Review: Κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1

0
parkside ptbs γυψοσανίδα

To PARKSIDE PTBS 520 A1 είναι ένα ερασιτεχνικό κατσαβίδι γυψοσανίδας. Τα κατσαβίδια γυψοσανίδας είναι ηλεκτρικά εργαλεία, τα οποία διαθέτουν ειδικό μηχανισμό που κάνει πολύ πιο εύκολη διαδικασία την στερέωση γυψοσανίδας πάνω στο σκελετό. Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PTBS 520 A1

ΕταιρίαPARKSIDE
ΜοντέλοPTBS 520
ΈκδοσηΑ1
ΕίδοςΚατσαβίδι γυψοσανίδας
Τιμή29.99@LIDL
ΚατασκευάστριαKompernass
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ισχύς520 WATT
Αριθμός στροφών (σε ρελαντί)0-4500 στροφές ανά λεπτό
Μέγιστη ροπή στρέψης8Nm
Υποδοχή εξαρτημάτων1/4″ εξάγωνο (6.35χιλ)
Κατηγορία προστασίαςΙΙ
Μήκος καλωδίου3 μέτρα
Αυτόματος μηχανισμός
Επιτρεπόμενο μήκος βιδών25 / 30 / 35 / 40 / 41 χιλιοστά
Μέγιστη διάμετρος βίδας6 χιλιοστά
Μέγιστη διάμετρος κεφαλής9.5 χιλιοστά
Βάθος βιδώματος3, με αβαθμίδωτη επιλογή
Θόρυβος / Δονήσεις
Στάθμη ηχητικής πίεσης87dB ±3dB
Στάθμη ηχητικής ισχύος98dB ±3dB
Τιμές εκπομπής κραδασμών 3.75 m/s2 ±1.5m/s

 

Τι υπάρχει στην συσκευασία

Η συσκευασία είναι χάρτινη και δεν υπάρχει κάποιο πλαστικό βαλιτσάκι μεταφοράς. Μέσα στο κουτί υπάρχει το εργαλείο, 1 εξάρτημα για χρήση ως απλό κατσαβίδι με αναστολέα βάθους, 1 αυτόματος μηχανισμός για βίδες γυψοσανίδας, 1 μακρύ εξάρτημα με μύτη phillips (για το αυτόματο μηχανισμό), 1 αντάπτορας για μύτες, 1 μύτη, το εγχειρίδιο χρήσης και 2 ταινίες με 50 βίδες 3.5 χ 25 χιλιοστά.

Εντυπώσεις από κατσαβίδι γυψοσανίδας PARKSIDE PTBS 520 A1

To κατσαβίδι γυψοσανίδας της PARKSIDE είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο αν ασχολείστε αρκετά με γυψοσανίδες. Κάνει το βίδωμα της γυψοσανίδας πραγματικά παιχνιδάκι. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούμε και τόσο πολύ γυψοσανίδες όσο στο εξωτερικό. Συνήθως η μόνη χρήση είναι για εσωτερική διακόσμηση ή κάλυψη μερικών σημείων. Στο εξωτερικό και κυρίως στις ΗΠΑ, οι γυψοσανίδες είναι βασικό δομικό υλικό σε κάθε σπίτι.

parkside ptbs

Οπτικά το PARKSIDE PTBS 520 A1 μοιάζει αρκετά με ένα κοινό ηλεκτρικό δράπανο. Όμως έχει μερικές πολύ σημαντικές διαφορές. Η πρώτη διαφορά είναι ο τρόπος λειτουργίας του κατσαβιδιού. Σε αντίθεση με το δράπανο, εδώ υπάρχει ένας “συμπλέκτης” που ενεργοποιείται μόνο με την πίεση. Έτσι αν πατήσετε τον διακόπτη χωρίς να πιέσετε ταυτόχρονα τη μύτη του κατσαβιδιού, τότε παρόλο που θα δουλεύει το μοτέρ, δεν θα μεταφέρει την κίνηση στο εξάρτημα που υπάρχει στην 1/4″ υποδοχή.

parkside γυψοσανίδες

Η επόμενη διαφορά έχει να κάνει με τον αυτόματο μηχανισμό τροφοδοσίας. Αυτό είναι που κάνει όλη τη διαφορά. Είναι ένας μηχανισμός που τροφοδοτείται με ταινίες που έχουν βίδες γυψοσανίδας. Κάθε φορά που πιέζετε το εργαλείο πάνω σε μία γυψοσανίδα, το μακρύ κατσαβίδι που υπάρχει στην συσκευασία, πιέζει την βίδα προς τα εμπρός και αρχίζει να βιδώνει. Όταν σταματήσει η πίεση, τότε η ταινία προχωράει και έρχεται στην κατάλληλη θέση η επόμενη βίδα. Έτσι βιδώνετε μόνο με το ένα χέρι, χωρίς να χρειαστεί να κρατάτε εσείς τις βίδες ή να μετακινείτε την ταινία. 

Τώρα μία επισήμανση. Αν και το εργαλείο έχει την δύναμη να βιδώσει και απευθείας σε μαλακή ξυλεία, ο μηχανισμός δουλεύει σωστά μόνο όταν η πρώτη επιφάνεια είναι γυψοσανίδα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάθε φορά που πετάει την βίδα μπροστά, θα πρέπει η μύτη της βίδας να βυθιστεί ελαφρά στην επιφάνεια, αλλιώς στραβοβιδώνει. Στην γυψοσανίδα αυτό γίνεται εύκολα, όμως στα ξύλα είναι λίγο πιο δύσκολο.

Ο μηχανισμός διαθέτει επιλογή βάθος βυθίσματος. Αυτό γίνεται αβαθμίδωτα, περιστρέφοντας το μεταλλικό μοχλό που φαίνεται στην φωτογραφία και βάζοντάς τον στην κατάλληλη θέση. Η φόρτωση της ταινίας με τις βίδες γίνεται από το κάτω μέρος και είναι σχετικά εύκολη η αλλαγή. Με τις ταινίες που είχε στην συσκευασία, αλλά και με τις ταινίες της PARKSIDE που είχε σε προσφορά μαζί με το εργαλείο δουλεύει μία χαρά. Μέχρι στιγμής δεν δοκιμάστηκε κάποια άλλη.

parkside κατσαβίδι
Το εξάρτημα αναστολέα βάθους. Με αυτό μπορείτε να ρυθμίσετε πόσο βαθιά θέλετε να βυθίζετε κάθε βίδα.

Όπως είπαμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν απλό κατσαβίδι, αλλάζοντας τον αυτόματο μηχανισμό με το εξάρτημα με αναστολέα βάθους ή ακόμα και χωρίς αυτό. Η υποδοχή που έχει είναι η κλασσική για εξάγωνα bits 1/4″. Δεν έχει μαγνητική υποδοχή, ούτε κάποιο είδος μηχανισμού (όπως πχ στα παλμικά). Για να κουμπώσετε το εξάρτημα πρέπει να το πιέσετε δυνατά, ώστε να κουμπώσει. Για να το βγάλετε, θα πρέπει να το τραβήξετε εξίσου δυνατά.

parkside ptbs
Ο κλασσικός διακόπτης που υπάρχει σε όλα τα δράπανα της Parkside

Ως προς το διακόπτη λειτουργίας είναι o κλασσικός που έχουν όλα τα δράπανα. Έχει αριστερόστροφη-δεξιόστροφη επιλογή και ρύθμιση στροφών πάνω στον ίδιο τον διακόπτη.

Στο πάνω μέρος έχει ένα κλιπ για να το στερεώνετε στην ζώνη σας, ενώ το καλώδιο είναι 3 μέτρα.

parkside γυψοσανίδας
Το 2ο τηλέφωνο είναι το τηλέφωνο επικοινωνίας του Ελληνικού σέρβις για αυτό το εργαλείο. Ο κωδικός ΙΑΝ είναι ο 285766

Όπως πάντα στην συσκευασία υπάρχει εγχειρίδιο χρήσης με οδηγίες στα Ελληνικά. Το εργαλείο συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση, με τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις να αναγράφονται πάνω στην συσκευασία. 

Προβλήματα / Ελαττώματα

Το μόνο εμφανές πρόβλημα είναι ότι είναι λίγο έκκεντρο. Όχι τίποτα τρομερό, αλλά σίγουρα κάνει ένα μικρό κύκλο. Δυστυχώς αυτό είναι ένα θεματάκι που έχουν αρκετά φθηνά κατσαβίδια. Δυστυχώς δεν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί εύκολα, αλλά δεν είναι κάτι που ενοχλεί και ιδιαίτερα.

Ως προς τα ελαττώματα, σίγουρα ο τρόπος αλλαγής των εξαρτημάτων είναι ένα από αυτά. Δεν είναι βιδωτά ή με κάποιο έξυπνο μηχανισμό. Είναι κουμπωτά, οπότε χρειάζεται μόνο πίεση για να κουμπώσουν. Αν θέλετε να χρησιμοποιείτε μόνο ένα από τα 2, τότε δεν ενοχλεί. Αν όμως θέλετε να αλλάζετε συχνά, τότε σίγουρα δεν βολεύει αυτός ο τρόπος.

Το ίδιο ισχύει και για την υποδοχή των κατσαβιδιών. Και εδώ κουμπώνει μόνο με πίεση και βγαίνει αν το τραβήξετε δυνατά. Πάλι, αν το θέλετε μόνο για γυψοσανίδες με το μηχανισμό, είναι κάτι που δεν θα χρειαστεί να κάνετε ποτέ. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε ως απλό κατσαβίδι και θέλετε να αλλάζετε συχνά μονοκόμματες μύτες, τότε είναι κάτι που θα σας κουράσει.

Σύνοψη: Αν βάζετε συχνά γυψοσανίδες, τότε είναι αρκετά χρήσιμο

Το PARKSIDE PTBS 520 A1 είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο αν βάζετε συχνά γυψοσανίδες. Κοστίζει ελάχιστα παραπάνω από ότι ένα απλό κατσαβίδι και μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα. Βέβαια, επειδή δεν χρησιμοποιούμε και τόσο γυψοσανίδα στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα τέτοιο εργαλείο δεν είναι και τόσο απαραίτητο σε έναν ερασιτέχνη. Αλλά όπως είπαμε, ακόμα και σαν απλό κατσαβίδι δεν είναι κακή αγορά.

 

Μερικά χρήσιμα που πρέπει να γνωρίζετε

  • Η ιστοσελίδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τα PARKSIDE ή το σέρβις τους. Τα στοιχεία επικοινωνίας του σέρβις αναγράφονται στο εγχειρίδιο χρήσης και πάνω στο κουτί της συσκευασίας.
  • Αν έχετε χάσει το εγχειρίδιο χρήσης, μπορείτε να το βρείτε σε ψηφιακή μορφή (pdf) μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της LIDL, πατώντας εδώ.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Xiaomi Mi Band 2, ένα πολύ καλό smartband σε πολύ προσιτή τιμή
Επόμενο άρθροΈνα μοντέρνο τσιμεντένιο παγκάκι που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια