Μία έξυπνη πατέντα για να προστατέψετε τα φυτά σας από τα σαλιγκάρια

0
ηλεκτρικός φράχτης για σαλιγκάρια

Για αρκετούς τα σαλιγκάρια θεωρούνται εκλεκτός μεζές και ξυπνάνε από τα χαράματα για να πάνε να τα μαζέψουν. Όμως όσοι έχουν κήπο γνωρίζουν ότι εκτός από μεζές είναι και ένα αρκετά επιβλαβές ζώο για αρκετά φυτά. Αν και μπορεί να καταπολεμηθεί και χημικά ή και με απλές παγίδες, στο κανάλι DIY perks του Youtube παρουσιάστηκε μία πολύ αποτελεσματική, DIY λύση.

πατέντα για σαλιγκάρια στο κήπο

Η ιδέα ήταν να φτιάξει έναν μικρό ηλεκτρικό φράχτη γύρω τα φυτά χρησιμοποιώντας μία ταινία χαλκού. Οι ταινίες χαλκού είναι ταινίες που περιέχουν λεπτά χάλκινα φύλλα. Έτσι έχουν όλες τις ιδιότητες που έχει ο χαλκός, μεταξύ των οποίων είναι και η πολύ καλή αγωγιμότητα του ηλεκτρικού ρεύματος.

Προφανώς επειδή στα φυτά -πρέπει- να υπάρχει υγρασία και υγρασία και ηλεκτρισμός δεν είναι καλό να συνυπάρχουν, για τροφοδοσία χρησιμοποίησε μία μικρή μπαταρία χαμηλής τάσης. Χρησιμοποιώντας πλαστικό από παλιά δοχεία και θερμοσυστελλόμενα, μόνωσε όσο γινόταν τη μπαταρία και το ηλεκτρικό κύκλωμα.

πατέντα για σαλιγκάρια

Τώρα αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος λειτουργίας αυτής της πατέντας. Έβαλε δύο στρώσεις ταινίας, με διαφορά λίγων εκατοστών μεταξύ τους. Στην μία ένωσε με καλώδια τον θετικό πόλο της μπαταρίας και στην άλλη τον αρνητικό πόλο. Επειδή οι ταινίες είναι παράλληλες και δεν ακουμπούν μεταξύ τους, το κύκλωμα είναι ανοιχτό. Το ίδιο το σαλιγκάρι έρχεται και “κλείνει” το κύκλωμα με το σώμα του, όταν ακουμπάει και τις 2 ταινίες ταυτόχρονα. Με αυτόν τον τρόπο μία και μόνο μπαταρία μπορεί να κρατήσει για πάρα πολύ καιρό, καθώς ουσιαστικά δίνει ρεύμα μόνο όταν το σαλιγκάρι κλείνει το κύκλωμα. 

O ίδιος έφτιαξε δύο παραλλαγές. Η πρώτη ήταν περιμετρικά μίας μεγάλης ζαρντινιέρας και η δεύτερη ατομική, για κάθε φυτό ξεχωριστά. 

Προφανώς αυτή η πατέντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε ζαρντινιέρες, παρτέρια και γενικότερα μικρούς κήπους. Όπως είπαμε, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να γλιτώσετε από τα σαλιγκάρια και η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα λόγω κλίματος δεν αποτελούν και τεράστιο πρόβλημα, τουλάχιστον για τις καλοκαιρινές καλλιέργειες, αλλά είναι μία καλή πατέντα που ίσως βοηθήσει σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: PARKSIDE PLPD 60 A1, ένα κολλητήρι με αυτόματη τροφοδοσία σύρματος
Επόμενο άρθρο10 πρωτότυπες ιδέες για DIY μολυβοθήκη από τον Jimmy Diresta
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια