modustrial Maker. H διαδικασία κατασκευής είναι περίπου ίδια με αυτή με το κυρτό τσιμεντένιο τραπέζι που αναφέρθηκε πιο πάνω. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο κυρτό παγκάκι επέλεξαν να κάνουν μία πρώτη στρώση με απλό μείγμα, χωρίς ίνες γυαλιού. Για την πρώτη στρώση χρησιμοποίησαν ένα πιστόλι αέρος για σοβά. Με τον τρόπο αυτό πέτυχαν μπόρεσαν να πετύχουν, χωρίς πολύ τρίψιμο, πολύ καλύτερο αποτέλεσμα στη πάνω -καλή- μεριά από το παγκάκι. Αν χρησιμοποιούσαν απευθείας το μείγμα με τις ίνες γυαλιού, τότε κομμάτια από ίνες γυαλιού θα προεξείχαν στην καλή μεριά και θα έπρεπε να το τρίψουν αρκετά για να φαίνεται καλό.

Όπως φαίνεται από το τελικό αποτέλεσμα, το παγκάκι εκτός από πολύ όμορφο και μοντέρνο είναι και αρκετά ανθεκτικό, αφού αντέχει το βάρος και των δύο δημιουργών.

 

Διαφήμιση
ΠΗΓΗModustrial Maker
Προηγούμενο άρθροReview: Κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1
Επόμενο άρθροΈνα καμινέτο κάμπινγκ που δεν σβήνει από τον αέρα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια