Review: PARKSIDE PLPD 60 A1, ένα κολλητήρι με αυτόματη τροφοδοσία σύρματος

3
parkside plpd 60 a1 review

To PARKSIDE PLPD 60 A1 είναι ένα από τα πολλά κολλητήρια που φέρνουν κατά καιρούς τα LIDL. Συγκεκριμένα, έχουν 7 διαφορετικά μοντέλα, με το καθένα να είναι λίγο διαφορετικό. Το συγκεκριμένο έχει μία πολύ σημαντική διαφοροποίηση, που το κάνει αρκετά ενδιαφέρον. Μπορεί να τροφοδοτεί, αυτόματα, με σύρμα κόλλησης την θερμαινόμενη μύτη. Έτσι ακόμα και αν έχετε ήδη ένα άλλο κολλητήρι, αυτό μπορεί να σας φανεί αρκετά χρήσιμο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικά PARKSIDE PLPD 60 A1

Εταιρία PARKSIDE
Μοντέλο PLPD 60
Έκδοση Α1
Χώρα κατασκευής Κίνα
Κατασκευαστής/Εισαγωγέας Ga-Po Vertrieb
Τιμή 11.99@LIDL
Εγγύηση  3 έτη
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Ισχύς 60 WATT
Εύρος θερμοκρασίας 0 έως 330 βαθμοί Κελσίου
Επιλογή θερμοκρασίας Αβαθμίδωτη
Πάχος σύρματος 1 έως 1.2 χιλιοστά
Διάμετρος υποδοχή μύτης 4.5 χιλιοστά
Μήκος καλωδίου 2 μέτρα

 

Τι περιέχεται στην συσκευασία

unboxing parkside pldp 60 a1

Στην συσκευασία υπάρχει το κολλητήρι, ένα καρούλι με σύρμα και το εγχειρίδιο χρήσης.

Εντυπώσεις από PARKSIDE PLPD 60 A1

parkside κολλητήρι

Το PARKSIDE PLPD 60 A1 είναι ένα κολλητήρι με αυτόματη τροφοδοσία σύρματος. Τα συγκεκριμένα κολλητήρια δεν είναι και τα πιο κοινά της αγοράς, αλλά σίγουρα είναι αρκετά χρήσιμα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Η ισχύς του είναι 60 WATT, σχετικά καλή για ένα ερασιτεχνικό κολλητήρι. Το εύρος θερμοκρασίας είναι 0 έως 330 βαθμοί Κελσίου και ένα από τα θετικά του είναι ότι υπάρχει αβαθμίδωτη επιλογή. Έτσι μπορείτε να επιλέξετε εσείς την θερμοκρασία που θέλετε να έχει. Βέβαια, ο διακόπτης είναι περιστροφικός και σχετικά μικρός σε διάμετρο, οπότε μην περιμένετε και τρομερή ακρίβεια.

Δεν έχει διακόπτη λειτουργίας, οπότε αν θέλετε να το κλείσετε, απλώς το βάζετε στους 0 βαθμούς. Έχει ένα LED ένδειξης, που όταν είναι κόκκινο σημαίνει ότι δεν έχει πιάσει ακόμα την επιθυμητή θερμοκρασία, ενώ όταν γίνεται πράσινο σημαίνει ότι είναι έτοιμο προς χρήση.

κολλητήρι parkside

Η αυτόματη τροφοδοσία του σύρματος είναι αυτό που διαφοροποιεί αυτό το κολλητήρι. Η τροφοδοσία γίνεται από ένα καρούλι στο πίσω μέρος. Μέσω μίας τρύπας, το σύρμα περνάει και βγαίνει στο μπροστινό μέρος. Πιέζοντας την σκανδάλη, το σύρμα πιέζεται προς τα εμπρός (περίπου όπως και σε ένα πιστόλι θερμόκολλας).

κολλητήρι lidl

Το σύρμα βγαίνει στο κάτω μέρος, λίγο χιλιοστά πιο ψηλά από την άκρη της μύτης. Οπότε ουσιαστικά ακουμπάει στην μύτη λιώνει, και αυτό λόγω της κλίσης της μύτης, πηγαίνει προς το σημείο κόλλησης.  Η επιτρεπόμενη διάμετρος του σύρματος είναι 1 με 1.2 χιλιοστά και αν και μπορείτε να βρείτε και έτοιμο, συμβατό καρούλι, το πιο εύκολο είναι να το περιστρέψτε μόνοι σας.

