Τσιμεντένια γλαστράκια με καλούπι από 3D εκτυπωτή

Διαφήμιση

Τα μικρά τσιμεντένια γλαστράκια είναι μία πολύ εύκολη και απλή λύση για να φιλοξενήσετε τα παχύφυτα σας. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για καλούπι κάποιο πλαστικό δοχείο μία χρήσης (πχ κεσεδάκια από γιαούρτι) αλλά αν έχετε 3D εκτυπωτή μπορείτε να φτιάξετε επαναχρησιμοποιούμενο καλούπι από πλαστικό νήμα.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε όπως επιθυμείτε. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε ραβδώσεις, να σχεδιάσετε επιγραφές και γενικότερα οτιδήποτε θέλετε. Ίσως το καλούπι σας στοιχίσει αρκετά σε πλαστικό νήμα, όμως εφόσον είναι επαναχρησιμοποιούμενο θα κάνετε απόσβεση πολύ γρήγορα.

πλαστικό καλούπι για τσιμέντο
το πλαστικό καλούπι σε 3 μέρη

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το καλούπι θα πρέπει να γίνει -τουλάχιστον- σε τρία κομμάτια (2 για το εξωτερικό και ένα για το εσωτερικό καλούπι), γιατί αν κάνετε το εξωτερικό μονοκόμματο θα είναι αδύνατο να βγάλετε το γλαστράκι χωρίς να σπάσετε το καλούπι.

τσιμεντένιο γλαστράκι
Το τελικό αποτέλεσμα

Ένας καλός οδηγός με μία τέτοια προσπάθεια ανέβηκε πρόσφατα και στο instructables από την χρήστη vassa2187. Το καλούπι έγινε σε έναν Prusa I3 3D εκτυπωτή, ένα σχετικά οικονομικό μοντέλο. Δυστυχώς δεν αναφέρεται πόσο νήμα χρειάστηκε, αλλά αν χρησιμοποιήσετε μικρό infill, λογικά δεν θα χρειαστεί και πάρα πολύ.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες κατασκευές με τσιμέντο μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Διαφήμιση

Related Articles

0
Πείτε μας τη γνώμη σας, αφήνοντας ένα σχόλιοx