Review: Diggro X3, ένα όμορφο smartband με μέτρηση παλμών και πίεσης

0

Το Diggro X3 είναι ένα από τα δεκάδες smartband που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Μπορούμε να πούμε ότι είναι λίγο πιο “καλό” από το μέσο smartband, καθώς έρχεται με μεταλλικό μπρασελέ και μεγάλη έγχρωμη οθόνη. Έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κανονικό ρολόι. Οι λειτουργίες που έχει είναι αρκετές, με αυτή που ξεχωρίζει να είναι η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης, μία μέτρηση που λείπει από τα περισσότερα smartband.

Ας το δούμε αναλυτικά.

Χαρακτηριστικά Diggro X3

ΜοντέλοΧ3
ΕταιρίαDiggro
ΤύποςSmartband
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή πώλησης20-25 ευρώ@Gearbest
ΤΕΧΝΙΚΑ
CPURealtek RTL8762
RAM64KB
ROM384KB 
ΟΘΟΝΗ
Διάμετρος0.96 ίντσες
Ανάλυση80χ160 πίξελ
ΤύποςΈγχρωμη TFT
ΜΠΑΤΑΡΙΑ
ΤύποςΙόντων λιθίου
ΑποσπώμενηΌχι
Χωρητικότητα120mAh
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ
ΠεδόμετροΝαι
Μέτρηση παλμώνΝαι
Μέτρηση πίεσηςΝαι
Παρακολούθηση ύπνουΝαι
Λειτουργία sportΝαι
Ειδοποίηση μηνυμάτωνΝαι
Έξτρα λειτουργίες
  • sedentary reminder
  • λήψη φωτογραφίας με το κουμπί του smartband
  • ξυπνητήρι
ΒΑΡΟΣ/ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Βάρος30 γραμμάρια
Διαστάσεις45.8*19.9*11 χιλιοστά

 

Τι περιέχεται στην συσκευασία

Στην συσκευασία υπάρχει

  • Το smartband
  • Ένα καλώδιο φόρτισης
  • Ένα μικρό κατσαβίδι για να αλλάζετε θέση στο κούμπωμα του μπρασελέ
  • Ένα μικρό εγχειρίδιο χρήσης

Εντυπώσεις από smartband Diggro X3

To Diggro X3 είναι ένα μοντέρνο smartband που ξεχωρίζει λίγο από τα κοινά, πλαστικά smartband. Διαθέτει μεταλλικό μπρασελέ που βγαίνει σε αρκετές αποχρώσεις (χρυσό, ασημί, μαύρο και μπλε). Λόγω μπρασελέ και design, μπορούμε να πούμε ότι είναι τείνει περισσότερο προς το γυναικείο, αν και προφανώς μπορεί να το φορέσει όποιος θέλει. 

Η ποιότητα κατασκευής είναι αρκετά καλή, τόσο στο ίδιο το σώμα, το μπρασελέ, ακόμα και στην συσκευασία. Δεν είναι ούτε δείχνει φτηνιάρικο.

Οθόνη: Μεγάλη, έγχρωμη αλλά ήθελε λίγο “padding”

To πιο δυνατό στοιχείο του Diggro X3 είναι η πολύ όμορφη οθόνη. Είναι αρκετά μεγάλη για smartband, σχεδόν 1 ίντσα. Όμως είναι και έγχρωμη, με σχετικά καλή ανάλυση 160*80 pixel. Έτσι όλα φαίνονται και πολύ πιο φωτεινά, αλλά και πολύ πιο όμορφα.

Όλες οι απεικονίσεις των λειτουργιών είναι πολύ καλοσχεδιασμένες, με κινούμενα εικονίδια που γίνονται κατανοητά, ακόμα και από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Το ίδιο ισχύει και για την πρώτη οθόνη, της ώρας. Εμφανίζει ώρα, ημερομηνία και θερμοκρασία αλλά μπορείτε να την αλλάξετε και να εμφανίζεται ακόμα και ως αναλογικό ρολόι.

Δυστυχώς δεν είναι όλα τέλεια. Έχει δύο θεματάκια. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι ότι έχει αρκετό “bezel”. Έτσι παρότι η οθόνη φαίνεται αρκετά μεγάλη, η πραγματική οθόνη είναι αισθητά μικρότερη. 

Ένα άλλο θεματάκι είναι ότι η οθόνη έχει μηδενικό padding ανάμεσα σε αυτή και το bezel. Με απλά λόγια, δεν έχει καθόλου περιθώριο ανάμεσα σε αυτή και το μαύρο περιμετρικό πλαίσιο. Έτσι όταν πχ διαβάζετε έστω και με μικρή κλίση, ίσως φαίνονται κάποια γράμματα κομμένα.

Λειτουργίες: Αρκετές, μετράει μέχρι και αρτηριακή πίεση

Και στις λειτουργίες όμως δεν τα πάει και άσχημα. Έχει ότι πρέπει να έχει ένα καλό smartaband. Πεδόμετρο με σχετικά καλές μετρήσεις, παρακολούθηση ύπνου, μέτρηση παλμών αλλά και μέτρηση αρτηριακής πίεσης. Αυτές είναι οι βασικές λειτουργίες που μπορούν να γίνουν απευθείας από το smartband (με εξαίρεση αυτή του ύπνου).

H ακρίβεια των μετρήσεων του πεδόμετρου είναι περίπου ίδια με τα περισσότερα smartband της αγοράς. Δεν φάνηκε να έχει κάποια μεγάλη απόκλιση στα διανυθέντα βήματα. Όταν δεν είναι συνδεδεμένο με το gps του κινητού, τότε μπορεί να κάνει κάποιες λανθασμένες μετρήσεις, ακόμα και όταν είστε ακίνητος.

Στην μέτρηση των παλμών φαίνεται να υπάρχουν μικρές διαφορές με μετρήσεις άλλων smartband, αλλά αυτό συμβαίνει τις πρώτες στιγμές και μόνο όταν η μέτρηση είναι στιγμιαία. Αν έχετε επιλέξει η μέτρηση να αργεί λίγο, τα αποτελέσματα δείχνουν πιο ακριβή. Αυτό που θα πρέπει να αναφερθεί είναι ότι η μέτρηση αργεί λίγο πιο πολύ από ότι σε άλλα smartband.

Το ίδιο ισχύει και για την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης. Σε σύγκριση με ένα ακριβό, ηλεκτρονικό πιεσόμετρο των 100 ευρώ, οι μετρήσεις δεν φαίνεται να έχουν μεγάλες διαφορές σε άτομο με σταθερή πίεση. Προφανώς δεν μπορείτε να εμπιστευθείτε την ακρίβεια των μετρήσεων για άτομα με βεβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, στα οποία εξαρτάται η ζωή τους από την πίεση. Είναι μόνο ενδεικτική! Ίσως το μόνο που βολεύει αν το χρησιμοποιήσετε σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας είναι η εξ αποστάσεως μέτρηση και παρακολούθηση από το κινητό, χωρίς να ενοχληθεί ο ασθενής. Αλλά για άλλη μια φορά, αν αυτή η μέθοδος ήταν ακριβής θα την χρησιμοποιούσαν και οι γιατροί, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. 

Εφαρμογή κινητού: Έχει λίγα θεματάκια, αλλά σε γενικές γραμμές δουλεύει

Μπορεί ο μέσος όρος των κριτικών να είναι αρνητικός, όμως αυτή τη στιγμή φαίνεται να δουλεύει μία χαρά.

Η εφαρμογή που πρέπει να εγκαταστήσετε είναι το GloryFit. Υπάρχει και σε Android (και παράγωγα) αλλά και για iOS. Παρότι δεν έχει και πολύ καλές κριτικές, αυτή τη στιγμή φαίνεται να δουλεύει μία χαρά. Ίσως αργεί λίγο παραπάνω από ότι πρέπει το syncing, αλλά σε γενικές γραμμές δεν αντιμετώπισε κάποιο σημαντικό πρόβλημα (μόνο στην οθόνη της θερμοκρασίας κράσαρε κάποιες φορές) σε 3 διαφορετικά android κινητά. Από τις κριτικές φαίνεται ότι κάποιες φορές αντιμετωπίζει προβλήματα μετά από update, αλλά αυτά διορθώνονται με κάποια αναβάθμιση. 

Βέβαια θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι επειδή αυτή η εφαρμογή έρχεται από μία σχετικά μικρή εταιρία, υπάρχει και ο κίνδυνος να σταματήσει το support και οι αναβαθμίσεις κάποια στιγμή. 

diggro x3

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να κάνετε πολύ περισσότερα. Καταρχάς μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις για κλήσεις, μηνύματα και εφαρμογές. Με αυτόν τον τρόπο, όταν το smartband είναι εντός εμβέλειας bluetooth, θα μπορείτε να δέχεστε ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο στο smartband. Στο gloryfit υπάρχουν όλες οι γνωστές εφαρμογές συνομιλίας (messenger, skype, whatsapp…)

Το μήνυμα εμφανίζεται ακριβώς όπως στάλθηκε. Εμφανίζει δίχως πρόβλημα και Ελληνικά αν και τα κάνει όλα κεφαλαία.

Μάλιστα, κάτι αρκετά σημαντικό είναι ότι μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρα μηνύματα από την οθόνη του Diggro X3. Μπορεί να εμφανιστεί όλο το μήνυμα, ακόμα και Ελληνικοί χαρακτήρες, απλώς κρατώντας πατημένο το πλήκτρο, όταν βρίσκεστε στην οθόνη των μηνυμάτων. 

Μία ακόμα χρήσιμη λειτουργία είναι το shake to take a picture, δηλαδή μπορείτε να τραβήξετε μία φωτογραφία από το κινητό, απλώς κουνώντας το χέρι που βρίσκεται το smartband.

Επίσης υπάρχει και η επιλογή find bracelet/phone. Δηλαδή μπορείτε να εντοπίσετε το κινητό από το smartband ή το αντίστροφο. Στην περίπτωση του find my bracelet, το κινητό αρχίζει και δονείται και χτυπάει. Όταν προσπαθείτε να βρείτε το smartband, το smartband δονείται και φωτίζετε η οθόνη. Σίγουρα δεν θα σας βοηθήσει να το βρείτε αν το χάσετε σε εξωτερικό χώρο μέρα μεσημέρι, αλλά βράδυ ή μέσα στο σπίτι είναι πιο εύκολο.

gloryfit app

Εκτός από τα παραπάνω μπορείτε να ρυθμίσετε την λειτουργία του ίδιου του smartband. Ίσως το πιο σημαντικό είναι το onscreen time, δηλαδή ο χρόνος που μένει ανοιχτή η οθόνη του smartband κάθε φορά. Παρότι υπάρχουν μόνο 3 προεπιλογές (5, 10 και 15 δεύτερα) είναι πάρα πολύ χρήσιμο και είναι κάτι που όσο απλό και αν ακούγεται δεν υπάρχει σε όλα τα smartband.

 Άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις αφορούν τον τρόπο μέτρησης των παλμών αλλά και της αρτηριακής πίεσης. Μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα για συνεχείς μετρήσεις, αν και με αυτόν τον τρόπο καταναλώνετε περισσότερη μπαταρία. 

Καταγραφή και ανάλυση μετρήσεων

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να κάνετε καταγραφή αλλά και ανάλυση των μετρήσεων σε πεδόμετρο, ύπνο, παλμούς και πίεση. Μάλιστα, για παλμούς και πίεση μπορείτε να κάνετε και μέτρηση απευθείας από την εφαρμογή.

Σε κάθε μέτρηση υπάρχει καταγραφή ανά ημέρα, ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε όλο το ιστορικό όποια στιγμή θέλετε. Η ίδια η εφαρμογή κάνει και ανάλυση, βρίσκοντας πχ αν κοιμηθήκατε πιο νωρίς από ότι πρέπει ή κοιμάστε λίγες ώρες.  

To ίδιο ισχύει και για τους παλμούς και την πίεση.

Λειτουργία sport και παρακολούθηση μέσω GPS

To Diggro X3 διαθέτει δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου sport. Δηλαδή μπορείτε να επιλέξετε κάθε φορά τι άθλημα κάνετε (πχ ποδηλασία, περπάτημα…) και να κάνετε την ανάλογη καταγραφή. Η καταγραφή μπορεί να γίνει και με την ακριβή διαδρομή, με την βοήθεια του GPS του κινητού.

Η επιλογή των sport μπορεί να γίνει απευθείας και από το smartband και όχι μόνο από το app.

Μπαταρία: Η αχίλλειος πτέρνα του Diggro X3

H διάρκεια της μπαταρίας είναι σίγουρα το πιο αδύναμο σημείο του Diggro X3. Παρόλο που η μπαταρία δεν είναι μικρή (120mAh), κρατάει πολύ πιο λίγο από ότι πρέπει. Με κανονική χρήση, κρατάει περίπου 2 μέρες, το πολύ 3, αν δεν γίνει ιδιαίτερη χρήση των μετρήσεων παλμών και πίεσης. Με έντονη χρήση μπορεί να μην κρατήσει ούτε καν 24 ώρες. 

Οι οδηγίες φόρτισης

Το καλό είναι ότι φορτίζεται και εύκολα και γρήγορα (με καλό φορτιστή, σε λιγότερο από μισή ώρα), αλλά όταν τα άλλα smartband κρατούν 5-15 μέρες, οι 2-3 του Diggro X3 ακούγονται λίγες.

Μπρασελέ: Μεταλλικό και δεν ξεκουμπώνει εύκολα

Έχει το κλασσικό κούμπωμα που έχουν τα περισσότερα μεταλλικά μπρασελέ

Όσοι έχετε δοκιμάσει αρκετά smartband, γνωρίζετε ότι τα περισσότερα έχουν ένα θέμα με το μπρασελέ ή λουράκι. Γενικότερα ξεκουμπώνουν και χάνονται αρκετά εύκολα. Στο Diggro X3 δεν συμβαίνει αυτό. Αν το κουμπώσετε σωστά δεν ξεκουμπώνει εύκολα ούτε φαίνεται πιθανό να κοπεί. 

Μάλιστα το ότι είναι μεταλλικό το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως.

Προβλήματα και ελαττώματα Diggro X3


Πρόβλημα δεν έχει εμφανίσει κανένα. Δουλεύει κανονικά και όπως πρέπει.

Το μοναδικό χτυπητό ελάττωμα είναι αυτό της μπαταρίας και του μεγάλου bezel στην οθόνη που αναφέρθηκαν και πιο πάνω. Πέραν αυτών δεν φαίνεται να έχει άλλο.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε


Το Diggro X3 είναι ένα κινητό που πωλείται αποκλειστικά από το Gearbest. Αυτό γιατί Diggro είναι ένα brandname που χρησιμοποιεί μόνο το Gearbest. Οπουδήποτε αλλού το βρείτε, θα είναι ακριβότερο, καθώς πρόκειται για dropshippers ή μεταπωλητές που το παίρνουν από το Gearbest. 

Αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου 24 ευρώ από την Κινέζικη αποθήκη

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να βρείτε το ίδιο smartband με άλλη επωνυμία, καθώς φαίνεται να υπάρχουν 1-2 παραλλαγές.

 Πιθανώς να υπάρχει κάποια προσφορά ή κουπόνι για αυτό το smartband όταν διαβάζετε το άρθρο, οπότε καλό είναι να τσεκάρετε πρώτα αυτή τη σελίδα

Αν δεν έχετε ξανακάνει αγορές από το Gearbest, καλό είναι να διαβάσετε πρώτα αυτόν τον οδηγό αγοράς.

Σύνοψη: Αν η μπαταρία κρατούσε περισσότερο θα ήταν τέλειο


Το Diggro X3 είναι ένα οικονομικό smartband που σίγουρα σε κερδίζει με το design και την έγχρωμη οθόνη. Έχει αρκετές λειτουργίες και πολύ καλά χαρακτηριστικά, όμως η σχετικά μικρή διάρκεια χρήσης είναι ένα θεματάκι. Αν δεν σας πειράζει να το φορτίζετε ανά 2 ημέρες, τότε σίγουρα είναι καλή αγορά. 

Είναι ιδανικό και για smartband παρακολούθησης ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο3D συρμάτινες δημιουργίες από μία DIY συσκευή
Επόμενο άρθροΜεγάλες προσφορές Black Friday στο Gearbest έως Τρίτη 27/11
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια