Το GearBest είναι ένα από τα μεγαλύτερα e-shop με έδρα την Κίνα. Δημιουργήθηκε το 2014 και μέσα σε 4 χρόνια έχει γίνει ένα από το πιο δημοφιλή e-shop  του κόσμου. Έχει παγκόσμιο δίκτυο με διεθνείς αποθήκες και έχει αρχίσει να συναγωνίζεται σε αρκετές χώρες ακόμα και την Amazon. Με χιλιάδες προϊόντα στον κατάλογό του και αρκετά καλό τμήμα εξυπηρέτησης και after sales είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για προϊόντα που δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα στην Ελληνική αγορά.  Ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας και gadget τα οποία κατά το πλείστον κατασκευάζονται στην Κίνα, οι τιμές του είναι από τις καλύτερες της αγοράς, ενώ συνήθως έχει πρώτο προϊόντα και αποκλειστικότητες,  τα οποία έρχονται επίσημα στην Ευρώπη μήνες μετά. Για ποιο λόγο όμως να κάνει κάποιος αγορές από GearBest.


Για όσους δεν έχουν την υπομονή να διαβάσουν όλο το άρθρο, ακολουθούν σύντομες περιληπτικές οδηγίες. 

Περίληψη για αγορές από Gearbest (updated Νοέμβρης 2018)
 • Πληρώστε πάντα με paypal (για ευκολία και ασφάλεια)
 • Ψάξτε για κουπόνια που μπορεί να μειώσουν την τιμή 5-25% (αν θέλετε να δείτε μία λίστα με αρκετά ενημερωμένα εκπτωτικά κουπόνια πατήστε εδώ)
 • Οι εκπτώσεις από κουπόνια δεν είναι συνδυαστικές. Μόνο μία έκπτωση μπορεί να υπάρχει σε κάθε προϊόν. Προτιμήστε λοιπόν τη μεγαλύτερη.
 • Αν δεν έχετε ξανακάνει αγορά  από το Gearbest, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πρώτη αγορά τα κουπόνια του νέου πελάτη, τα οποία έχουν μεγαλύτερη έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα.
 • Αν υπάρχει σε κάποια Ευρωπαϊκή αποθήκη, προτιμήστε να το αγοράσετε από εκεί
 • Αν μένετε σε πολυκατοικία, προτιμήστε συστημένη αποστολή, ειδικά σε οτιδήποτε δεν χωράει στο γραμματοκιβώτιό σας.
 • Για αγορές απευθείας από Κίνα, μην επιλέξετε εξπρές μεταφορά (ή διαβάστε καλά το άρθρο πριν το κάνετε)
 • Αν αγοράσετε από την αποθήκη της Κίνας προϊόντα άνω των 50-100 ευρώ και θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα περάσει από εκτελωνισμό, επιλέξετε Priority Line (Eu Express, EU Express Line, PDM).  (UPDATE Σεπτέμβρης 2018: Προσοχή χάνονται αρκετά πακέτα τελευταία με αυτή τη μέθοδο! Πάρτε σίγουρα ασφάλιση πακέτου, γιατί αλλιώς αν χαθεί δεν σας δίνουν τα λεφτά σας πίσω)
 • Για απλή συστημένη μεταφορά από Κίνα επιλέξτε Belgian Post (συνήθως δεν περνάει τελωνείο)
 • Για προϊόντα αξίας (ακριβά κινητά, λάπτοπ…) αν δεν έχετε διαβάσει κριτικές ή δεν είστε γνώστες, προτιμήστε επώνυμα Κινέζικα προϊόντα από γνωστές και αξιόπιστες εταιρίες (όπως Xiaomi, Huawei, Lenovo…)
 • Για αγορές άνω των 50 ευρώ, επιλέξτε πάντα ασφάλιση μεταφοράς, ειδικά αν επιλέξετε απλό ταχυδρομείο.
 • Αν δεν σας εγκριθεί η συναλλαγή, διαβάστε στο τέλος του άρθρου τις πιθανές αιτίες και πως να το λύσετε
 • Πριν αγοράσετε ηλεκτρικές συσκευές προσέξτε το φις να είναι Ευρωπαϊκό. Αν υπάρχει μόνο Αγγλικό ή Κινέζικο μπορείτε να αγοράσετε ένα αντάπτορα με 1-2 ευρώ. Ποτέ μην αγοράσετε με Αμερικάνικο (US PLUG) αν δεν αναφέρει ότι μπορεί να δουλέψει και με 230V! 
 • Τα προϊόντα που δεν στέλνει Ελλάδα είναι
  • Μπαταρίες λιθίου (πχ 18650): Δυστυχώς το ξανάλλαξε και ενώ για αρκετό διάστημα έστελνε, από Ιούλη δεν στέλνει ξανά
  • Ηλεκτρονικά τσιγάρα και παρελκόμενα: Από τέλη καλοκαιριού του 2018 και έπειτα, κατάσχονται όλα από το τελωνείο 

Τι το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα (Κινέζικα) e-shops


Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 γνωστά Κινέζικα e-shops. Από το γνωστό AliBaba έως κάποια όχι και τόσο γνωστά. Το GearBest έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των περισσότερων από αυτών. Το πρώτο είναι ότι σε αντίθεση με κάποια άλλα (πχ alibaba, ebay..) δεν είναι μεσάζοντας. Όλα τα προϊόντα βρίσκονται στις δικές του αποθήκες σε απόθεμα και έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, με μόνη διαφοροποίηση τυχόν αποθήκες. Έτσι όλα έχουν τα ίδια μεταφορικά, και αν αγοράσετε παραπάνω από 1 μπορείτε συνήθως να επωφεληθείτε από πληρώνοντας πιο λίγα μεταφορικά (σε αναλογία με το κόστος το προϊόντων). Στο ebay για παράδειγμα, παρότι μπορείτε σίγουρα να βρείτε τα πάντα, το πιο πιθανό είναι να είναι από διαφορετικούς πωλητές, ίσως και από διαφορετικές χώρες. Από το GearBest, όλα θα είναι από το ίδιο το κατάστημα, στην ίδια συσκευασία.

Προφανώς το συγκεκριμένο δεν είναι “τηλεοπτικό κιβώτιο” αλλά tv box. Όμως η μετάφραση εκεί που είναι σημαντική, δηλαδή μενού πλοήγησης και καλάθι αγορών είναι αρκετά καλή.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι το Gearbest πλέον “μιλάει” Ελληνικά. Δημιούργησε ένα ειδικό subdomain το οποίο είναι στην Ελληνική γλώσσα, όχι μόνο στις τιμές και στο μενού πλοήγησης αλλά ακόμα και στα χαρακτηριστικά των προϊόντων. Προφανώς τα περισσότερα είναι auto-translate και έχει μερικά θεματάκια, αλλά η μετάφραση στο μενού πλοήγησης και στα περισσότερα χρηστικά είναι αρκετά καλή, τουλάχιστον στις περισσότερες των περιπτώσεων. Το επόμενο πλεονέκτημα, είναι ότι έχει διεθνείς αποθήκες, μεταξύ των οποίων και αρκετές στην Ευρώπη . Αυτό κάνει τη μεταφορά πολύ πιο γρήγορη και ασφαλή, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε με δασμούς και γραφειοκρατία ότι και να αγοράσετε και όποιο τρόπο αποστολής και να επιλέξετε. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, αν διαλέξετε αποστολή με κούριερ, μπορεί να είναι σπίτι σας ακόμα και την μεθεπόμενη μέρα (αν μένετε Αθήνα). Δυστυχώς όμως οι Ευρωπαϊκές αποθήκες έχουν περιορισμένο κατάλογο με προϊόντα, τα οποία ξεπουλιούνται σχετικά σύντομα.  Τώρα οι Ευρωπαϊκές αποθήκες αλλάζουν διαρκώς και δυστυχώς αλλάζουν και οι ονομασίες που έχουν στο Gearbest, οπότε κάποιες φορές μπορείτε να μπερδευτείτε. Η λίστα με τα links για τις Ευρωπαϊκές αποθήκες της αυτή τη στιγμή (Νοέμβρης του 2018) είναι η εξής 

 • Fast-27 (πρώην GW-3) : Στέλνει ΕλλάδαΔεν έχει πάρα πολλά (συνήθως 50-100), αλλά είναι σχεδόν όλα δημοφιλή προϊόντα (πχ κινητά, drones, tablets…) και συνήθως σε πολύ καλές τιμές. Έχει λίγο ακριβά μεταφορικά, οπότε βολεύει να αγοράσετε αρκετά μαζί. 
 • Fast-08 (πρώην GW-4) : Στέλνει Ελλάδα! Είναι η Πολωνική και μαζί με την FAST-23, μάλλον η καλύτερη επιλογή. Έχει σχετικά φθηνά μεταφορικά (η αποστολή με DHL για κινητό κοστίζει μόνο 10 ευρώ), γρήγορη αποστολή και συνήθως τις καλύτερες τιμές από όλες τις υπόλοιπες.
 • Fast-23 (Πρώην GW-5)Στέλνει ΕλλάδαΑυτή η αποθήκη είναι η Τσέχικη και  μία από τις καλύτερες επιλογές, καθώς έχει αρκετά φθηνά μεταφορικά και αρκετές επιλογές. Συνήθως έχει κάτω από 100 διαφορετικά προϊόντα, αλλά όλα είναι πάντα πολύ δημοφιλή και αλλάζουν διαρκώς.
 • Fast-30 (Πρώην GW-6) :Στέλνει Ελλάδα (όχι τα πάντα)H Γαλλική  είναι μία από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αποθήκες. Για αρκετό καιρό είχε θέμα με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή λύθηκε μερικώς. Στέλνει Ελλάδα, αλλά όχι τα πάντα. Μερικές φορές έχει πολύ μεγάλα μεταφορικά. Συνήθως βολεύει μόνο για ότι δεν υπάρχει στην Τσέχικη και την Πολωνική.
 • G-W-7 (έγινε Fast-13)Στέλνει ΕλλάδαΣχετικά μικρή αποθήκη (συνήθως λιγότερα από 50 είδη). Τις περισσότερες φορές τα είδη που έχει υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαικές αποθήκες, αλλά δεν χάνετε κάτι να την κοιτάξετε. Τα μεταφορικά είναι συνήθως 25 ευρώ.
 • G-W-10 (έγινε Fast-26): Στέλνει ΕλλάδαΣχετικά νέα αποθήκη, με αρκετά είδη (περίπου 200). Έχει αρκετά προϊόντα που δεν υπάρχουν σε άλλες Ευρωπαϊκές ή Κινέζικες αποθήκες. Κόστος μεταφορικών: περίπου 15 ευρώ στα περισσότερα είδη,
 • EG-W-11 (έγινε Fast-07): Στέλνει Ελλάδα (όχι τα πάντα)Μία μέτρια αποθήκη, που όμως κάποιες φορές έχει κάποια προϊόντα σε πολύ καλή τιμή. Τα πολύ μικρά δεν τα στέλνει Ελλάδα.  Κόστος μεταφορικών: Δεν είναι σταθερό, συνήθως 10-30 ευρώ.
 • G-W-12 (έγινε Fast-06)Δεν στέλνει Ελλάδα! Αυτή είναι η καλύτερη αποθήκη στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς δεν στέλνει καθόλου στην Ελλάδα. Αν βρίσκετε σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε αν στέλνει εκεί.
 • GW-16 (έγινε Fast-29) :Δεν στέλνει Ελλάδα!  Μία από τις δύο Ισπανικές αποθήκες.  Μέχρι πρότινος έστελνε σε Ελλάδα μόνο με κούριερ. Συνήθως κάτω από 100-150 διαφορετικά προϊόντα, αλλά σχεδόν όλα αρκετά δημοφιλή. Δυστυχώς σταμάτησε να στέλνει πια Ελλάδα.

Μερικές φορές έχει και κάποια ειδικά promotion που αφορούν μόνο τις Ευρωπαϊκές αποθήκες. Αυτή τη στιγμή ισχύει ένα  promotion για την αποθήκη Tσέχικη και την Πολωνική.

Τι προσφορές έχει το GearBest και αν οι τιμές του είναι όντως καλές ή είναι μούφα


Το GearBest έχει συνήθως 2 ειδών πραγματικές προσφορές. Οι πραγματικές προσφορές είναι οι προσφορές εξπρές (τα λεγόμενα flash sales) και τα κουπόνια. Στα  flash sales, για συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει μία καλή έκπτωση στο προϊόν. Συνήθως θα αναφέρεται μία εξωπραγματική πρώτη τιμή και μία πολύ μεγάλη έκπτωση, που δεν είναι αληθινές, αλλά πιο πολύ τεχνική μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά, τα προϊόντα που βρίσκονται σε flash sales, έχουν σχεδόν πάντα μία καλή έκπτωση, που τις πολλές φορές τα καθιστά καλύτερη τιμή της αγοράς

Τρελές εκπτώσεις σε τιμές πραγματικά κάτω του κόστους, δεν είναι και τόσο συχνές, αλλά που και που γίνονται και αυτές ειδικά σε εκπτωτικά γεγονότα όπως Black Friday, Cyber Monday, 11/11…. Πάντα θα είναι για πολύ περιορισμένα κομμάτια, οπότε αν δείτε κάποια μην διστάσετε ούτε για ένα δεύτερο. Στα flash sales συνήθως η τιμή είναι 10-25% μειωμένη από ότι προσφέρεται κανονικά.

κουπόνια στο GearBeast
Η σελίδα με τα κουπόνια. Στην συγκεκριμένη εικόνα βλέπεται τα κουπόνια που αφορούν κατηγορίες προϊόντων. Όπως βλέπετε, σε κάποια η έκπτωση είναι σημαντική

Το επόμενο είδος προσφοράς για αγορές από Gearbest είναι τα εκπτωτικά  κουπόνια. Σχεδόν πάντα θα υπάρχουν δεκάδες προσφορές σε κουπόνια για προϊόντα στο GearBest. Αυτά τα κουπόνια είναι ένας κωδικός, τον οποίο θα πρέπει να αντιγράψετε κατά την έξοδο από το καλάθι αγορών και να λάβετε έτσι την έκπτωση που αναφέρει το κουπόνι. 

κουπόνια στο gearbest
Με το νέο σύστημα του Gearbest είναι πιο ευκρινές πόσο γλυτώνετε κάθε φορά από την χρήση του κουπονιού. Όπως φαίνεται από το συγκεκριμένο παράδειγμα για αυτό το drone, η έκπτωση είναι 430 ευρώ αν χρησιμοποιήσετε το ειδικό κουπόνι HKPJTZ εκεί που αναφέρει USE COUPON (προσοχή αυτό το κουπόνι θα έχει εξαντληθεί όταν εσείς διαβάσετε το άρθρο).

  Το κουπόνι μπορεί να αφορά συγκεκριμένα προϊόντα, συγκεκριμένες μάρκες, συγκεκριμένα είδη ή ακόμα και συγκεκριμένες αποθήκες. Η έκπτωση στα κουπόνια είναι συνήθως 5-15%. Εδώ βέβαια υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Το κάθε προϊόν μπορεί να έχει μόνο ένα είδος έκπτωσης. Έτσι αν χρησιμοποιήσετε κάποιο γενικό κουπόνι σε κάποιο προϊόν έχει ήδη έκπτωση από flash sales, τότε θα χάσει την έκπτωση από το flash sales και θα πάρει τη έκπτωση από το κουπόνι, που λογικά θα είναι αρκετά μικρότερη, καθώς οι αρχικές τιμές στα flash sales είναι λίγο φουσκωμένες όπως προαναφέραμε.

Τα κουπόνια που είναι για προϊόντα είναι συνήθως σε fixed price, δηλαδή σε μία φιξ τιμή (που συνήθως αναφέρεται εκεί που βρήκατε το κουπόνι). Οπότε, αν πχ ένα κινητό έχει τιμή με flash sale 180 ευρώ και εσείς βρήκατε ένα κουπόνι που λέει ότι κατεβάζει την τιμή στα 160, τότε πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Κουπόνια μπορείτε να βρείτε από αυτή τη σελίδα  του GearBest. Επίσης καλό είναι να κοιτάτε και στα daily deals δηλαδή   στις ημερήσιες προσφορές, όπου αναφέρονται αρκετά προϊόντα με έκπτωση ή εκπτωτικό κουπόνι τα οποία έχουν διάρκεια 2-4 ημέρες. Σε πολλές περιπτώσεις στα daily deals μπορείτε να βρείτε πολύ μεγάλες προσφορές, ειδικά όταν πρόκειται για τελευταία κομμάτια σε ξεστοκάρισμα (ακόμα και αρκετά κάτω του κόστους). 

Επίσης μπορείτε να βρείτε δεκάδες κουπόνια που ανανεώνονται συνέχεια, σε αυτή την σελίδα 

Προσφορές μόνο για νέους πελάτες

Κάτι που ίσχυε παλαιότερα και το επανέφερε το Gearbest ξανά πρόσφατα είναι οι ειδικές προσφορές για νέους πελάτες. Νέος πελάτης θεωρείται όποιος δεν έχει ξανακάνει αγορά από το Gearbest. Οι προσφορές αυτές είναι πάρα πολύ καλές, σχεδόν μισοτιμής, αν και συνήθως αφορά μόνο μικρότερης αξίας προϊόντα. Βέβαια δεν έχετε κάτι να χάσετε καθώς κάτι από αυτά μπορεί να σας αρέσει. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προσφορές για νέο πελάτη πατώντας εδώ.

Παροδικές προσφορές Gearbest

To Gearbest συνεχώς κάνει κάποιες παροδικές προσφορές, που συνήθως κρατούν 1-2 εβδομάδες. Οι προσφορές αυτές μπορεί να αφορούν συγκεκριμένες μάρκες, συγκεκριμένες αποθήκες, τύπους προϊόντων ή να ισχύουν για ολόκληρο το σάιτ. Σε αρκετές περιπτώσεις μέσα σε αυτές τις προσφορές υπάρχουν πολύ καλές εκπτώσεις, οπότε αν ενδιαφέρεστε για κάποιο από αυτά καλό είναι να τα τσεκάρετε. Στον παρακάτω πίνακα θα αναφέρονται οι ισχύουσες προσφορές (ο πίνακας θα ανανεώνεται διαρκώς).

ΦωτογραφίαΌνομα προσφοράς / ΣύνδεσμοςΠροϊόντα σε προσφοράΠεριγραφήΈναρξη προσφοράςΛήξη προσφοράς

Τι συμβαίνει στις αποστολές για αγορές από GearBest :  χρόνος και κόστος


Όσο και να φανεί περίεργο, το GearBest προσφέρει εντελώς δωρεάν αποστολή από Κίνα για την πλειοψηφία των προϊόντων (ακόμα και για αγορές 2 ευρώ!!!!). Μόνο όσα ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όγκο και βάρος έχουν κάποια χρέωση (σε πολύ βαριά ή ογκώδη αντικείμενα μπορεί να είναι και σημαντική αυτή η χρέωση). Αυτό είναι μία πρακτική που την έχουν βέβαια τα περισσότερα Κινέζικα e-shop και πιθανώς έχει να κάνει με το ευνοϊκό καθεστώς των Κινέζικων ταχυδρομείων. Παρόλα αυτά, είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί, καθώς αρκετά Ελληνικά e-shop ζητούν μεταφορικά, ακόμα και για αποστολή εντός πόλης.

Για περισσότερα σχετικά με όλες τα ταχυδρομεία μπορείτε να διαβάσετε και εδώ , ενώ αν θέλετε να δείτε πιο αναλυτικά τι ισχύει, πατήστε σε ένα από τα παρακάτω tabs και θα ανοίξουν.

Κινέζικες αποθήκες (CN / HK)

Κινέζικες αποθήκη (CN / HK) GearBest

1. Unregistered (δωρεάν μη συστημένη αποστολή)
Η εντελώς δωρεάν αποστολή, αφορά πάντα «unregistered air mail», δηλαδή αποστολή μη συστημένη. Το πακέτο θα έρθει στην πόρτα σας από τα ΕΛΤΑ, αλλά δεν θα πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Οπότε είναι σίγουρα λίγο επισφαλές και δεν θα πρέπει να επιλέγετε για ακριβά προϊόντα. Φυσικά για φτηνά προϊόντα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσετε παραπάνω για συστημένο, εκτός και αν η διεύθυνση σας είναι σε λίγο περίεργη περιοχή ή μένετε σε μεγάλη πολυκατοικία χωρίς μεγάλο ταχυδρομικό κουτί. Προσωπικά, με πάρα πολλές παραλαβές με unregistered (είτε από GearBest είτε και από αλλού) δεν χάθηκε ποτέ κάτι.

Ο χρόνος παράδοσης σε αυτήν την επιλογή, μπορεί να διαφέρει αρκετά. Έχει να κάνει με αρκετούς παράγοντες και τα ΕΛΤΑ είναι ένας από αυτούς. Συνήθως κάνει 15-20 μέρες, αν και κάποιες φορές μπορεί να παραδοθεί και σε 10 μέρες ενώ άλλες μπορεί να κάνει παραπάνω και από ένα μήνα. Ειδικά σε περιόδους γιορτών και αγορών, τα δέματα καθυστερούν λίγο παραπάνω (ίσως και 40-50 μέρες).

Τα δέματα που έρχονται με αυτή τη μέθοδο και ξεπερνούν ένα πόσο (τυπικά 22 ευρώ, συνήθως πάνω από 30-50 ευρώ) περνούν τελωνείο.

Τα ταχυδρομεία που χρησιμοποιεί το Gearbest είναι το 

 Χρόνος παράδοσηςΚόστοςΕκτελωνισμόςΙδανικό για
Netherlands Unregistered15-30 ημέρεςΔωρεάν έως λίγα ευρώΑρκετά πιθανόςΜόνο αν δεν υπάρχει το Βελγικό 
Belgian Post Unregistered15-30 ημέρεςΔωρεάν έως λίγα ευρώΌχι και τόσο πιθανόςΤα περισσότερα είδη
Sweden Post Unregistered15-30 ημέρεςΔωρεάν έως λίγα ευρώΑρκετά πιθανός Μόνο αν δεν υπάρχει το Βελγικό 
China Post Unregistered15-30 ημέρεςΔωρεάνΑρκετά πιθανός Φθηνά προϊόντα έως 10-20 ευρώ
Singapore Post Unregistered
10-25 ημέρεςΣυνήθως δωρεάνΑρκετά πιθανός 
Φθηνά προϊόντα έως 10-20 ευρώ από Χονγκ Κονγκ

Μία σημείωση, ακόμα και να περάσει από εκτελωνισμό, δεν σημαίνει ότι θα πληρώσετε απαραίτητα κάτι. Αν κριθεί ότι δεν ξεπερνά το νόμιμό όριο, θα περάσει δωρεάν. Απλώς σίγουρα θα καθυστερήσει περισσότερο.

  
2. Registered (συστημένη αποστολή)
Για αποστολές από την Κινέζικη αποθήκη, η επόμενη επιλογή είναι το συστημένο, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το unregistered, απλώς εδώ πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Αυτό σίγουρα το κάνει πιο ασφαλές.

Η χρονική διάρκεια είναι ακριβώς η ίδια, ενώ το επιπλέον κόστος συνήθως είναι μικρό (3-5 ευρώ). Εδώ τα ταχυδρομεία είναι συνήθως Ευρωπαϊκά και αλλάζουν από καιρό σε καιρό, με αυτό που φαίνεται να είναι λίγο πιο καλό και πιο ασφαλή (από όλες τις απόψεις…) τη δεδομένη στιγμή να είναι μόνο το Βελγικό!

Υπάρχει και το Europe Railway, το οποίο είναι αρκετά ασφαλές, αλλά κάνει πολύ πιο πολύ χρόνο και έτσι είναι κατάλληλο μόνο για μεταφορές για τις οποίες δεν βολεύει ή δεν μπορούν να γίνουνε με το Βελγικό.

Αναλυτικά χρησιμοποιεί

 Χρόνος παράδοσηςΚόστοςΕκτελωνισμόςΙδανικό για
Netherlands Registered15-25 ημέρεςΛίγα ευρώΑρκετά πιθανόςΜόνο αν δεν υπάρχει το Βελγικό 
Belgian Post Registered15-28 ημέρεςΛίγα ευρώΌχι και τόσο πιθανόςΤα περισσότερα είδη
Sweden Post Registered15-30 ημέρεςΛίγα ευρώΑρκετά πιθανόςΜόνο αν δεν υπάρχει το Βελγικό 
Europe Railway Priority Mail
30-45 ημέρεςΣυνήθως πιο ακριβό, αλλά στα ακριβά μπορεί να είναι και δωρεάνΌχιΠιο ογκώδη και ακριβά αντικείμενα

Μία σημείωση, ακόμα και να περάσει από εκτελωνισμό, δεν σημαίνει ότι θα πληρώσετε απαραίτητα κάτι. Αν κριθεί ότι δεν ξεπερνά το νόμιμό όριο, θα περάσει δωρεάν. Απλώς σίγουρα θα καθυστερήσει περισσότερο.

Ότι και να επιλέξετε είναι καλύτερανα σπάτε τις παραγγελίες σας σε μικρά δέματα, ειδικά αν επιλέξετε δωρεάν αποστολή. Δέματα που κοστίζουν κάτω έως 50 ευρώ και περιέχουν λίγα κομμάτια από το κάθε είδος είναι σχεδόν πάντα ασφαλή. Δέματα μεγαλύτερης αξίας, που δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος (πχ smartband, tvbox),  συνήθως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα αλλά ακόμα και αν «πιαστούν» , συνήθως οι δασμοί είναι μικροί ( ο εκτελωνισμός γίνεται αυτόματα, διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς ισχύει).

Αν όμως κάνετε μία πολύ μεγάλη παραγγελία, που μοιάζει επαγγελματική εισαγωγή, τότε ίσως οι πιθανότητες είναι πιο μεγάλες. Γιαυτό, όπως σας είπαμε, καλό είναι να σπάτε τις παραγγελίας σας, αν περιέχουν αρκετά κομμάτια.

3. Priority Line
To Priority Line (Eu Express, EU Priority Line, Eu Priority Mail/Eu Priority Line For Scooters) είναι μία από τις πιο ασφαλείς μεθόδους αποστολής από το Gearbest. Αν και είναι  πιο ακριβή από το απλό ταχυδρομείο και κάποιες φορές πιο ακριβή ακόμα και από την DHL (συνήθως κοστίζει 10-30 ευρώ), έχει το πλεονέκτημα ότι έρχεται με μία ειδική διαδικασία δια μέσου Ευρώπης, οπότε δεν περνάνε από τελωνείο.

Έτσι σε ακριβά και ογκώδη δέματα (κινητά, τάμπλετ, drone, 3D printers….), είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για αποστολή από Κίνα/Χ.Κ.  Θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι διαθέσιμη για όλα τα προϊόντα, αλλά μόνο για τα ακριβότερα ή τα πιο ογκώδη (κινητά, τάμπλετ, drones, 3d εκτυπωτές…)

Οι διαφορές ανάμεσα σε αυτές τις μεθόδους έχουν να κάνουν περισσότερο με το χρόνο παράδοσης και την τιμή. 

UPDATE 09/2018 : Προσοχή, το Gearbest λέει ότι τελευταία χάνονται μερικά πακέτα με αυτή τη μέθοδο (μάλλον πέφτει κλέψιμο). Για να σας επιστρέψει τα χρήματα αν χαθεί το πακέτο, επιλέξτε οπωσδήποτε ασφάλεια μεταφοράς.

Ο μέσος χρόνος παράδοσης με τις περισσότερες από τις παραπάνω μεθόδους είναι συνήθως 15-25 μέρες

Με τη μέθοδο EU OCEAN SHIPPING μπορεί να αργούν λίγο παραπάνω, αλλά δεν περνάνε τελωνείο.

Επίσης ειδικά για τα ηλεκτρικά scooter υπάρχει ειδική μέθοδος, η EU OCEAN SHIPPING. Συνήθως είναι δωρεάν, αλλά αργεί αρκετά, περίπου 40-50 ημέρες. Όμως δεν περνάει τελωνείο. Για τα σκούτερ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια άλλη επιλογή.

 

 

4. Expedited Shipping (Εξπρές αποστολή)

Τέλος για αποστολή από Κίνα, υπάρχει και η διαδικασία εξπρές. Τις αποστολές εξπρές τις αναλαμβάνει είτε η DHL (σε περιοχές που δεν έχει DHL, αναλαμβάνει την παράδοση η Speedex) ή η EMS (Κινέζικη εξπρές).  

Ενώ είναι αρκετά πιο γρήγορος τρόπος, αν δεν είστε επαγγελματίας και το πακέτο δεν περιλαμβάνει προϊόντα που κοστίζουν αρκετά, καλό είναι να μην το επιλέξετε, καθώς έχει αρκετά καλές πιθανότητες (αν κοστίζει πάνω από 30-40 ευρώ και έχει έρθει από εμπορική επιχείρηση είναι σχεδόν σίγουρο) να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με επιπλέον δασμούς αλλά και τέλη εκτελωνισμού.

Η DHL μπορεί να αναλάβει αυτή την διαδικασία για εσάς, αλλά δυστυχώς δεν αξίζει για προϊόντα μικρής αξίας (η DHL χρεώνει περίπου 105 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού, ανεξαρτήτου κόστους). Βέβαια τον εκτελωνισμό, μπορείτε να τον κάνετε και μόνοι σας, καθώς δεν είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να πάτε στο αεροδρόμιο  στο οποίο βρίσκεται το τελωνείο. Εμπορικά προϊόντα αξίας κάτω των 22 ευρώ σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν έχουν υποχρέωση να περάσουν τελωνείο, αλλά κάποιες φορές στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το κόστος των μεταφορικών.

Αυτό ισχύει σαν κανόνας, για όλες σχεδόν τις αγορές εκτός Ε.Ε. που θα επιλέξετε κούριερ για αποστολή (DHL, TNT, UPS..) και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Μόνη εξαίρεση αποτελούν, κάποιες εταιρίες που εκτελωνίζουν μόνες τους τα προϊόντα που σας αποστέλλουν, αλλά αυτό θα πρέπει να αναφέρετε ρητά, στην σελίδα τους.

Με την EMS, τα πράγματα είναι συνήθως λίγο πιο απλά. Αν και πάλι υπάρχει καλή πιθανότητα να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με τους δασμούς και φόρους, τα μικρά δέματα περνάνε πολύ πιο εύκολα και το πιο πιθανό είναι να χρεωθείτε μόνο με 3 ευρώ.

DHL vs EMS

Η EMS, αν και είναι λίγο ακριβότερη πάντα σαν υπηρεσία από την DHL και κάνει και μερικές παραπάνω, συνήθως είναι λίγο πιο «ελαστική». Με απλά λόγια, αν θέλετε να κάνετε μία παραγγελία εξπρές από Κίνα, και θέλετε να έχει όσο μικρότερα έξοδα εκτελωνισμού, τότε η EMS είναι σίγουρα πολύ καλύτερη λύση από την DHL. Αν σας ενδιαφέρει ο χρόνος παράδοσης, ανεξαρτήτου κόστους, τότε σίγουρα η DHL είναι η καλύτερη λύση.

Ευρωπαϊκές αποθήκες (FAST..)

Ευρωπαϊκές αποθήκες (EU / UK) GearBest

Τώρα από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες (πλέον έχουν αρκετές) οι επιλογές είναι λίγο διαφορετικές. Από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες  οι αγορές θεωρούνται ενδοκοινοτικές αγορές και δεν επιβάλλονται επιπλέον φόροι και δασμοί, όσο και να είναι το κόστος ή ο όγκος των προϊόντων. Ακόμα και 10.000 ευρώ αγορές να κάνετε, θα σας έρθουν χωρίς πρόβλημα στην πόρτα σας. Γιαυτό, καλό είναι να το επιλέγετε, ειδικά σε μεγάλες αγορές, αν φυσικά τα προϊόντα που θέλετε υπάρχουν και σε Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Αυτή τη στιγμή έχουν Ευρωπαίκές αποθήκες σε διάφορες χώρες. Γαλλία, Τσεχία, Πολωνία, Ισπανία, Αγγλία….Δυστυχώς δεν στέλνουν όλες Ελλάδα. Για παράδειγμα η Ισπανική δεν στέλνει τίποτα. Από το Φθινόπωρο του 2017 έχουν αρχίσει να προωθούν αρκετά τις Ευρωπαϊκές αποθήκες και πλέον έχουν αρκετά προϊόντα τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Σίγουρα δεν έχουν τα δεκάδες χιλιάδες που υπάρχουν στην Κινέζικη αποθήκη, αλλά μέρα με τη μέρα έχουν περισσότερα. Μάλιστα τελευταία κάνουν και ειδικά πρόμο για τις Ευρωπαϊκές αποθήκες (δείτε στον πίνακα παρακάτω για σύνδεσμό σε πρόμο), ενώ πολλές φορές οι τιμές είναι το ίδιο καλές με Κίνα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι δημοφιλή προϊόντα (πχ γνωστά κινητά) εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες. Τώρα η κάθε αποθήκη έχει δικές της μεθόδους αποστολής, αλλά πάνω κάτω οι περισσότερες έχουν δύο μεθόδους, την απλή και την εξπρές

1. Απλή συστημένη αποστολή

Σε κάποιες αποθήκες υπάρχει η απλή μεταφορά (flat rate shipping/ registered / unregistred), η οποία σχεδόν πάντα έχει κάποιο κόστος (εκτός και αν η αγορά είναι αρκετά ακριβή σε κάποιες αποθήκες). O χρόνος και το κόστος μεταφοράς εξαρτάται από το που ακριβώς βρίσκεται η Ευρωπαϊκή αποθήκη, καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί αρκετές. Δυστυχώς αυτή η επιλογή δεν υπάρχει σε όλες τις αποθήκες

Τα ταχυδρομεία που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από το που είναι η κάθε αποθήκη. Έτσι θα δείτε το Αγγλικό ταχυδρομείο, το Ουγγρικό, την απλή DHL και μερικές ακόμα. Ο μέσος χρόνος μεταφοράς και εδώ εξαρτάται από την κάθε αποθήκη, αλλά συνήθως είναι 7-15 μέρες.

 

2. Priority Line

Σε κάποιες αποθήκες θα δείτε να υπάρχει σαν επιλογή και η priority line. Πρακτικά δεν έχει κάποια σημαντική διαφορά στην τιμή ή στον χρόνο παράδοσης. Συνήθως υπάρχει για πιο ογκώδη προϊόντα. Κάνει τον ίδιο περίπου χρόνο και συνήθως στην πόρτα σας το φέρνει κάποια ταχυμεταφορική.

3. Εξπρές αποστολή

Τέλος σχεδόν σε όλες τις αποθήκες υπάρχει η επιλογή της εξπρές μεταφοράς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων την εξπρές μεταφορά αναλαμβάνει η DHL, όμως σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι διαφορετική εταιρία. Με την DHL θα έχετε τα προϊόντα στην πόρτα σας σε λιγότερο 4-10 μέρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας εξαρτάται από την αποθήκη, τον όγκο του πακέτου, αλλά και την περιοχή στη οποία βρίσκεστε. Έτσι μπορεί να ξεκινάει από τα 5 ευρώ για την αποθήκη 5, ενώ μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 50 για ογκώδη αντικείμενα από πιο δύσκολες αποθήκες.

Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι σε μερικές περιπτώσεις, αν η περιοχή σας θεωρηθεί απομακρυσμένη, τότε υπάρχει έξτρα χρέωση 20 ευρώ μίνιμουμ. Και απομακρυσμένη περιοχή δεν θεωρείται μόνο το Καστελόριζο, αλλά σχεδόν ότι βρίσκετε εκτός αστικού ιστού μεγάλων πόλεων. Αυτό δεν ισχύει για όλες τις αποθήκες (έχει σημασία ποιος θα κάνει την παράδοση στην Ελλάδα).

Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι από μερικές αποθήκες η εξπρές μεταφορά γίνεται μέχρι την Ελλάδα. Από εκεί και μετά το πακέτο έρχεται με τα ΕΛΤΑ κούριερ. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον χρόνο, αλλά καλό είναι να το ξέρετε

Το κόστος των μεταφορικών από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, αλλά σχεδόν πάντα, όσο πιο πολλά προϊόντα αγοράζετε, τόσο πιο μικρό είναι σε σχέση με την αξία τους.

 

Πως θα εντοπίσετε που βρίσκεται το πακέτο σας

Πως θα εντοπίσετε που βρίσκεται το πακέτο σας


πακέτο από GearBestΤο GearBest, έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό app που σας δείχνει που βρίσκεται η παραγγελία σας, εφόσον έχει αποσταλεί. Βέβαια δεν ανανεώνεται real time και πολλές φορές έχει πρόβλημα με το encoding των χαρακτήρων, γιαυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε τις επίσημες σελίδες της ταχυδρομικής εταιρίας με την οποία στάλθηκε το πακέτο ή το 17track.net.

Προσοχή, σε μερικές περιπτώσεις αν δεν βρίσκει το πακέτο, θα πρέπει να διαλέξετε μεταφορέα. Αν είναι η DHL τότε, από την Ελληνική σελίδα της DHL μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πάντα, καθώς υπάρχει συνεχής και αναλυτική ενημέρωση.  

GearBest αποστολή με ΕΛΤΑ
Εντοπισμός αντικειμένου, μέσω της online εφαρμογής των ΕΛΤΑ

Αν επιλέξατε απλή αποστολή, τότε θα σας παραδοθούν με τα ΕΛΤΑ. Οπότε μπορείτε με τον κωδικό αποστολής να εντοπίσετε το πακέτο σας μέσω της σελίδας των ΕΛΤΑ, ακόμα και αν το πακέτο βρίσκεται ακόμα εκτός Ελλάδος. Ειδικά από την στιγμή που είναι στην Ελλάδα, το app των ΕΛΤΑ μπορεί να είναι πιο περιγραφικό (συνήθως λέει ακριβώς το σημείο όπου βρίσκεται).GearBest αποστολή από Κίνα με Ολλανδικό ταχυδρομείοΒέβαια για λίγο σιγουριά, μπορείτε να ελέγξετε και την ξένη μεταφορική εταιρία (πχ Ολλανδικό ή Βέλγικο ταχυδρομείο, με το οποίο έρχονται συνήθως από Κίνα). Για περισσότερα σχετικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες μπορείτε να διαβάσετε και αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, που εξηγεί και την ορολογία που χρησιμοποιεί η καθεμία αλλά και τους συνήθεις χρόνους αποστολής.

Τι κατηγορίες προϊόντων έχει το GearBest και ποια είναι τα δυνατά του σημεία


Το GearBest έχει πραγματικά ένα κατάλογο με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα από αρκετές κατηγορίες προϊόντων. Σε μερικές κατηγορίες έχει πραγματικά απίστευτη ποικιλία ενώ σε άλλες μερικές δεκάδες κομμάτια μόνο.  Όλα τα επώνυμα προϊόντα που διαθέτει είναι αυθεντικά και είναι επίσημος πωλητής αρκετών πολύ γνωστών Κινέζικών εταιριών. Η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις το Gearbest είναι η Xiaomi (15 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα), ένας τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα με τεράστιο εύρος εργασιών και χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα. Ακολουθούν αρκετές ακόμα Κινέζικες εταιρίες, όπως η Anet (εταιρία με 3D εκτυπωτές) η Chuwi (εταιρία με τάμπλετ και laptop) η UMI (εταιρία με smartphone) και αρκετές ακόμα. ΟΙ κατηγορίες με τα προϊόντα με πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σε πολύ καλές τιμές είναι οι εξής

Κινητά τηλέφωνα και gadget για κινητά

κινητό xiaomi αγορές από Gearbest To GearBest έχει μία μεγάλη γκάμα με κινητά (περισσότερα από 800 διαφορετικά) από μερικές από τις πιο ποιοτικές Κινέζικες εταιρίες (πχ Meizu, Xiaomi, Huawei, Cubot…). Το συγκεκριμένο στην φώτο είναι το πανίσχυρο Xiaomi Redmi Note με 64GB ROM (πατήστε στην φώτο για περισσότερα). Δείτε εδώ για τα υπόλοιπα κινητά.  Επίσης έχει χιλιάδες εξαρτήματα και gadget για κινητά. Από tempered glass και θήκες έως φορτιστές και προτζέκτορες για κινητά. Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές και ενεργά εκπτωτικά κουπόνια για κινητά στο GEARBEST.

Tablet


To Xiaomi Mi pad, ένα αρκετά δυνατό tablet από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για περισσότερα)

To ίδιο με τα κινητά τηλέφωνα. Αρκετά μεγάλη ποικιλία, με μερικά πολύ ποιοτικά τάμπλετ. Για τάμπλετ δείτε εδώ.

Tv-Box

αγορές από GearBest To GearBest έχει εκατοντάδες διαφορετικά tv-box. Από μερικά πολύ οικονομικά των 20 ευρώ, έως μερικά πολύ δυνατά που κοστίζουν 150 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά είναι user-friendly και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άμεσα και ένας αρχάριος. Έχουμε ήδη κάνει αρκετά review για tvbox όπως αυτό το Mini M8S II, αυτό το οκταπύρηνο Beelink (που είναι και στην παραπάνω φώτο), το tanix tx3, το xiaomi  και αρκετά ακόμα (μπορείτε να τα δείτε εδώ) Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το tvbox τότε μπορείτε να διαβάστε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Πατήστε εδώ για να δείτε δεκάδες ενεργά εκπτωτικά κουπόνια για tvbox και minipc στο GEARBEST.  

Ηλεκτρονικά και εξαρτήματα ρομποτικής 

πλήρες σετ για την δημιουργία αυτού του αυτόνομου μικρού ρομπότ

Αν ασχολείστε με project με arduino ή raspberry, τότε θα χαθείτε μέσα στις επιλογές που έχει. (σσ. στους επόμενους μήνες θα ανεβάσουμε αρκετά DIY πρότζεκτ με arduino και raspberry με υλικά από το GearBest)

Φωτιστικά και φακούς 

Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi
Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για να το δείτε αναλυτικά)

Το GearBest έχει μία τεράστια ποικιλία σε φωτιστικά, λάμπες (όπως αυτή την Xiaomi Smart Led) και φακούς LED (4000 διαφορετικά προϊόντα). Από παιδικά φωτιστικά μέχρι φουτουριστικά φωτιστικά για σαλόνι.  Δείτε εδώ όλα τα διαφορετικά φωτιστικά που έχει. Για τα φωτιστικά και τους φακούς έχει μία ειδική προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Gaming εξοπλισμός

Ένα από τα δυνατά σημεία του GearBest είναι και ο εξοπλισμός για gamers. Από μηχανικά πληκτρολόγια σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές έως gaming pads για γνωστές κονσόλες.

Βρεφικός εξοπλισμός

Βρεφικό ασύρματο μόνιτορ με μόνο 40 ευρώ (πατήστε φωτογραφία για περισσότερα)

Ότι gadget και βρεφικό εξάρτημα υπάρχει στην αγορά, υπάρχει και στο GearBest. Σίγουρα αρκετά μπορείτε να τα βρείτε και σε Ελληνικά κατάστημα και πιθανώς να μην αξίζει η αγορά από Κίνα, αλλά μερικά gadget (πχ gadget παρακολούθησης όπως αυτό στην φωτογραφία) σίγουρα είναι σε πολύ καλή τιμή.

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Το GearBest έχει μια τεράστια συλλογή από παιχνίδια κάθε λογής. Από απλές κούκλες έως τηλεκατευθυνόμενα και drones. Ειδικά η συλλογή από drones που έχει είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Για κουπόνια και προσφορές σε drones, rc και γενικότερα τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια πατήστε εδώ.

3D εκτυπωτές και CNC

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο το Gearbest έχει μεγάλη ποικιλία -και συνήθως την πιο καλή τιμή της αγοράς- είναι και οι 3D εκτυπωτές και τα μικρά CNC. Πολλές φορές υπάρχουν και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη μερικά κομμάτια, τα οποία ανανεώνονται διαρκώς με νέα. Δείτε εδώ τον Anet E10 σε review από την σελίδα. Πατήστε εδώ για να δείτε ενεργά εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές για 3D εκτυπωτές

Action Cameras

Σίγουρα η GoPrο είναι η καλύτερη και η πιο επώνυμη action κάμερα της αγοράς. Όμως είναι και λίγο ακριβή. Το GearBest έχει μια μεγάλη συλλογή από Κινέζικες εναλλακτικές action cameras σε τιμή πολύ χαμηλότερη της GoPro, με μερικές από τις οποίες να έχουν πάρα πολύ καλές επιδόσεις και κριτικές. H συγκεκριμένη Elephone της φωτογραφίας βρίσκεται σε προσφορά και κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ στην ευρωπαϊκή αποθήκη. Μπορείτε να την δείτε σε review από την σελίδα μας εδώ. Πατήστε εδώ για να δείτε ενεργά εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές για action cameras και φωτογραφικό εξοπλισμό

Εξοπλισμός για χόμπυ και σπορ

Εκτός από action cams, το Gearbest έχει και αρκετά προϊόντα για εξοπλισμό για χόμπυ και διάφορα σπορ. Έτσι θα βρείτε αρκετά gadget και εξαρτήματα για ποδηλασία, πεζοπορία, αστρονομία, κυνήγι, ψάρεμα… Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ένα ειδικό gps ποδηλάτου από την Garmin που υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Είδη σπιτιού (έξυπνες σκούπες, βοηθήματα κουζίνας, διακοσμητικά…)

Ίσως μία από τις πιο μεγάλες κατηγορίες του GearBest είναι τα είδη σπιτιού. Με σχεδόν 7000 διαφορετικά κομμάτια, δεν είναι και τόσο δύσκολο να χαθείς στον κατάλογό του. Έχει αρκετά μικρο-εξαρτήματα κουζίνας, μία καλή συλλογή από έξυπνες σκούπες, πολλά διακοσμητικά και αρκετά άλλα.

Μερικά χρήσιμα που θα πρέπει να γνωρίζετε για αγορές από Gearbest


(Σημ. Αν δεν σας ανοίγουν κανονικά τα tabs στην παρακάτω λίστα με Firefox ή Opera, δοκιμάστε να μπείτε με κάποιον άλλο browser)

Τι θα γίνει σε περίπτωση που το δέμα σας περάσει από τελωνείο
Επισήμανση
Για πιο αναλυτικά σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με τον τελωνειακό έλεγχο, μπορείτε να διαβάσετε σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό. αλλιώς μπορείτε να διαβάσετε την σύντομη περίληψη παρακάτω.

Προσοχή, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα κόστη και οι διαδικασίες που αναφέρονται πιο κάτω μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, την οποία υιοθετεί και η χώρα μας, οποιοδήποτε πακέτο εμπορικού χαρακτήρα με συνολική αξία άνω των 22 ευρώ και οποιοδήποτε μη εμπορικού αξίας άνω των 50 ευρώ προέρχεται από 3η χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει την υποχρέωση να περάσει από το τελωνείο και να επιβληθούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Αυτό δηλαδή αφορά μόνο τα πακέτα τα οποία προέρχονται απευθείας από Κίνα. Για τα πακέτα από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες ή πακέτα τα οποία έρχονται με μεθόδους με τις οποίες γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (πχ priority line με Eu Express), δεν υπάρχει περίπτωση εκτελωνισμού.

Τώρα στην πράξη αυτό είναι λίγο πιο «φλου», και εκ του αποτελέσματος σίγουρα δεν ισχύει. Ένας από τους λόγους είναι ότι το κάθε κατάστημα από 3η χώρα μπορεί να δηλώσει ότι αξία θέλει πάνω στο πακέτο, οπότε πακέτα μεγαλύτερης αξίας μπορεί να περάσουν άνετα χωρίς εκτελωνισμό. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά με το απλό ταχυδρομείο, έρχεται ένας τεράστιος όγκος δεμάτων καθημερινά και είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας, αλλά είναι ένα γενικό φαινόμενο. Έτσι, ο έλεγχος στα εμπορικά δέματα με το απλό ταχυδρομείο είναι συνήθως δειγματολειπτικός. Αντίθετα με τις εξπρές αποστολές -για διάφορους λόγους- είναι δεδομένος για σχεδόν κάθε πακέτο.

Τι θα πληρώσετε αν το πακέτο σας περάσει από εκτελωνισμό

Αν το πακέτο σας περάσει από εκτελωνισμό, θα χρειαστεί να πληρώσετε το κόστος του εκτελωνιστή και τον ΦΠΑ για δέματα αξία έως 150 ευρώ. Αν η αξία του πακέτου υπερβαίνει τα 150 ευρώ, πληρώνεται και επιπλέον δασμούς 3.5%.

Τώρα εδώ υπάρχουν 3 διαφορετικές περιπτώσεις. Τον εκτελωνισμό να τον κάνετε μόνοι σας, να τον κάνει για εσάς κάποιος επαγγελματίας εκτελωνιστής ή να τον κάνει για εσάς η ταχυδρομική εταιρία με δικό την υπάλληλο. Σίγουρα η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι να κάνετε τον εκτελωνισμό μόνος σας, αλλά θα πρέπει αν έχετε φυσική παρουσία στο τελωνείο, οπότε σίγουρα θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα όποια κόστη μεταφοράς.

Ένας επαγγελματίας εκτελωνιστής, σίγουρα βολεύει για δέματα μεγάλης αξίας ή για εμπορικές συναλλαγές. Επειδή είναι η δουλειά τους αυτή, σίγουρα την ξέρουν καλύτερα από όλους και όπως ο λογιστής γνωρίζει πολύ καλύτερα τα φορολογικά και ξέρει και 2-3 στη εφορία και σας τρώει τη σειρά στο γκισέ, έτσι και ο επαγγελματίας εκτελωνιστής γνωρίζει καλύτερα τα των εισαγωγών, οπότε ο εκτελωνισμός θα γίνει αρκετά γρήγορα και ίσως σας προφυλάξουν από λάθη.Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες οπότε δεν υπάρχει κάποια δεδομένη ταρίφα, αλλά συνήθως οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ και πάνω. 

Τέλος η ταχυδρομική εταιρία μπορεί να κάνει τον εκτελωνισμό για εσάς αν το επιθυμείτε. Εδώ υπάρχουν δύο κατηγορίες, το απλό ταχυδρομείο και οι ταχυμεταφορικές. Οτιδήποτε έρχεται με απλό ταχυδρομείο, ανεξάρτητα ποιο είναι το ταχυδρομείο που το στέλνει, στην Ελλάδα το αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Έτσι ο εκτελωνισμός γίνεται από αυτούς. Ένα από τα θετικά των ΕΛΤΑ είναι το πολύ χαμηλό τους τιμολόγιο. Έτσι το τέλος εκτελωνιστή για τα ΕΛΤΑ είναι μόνο 12-15 ευρώ. Πρόσφατα άλλαξε ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ και πλέον είναι 15 ευρώ για αξία έως 150 ευρώ, 20 για 150-500 ευρώ, 25 για 500-1000 ευρώ και 50 ευρώ για αξίας άνω των 1000 ευρώ.

Αντίθετα οι ταχυμεταφορικές έχουν αυξημένα κόστη εκτελωνιστή. ΟΙ τιμές διαφέρουν ανά εταιρία και ανά αξία δέματος, αλλά  πάντα ξεκινούν από τα 60 ευρώ και πάνω, με τις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι κοντά στα 100 ευρώ για δέματα άνω των 100 ευρώ. Βέβαια το καλό είναι ότι συνήθως το τέλος εκτελωνιστή είναι σταθερό και δεν εξαρτάται από την τιμή του πακέτου. Έτσι σε δέματα μεγάλης αξίας (άνω των 1000 ευρώ) το πρόσθετο κόστος είναι αρκετά πιο εύπεπτο.

Δυνατότητα έκδοσης εμπορικού τιμολογίου από το τελωνείο

Κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί, είναι ότι αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επαγγελματίες αγρότες και το προϊόν προορίζεται για επαγγελματικό εξοπλισμό (πχ κινητό, τάμπλετ, εργαλεία…), τότε αν περάσει από εκτελωνισμό, μπορεί να σας κοπεί τιμολόγιο από το τελωνείο, το οποίο μπορείτε να περάσετε στα έξοδα της επιχείρησής σας αλλά και στις δηλώσεις ΦΠΑ.  

Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για επαγγελματικό εξοπλισμό και όχι για αγορά με σκοπό την μεταπώληση. Για αυτό, η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική και απαιτεί ειδική άδεια. Για περισσότερα για αυτό, καλό είναι να ρωτήσετε τον λογιστή σας, αν και δεν απαιτεί κάποια ειδική διαδικασία στην εφορία (όπως πχ με τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές).

Αν αγοράσετε με ταχυμεταφορική (πχ DHL), τότε θα σας ρωτήσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι πριν το δέμα φθάσει στην Ελλάδα. Αν έρθει με απλό ταχυδρομείο και την διαδικασία εκτελωνισμού την αναλάβει ο ΕΛΤΑ, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε εσείς με ΕΛΤΑ και Τελωνείο, καθώς η αυτόματη διαδικασία του εκτελωνιστή των ΕΛΤΑ είναι έκδοση απόδειξης, χωρίς ειδοποίηση.

Τι προϊόντα δεν στέλνει το Gearbest στην Ελλάδα

Τώρα υπάρχει κάποιο μικρό θέμα με κάποιες κατηγορίες προϊόντων τα οποία είτε δεν στα αποστέλλει καθόλου, είτε τα στέλνει μόνο με κούριερ. 

Αυτά που δεν αποστέλλει καθόλου είναι προϊόντα που έχουν πρόβλημα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς είτε με τα Ελληνικά τελωνεία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση από το καλοκαίρι του 2018 τα ηλεκτρονικά τσιγάρα. Πλέον κατάσχονται από το Ελληνικό τελωνείο.

Εκτός και αν είστε εξαιρετικά άτυχοι και πέσετε σε κάποια μεταβατική περίοδο, ότι υπάρχει πρόβλημα δεν αποστέλλεται καν. Δηλαδή δεν στέλνουν κάτι που δεν μπορείτε να το παραλάβετε. Συνήθως αν υπάρξει πρόβλημα, δηλαδή αν σας στείλουν κάτι και όσο το πακέτο είναι στο δρόμο αλλάξει κάποιος νόμος και δεν μπορείτε να το παραλάβετε, αποζημιώνουν πλήρως το ποσό της αγοράς.

Άλλα προβληματικά προϊόντα είναι

 • Ηλεκτρονικά τσιγάρα και αναλώσιμα αυτών: Από τον Ιούνη του 2018 και μετά, εφαρμόστηκε νέα οδηγία σύφμωνα με την οποία σχεδόν οτιδήποτε έχει να κάνει με το ηλεκτρονικό τσιγάρο κατάσχεται από το τελωνείο αν έρχεται σε απλό δέμα.
 • Μπαταρίες λιθίου (πχ 18650): Υπάρχει πρόβλημα με τις μεταφορικές. Κάποιες φορές τις στέλνουν, κάποιες όχι. Έχει να κάνει με την μεταφορά μέσω αεροπλάνου και όχι με τα Ελληνικά τελωνεία
 • Powerbanks και συσκευές με μεγάλες μπαταρίες λιθίου: Έχουν το ίδιο πρόβλημα με τις μπαταρίες λιθίου. Επειδή περιέχουν μεγάλες μπαταρίες λιθίου ή δεν αποστέλλονται ή αποστέλλονται μόνο με ειδική μεταφορική. 

Τώρα, πολύ ογκώδη αντικείμενα (μεγάλες κούτες), τα στέλνει δυστυχώς μόνο με κούριερ, (πλέον υπάρχει και η επιλογή του priority line για όλα τα ογκώδη πακέτα, μίας ενδιάμεσης κατηγορίας ενώ τελευταία προστέθηκε και η επιλογή του σιδηρόδρομου για πακέτα στα οποία δεν μπορούσε να γίνει μεταφορά με αεροπλάνο)  επειδή δεν τα δέχεται το απλό ταχυδρομείο. .

Εγγύηση χαμηλότερης τιμής

Το GearBest προσφέρει εγγύηση χαμηλότερης τιμής στην αγορά. Δηλαδή υποστηρίζει, ότι έχει τις καλύτερες τιμές στην αγορά και αν βρείτε κάπου το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα μέσω μίας φόρμας δίνοντας το link του άλλου καταστήματος και θα σας προσφέρουν την ίδια τιμή.

Τώρα εδώ θα πρέπει να γίνουν δύο επισημάνσεις. Το πρώτο είναι ότι αυτό αφορά τελική τιμή και όχι τιμή καταστήματος. Δηλαδή αν το άλλο κατάστημα προσφέρει το ίδιο προϊόν 5 ευρώ φτηνότερα και έχει 10 ευρώ ελάχιστα μεταφορικά, τότε σημαίνει ότι είναι ακριβότερο από το GearBest, καθώς αυτό προσφέρει δωρεάν μεταφορικά στο σύνολο των προϊόντων.

Το δεύτερο είναι ότι λογικά δεν θα χρειαστείτε να συμπληρώσετε ποτέ αυτή την φόρμα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που η ίδια η εταιρία προσφέρει το προϊόν σε δικό της e-shop, το GearBest έχει σχεδόν πάντα την καλύτερη τιμή της αγοράς. Κάποιες φορές μάλιστα  αυτή η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική, και δεν μιλάμε φυσικά για κάποιο τοπικό κατάστημα στην χώρα μας που λόγω υψηλού ΦΠΑ και υψηλής φορολογίας αναγκάζεται να έχει υψηλότερες τιμές, αλλά για αντίστοιχα Κινέζικα e-shop .

Φυσικά αυτό αφορά κανονικές τιμές και όχι προσφορές και flash sales που μπορεί να έχουν άλλα καταστήματα παροδικά.

Επιστροφές και εγγύηση προϊόντων

Κάτι που σίγουρα απασχολεί αρκετούς, είναι η εγγύηση των ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και τι γίνεται αν χαλάσει κάτι μέσα στην εγγύηση.

Τι λέει το Gearbest

Το GearBest προσφέρει περίπου ότι προσφέρουν και οι περισσότερες αντίστοιχες εταιρίες. Η εγγύηση καλύπτεται σε 3 βασικές κατηγορίες

D.O.A (σας ήρθε κάτι χαλασμένο)

Το GearBest σας δίνει την δυνατότητα, αν σας ήρθε κάτι χαλασμένο να το στείλετε πίσω στην Κίνα εντελώς δωρεάν και να σας στείλει ένα καινούργιο ή να σας αποζημιώσει. Το χρονικό παράθυρο για αυτή την υπηρεσία είναι 3 μέρες.

Επιστροφή λόγω ελαττώματος

Αν ένα προϊόν σας ήρθε μια χαρά αλλά χάλασε μέσα στις πρώτες μέρες το GearBest σας δίνει την δυνατότητα να το επιστρέψετε και να σας επιστρέψει τα χρήματα ή να σας στείλει πίσω ένα καινούργιο. Σε αυτή την υπηρεσία το χρονικό παράθυρο είναι αρκετά μεγαλύτερο από πριν (45 μέρες) αλλά δυστυχώς θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής στην Κίνα.

Εγγύηση δωρεάν επισκευής 1 έτος

Η τελευταία υπηρεσία, είναι η εγγύηση επισκευής για ένα έτος. Αν κάτι σας χαλάσει μέσα σε ένα έτος (χωρίς να έχετε κάνει κακή χρήση), τότε μπορείτε να το στείλετε πίσω στην Κίνα και να σας το επισκευάσουν εντελώς δωρεάν. Και εδώ η αποστολή πίσω σε εσάς θα γίνει εντελώς δωρεάν, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε τα μεταφορικά για νa πάει στην Κίνα για έλεγχο.

Τι λέμε εμείς

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε προβληματικό προϊόν. Από όσο γνωρίζουμε το DOA αν και δεν είναι συχνό, μπορεί να συμβεί, κυρίως λόγω κάποιας απροσεξίας στην μεταφορά. Όσο μπορέσαμε και το ψάξαμε, είναι σωστοί σε αυτό. Δηλαδή αν σας έρθει κάτι χαλασμένο θα σας το αλλάξουν. Βέβαια καλό θα ήταν να είστε άμεσοι και να μπορείτε να το αποδείξετε. 

Μία καλή πρακτική είναι να βγάζετε με το κινητό σας φωτογραφίες όταν ανοίγετε το πακέτο. Έτσι αν κάτι δεν πάει καλά μπορείτε να το αποδείξετε πολύ πιο εύκολα.

Τώρα η δωρεάν εγγύηση επισκευής, σίγουρα δεν αξίζει σε φτηνά προϊόντα, εφόσον θα πρέπει να το στείλετε εσείς εκεί. Και μπορεί να είναι σχετικά οικονομικό να το κάνετε με απλή μεταφορική, αλλά το πήγαινε έλα θα κάνει μερικούς μήνες.

Τώρα σε ακριβές συσκευές όπως πχ κινητά, δεν είναι και τόσο εύκολο να σας χαλάσει κάτι μέσα στους πρώτους 12 μήνες. Ειδικά αν πρόκειται για κάποια αρκετά επώνυμη εταιρία όπως Xiaomi, Meizu… Οι εταιρίες αυτές έχουν πολύ ποιοτικά μοντέλα, με πολύ λίγες αναφορές βλάβης. Βέβαια, σε ένα κινητό 200 ευρώ, αν σας χαλάσει αξίζει να το στείλετε ακόμα και με κούριερ πίσω.

Τρόποι πληρωμών
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι και οι τρόποι πληρωμών που υποστηρίζει το GearBest.

Μόνο προπληρωμή, όχι αντικαταβολή

Το GearBest δεν υποστηρίζει την υπηρεσία την αντικαταβολής. Ότι μέθοδο αποστολής και αν επιλέξετε, θα πρέπει να προπληρώσετε πρώτα το ποσό και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής.

Paypal και πιστωτικές κάρτες

Το GearBest υποστηρίζει Paypal αλλά και όλες τις γνωστές πιστωτικές κάρτες. Καλό είναι να επιλέξετε την Paypal, καθώς υπάρχει μία μεγαλύτερη ασφάλεια και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε αυτό. Επίσης το καλό του Paypal είναι ότι είναι λίγο πιο «ανώνυμο» από την πιστωτική, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιβράβευση με πόντους

επιβράβευση με πόντους από το Gearbest

Το GearBest εφαρμόζει σύστημα επιβράβευσης με πόντους, όπως περίπου κάνουν και τα σούπερ μάρκετ.

Κάθε φορά που αγοράζετε κάτι συγκεντρώνετε επιπλέον πόντους. Οι κάθε πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν ως έκπτωση σε μεταγενέστερη αγορά. Για την ακρίβεια 50 πόντοι είναι 1 δολάριο.

Πόντους εκτός από αγορές, μπορείτε να κερδίσετε από αξιολογήσεις προϊόντων, ανέβασμα φωτογραφιών, βίντεο, refund στο gb wallet και άλλα παρόμοια. Οπότε αν έχετε αγοράσει πολλά προϊόντα, έστω και μικρής αξίας, μπορείτε να πετύχετε μία καλή μελλοντική έκπτωση απλώς κάνοντας αξιολόγηση και ανεβάζοντας μερικές φωτογραφίες (έστω και με το κινητό) σε ότι έχετε αγοράσει.

Δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για επαγγελματικά έξοδα
Το GearBest προσφέρει την δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για να το περάσετε στα έξοδα της επιχείρησής (αν φυσικά δικαιολογείται αυτό το προϊόν σαν νόμιμο έξοδο για την επιχείρησή σας).

Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει αρκετά πιο εύκολα για αγορές από την Ευρωπαϊκή αποθήκη. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι κατά το checkout, στη φόρμα που έχει στο κάτω μέρος, να συμπληρώσετε ότι επιθυμείτε επίσημο invoice. Βέβαια, για να μπορέσετε να το δηλώσετε χωρίς πρόβλημα και πρόστιμα από την εφορία, θα πρέπει να έχετε ήδη ανοικτό κωδικό για ενδοκοινοτικές συναλλαγές με δυνατότητα απόκτησης στην Εφορία αλλά και στο ΓΕΜΗ. Η δήλωση των ενδοκοινοτικών συναλλαγών διαφέρει λίγο από τις κανονικές περιοδικές δηλώσεις, γιαυτό καλό είναι να συμβουλευθείτε τον λογιστή σας για να σας κατευθύνει στην σωστή διαδικασία, πριν αγοράσετε κάτι με τιμολόγιο από το GearBest (ή γενικά από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εκτός Ελλάδος).

Έκδοση τιμολογίου, λογικά μπορεί να γίνει και από την αποθήκη της Κίνας, αλλά απαιτείται επίσημος εκτελωνισμός και πληρωμή δασμών για να μπορέσει να δηλωθεί. H δήλωση στο taxis γίνεται από τον τελωνειακό υπάλληλο και μέχρι το ποσό των 1000 ευρώ η διαδικασία είναι απλή. Για μεγαλύτερα ποσά απαιτείται ειδική διαδικασία. Και για αυτό, καλό είναι να ρωτήσετε τον λογιστή σας για περισσότερα πριν κάνετε την παραγγελία γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Προσοχή αν εκτελωνιστεί με απλή απόδειξη δεν μπορεί να γίνει μετέπειτα η διαδικασία. Για προϊόντα μεγάλης αξίας καλύτερα να κάνετε εκ των προτέρων μία έρευνα αγοράς για ελεύθερους επαγγελματίες εκτελωνιστές ή να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες εκτελωνισμού της εκάστοτε μεταφορικής εταιρίας, καθώς είναι πολύ πιο σχετικοί και θα σας καθοδηγήσουν.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγω οπωσδήποτε το τελωνείο
Όπως αναφέρεται και στον οδηγό, ο μόνος τρόπος για να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα περάσει από τελωνείο, είναι να αγοράσετε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη ή να επιλέξετε μέθοδο αποστολής που έρχεται δια μέσου Ευρώπης.

Για πακέτα που έρχονται από Κίνα αξίας άνω των 40-50 ευρώ σίγουρα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να περάσει από τελωνείο. Όσο μεγαλώνει η αξία του πακέτου, τόσο πιο μεγάλη είναι αυτή η πιθανότητα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για διάφορες πατέντες με τις οποίες κάποιος μπορεί να αποφύγει το τελωνείο ακόμα και για δέματα αξίας εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ, αλλά είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγετε, καθώς η εν γνώση σας προσπάθεια αποφυγής φόρων είναι ποινικό αδίκημα.

Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και πως να τα λύσετε


Δεν μου εγκρίνετε η πληρωμή

Ένα πιθανό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε σε αγορές από Gearbest, είναι για κάποιο λόγο να μην σας εγκρίνετε η πληρωμή. Εδώ οι πιθανές αιτίες είναι δύο. Η πρώτη είναι να υπάρχει κάποιο θέμα με την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας (είτε να μην έχει υπόλοιπο, είτε για κάποιο λόγο να μην μπορεί να κάνει διεθνείς συναλλαγές). Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη κάρτα (η πιο απλή και ασφαλής λύση είναι εικονικές χρεωστικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, πχ WeBuy από Πειραιώς)

Η άλλη αιτία, ίσως είναι τα κάπιταλ κοντρόλ. Αν και η δυνατότητα μεταφοράς και αγοράς από το εξωτερικό είναι ελεύθερη στους Έλληνες πολίτες, υπάρχει ένας διπλός περιορισμός. Ο περιορισμός αυτός είναι ατομικός και τραπεζικός. Ο ατομικός είναι 1000 ευρώ το μήνα για κάθε φυσικό πρόσωπο, Από το ποσό αυτό εξαιρείται το ισάριθμο ποσό που έχει εισαχθεί τον ίδιο μήνα.

Εκτός όμως από το ατομικό, υπάρχει και το τραπεζικό. Η κάθε τράπεζα έχει ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο αν εξαντληθεί αναστέλλονται όλες οι μεταφορές εμβασμάτων χωρίς προ-έγκριση για αυτή την τράπεζα ως το τέλος του μήνα. Αυτό έχει συμβεί μερικές φορές το τελευταίο διάστημα.

Εδώ υπάρχουν 4 διαφορετικές λύσεις για αυτό το πρόβλημα

 1. Η πιο απλή λύση είναι να περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει ο νέος ημερολογιακός μήνας και να κάνετε τότε τις αγορές σας. 
 2. Μία άλλη λύση είναι να δοκιμάσετε να σπάσετε τις αγορές, σε μικρότερα μέρη, καθώς υπάρχει η περίπτωση να επιτραπεί αν είναι πολύ μικρό το ποσό (κάτω από 50 ευρώ).
 3. H επόμενη είναι να προσπαθήσετε με paypal ή να έχετε ήδη φορτωμένα λεφτά στο paypal (και όχι στην κάρτα).
 4. Παρόμοια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πληρωμών των GB points,που έχει το Gearbest. Tα GB points είναι ένα σύστημα που έχει το Gearbest ώστε σε περίπτωση ακυρώσετε μία συναλλαγή, αν έχετε ήδη πληρώσει να μπορέσετε να μεταφέρετε τα χρήματα σε αυτές τις μονάδες, που έχουν αντιστοιχία με το δολάριο (1 πόιντ = 1 δολάριο). Έτσι μπορείτε να κάνετε κάποιες αγορές στις αρχές του μήνα και με το που θα γίνει η χρέωση του λογαριασμού σας να την ακυρώσετε αμέσως και να ζητήσετε να σας μεταφέρουν τα χρήματα σε GB points, τα οποία θα μπορείτε εσείς να ξοδέψετε όποτε θέλετε.
 5. Η τελευταία λύση, είναι να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό σε ξένη τράπεζα (συνήθως Αγγλία) και να μεταφέρετε εκεί κάποιο πόσο στις αρχές κάθε μήνα. Έτσι μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας χωρίς κανένα πρόβλημα.
To πακέτο μου δεν ήρθε ποτέ

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να μην έρθει το πακέτο σας ποτέ. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους (τα ίδια ακριβώς ισχύουν για οποιαδήποτε αγορά από εξωτερικό και δη από Κίνα).

Ο πρώτος λόγος είναι να έχετε δώσει λάθος διεύθυνση. Πριν κάνετε οποιαδήποτε παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τη σωστή διεύθυνση και όνομα σε Greeklish. Θα πρέπει τα στοιχεία σας να μπορούν να βγάλουν νόημα και στα Ελληνικά. Δηλαδή για παράδειγμα αν μένετε στην οδό Ερμού, καλό είναι να μην γράψετε Ermu, αλλά Ermou.

O επόμενος λόγος είναι το πακέτο σας να χάθηκε (κατά λάθος ή εξεπίτηδες) κάπου στο δρόμο. Ειδικά αν έρχεται από Κίνα, θα κάνει αρκετές στάσεις και μεταφορές. Σε κάποια από αυτή μπορεί να χαθεί (πχ πρόσφατα είχε πέσει ένα αεροπλάνο με δέματα από Κίνα) ενώ φυσικά υπάρχει και η περίπτωση κάποιος που διαχειρίζεται τα δέματα σε κάποια από τις στάσεις που περνάει, να το κλέψει, ειδικά αν πρόκειται για δέμα αξίας. Μέχρι στιγμής σε τόσα δέματα, δεν έχει τύχει σε μας ποτέ, αλλά σίγουρα δεν αποκλείεται, καθώς ειδικά τα παλαιότερα χρόνια, αρκετά e-shop αλλά και καταστήματα  στο ebay δεν έστελναν καθόλου πακέτα στην χώρα μας, γιατί αυτά χάνονταν «μυστηριωδώς», σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Γιαυτό καλό είναι σε αγορές άνω των 50 ευρώ, πάντα να επιλέγετε δέμα συστημένο και ασφάλιση παραγγελίας. Έτσι ότι και να συμβεί, θα είστε καλυμμένοι.

Ένα ακόμα ενδεχόμενο, είναι το πακέτο σας να «κλάπηκε» μετά την παράδοση. Αν έχετε επιλέξει απλή δωρεάν αποστολή  και μένετε σε μία πολυκατοικία με 40 διαμερίσματα, ο ταχυδρόμος θα αφήσει το πακέτο στην είσοδο μέσα ή ακόμα και έξω από το κουτί (αν αυτό δεν χωράει). Έτσι κάποιος «καλός γείτονας» μπορεί να το απαλλοτριώσει πιστεύοντας ότι έχει κάτι αξίας. Δυστυχώς, εδώ δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, γιαυτό αν δεν μένετε σε μονοκατοικία ή σε οικία με λίγα διαμερίσματα καλό είναι να μην επιλέγετε την δωρεάν μεταφορά, ειδικά για δέματα αξίας. 

Τι κάνετε αν το πακέτο σας χαθεί και εσείς έχετε επιλέξει ασφάλιση μεταφοράς

Αν το πακέτο σας χαθεί ή κλαπεί κάπου στο δρόμο, και εσείς έχετε επιλέξει ασφάλιση μεταφοράς, τότε θα πρέπει να ζητήσετε από το Gearbest να σας το ξαναστείλει. Βέβαια, το Gearbest για να θεωρήσει ότι ένα πακέτο έχει χαθεί ή κλαπεί, θα πρέπει να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (συνήθως πάνω από 2 μήνες), γιατί αν και ο συνηθισμένος χρόνος παράδοσης είναι 15-25 μέρες, κάποια πακέτα μπορεί να παραδοθούν και στις 50 μέρες, αν έχουν κολλήσει κάπου (ειδικά σε περιόδους αιχμής). Αυτό δεν είναι λαμογιά τoυ Gearbest ή του οποιοδήποτε e-shop, οπότε μην είστε καχύποπτοι εξ’ αρχής. Γιαυτό καλό είναι να παρακολουθείτε το tracking καθημερινά βλέποντας μην τυχόν ξεκολλήσει ξαφνικά.

Οπότε αν το πακέτο έχει αργήσει υπερβολικά και φαίνεται από το tracking ότι έχει παραμείνει σε κάποιο στάδιο για πάνω από 15-20 μέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Gearbest, δηλώνοντας ότι το πακέτο χάθηκε και πρέπει να σας το ξαναστείλουν. Ίσως το Gearbest προσπαθήσει να σας καθυστερήσει κάποιο διάστημα ή να σας ζητήσει να σας βάλει τα χρήματα σε GB πόντους. Αν το κάνει αυτό και το πακέτο έχει ξεπεράσει τους 2 μήνες, και έχετε πληρώσει με paypal, πείτε τους ότι θα ανοίξετε dispute εκεί και θα δημοσιεύσετε αρνητικές κριτικές σε όλες τις σελίδες στο ίντερνετ. Με αυτό τον τρόπο θα πιεστούν και θα σας το στείλουν ξανά πιο σύντομα ή θα σας βάλουν τα λεφτά πίσω στο λογαριασμό paypal. 

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα ή δεν ξέρετε πως να χειριστείτε το θέμα με το paypal, μπορείτε να στείλετε email στη σελίδα και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.

Τελωνείο

Η τελευταία περίπτωση είναι το πακέτο σας να κρατήθηκε στο τελωνείο για εκτελωνισμό ή για κατάσχεση. Βέβαια αν έχει συμβεί αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας και να σας ενημερώσει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε δηλώσει σωστά στοιχεία και τηλέφωνο.

Για απλές μικρές μεταφορές δεν είναι πολύ  πιθανό , αλλά σε περιπτώσεις με πακέτα αξίας (πχ κινητά) ή σε περιπτώσεις με κούριερ μπορεί να συμβεί.

Τώρα όσο αναφορά την κατάσχεση, υπάρχουν μερικά είδη που απαγορεύεται να εισαχθούν στην Ελλάδα μέσω ταχυδρομείου. Συνήθως αυτό το γνωρίζει και το Gearbest  και όσα είδη δεν επιτρέπεται να έρθουν στην χώρας μας, δεν τα στέλνει ούτε το ίδιο. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποιος νόμος μπορεί να αλλάξει ενώ το πακέτο έχει ήδη φύγει από το Gearbest. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά για να το πάρετε. Το πακέτο σας θα πάει για καταστροφή. Όμως συνήθως το Gearbest αποζημιώνει τους πελάτες σε τέτοιες περιπτώσεις.

To πακέτο είχε άλλο προϊόν από αυτό που αγόρασα

Πάλι κάτι που δεν μας έχει συμβεί ποτέ σε αγορές από Gearbest -αλλά καλό είναι να το αναφέρουμε, καθώς υπάρχουν κάποιες παλαιότερες αναφορές για αυτό σε φόρουμ του εξωτερικού- είναι να σας έλθει λάθος πακέτο. Δηλαδή εσείς να αγοράσατε ένα προϊόν Α και να σας ήρθε ένα προϊόν Β, το οποίο ήταν και χαμηλότερης αξίας (γιατί φυσικά αν σας έρθει υψηλότερης αξίας, δεν θα έχετε και παράπονο).

Το Gearbest, επενδύει πολλά στην υστεροφημία του, και έτσι σίγουρα κάτι τέτοιο δεν γίνεται συχνά, Βέβαια, αυτή τη στιγμή, ειδικά από Κίνα πρέπει να στέλνει μερικά εκατομμύρια δέματα τη μέρα και οι Κινέζοι αποθηκάριοι δεν πρέπει να είναι και απόφοιτοι του Χάρβαρντ, όποτε λογικό είναι να συμβαίνει και κάποιο λάθος σε αυτά. Τώρα αν ποτέ σας συμβεί, θα πρέπει να ζητήσετε να σας το αλλάξουν αμέσως ή να σας πληρώσουν την διαφορά. Για το δεύτερο σίγουρα δεν θα έχετε πρόβλημα, αλλά ίσως η αλλαγή, επειδή θα πρέπει να στείλετε πίσω το λάθος, να το λάβουν και μετά να σας στείλουν το κανονικό, ίσως είναι λίγο μπλέξιμο. 

Εδώ έρχεται να βοηθήσει το paypal, το οποίο είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα για το οποίο ευθύνεται ο πωλητής. Έτσι αν και σίγουρα η πιο καλή και σύντομη λύση, αν σας βολεύει και το λάθος προϊόν θα είναι απλώς να ζητήσετε να σας αποζημιώσουν την διαφορά, μπορείτε αν δεν θέλετε να κάνετε ένα dispute στο paypal,και αν όντως έχετε δίκιο, τότε να αποζημιωθείτε πλήρως.

Βέβαια, ξαναλέμε, δεν μας έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο.

Ενεργά κουπόνια και προσφορές από Gearbest (o πίνακας θα ανανεώνεται διαρκώς)


σελίδα με κουπόνια
Ένα μικρό μέρος από κουπόνια και προσφορές για TVBOX. Υπάρχουν ξεχωριστοί πίνακες για κινητά, tvbox, drones, 3d εκτυπωτές, action cam, gadgtes, tablets, laptops και υπολογιστές.

Επειδή το άρθρο είναι ήδη αρκετά μεγάλο, οι συγκεντρωτικοί πίνακες με δεκάδες ενεργά εκπτωτικά κουπόνια αλλά και τις καλύτερες προσφορές, έχουν μεταφερθεί και σε ξεχωριστό άρθρο. Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε


 • Αν έχετε οποιαδήποτε εμπειρία με αγορές από GearBest, θετική ή αρνητική, μπορείτε να την συμπληρώσετε στα σχόλια και να βοηθήσετε και τους υπόλοιπους αναγνώστες. Δεν γίνεται λογοκρισία (εκτός από τρολιές)
 • Αν θέλετε βοήθεια στο να βρείτε κάποιο κουπόνι για κάποιο αντικείμενο που θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να στείλετε μήνυμα ή να το συμπληρώσετε στα σχόλια.
 • Για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία, τα links σε αυτό το άρθρο (όπως και σε όποια άλλη ιστοσελίδα, κοινωνικό δίκτυο ή κανάλι στο youtube βλέπετε links για Κινέζικα e-shops) είναι affiliate, δηλαδή με κάθε αγορά που θα γίνει πατώντας ένα affiliate σύνδεσμο, η ιστοσελίδα θα αποκομίσει μία μικρή προμήθεια. Η τιμή αγοράς είναι ακριβώς ίδια είτε αγοράστε κάτι μέσω affiliate είτε χωρίς. Οπότε αγοράζοντας οποιοδήποτε προϊόν μέσα από affiliate σύνδεσμο, μπορείτε να βοηθήσετε την ιστοσελίδα ώστε να κάνει περισσότερα reviews, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.
 • Επίσης αν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις αγορές από GearBest (ή γενικά από Κίνα), μπορείτε να μας ρωτήσετε είτε μέσω της πλατφόρμας σχολιασμού είτε στέλνοντας email στο info@supereverything.gr

 

Reviews από προϊόντα αγορασμένα από το Gearbest


 
Επισήμανση
Οι απαντήσεις που δίνονται σε ερωτήσεις στα σχόλια, ισχύουν μόνο για την στιγμή που έγινε η ερώτηση. Τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει δραματικά, ακόμα και μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε αν έχετε κάποια απορία, καλό είναι να ξαναρωτήσετε, ακόμα και αν το θέμα έχει καλυφθεί από προηγούμενη ερώτηση.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροTo πιο φουτουριστικό σετ πληκτρολoγίου, έρχεται από την AUDI
Επόμενο άρθροΈνα ρολόι που συνδυάζει αρμονικά το μοντέρνο με το ρετρό
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
172 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια