Τσιμεντένια γλαστράκια με καλούπι από 3D εκτυπωτή

Διαφήμιση

Τα μικρά τσιμεντένια γλαστράκια είναι μία πολύ εύκολη και απλή λύση για να φιλοξενήσετε τα παχύφυτα σας. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για καλούπι κάποιο πλαστικό δοχείο μία χρήσης (πχ κεσεδάκια από γιαούρτι) αλλά αν έχετε 3D εκτυπωτή μπορείτε να φτιάξετε επαναχρησιμοποιούμενο καλούπι από πλαστικό νήμα.

Το πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι μπορείτε να τα φτιάξετε όπως επιθυμείτε. Για παράδειγμα μπορείτε να κάνετε ραβδώσεις, να σχεδιάσετε επιγραφές και γενικότερα οτιδήποτε θέλετε. Ίσως το καλούπι σας στοιχίσει αρκετά σε πλαστικό νήμα, όμως εφόσον είναι επαναχρησιμοποιούμενο θα κάνετε απόσβεση πολύ γρήγορα.

πλαστικό καλούπι για τσιμέντο
το πλαστικό καλούπι σε 3 μέρη

Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι ότι το καλούπι θα πρέπει να γίνει -τουλάχιστον- σε τρία κομμάτια (2 για το εξωτερικό και ένα για το εσωτερικό καλούπι), γιατί αν κάνετε το εξωτερικό μονοκόμματο θα είναι αδύνατο να βγάλετε το γλαστράκι χωρίς να σπάσετε το καλούπι.

τσιμεντένιο γλαστράκι
Το τελικό αποτέλεσμα

Ένας καλός οδηγός με μία τέτοια προσπάθεια ανέβηκε πρόσφατα και στο instructables από την χρήστη vassa2187. Το καλούπι έγινε σε έναν Prusa I3 3D εκτυπωτή, ένα σχετικά οικονομικό μοντέλο. Δυστυχώς δεν αναφέρεται πόσο νήμα χρειάστηκε, αλλά αν χρησιμοποιήσετε μικρό infill, λογικά δεν θα χρειαστεί και πάρα πολύ.

Αν θέλετε να δείτε και άλλες κατασκευές με τσιμέντο μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Διαφήμιση

Related Articles

0
Πείτε μας τη γνώμη σας, αφήνοντας ένα σχόλιοx
()
x