Αν για κάποιο λόγο η δουλειά σας απαιτεί να κάνετε γρήγορα τρύπες σε μία λαμαρίνα ή γενικότερα κάποια μεταλλική επιφάνεια, τότε αυτό το DIY εργαλείο θα σας βοηθήσει αρκετά. Πρόκειται για μία DIY χειροκίνητη πρέσα/ψαλίδι που είναι ειδικά σχεδιασμένη για να κάνει τρύπες σε μεταλλικές επιφάνειες.

die για τρύπες
Το “die”, το εξάρτημα που κάνει τις τρύπες. Το μοναδικό δύσκολο κομμάτι στην όλη κατασκευή.

Αυτά τα εργαλεία είναι συνήθως υδραυλικά, αλλά αυτό που έφτιαξε ο δημιουργός από το κανάλι bitluni’s lab είναι χειροκίνητο, θυμίζοντας περισσότερο χειροκίνητο ψαλίδι μετάλλου. Το καλό με την κατασκευή είναι ότι δεν απαιτεί κάποιο μηχανουργικό εργαλείο, απλώς μία ηλεκτροκόλληση, τριβείο και τροχάκι. Σίγουρα δεν έχει καμία σχέση με πιο επαγγελματικές λύσεις (όπως πχ αυτή από το κανάλι This Old Tony) όμως παρά τις όποιες αδυναμίες που έχει, δείχνει να δουλεύει μία χαρά. Επειδή είναι χειροκίνητη και όχι υδραυλική, δεν μπορεί να διατρήσει χοντρή λαμαρίνα, αλλά για λαμαρίνα έως 1.5 χιλιοστό δείχνει μία χαρά.

Προφανώς αν αλλάξετε το “die” μπορείτε να κάνετε τρύπες διαφορετικού μεγέθους και σχήματος. Επίσης αν θέλετε μπορείτε να αλλάξετε και το σχήμα της κατασκευής, αν και αυτή η σχεδίαση είναι ιδανική για να κάνετε τρύπες ακόμα και στο κέντρο μεγάλης λαμαρίνας.

diy χειροκίνητη στράντζα

Αν εκτός από τρύπες θέλετε να λυγίζετε κομμάτια λαμαρίνας, τότε μπορείτε να δείτε αυτή την πολύ εύκολη κατασκευή για DIY στραντζόπρεσα (τσάκα)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤσιμεντένια γλαστράκια με καλούπι από 3D εκτυπωτή
Επόμενο άρθροDIY κολλητήρι αερίου από έναν απλό αναπτήρα BIC

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια