Ένα καμινέτο κάμπινγκ που δεν σβήνει από τον αέρα

0
αντιανεμικό γκαζάκι καφέ

Τα καμινέτα κάμπινγκ (κοινώς γκαζάκια καφέ) είναι πολύ χρηστικά, αλλά δεν τα πάνε καλά με τον αέρα. Αν φυσάει λίγο παραπάνω, τότε ο δυνατός αέρας σβήνει η φλόγα. Σίγουρα η πιο απλή λύση είναι κάποια αυτοσχέδια προφύλαξη, αλλά μία ομάδα Ελβετών φοιτητών αποφάσισε να λύσει αυτό το πρόβλημα μία και καλή, σχεδιάζοντας ένα καμινέτο που η φλόγα δεν θα σβήνει όσο και να φυσάει.

Αυτό το καμινέτο έχει εντελώς διαφορετική σχεδίαση από τα κοινά καμινέτα, όπου η φλόγα είναι στο κάτω μέρος. Το PeakBoil, όπως ονομάζεται, έχει μία εσωτερική “καμινάδα” που προφυλάσσει την φλόγα από τον αέρα, μεταδίδοντας ταυτόχρονα όσο τον δυνατό περισσότερη θερμική ενέργεια στο ίδιο το καμινέτο. 

3d printed γκαζάκι

Η εσωτερική καμινάδα δεν είναι κυκλική, αλλά έχει ένα σπιροειδές σχήμα, για μέγιστη αποδοτικότητα. Κατασκευάστηκε με την βοήθεια ειδικού 3D εκτυπωτή, που χρησιμοποιεί μεταλλική σκόνη σε συνδυασμό με λέιζερ.

Προφανώς, λόγω σχήματος, είναι ιδανικότερο για ζέσταμα υγρών και όχι τόσο για μαγείρεμα. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, δεν πρόκειται -ακόμα- για εμπορικό μοντέλο, αλλά για δημιουργία φοιτητών από το Ελβετικό πανεπιστήμιο της Ζυρίχης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα μοντέρνο τσιμεντένιο παγκάκι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας
Επόμενο άρθροDIY ξύλινος πάγκος για πιέσεις με βάρη

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια