Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε σε ένα απομακρυσμένο σημείο και για κάποιο λόγο θέλουμε να κολλήσουμε 2 καλώδια μεταξύ τους και δεν έχουμε κολλητήρι, τι μπορούμε να κάνουμε; Λογικά τίποτα, γιατί αν δεν έχουμε κολλητήρι δεν θα έχουμε και καλάι, αλλά αν για κάποιο λόγο έχετε καλάι, ένα μικρό μονόκλωνο καλώδιο και έναν απλό αναπτήρα, μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY κολλητήρι αερίου.

Η πατέντα είναι πολύ απλή και όσο και να φαίνεται παράδοξο, δουλεύει μία χαρά. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε ένα μικρό πηνίο από χάλκινο σύρμα. Αυτό γίνεται για να μπορέσουμε να θερμάνουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται το χάλκινο σύρμα με τη φλόγα του αναπτήρα.

Ίσως το μόνο θέμα που φαίνεται να έχει είναι ότι δεν μπορεί να δουλέψει εάν υπάρχει μεγάλη κλίση, γιατί η φλόγα πηγαίνει πάντα προς τα πάνω, οπότε δεν θα ζεσταίνει το σύρμα. Αλλά αυτό λύνεται εύκολα με προθέρμανση σε κάθετη θέση και μετά χρήση σε όποια κλίση θέλετε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροDIY χειροκίνητη πρέσα για τρύπες σε μέταλλο (punch press
Επόμενο άρθροΠως να απομακρύνετε το εσωτερικό γαζί από τα στραντζαριστά και τους σωλήνες.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια