Το GearBest είναι ένα από τα μεγαλύτερα e-shop με έδρα την Κίνα. Έχει παγκόσμιο δίκτυο με διεθνείς αποθήκες και έχει αρχίσει να συναγωνίζεται σε αρκετές χώρες ακόμα και την Amazon. Με χιλιάδες προϊόντα στον κατάλογό του και αρκετά καλό τμήμα εξυπηρέτησης και after sales είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για προϊόντα που δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα στην Ελληνική αγορά.  Ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας και gadget τα οποία κατά το πλείστον κατασκευάζονται στην Κίνα, οι τιμές του είναι από τις καλύτερες της αγοράς, ενώ συνήθως έχει πρώτο προϊόντα τα οποία έρχονται επίσημα στην Ευρώπη μήνες μετά. Για ποιο λόγο όμως να κάνει κάποιος αγορές από GearBest.

Τι το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα (Κινέζικα) e-shops

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 γνωστά Κινέζικα e-shops. Από το γνωστό AliBaba έως κάποια όχι και τόσο γνωστά. Το GearBest έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των περισσότερων από αυτών. Το πρώτο είναι ότι σε αντίθεση με κάποια άλλα (πχ alibaba, ebay..) δεν είναι μεσάζοντας.

Όλα τα προϊόντα βρίσκονται στις δικές του αποθήκες σε απόθεμα και έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, με μόνη διαφοροποίηση τυχόν αποθήκες. Έτσι όλα έχουν τα ίδια μεταφορικά, και αν αγοράσετε παραπάνω από 1 μπορείτε συνήθως να επωφεληθείτε από πληρώνοντας πιο λίγα μεταφορικά (σε αναλογία με το κόστος το προϊόντων). Στο ebay για παράδειγμα, παρότι μπορείτε σίγουρα να βρείτε τα πάντα, το πιο πιθανό είναι να είναι από διαφορετικούς πωλητές, ίσως και από διαφορετικές χώρες. Από το GearBest, όλα θα είναι από το ίδιο το κατάστημα, στην ίδια συσκευασία.

Το επόμενο πλεονέκτημα, είναι ότι έχει διεθνείς αποθήκες, μεταξύ των οποίων και 3 στην Ευρώπη  (Ευρωπαϊκή αποθήκη , Αγγλία, Ισπανία). Αυτό κάνει τη μεταφορά πολύ πιο γρήγορη και ασφαλή, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε με δασμούς και γραφειοκρατία ότι και να αγοράσετε και όποιο τρόπο αποστολής και να επιλέξετε. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, αν διαλέξετε αποστολή με κούριερ, μπορεί να είναι σπίτι σας ακόμα και την μεθεπόμενη μέρα (αν μένετε Αθήνα). Δυστυχώς όμως η Ευρωπαϊκή αποθήκη έχει περιορισμένο κατάλογο με προϊόντα τα οποία ξεπουλιούνται σχετικά σύντομα. Ειδικά σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων, δεν υπάρχει κάποιο στην αποθήκη της Αγγλίας.

Τι προσφορές έχει το GearBest και αν οι τιμές του είναι όντως καλές ή είναι μούφα

Το GearBest έχει συνήθως 2 ειδών πραγματικές προσφορές. Οι πραγματικές προσφορές είναι οι προσφορές εξπρές (τα λεγόμενα flash sales) και τα κουπόνια. Στα  flash sales, για συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα υπάρχει μία καλή έκπτωση στο προϊόν. Συνήθως θα αναφέρεται μία εξωπραγματική πρώτη τιμή και μία πολύ μεγάλη έκπτωση, που δεν είναι αληθινές, αλλά πιο πολύ τεχνική μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά, τα προϊόντα που βρίσκονται σε flash sales, έχουν σχεδόν πάντα μία καλή έκπτωση, που τις περισσότερες φορές τα καθιστά καλύτερη τιμή της αγοράς

Τρελές εκπτώσεις σε τιμές πραγματικά κάτω του κόστους, δεν είναι και τόσο συχνές, αλλά που και που γίνονται και αυτές, αλλά για πολύ περιορισμένα κομμάτια. Στα flash sales συνήθως η τιμή είναι 10-25% μειωμένη από ότι προσφέρεται κανονικά.

κουπόνια στο GearBeast
Η σελίδα με τα κουπόνια. Στην συγκεκριμένη εικόνα βλέπεται τα κουπόνια που αφορούν κατηγορίες προϊόντων. Όπως βλέπετε, σε κάποια η έκπτωση είναι σημαντική

Το επόμενο είδος προσφοράς είναι τα  κουπόνια. Σχεδόν πάντα θα υπάρχουν δεκάδες προσφορές σε κουπόνια για προϊόντα στο GearBest. Αυτά τα κουπόνια είναι ένας κωδικός, τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε κατά την έξοδο από το καλάθι αγορών και να λάβετε έτσι την έκπτωση που αναφέρει το κουπόνι. 

κουπόνια στο GearBest
Στο σημείο αυτό βάζετε τα κουπόνια τα οποία έχετε. Δεν χρειάζεται να θυμάστε τον κωδικό. Αν έχετε στο λογαριασμό σας κουπόνι που μπορεί να ισχύσει στα προϊόντα που αγοράζετε, θα εμφανιστεί μόνο του αν πατήσετε στην φόρμα. Το συγκεκριμένο όπως βλέπετε δίνει έκπτωση 10% σε όλα τα προϊόντα του καλαθιού.

Το κουπόνι, μπορεί να αφορά συγκεκριμένα προϊόντα, συγκεκριμένες μάρκες, συγκεκριμένα είδη ή ακόμα και συγκεκριμένες αποθήκες. Η έκπτωση στα κουπόνια είναι συνήθως 5-15%. Εδώ βέβαια υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Το κάθε προϊόν μπορεί να έχει μόνο ένα είδος έκπτωσης. Έτσι αν κάποιο προϊόν έχει ήδη έκπτωση από flash sales και εσείς βάλετε κάποιο κουπόνι που το αφορά, τότε θα χάσει την έκπτωση από το flash sales και θα πάρει τη έκπτωση από το κουπόνι, που λογικά θα είναι αρκετά μικρότερη, καθώς οι αρχικές τιμές στα flash sales είναι λίγο φουσκωμένες όπως προαναφέραμε. Κουπόνια μπορείτε να βρείτε από αυτή τη σελίδα  του GearBest.


Τι συμβαίνει στις αποστολές για αγορές από GearBest :  χρόνος και κόστος

Όσο και να φανεί περίεργο, το GearBest προσφέρει εντελώς δωρεάν αποστολή από Κίνα για την πλειοψηφία των προϊόντων (ακόμα και για αγορές 2 ευρώ!!!!). Μόνο όσα ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όγκο και βάρος έχουν κάποια χρέωση (σε πολύ βαριά ή ογκώδη αντικείμενα μπορεί να είναι και σημαντική αυτή η χρέωση).

Αυτό είναι μία πρακτική που την έχουν βέβαια τα περισσότερα Κινέζικα e-shop και πιθανώς έχει να κάνει με το ευνοϊκό καθεστώς των Κινέζικων ταχυδρομείων. Παρόλα αυτά, είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί, καθώς αρκετά Ελληνικά e-shop ζητούν μεταφορικά, ακόμα και για αποστολή εντός πόλης.

Κινέζικη αποθήκη (CN / HK) GearBest

1. Unregistered (δωρεάν μη συστημένη αποστολη)
Η εντελώς δωρεάν αποστολή, αφορά πάντα «unregistered air mail», δηλαδή αποστολή μη συστημένη. Το πακέτο θα έρθει στην πόρτα σας από τα ΕΛΤΑ, αλλά δεν θα πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Οπότε είναι σίγουρα λίγο επισφαλές και δεν θα πρέπει να επιλέγετε για ακριβά προϊόντα. Φυσικά για φτηνά προϊόντα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσετε παραπάνω για συστημένο, εκτός και αν η διεύθυνση σας είναι σε λίγο περίεργη περιοχή ή μένετε σε μεγάλη πολυκατοικία χωρίς μεγάλο ταχυδρομικό κουτί. Προσωπικά, με πάρα πολλές παραλαβές με unregistered (είτε από GearBest είτε και από αλλού) δεν χάθηκε ποτέ κάτι.

Ο χρόνος παράδοσης σε αυτήν την επιλογή, μπορεί να διαφέρει αρκετά. Έχει να κάνει με αρκετούς παράγοντες και τα ΕΛΤΑ είναι ένας από αυτούς. Συνήθως κάνει 15-20 μέρες, αν και κάποιες φορές μπορεί να παραδοθεί και σε 10 μέρες ενώ άλλες μπορεί να κάνει περίπου και ένα μήνα. Ειδικά σε περιόδους γιορτών και αγορών, τα δέματα καθυστερούν λίγο παραπάνω.

2. Registered (συστημένη αποστολή)
Για αποστολές από την Κινέζικη αποθήκη, η επόμενη επιλογή είναι το συστημένο, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το unregistered, απλώς εδώ πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Αυτό σίγουρα το κάνει πιο ασφαλές. Η χρονική διάρκεια είναι ακριβώς η ίδια, ενώ το επιπλέον κόστος συνήθως είναι μικρό (3-5 ευρώ).

Για τους  δύο παραπάνω τρόπους αποστολής, αν δεν το παρακάνετε, δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσουν από τελωνείο, και ακόμα και αν αυτό γίνει, θα χρεωθείτε με ένα μικρό αντίτιμο (3 ευρώ συνήθως). Αλλά καλύτερα είναι, να σπάτε τις παραγγελίες σας σε μικρά δέματα, ειδικά αν επιλέξετε δωρεάν αποστολή. Δέματα που κοστίζουν κάτω έως 50 ευρώ και περιέχουν λίγα κομμάτια από το κάθε είδος, είναι 100% ασφαλή. Δέματα μεγαλύτερης αξίας, που δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος (πχ κινητά, τάμπλετ, tvbox),  δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνήθως, αλλά ακόμα και αν «πιαστούν» , συνήθως οι δασμοί είναι πολύ μικροί ( ο εκτελωνισμός γίνεται αυτόματα).

Αν όμως κάνετε μία πολύ μεγάλη παραγγελία, που μοιάζει επαγγελματική εισαγωγή, τότε ίσως οι πιθανότητες είναι πιο μεγάλες. Γιαυτό, όπως σας είπαμε, καλό είναι να σπάτε τις παραγγελίας σας, αν περιέχουν αρκετά κομμάτια.

3. Expedited Shipping (Εξπρές αποστολή)

Τέλος για αποστολή από Κίνα, υπάρχει και η διαδικασία εξπρές. Τις αποστολές εξπρές τις αναλαμβάνει είτε η DHL (σε περιοχές που δεν έχει DHL, αναλαμβάνει την παράδοση η Speedex) ή η EMS (Κινέζικη εξπρές).  

Ενώ είναι αρκετά πιο γρήγορος τρόπος, αν δεν είστε επαγγελματίας και το πακέτο δεν περιλαμβάνει προϊόντα που κοστίζουν αρκετά, καλό είναι να μην το επιλέξετε, καθώς έχει αρκετά καλές πιθανότητες (αν κοστίζει πάνω από 30-40 ευρώ και έχει έρθει από εμπορική επιχείρηση είναι σχεδόν σίγουρο) να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με επιπλέον δασμούς αλλά και τέλη εκτελωνισμού.

Η DHL μπορεί να αναλάβει αυτή την διαδικασία για εσάς, αλλά δυστυχώς δεν αξίζει για προϊόντα μικρής αξίας (η DHL χρεώνει περίπου 105 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού, ανεξαρτήτου κόστους). Βέβαια τον εκτελωνισμό, μπορείτε να τον κάνετε και μόνοι σας, καθώς δεν είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να πάτε στο αεροδρόμιο  στο οποίο βρίσκεται το τελωνείο. Εμπορικά προϊόντα αξίας κάτω των 22 ευρώ σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν έχουν υποχρέωση να περάσουν τελωνείο, αλλά κάποιες φορές στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το κόστος των μεταφορικών.

Αυτό ισχύει σαν κανόνας, για όλες σχεδόν τις αγορές εκτός Ε.Ε. που θα επιλέξετε κούριερ για αποστολή (DHL, TNT, UPS..) και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Μόνη εξαίρεση αποτελούν, κάποιες εταιρίες που εκτελωνίζουν μόνες τους τα προϊόντα που σας αποστέλλουν, αλλά αυτό θα πρέπει να αναφέρετε ρητά, στην σελίδα τους.

Με την EMS, τα πράγματα είναι συνήθως λίγο πιο απλά. Αν και πάλι υπάρχει καλή πιθανότητα να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με τους δασμούς και φόρους, τα μικρά δέματα περνάνε πολύ πιο εύκολα και το πιο πιθανό είναι να χρεωθείτε μόνο με 3 ευρώ.

DHL vs EMS

Η EMS, αν και είναι λίγο ακριβότερη πάντα σαν υπηρεσία  και κάνει και μερικές παραπάνω από την DHL, είναι συνήθως λίγο πιο «ελαστική». Με απλά λόγια, αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε μία παραγγελία εξπρές από Κίνα, και θέλετε να μην έχει ή να έχει όσο μικρότερα έξοδα εκτελωνισμού, τότε η EMS είναι σίγουρα πολύ καλύτερη λύση από την DHL. Αν σας ενδιαφέρει ο χρόνος παράδοσης, ανεξαρτήτου κόστους, τότε σίγουρα η DHL είναι η καλύτερη λύση.

Ευρωπαϊκές αποθήκες (EU / UK) GearBest

Τώρα από την Ευρωπαϊκή αποθήκη οι επιλογές είναι λίγο διαφορετικές. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη ή από την Αγγλία, οι αγορές θεωρούνται ενδοκοινοτικές αγορές και δεν επιβάλλονται επιπλέον φόροι και δασμοί, όσο και να είναι το κόστος ή ο όγκος των προϊόντων. Ακόμα και 10.000 ευρώ αγορές να κάνετε, θα σας έρθουν χωρίς πρόβλημα στην πόρτα σας. Γιαυτό, καλό είναι να το επιλέγετε, ειδικά σε μεγάλες αγορές, αν φυσικά τα προϊόντα που θέλετε υπάρχουν και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη. Αν βρίσκεστε για κάποιο λόγο στην Ισπανία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν και εκεί αποθήκη, αλλά δεν κάνει αποστολές εκτός Ισπανίας.

Υπάρχει η απλή μεταφορά (flat rate shipping), η οποία πάντα έχει κάποιο κόστος. Για την μεταφορά χρησιμοποιούνται το Ουγγρικό ταχυδρομείο, οπότε όπως καταλαβαίνετε, το πακέτο κάνει λίγο βόλτα στην Ευρώπη πριν έρθει Ελλάδα. Γιαυτό το λόγο ο χρόνος αποστολής δεν είναι μικρός και αν είστε λίγο άτυχοι, μπορεί να ξεπεράσει και αποστολές από Κίνα. Από την εμπειρία μας, είναι περίπου 10-15 μέρες, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να κάνει και λίγο παραπάνω.

Η επόμενη επιλογή για την Ευρωπαϊκή αποθήκη, είναι η κανονική μεταφορά (standard shipping). Αυτή συνήθως είναι μία υπηρεσία που δεν έχετε κάποιο λόγο να διαλέξετε. Τις περισσότερες φορές είναι λίγο πιο ακριβή ακόμα και από την εξπρές, ενώ κάνει λίγο λιγότερο χρόνο από την απλή μεταφορά. 

Τέλος η εξπρές μεταφορά είναι και εδώ με την DHL. Η DHL θα φέρει τα προϊόντα στην πόρτα σας σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας εξαρτάται από τον όγκο του πακέτου, αλλά και την περιοχή στη οποία βρίσκεστε. Συνήθως για απλά πακέτα κάνει 10-15 ευρώ, οπότε δεν συμφέρει αν δεν αγοράσετε κάτι πάνω από 100 ευρώ. Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι αν η περιοχή σας θεωρηθεί απομακρυσμένη, τότε υπάρχει έξτρα χρέωση 20 ευρώ μίνιμουμ. Και απομακρυσμένη περιοχή δεν θεωρείται μόνο το Καστελόριζο, αλλά σχεδόν ότι βρίσκετε εκτός αστικού ιστού μεγάλων πόλεων. Καλό είναι να ελέγξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα, μέσω αυτής της εφαρμογής.

Το κόστος των μεταφορικών από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, αλλά σχεδόν πάντα, όσο πιο πολλά προϊόντα αγοράζετε, τόσο πιο μικρό είναι σε σχέση με την αξία τους. 

Πως θα εντοπίσετε που βρίσκεται το πακέτο σας

πακέτο από GearBestΤο GearBest, έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό app που σας δείχνει που βρίσκεται η παραγγελία σας, εφόσον έχει αποσταλεί. Βέβαια δεν ανανεώνεται real time και πολλές φορές έχει πρόβλημα με το encoding των χαρακτήρων, γιαυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε τις επίσημες σελίδες της ταχυδρομικής εταιρίας με την οποία στάλθηκε το πακέτο.

Αν είναι η DHL τότε, από την Ελληνική σελίδα της DHL μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πάντα, καθώς υπάρχει συνεχής και αναλυτική ενημέρωση.

GearBest αποστολή με ΕΛΤΑ
Εντοπισμός αντικειμένου, μέσω της online εφαρμογής των ΕΛΤΑ

Αν επιλέξατε απλή αποστολή, τότε θα σας παραδοθούν με τα ΕΛΤΑ. Οπότε μπορείτε με τον κωδικό αποστολής να εντοπίσετε το πακέτο σας μέσω της σελίδας των ΕΛΤΑ, ακόμα και αν το πακέτο βρίσκεται ακόμα εκτός Ελλάδος.

GearBest αποστολή από Κίνα με Ολλανδικό ταχυδρομείοΒέβαια για λίγο σιγουριά, μπορείτε να ελέγξετε και την ξένη μεταφορική εταιρία (πχ Ολλανδικό ταχυδρομείο, με το οποίο έρχονται συνήθως από Κίνα).


Τι κατηγορίες προϊόντων έχει το GearBest και ποια είναι τα δυνατά του σημεία

Το GearBest έχει πραγματικά ένα κατάλογο με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα από αρκετές κατηγορίες προϊόντων. Σε μερικές κατηγορίες έχει πραγματικά απίστευτη ποικιλία ενώ σε άλλες μερικές δεκάδες κομμάτια μόνο.  ΟΙ κατηγορίες με τα προϊόντα με πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σε πολύ καλές τιμές είναι οι εξής

 

Κινητά τηλέφωνα και gadget για κινητά

κινητό xiaomi αγορές από Gearbest To GearBest έχει μία μεγάλη γκάμα με κινητά (περισσότερα από 800 διαφορετικά) από μερικές από τις πιο ποιοτικές Κινέζικες εταιρίες (πχ Meizu, Xiaomi, Cubot…). Το συγκεκριμένο στην φώτο είναι το πανίσχυρο Xiaomi Redmi Note με 64GB ROM (πατήστε στην φώτο για περισσότερα). Δείτε εδώ για τα υπόλοιπα κινητά.  Επίσης έχει χιλιάδες εξαρτήματα και gadget για κινητά. Από tempered glass και θήκες έως φορτιστές και προτζέκτορες για κινητά.

Tablet

To Xiaomi Mi pad, ένα αρκετά δυνατό tablet από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για περισσότερα)

To ίδιο με τα κινητά τηλέφωνα. Αρκετά μεγάλη ποικιλία, με μερικά πολύ ποιοτικά τάμπλετ. Για τάμπλετ δείτε εδώ.

Tv-Box

αγορές από GearBest To GearBest έχει εκατοντάδες διαφορετικά tv-box. Από μερικά πολύ οικονομικά των 20 ευρώ, έως μερικά πολύ δυνατά που κοστίζουν 150 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά είναι user-friendly και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άμεσα και ένας αρχάριος. Έχουμε ήδη κάνει ένα review για αυτό το Mini M8S II και αυτό το οκταπύρηνο Beelink (που είναι και στην παραπάνω φώτο) και περιμένουμε και μερικά ακόμα για τεστάρισμα μέσα στις επόμενες μέρες.

Ηλεκτρονικά και εξαρτήματα ρομποτικής 

πλήρες σετ για την δημιουργία αυτού του αυτόνομου μικρού ρομπότ

Αν ασχολείστε με project με arduino ή raspberry, τότε θα χαθείτε μέσα στις επιλογές που έχει. (σσ. στους επόμενους μήνες θα ανεβάσουμε αρκετά DIY πρότζεκτ με arduino και raspberry με υλικά από το GearBest). H ποικιλία είναι αρκετά μεγάλη, και οι τιμές του πάρα πάρα πολύ καλές. Ειδικά σε όσα δεν είναι official, θα εκπλαγείτε με το πόσο χαμηλές είναι. Αλλά ακόμα και στα επίσημα, οι τιμές του είναι αρκετά καλές (πχ επίσημη θήκη Raspberry μισή τιμή από Ευρώπη).

Φωτιστικά και φακούς 

Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi
Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για να το δείτε αναλυτικά)

Το GearBest έχει μία τεράστια ποικιλία σε φωτιστικά, λάμπες (όπως αυτή την Xiaomi Smart Led) και φακούς LED (4000 διαφορετικά προϊόντα). Από παιδικά φωτιστικά μέχρι φουτουριστικά φωτιστικά για σαλόνι.  Δείτε εδώ όλα τα διαφορετικά φωτιστικά που έχει. Για τα φωτιστικά και τους φακούς έχει μία ειδική προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ρούτερ και δικτυακά

Το GearBest έχει μια αρκετά αξιοπρόσεκτη συλλογή από ρούτερ και δικτυακά προϊόντα. Ειδικά τα ρούτερ της XiaoMi είναι σε φανταστική τιμή. Σε λίγες μέρες θα κάνουμε review και θα ανεβάσουμε ένα αναλυτικό οδηγό, από αυτό το Xiaomi ρούτερ με 1TB ενσωματωμένο δικτυακό δίσκο, που υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Gaming εξοπλισμός

Ένα από τα δυνατά σημεία του GearBest είναι και ο εξοπλισμός για gamers. Από μηχανικά πληκτρολόγια σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές έως gaming pads για γνωστές κονσόλες.

Βρεφικός εξοπλισμός

Βρεφικό ασύρματο μόνιτορ με μόνο 40 ευρώ (πατήστε φωτογραφία για περισσότερα)

Ότι gadget και βρεφικό εξάρτημα υπάρχει στην αγορά, υπάρχει και στο GearBest. Σίγουρα αρκετά μπορείτε να τα βρείτε και σε Ελληνικά κατάστημα και πιθανώς να μην αξίζει η αγορά από Κίνα, αλλά μερικά gadget (πχ gadget παρακολούθησης όπως αυτό στην φωτογραφία) σίγουρα είναι σε πολύ καλή τιμή.

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Το GearBest έχει μια τεράστια συλλογή από παιχνίδια κάθε λογής. Από απλές κούκλες έως τηλεκατευθυνόμενα και drones. Ειδικά η συλλογή από drones που έχει είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Action Cameras

Σίγουρα η GoPrο είναι η καλύτερη και η πιο επώνυμη action κάμερα της αγοράς. Όμως είναι και λίγο ακριβή. Το GearBest έχει μια μεγάλη συλλογή από Κινέζικες εναλλακτικές action cameras σε τιμή πολύ χαμηλότερη της GoPro, με μερικές από τις οποίες να έχουν πάρα πολύ καλές επιδόσεις και κριτικές. H συγκεκριμένη Elephone της φωτογραφίας βρίσκεται σε προσφορά και κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ στην ευρωπαϊκή αποθήκη.

Εξοπλισμός για χόμπυ και σπορ

Εκτός από action cams, το Gearbest έχει και αρκετά προϊόντα για εξοπλισμό για χόμπυ και διάφορα σπορ. Έτσι θα βρείτε αρκετά gadget και εξαρτήματα για ποδηλασία, πεζοπορία, αστρονομία, κυνήγι, ψάρεμα… Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ένα ειδικό gps ποδηλάτου από την Garmin που υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Είδη σπιτιού (έξυπνες σκούπες, βοηθήματα κουζίνας, διακοσμητικά…)

Ίσως μία από τις πιο μεγάλες κατηγορίες του GearBest είναι τα είδη σπιτιού. Με σχεδόν 7000 διαφορετικά κομμάτια, δεν είναι και τόσο δύσκολο να χαθείς στον κατάλογό του. Έχει αρκετά μικρο-εξαρτήματα κουζίνας, μία καλή συλλογή από έξυπνες σκούπες, πολλά διακοσμητικά και αρκετά άλλα.

 


Μερικά χρήσιμα που θα πρέπει να γνωρίζετε

Εγγύηση χαμηλότερης τιμής
Επιστροφές και εγγύηση προϊόντων
Τρόποι πληρωμών
Επιβράβευση με πόντους
Δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για επαγγελματικά έξοδα

Αν έχετε οποιαδήποτε εμπειρία με αγορές από GearBest, θετική ή αρνητική, μπορείτε να την συμπληρώσετε στα σχόλια και να βοηθήσετε και του υπόλοιπους αναγνώστες.

Επίσης αν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις αγορές από GearBest (ή γενικά από Κίνα), μπορείτε να μας ρωτήσετε είτε μέσω της πλατφόρμας σχολιασμού είτε στέλνοντας email στο [email protected]

Πολιτική σχολιασμού

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης.
Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ [email protected]) και επιλέξτε το κουτάκι « I'd rather post as a guest».
Τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν.
Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 • Aggelos

  Pira ena tvbox app kina xtes me dorean apostoli.poses meres les na kanei

  • Κοιτάξτε ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, με την τύχη να είναι πιθανώς ο πιο μεγάλος. Το περισσότερα πακέτα θα έρθουν σε 15-20 ημερολογιακές μέρες. Έχει τύχει φορές να έρθουν πακέτα και σε 11-12 ημερολογιακές μέρες, αλλά και άλλα σε 30-35. Φυσικά ο χρόνος αυτός είναι για μεγάλα αστικά κέντρα. Για απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας, σίγουρα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

   Με δωρεάν αποστολή δεν έχει και τόσο καλό tracking σύστημα, οπότε μην το εμπιστεύεστε και αρκετά. Μετά από 10-15 μέρες από την ημερομηνία αποστολής να έχετε απλώς το νου σας.

 • Nikos K

  Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός οδηγός. Θέλω να ρωτήσω:
  – Μπορούμε να πληρώσουμε απευθείας με paypal ή λόγω capital controls υπάρχει κάποιο θέμα;

  – Έχω μία παραγγελία από ευρωπαϊκή αποθήκη η οποία είναι processing εδώ και δύο μέρες. Υπάρχει κάποιο θέμα ή συνηθίζεται να συμβαίνει; Πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους;

  • Ναι μπορείτε να πληρώσετε με paypal, και για την ακρίβεια, είναι και προτιμότερο, καθώς οι πληρωμές με paypal έχουν και λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια για τον αγοραστή. Υπάρχει κάποιο όριο λόγω capitals αλλά είναι σχετικά υψηλό (αν δεν κάνω λάθος περίπου 1200 ευρώ το μήνα).

   Τώρα για το χρόνο αποστολής του δέματος. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη συνήθως αποστέλλονται την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα. Βέβαια κάποιες φορές αυτός ο χρόνος ίσως είναι λίγο πιο μεγάλος (Ίσως να μην είναι άμεσα διαθέσιμα ή να υπάρχει κάποια παραπάνω διαδικασία), αλλά από την εμπειρία μας, συνήθως είναι 1-3 μέρες.
   https://uploads.disquscdn.com/images/dbbafe307629fdbdc993a8a1779544db2e08e422d6d1401b30031be388a1302f.png
   Για σιγουριά πάντως, κάθε προϊόν, στην οθόνη αγοράς, αναφέρει πότε γίνεται το shipping και σχεδόν πάντα αυτός ο χρόνος είναι ακριβής.
   Οπότε μπορείτε να δείτε σήμερα το προϊόν που αγοράσατε στο GearBest και να δείτε πότε λέει ότι γίνεται shipping. Αν ο χρόνος που αναφέρει, είναι 2-3 μέρες, κάντε υπομονή 1-2 μέρες και αν δεν σας αποσταλεί μέχρι το Σάββατο, μπορείτε να στείλετε ticket και να ρωτήσετε.

   Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα (πχ έχει γίνει κάποιο λάθος και το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο), θα σας έστελναν ticket μέσω του GearBest και θα σας ενημέρωναν, από τις πρώτες ώρες. Για να το δείτε φυσικά, θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο GearBest.

   Εφόσον το δέμα σας αποσταλεί, θα σας στείλουν άμεσα ένα email που θα σας ενημερώνουν ότι στάλθηκε μαζί με τον κωδικό αποστολής. Επίσης θα βγάλουν μία φωτογραφία του δέματος σας και θα σας αναφέρουν το κωδικό αποστολής μέσω του οποίου μπορείτε να παρακολουθείτε που βρίσκεται το δέμα σας. Αν έχετε επιλέξει απλή αποστολή, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε το κωδικό αποστολής από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ. Αν είναι με εξπρές, μέσω της DHL.

   • Nikos K

    Ευχαριστώ για την άμεση και πληρέστατη απάντηση.

   • Μία μικρή διόρθωση. Το όριο για τα capital control, δεν είναι 1200 αλλά 1000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανά μήνα χωρίς καμία προ-έγκριση (με έγκριση είναι φυσικά πολύ περισσότερα).

    Βεβαία εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα κάποιες φορές. Η κάθε τράπεζα έχει ένα δικό της συνολικό μέγιστο όριο, που αν εξαντληθεί, παγώνουν αυτόματα τα εμβάσματα χωρίς έγκριση στο εξωτερικό για όλους τους πελάτες της,

    Μόνη εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν φέρει από το εξωτερικό περισσότερα χρήματα από όσα έχουν μεταφέρει εκτός, στην διάρκεια του ίδιου ημερολογιακού μήνα.

    Αυτό έχει συμβεί 1-2 φορές τον τελευταίο καιρό, προς τα τέλη του μήνα (συνήθως μετά τις 25 του μήνα) σε διάφορες τράπεζες. Ακόμα και όταν συμβαίνει βέβαια, παρατηρείται κάποιες φορές να αφήνουν αγορές σε μικρά ποσά (κάτω από 50 ευρώ πχ) και να «κόβουν» μεγαλύτερες.

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρακαμφθεί αυτό, εντελώς νόμιμα, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες του εξωτερικού, αλλά εφόσον δεν συμβαίνει συχνά αυτό το πρόβλημα (με την εξάντληση του ορίου από τις ίδιες τις τράπεζες), τα 1000 ευρώ είναι συνήθως υπεραρκετά για αγορές για το μέσο Έλληνα.

 • kostas matsas

  Paizeu na mplexeis me teloneio

  • Αν επιλέξετε για αγορές προϊόντα από την Ευρωπαϊκή (EU) ή την Αγγλική (UK) αποθήκη, όχι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τελωνείο, όποια μέθοδο αποστολής και να επιλέξετε. Είναι αγορές εντός Ευρωπαϊκής ένωσης, και έχουν φορολογηθεί εκεί.

   Αν αγοράσετε από την αποθήκη της Κίνας, και επιλέξετε απλή αποστολή, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων. Αν επιλέξετε express, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν από τελωνείο, στο οποίο δυστυχώς δεν εφαρμόζονται απλώς δασμοί αναλόγως με το κόστος του προϊόντος, αλλά και διάφορα άλλα έξοδα. Αυτό ισχύει για σχεδόν κάθε αγορά εκτός E.E. και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Ακόμα και δώρο να σας στείλουν με την DHL, UPS ή TNT, αν φαίνεται σαν εμπόρευμα, θα περάσει από τελωνείο.

   • Fotis

    Αν θέλω να πάρω αρκετά να τα πάρω ένα ένα ή όλα μαζί καλύτερα

    • Καλή ερώτηση αυτό, που κακώς δεν αναφέρθηκε στον οδηγό.

     Δεν ξέρω πόσα ακριβώς εννοείτε, αλλά αν αγοράζετε από Κίνα (ή γενικά από εξωτερικό), ναι είναι καλύτερα να σπάτε τις παραγγελίες σε μικρότερα μέρη, αναλόγως φυσικά το μέγεθος και το κόστος.
     Αν αγοράσετε από Αγγλία ή Ε.Ε., τότε καλύτερα μία μεγάλη παραγγελία για να επωφεληθείτε από τα μεταφορικά.