Ανταλλακτικές μύτες

Στο συγκεκριμένο εργαλείο η μύτη είναι αποσπώμενη. Η διάμετρος της είναι 4.5 χιλιοστά, που είναι ένα από τα πιο κοινά νούμερα για μύτες από κολλητήρια. Έτσι μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο αρκετά εύκολα ίσιες μύτες και κατά πάσα πιθανότητα και κυρτές με το ίδιο μήκος.

Αξίζει να το αγοράσετε;

Τώρα γιατί να το αγοράσει κάποιος; Η απάντηση σε αυτό δεν είναι απλή. Σίγουρα η κάθε εργασία δεν είναι ίδια και ο κάθε μάστορας έχει τις δικές του συνήθειες. Προφανώς δεν κάνει για κολλήσεις ακριβείας. Και η μύτη είναι πολύ μεγάλη, αλλά δεν έχεις και τον απόλυτο έλεγχο στην ποσότητα του λιωμένου σύρματος.

Φαίνεται να είναι ιδανικό για γρήγορες κολλήσεις, ειδικά μακρυά από πάγκο εργασίας και σίγουρα μπορεί να βοηθήσει αρκετά άτομα με κάποιο προσωρινό ή μόνιμο πρόβλημα σε κάποιο από τα δύο χέρια, καθώς μπορείτε να κολλήσετε μόνο με το ένα χέρι.

Βέβαια, δεν είναι αναγκαστικό να χρησιμοποιείτε τον αυτόματο μηχανισμό τροφοδοσίας σύρματος. Αν θέλετε το λειτουργείτε και με τον κλασσικό τρόπο. 

3ετής εγγύηση, διαφορετικό σέρβις

Κάτι που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι παρότι και αυτό το εργαλείο PARKSIDE συνοδεύεται από 3ετή εγγύηση, το σέρβις είναι διαφορετικό από αυτό που έχουν τα περισσότερα εργαλεία PARKSIDE. Προφανώς επειδή πρόκειται για εργαλείο διαφορετικού κατασκευαστή/εισαγωγέα (Ga-Po Vetrieb). Μέσα στο εγχειρίδιο χρήσης δεν υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας για το Ελληνικό σέρβις, παρά μόνο για το Κυπριακό, όμως στο κουτί υπάρχει τηλέφωνο επικοινωνίας για το Ελληνικό σέρβις για αυτό το εργαλείο (τηλ: 2111 982915)

Προβλήματα / Ελαττώματα

Το μοναδικό ελάττωμα που μπορεί να βρει κάποιος είναι ότι θα μπορούσε ο περιστροφικός διακόπτης να είναι λίγο πιο μεγάλος, ώστε να είναι λίγο πιο ευδιάκριτη και πιο ακριβής η επιλογή θερμοκρασίας. Βέβαια, σε ένα τέτοιο κολλητήρι αυτό δεν είναι κάτι σημαντικό, αφού οι θερμοκρασίες τήξης των συρμάτων είναι στάνταρντ, αλλά σίγουρα θα βοηθούσε.

Είναι εμφανές το λιωμένο πλαστικό πάνω στην βάση της μύτης

Το μοναδικό σημαντικό κατασκευαστικό πρόβλημα που βρήκαμε, μετά από μερικώς ώρες δοκιμών ήταν οι πολύ έντονες αναθυμιάσεις που βγήκαν από το σημείο ένωσης της μύτης με το εργαλείο, τα πρώτα λεπτά λειτουργίας. Προφανώς εσωτερικά υπήρχε κάποιου είδους πλαστικό, το οποίο έλιωσε και προκάλεσε αυτές τις αναθυμιάσεις. Λειτουργικά δεν αντιμετώπισε πρόβλημα, δηλαδή λειτουργεί μια χαρά, αλλά αν το πρόβλημα είναι γενικό σε όλα τα μοντέλα, τότε καλό θα ήταν να το αφήσετε σε εξωτερικό χώρο για αρκετή ώρα όταν το χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Puluz, ένα μίνι photobox ιδανικό για χειροτέχνες
Επόμενο άρθροΜία έξυπνη πατέντα για να προστατέψετε τα φυτά σας από τα σαλιγκάρια
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
3 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Μιχάλης Παληκαρίδης

καλησπέρα σας θα ήθελα να αγοράσω το συγκεκριμένο κολλητήρι αλλά δεν ξερό πως. Θα περιμένω να το βγάλει σε πώληση το LIDL; ????

Παληκαριδης Μιχάλης

Μαλιστα. Σας ευχαριστώ πολύ