Ο σταθμός κόλλησης είναι ένα εργαλείο πάγκου, που σας επιτρέπει να κάνετε ακριβείς κολλήσεις-αποκολλήσεις με το κολλητήρι. Πάντα θα έχει έλεγχο της θερμοκρασίας ή έλεγχο της ισχύς, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε συγκεκριμένες εργασίες. Μερικοί σταθμοί έχουν και πιστόλι θερμού αέρα. Μία τέτοια combo περίπτωση είναι και ο Huayu 898D+, ένας Κινέζικος σταθμός κόλλησης με ισχύ 700 Watt και δυνατότητα ταυτόχρονης εργασίας με κολλητήρι και με πιστόλι θερμού αέρα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά HUAYU H898D


ΜοντέλοHUAYU 898D
ΤύποςΣταθμός κόλλησης
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή60-65 ευρώ (από Gearbest)
Ισχύς 700 Watt
Επιλογή θερμοκρασίαςΨηφιακή
Επιλογή αέραΑναλογική (αβαθμίδωτη)
Εύρος θερμοκρασίας100-450 βαθμοί Κελσίου
Υλικό κατασκευήςΑλουμίνιο
ΈξτραΒάση στήριξης πιστολιού αέρα, βάση για κολλητήρι, 3 ακροφύσια για το πιστόλι,σφουγγάρι

 

Εντυπώσεις από σταθμό κόλλησης HUAYU H898D


O σταθμός κόλλησης είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται αποκλειστικά από ηλεκτρονικούς. Προσφέρει μεγαλύτερη ευχέρεια από τα απλά κολλητήρια, καθώς σε αυτό μπορείτε να ελέγξετε με ακρίβεια την θερμοκρασία (σε κολλητήρι και πιστόλι θερμού αέρα) αλλά και την δύναμη του αέρα στο πιστόλι.

Ποιοτική κατασκευή

Το συγκεκριμένο προέρχεται από την HUAYU, μία σχετικά άγνωστη Κινέζικη εταιρία OEM προϊόντων. Παρότι πρόκειται για ένα πολύ οικονομικό προϊόν, η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή. και σίγουρα δεν θυμίζει φτηνιάρικο Κινέζικο OEM. Τα πλαστικά του είναι πολύ καλής ποιότητας, ενώ το σώμα είναι από αλουμίνιο.

Τα καλώδια έχουν καλό πλαστικό περίβλημα και το ένα είναι κουμπωτό ενώ το δεύτερο (του αέρα) είναι βιδωτό με ένα έξυπνο σύστημα.

Η λειτουργία στο κολλητήρι και στο πιστόλι είναι ανεξάρτητες (με ξεχωριστούς διακόπτες) και έτσι μπορείτε να χρησιμοποιείτε όποιο από τα δύο θέλετε ή και τα δύο ταυτόχρονα. Τα κουμπιά δείχνουν ανθεκτικά, ενώ η επιλογή της θερμοκρασίας γίνεται ανά μονάδα.

Εύρος θερμοκρασίας

Το εύρος είναι 100 βαθμοί έως 500 βαθμοί Κελσίου και η αλήθεια είναι ότι η αυξομείωση της θερμοκρασίας είναι αρκετά γρήγορη. Δηλαδή και στα δύο εργαλεία δεν χρειάζονται παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα για να επιτευχθεί η μέγιστη θερμοκρασία.

Η ακρίβεια της θερμοκρασίας είναι αρκετά καλή, καθώς έγινε μέτρηση με μετρητή θερμότητας και τα αποτελέσματα ήταν περίπου όσο έδειχνε και το ψηφιακό καντράν.

Το πιστόλι αέρα έχει 3 έξτρα ακροφύσια, τα οποία είναι στο standard μέγεθος. Οπότε μπορείτε να βρείτε και ανταλλακτικά ή νέα από το εμπόριο.

Έξυπνη λειτουργία

Huayu H898D

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά αυτού του σταθμού κόλλησης είναι και η έξυπνη λειτουργία του πιστολιού αέρος. Όταν το εναποθέσετε στην βάση, τότε αυτό σταματάει αυτόματα την λειτουργία του. Είναι κάτι πολύ χρήσιμο, καθώς όταν κάνετε κάποια επισκευή και κάνετε παύσεις ή εναλλαγές εργαλείων, ένα ανοιχτό πιστόλι αέρα μπορεί να κάνει ζημιά ή να σας κάψει κατά λάθος. 

Που μπορείτε να το βρείτε και πόσο κοστίζει


Το Huayu δεν φαίνεται να υπάρχει στην Ελληνική αγορά. Εμείς το πήραμε από το Gearbest όπου η κανονική του τιμή είναι περίπου 60-65 ευρώ. Με προσφορά ή με κουπόνι ίσως μπορείτε να το βρείτε και λίγο πιο φθηνά.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το Gearbest ή πως να κάνετε αγορές από εκεί, μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Αν θέλετε να δείτε αν υπάρχουν ειδικές προσφορές ή κουπόνια για αυτό το προϊόν (συνήθως δεν βγάζει κουπόνια για τέτοια “μη δημοφιλή” προϊόντα, αλλά πιθανώς να υπάρχει κάποιο γενικό κουπόνι για εργαλεία) ή για άλλα στο Gearbest, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Σύνοψη : Αρκετά ποιοτικός σταθμός κόλλησης σε πολύ καλή τιμή


Ο HUAYU 898D+ είναι ένας πολύ οικονομικός σταθμός κόλλησης, ιδανικός για ερασιτέχνες και ήμι-επαγγελματίες ηλεκτρονικούς. Με κόστος που δεν ξεπερνάει τα 65 ευρώ (χωρίς τα μεταφορικά) είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή.

Η κατασκευή του είναι αρκετά ποιοτική και σίγουρα δεν θυμίζει φθηνοκατασκευές, οι οποίες δεν αντέχουν ούτε μήνα. Η ακρίβεια που έχει είναι αρκετά καλή ενώ η αυτόματη παύση λειτουργίας του πιστολιού αέρος, προσφέρει επιπλέον ασφάλεια.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Ποιοτική κατασκευή
  • Ψηφιακή επιλογή θερμοκρασίας
  • Αυτόματη παύση λειτουργίας πιστολιού αέρος
Αρνητικά
  • Δεν είχε ανταλλακτικές μύτες για το κολλητήρι
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠόση μνήμη χρειάζεται ένας υπολογιστής
Επόμενο άρθροΈργα τέχνης φτιαγμένα από άχρηστες σανίδες ξύλου
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
1 Σχόλιο
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια