Το GearBest είναι ένα από τα μεγαλύτερα e-shop με έδρα την Κίνα. Δημιουργήθηκε το 2014 και μέσα σε 3 χρόνια έχει γίνει ένα από το πιο δημοφιλή e-shop  του κόσμου. Έχει παγκόσμιο δίκτυο με διεθνείς αποθήκες και έχει αρχίσει να συναγωνίζεται σε αρκετές χώρες ακόμα και την Amazon. Με χιλιάδες προϊόντα στον κατάλογό του και αρκετά καλό τμήμα εξυπηρέτησης και after sales είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για προϊόντα που δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα στην Ελληνική αγορά.  Ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας και gadget τα οποία κατά το πλείστον κατασκευάζονται στην Κίνα, οι τιμές του είναι από τις καλύτερες της αγοράς, ενώ συνήθως έχει πρώτο προϊόντα τα οποία έρχονται επίσημα στην Ευρώπη μήνες μετά. Για ποιο λόγο όμως να κάνει κάποιος αγορές από GearBest.


Για όσους δεν έχουν την υπομονή να διαβάσουν όλο το άρθρο ακολουθούν σύντομες περιληπτικές οδηγίες. 

Περιληψή για αγορές από Gearbest
 • Πληρώστε πάντα με paypal (για ευκολία και ασφάλεια)
 • Ψάξτε για κουπόνια που μπορεί να μειώσουν την τιμή 5-15%
 • Αν υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αποθήκη, προτιμήστε να το αγοράσετε από εκεί
 • Αν μένετε σε πολυκατοικία, προτιμήστε συστημένη αποστολή
 • Για αγορές απευθείας από Κίνα, μην επιλέξετε εξπρές μεταφορά (ή διαβάστε καλά το άρθρο πριν το κάνετε)
 • Για προϊόντα αξίας (ακριβά κινητά, λάπτοπ…) προτιμήστε επώνυμα Κινέζικα προϊόντα από γνωστές και αξιόπιστες εταιρίες (όπως Xiaomi, Meizu, Chuwi…)
 • Για αγορές άνω των 50 ευρώ, επιλέξτε ασφάλιση μεταφοράς
 • Αν δεν σας εγκριθεί η συναλλαγή, διαβάστε στο τέλος του άρθρου τις πιθανές αιτίες και πως να το λύσετε
 • Πριν αγοράσετε ηλεκτρικές συσκευές προσέξτε το φις να είναι Ευρωπαϊκό

Τι το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα (Κινέζικα) e-shops

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 γνωστά Κινέζικα e-shops. Από το γνωστό AliBaba έως κάποια όχι και τόσο γνωστά. Το GearBest έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των περισσότερων από αυτών. Το πρώτο είναι ότι σε αντίθεση με κάποια άλλα (πχ alibaba, ebay..) δεν είναι μεσάζοντας.

Όλα τα προϊόντα βρίσκονται στις δικές του αποθήκες σε απόθεμα και έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, με μόνη διαφοροποίηση τυχόν αποθήκες. Έτσι όλα έχουν τα ίδια μεταφορικά, και αν αγοράσετε παραπάνω από 1 μπορείτε συνήθως να επωφεληθείτε από πληρώνοντας πιο λίγα μεταφορικά (σε αναλογία με το κόστος το προϊόντων). Στο ebay για παράδειγμα, παρότι μπορείτε σίγουρα να βρείτε τα πάντα, το πιο πιθανό είναι να είναι από διαφορετικούς πωλητές, ίσως και από διαφορετικές χώρες. Από το GearBest, όλα θα είναι από το ίδιο το κατάστημα, στην ίδια συσκευασία.

Το επόμενο πλεονέκτημα, είναι ότι έχει διεθνείς αποθήκες, μεταξύ των οποίων και 3 στην Ευρώπη  (Ευρωπαϊκή αποθήκη , Αγγλία, Ισπανία). Αυτό κάνει τη μεταφορά πολύ πιο γρήγορη και ασφαλή, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε με δασμούς και γραφειοκρατία ότι και να αγοράσετε και όποιο τρόπο αποστολής και να επιλέξετε. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, αν διαλέξετε αποστολή με κούριερ, μπορεί να είναι σπίτι σας ακόμα και την μεθεπόμενη μέρα (αν μένετε Αθήνα). Δυστυχώς όμως η Ευρωπαϊκή αποθήκη έχει περιορισμένο κατάλογο με προϊόντα τα οποία ξεπουλιούνται σχετικά σύντομα. Ειδικά σε κάποιες κατηγορίες προϊόντων, δεν υπάρχει κάποιο στην αποθήκη της Αγγλίας.

Τι προσφορές έχει το GearBest και αν οι τιμές του είναι όντως καλές ή είναι μούφα

Το GearBest έχει συνήθως 2 ειδών πραγματικές προσφορές. Οι πραγματικές προσφορές είναι οι προσφορές εξπρές (τα λεγόμενα flash sales) και τα κουπόνια. Στα  flash sales, για συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα υπάρχει μία καλή έκπτωση στο προϊόν. Συνήθως θα αναφέρεται μία εξωπραγματική πρώτη τιμή και μία πολύ μεγάλη έκπτωση, που δεν είναι αληθινές, αλλά πιο πολύ τεχνική μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά, τα προϊόντα που βρίσκονται σε flash sales, έχουν σχεδόν πάντα μία καλή έκπτωση, που τις περισσότερες φορές τα καθιστά καλύτερη τιμή της αγοράς

Τρελές εκπτώσεις σε τιμές πραγματικά κάτω του κόστους, δεν είναι και τόσο συχνές, αλλά που και που γίνονται και αυτές, αλλά για πολύ περιορισμένα κομμάτια. Στα flash sales συνήθως η τιμή είναι 10-25% μειωμένη από ότι προσφέρεται κανονικά.

κουπόνια στο GearBeast
Η σελίδα με τα κουπόνια. Στην συγκεκριμένη εικόνα βλέπεται τα κουπόνια που αφορούν κατηγορίες προϊόντων. Όπως βλέπετε, σε κάποια η έκπτωση είναι σημαντική

Το επόμενο είδος προσφοράς για αγορές από Gearbest είναι τα  κουπόνια. Σχεδόν πάντα θα υπάρχουν δεκάδες προσφορές σε κουπόνια για προϊόντα στο GearBest. Αυτά τα κουπόνια είναι ένας κωδικός, τον οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε κατά την έξοδο από το καλάθι αγορών και να λάβετε έτσι την έκπτωση που αναφέρει το κουπόνι. 

κουπόνια στο GearBest
Στο σημείο αυτό βάζετε τα κουπόνια τα οποία έχετε. Δεν χρειάζεται να θυμάστε τον κωδικό. Αν έχετε στο λογαριασμό σας κουπόνι που μπορεί να ισχύσει στα προϊόντα που αγοράζετε, θα εμφανιστεί μόνο του αν πατήσετε στην φόρμα. Το συγκεκριμένο όπως βλέπετε δίνει έκπτωση 10% σε όλα τα προϊόντα του καλαθιού.

Το κουπόνι, μπορεί να αφορά συγκεκριμένα προϊόντα, συγκεκριμένες μάρκες, συγκεκριμένα είδη ή ακόμα και συγκεκριμένες αποθήκες. Η έκπτωση στα κουπόνια είναι συνήθως 5-15%. Εδώ βέβαια υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Το κάθε προϊόν μπορεί να έχει μόνο ένα είδος έκπτωσης. Έτσι αν κάποιο προϊόν έχει ήδη έκπτωση από flash sales και εσείς βάλετε κάποιο κουπόνι που το αφορά, τότε θα χάσει την έκπτωση από το flash sales και θα πάρει τη έκπτωση από το κουπόνι, που λογικά θα είναι αρκετά μικρότερη, καθώς οι αρχικές τιμές στα flash sales είναι λίγο φουσκωμένες όπως προαναφέραμε. Κουπόνια μπορείτε να βρείτε από αυτή τη σελίδα  του GearBest.

Αν θέλετε να μάθετε λίγο περισσότερα για τα κουπόνια μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό που κάναμε.


Τι συμβαίνει στις αποστολές για αγορές από GearBest :  χρόνος και κόστος

Όσο και να φανεί περίεργο, το GearBest προσφέρει εντελώς δωρεάν αποστολή από Κίνα για την πλειοψηφία των προϊόντων (ακόμα και για αγορές 2 ευρώ!!!!). Μόνο όσα ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όγκο και βάρος έχουν κάποια χρέωση (σε πολύ βαριά ή ογκώδη αντικείμενα μπορεί να είναι και σημαντική αυτή η χρέωση).

Αυτό είναι μία πρακτική που την έχουν βέβαια τα περισσότερα Κινέζικα e-shop και πιθανώς έχει να κάνει με το ευνοϊκό καθεστώς των Κινέζικων ταχυδρομείων. Παρόλα αυτά, είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί, καθώς αρκετά Ελληνικά e-shop ζητούν μεταφορικά, ακόμα και για αποστολή εντός πόλης.

Κινέζικη αποθήκη (CN / HK) GearBest

1. Unregistered (δωρεάν μη συστημένη αποστολή)
Η εντελώς δωρεάν αποστολή, αφορά πάντα «unregistered air mail», δηλαδή αποστολή μη συστημένη. Το πακέτο θα έρθει στην πόρτα σας από τα ΕΛΤΑ, αλλά δεν θα πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Οπότε είναι σίγουρα λίγο επισφαλές και δεν θα πρέπει να επιλέγετε για ακριβά προϊόντα. Φυσικά για φτηνά προϊόντα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσετε παραπάνω για συστημένο, εκτός και αν η διεύθυνση σας είναι σε λίγο περίεργη περιοχή ή μένετε σε μεγάλη πολυκατοικία χωρίς μεγάλο ταχυδρομικό κουτί. Προσωπικά, με πάρα πολλές παραλαβές με unregistered (είτε από GearBest είτε και από αλλού) δεν χάθηκε ποτέ κάτι.

Ο χρόνος παράδοσης σε αυτήν την επιλογή, μπορεί να διαφέρει αρκετά. Έχει να κάνει με αρκετούς παράγοντες και τα ΕΛΤΑ είναι ένας από αυτούς. Συνήθως κάνει 15-20 μέρες, αν και κάποιες φορές μπορεί να παραδοθεί και σε 10 μέρες ενώ άλλες μπορεί να κάνει περίπου και ένα μήνα. Ειδικά σε περιόδους γιορτών και αγορών, τα δέματα καθυστερούν λίγο παραπάνω.

2. Registered (συστημένη αποστολή)
Για αποστολές από την Κινέζικη αποθήκη, η επόμενη επιλογή είναι το συστημένο, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το unregistered, απλώς εδώ πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Αυτό σίγουρα το κάνει πιο ασφαλές. Η χρονική διάρκεια είναι ακριβώς η ίδια, ενώ το επιπλέον κόστος συνήθως είναι μικρό (3-5 ευρώ).

Για τους  δύο παραπάνω τρόπους αποστολής, αν δεν το παρακάνετε, δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσουν από τελωνείο, και ακόμα και αν αυτό γίνει, θα χρεωθείτε με ένα μικρό αντίτιμο (3 ευρώ συνήθως). Αλλά καλύτερα είναι, να σπάτε τις παραγγελίες σας σε μικρά δέματα, ειδικά αν επιλέξετε δωρεάν αποστολή. Δέματα που κοστίζουν κάτω έως 50 ευρώ και περιέχουν λίγα κομμάτια από το κάθε είδος, είναι 100% ασφαλή. Δέματα μεγαλύτερης αξίας, που δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος (πχ κινητά, τάμπλετ, tvbox),  δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνήθως, αλλά ακόμα και αν «πιαστούν» , συνήθως οι δασμοί είναι πολύ μικροί ( ο εκτελωνισμός γίνεται αυτόματα).

Αν όμως κάνετε μία πολύ μεγάλη παραγγελία, που μοιάζει επαγγελματική εισαγωγή, τότε ίσως οι πιθανότητες είναι πιο μεγάλες. Γιαυτό, όπως σας είπαμε, καλό είναι να σπάτε τις παραγγελίας σας, αν περιέχουν αρκετά κομμάτια.

 

3. Expedited Shipping (Εξπρές αποστολή)

Τέλος για αποστολή από Κίνα, υπάρχει και η διαδικασία εξπρές. Τις αποστολές εξπρές τις αναλαμβάνει είτε η DHL (σε περιοχές που δεν έχει DHL, αναλαμβάνει την παράδοση η Speedex) ή η EMS (Κινέζικη εξπρές).  

Ενώ είναι αρκετά πιο γρήγορος τρόπος, αν δεν είστε επαγγελματίας και το πακέτο δεν περιλαμβάνει προϊόντα που κοστίζουν αρκετά, καλό είναι να μην το επιλέξετε, καθώς έχει αρκετά καλές πιθανότητες (αν κοστίζει πάνω από 30-40 ευρώ και έχει έρθει από εμπορική επιχείρηση είναι σχεδόν σίγουρο) να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με επιπλέον δασμούς αλλά και τέλη εκτελωνισμού.

Η DHL μπορεί να αναλάβει αυτή την διαδικασία για εσάς, αλλά δυστυχώς δεν αξίζει για προϊόντα μικρής αξίας (η DHL χρεώνει περίπου 105 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού, ανεξαρτήτου κόστους). Βέβαια τον εκτελωνισμό, μπορείτε να τον κάνετε και μόνοι σας, καθώς δεν είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να πάτε στο αεροδρόμιο  στο οποίο βρίσκεται το τελωνείο. Εμπορικά προϊόντα αξίας κάτω των 22 ευρώ σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν έχουν υποχρέωση να περάσουν τελωνείο, αλλά κάποιες φορές στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το κόστος των μεταφορικών.

Αυτό ισχύει σαν κανόνας, για όλες σχεδόν τις αγορές εκτός Ε.Ε. που θα επιλέξετε κούριερ για αποστολή (DHL, TNT, UPS..) και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Μόνη εξαίρεση αποτελούν, κάποιες εταιρίες που εκτελωνίζουν μόνες τους τα προϊόντα που σας αποστέλλουν, αλλά αυτό θα πρέπει να αναφέρετε ρητά, στην σελίδα τους.

Με την EMS, τα πράγματα είναι συνήθως λίγο πιο απλά. Αν και πάλι υπάρχει καλή πιθανότητα να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με τους δασμούς και φόρους, τα μικρά δέματα περνάνε πολύ πιο εύκολα και το πιο πιθανό είναι να χρεωθείτε μόνο με 3 ευρώ.

DHL vs EMS

Η EMS, αν και είναι λίγο ακριβότερη πάντα σαν υπηρεσία από την DHL και κάνει και μερικές παραπάνω, συνήθως είναι λίγο πιο «ελαστική». Με απλά λόγια, αν θέλετε να κάνετε μία παραγγελία εξπρές από Κίνα, και θέλετε να έχει όσο μικρότερα έξοδα εκτελωνισμού, τότε η EMS είναι σίγουρα πολύ καλύτερη λύση από την DHL. Αν σας ενδιαφέρει ο χρόνος παράδοσης, ανεξαρτήτου κόστους, τότε σίγουρα η DHL είναι η καλύτερη λύση.

Ευρωπαϊκές αποθήκες (EU / UK) GearBest

Τώρα από την Ευρωπαϊκή αποθήκη οι επιλογές είναι λίγο διαφορετικές. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη ή από την Αγγλία, οι αγορές θεωρούνται ενδοκοινοτικές αγορές και δεν επιβάλλονται επιπλέον φόροι και δασμοί, όσο και να είναι το κόστος ή ο όγκος των προϊόντων. Ακόμα και 10.000 ευρώ αγορές να κάνετε, θα σας έρθουν χωρίς πρόβλημα στην πόρτα σας. Γιαυτό, καλό είναι να το επιλέγετε, ειδικά σε μεγάλες αγορές, αν φυσικά τα προϊόντα που θέλετε υπάρχουν και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη. Αν βρίσκεστε για κάποιο λόγο στην Ισπανία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν και εκεί αποθήκη, αλλά δεν κάνει αποστολές εκτός Ισπανίας.

1. Απλή συστημένη αποστολή

Υπάρχει η απλή μεταφορά (flat rate shipping), η οποία πάντα έχει κάποιο κόστος. Για την μεταφορά χρησιμοποιούνται το Ουγγρικό ταχυδρομείο, οπότε όπως καταλαβαίνετε, το πακέτο κάνει λίγο βόλτα στην Ευρώπη πριν έρθει Ελλάδα. Γιαυτό το λόγο ο χρόνος αποστολής δεν είναι μικρός και αν είστε λίγο άτυχοι, μπορεί να ξεπεράσει και αποστολές από Κίνα. Από την εμπειρία μας, είναι περίπου 10-15 μέρες, χωρίς βέβαια να αποκλείεται να κάνει και λίγο παραπάνω.

2. Απλή μεταφορά

Η επόμενη επιλογή για την Ευρωπαϊκή αποθήκη, είναι η κανονική μεταφορά (standard shipping). Αυτή συνήθως είναι μία υπηρεσία που δεν έχετε κάποιο λόγο να διαλέξετε. Τις περισσότερες φορές είναι λίγο πιο ακριβή ακόμα και από την εξπρές, ενώ κάνει λίγο λιγότερο χρόνο από την απλή μεταφορά. 

3. Εξπρές αποστολή

Τέλος η εξπρές μεταφορά είναι και εδώ με την DHL. Η DHL θα φέρει τα προϊόντα στην πόρτα σας σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας εξαρτάται από τον όγκο του πακέτου, αλλά και την περιοχή στη οποία βρίσκεστε. Συνήθως για απλά πακέτα κάνει 10-15 ευρώ, οπότε δεν συμφέρει αν δεν αγοράσετε κάτι πάνω από 100 ευρώ. Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι αν η περιοχή σας θεωρηθεί απομακρυσμένη, τότε υπάρχει έξτρα χρέωση 20 ευρώ μίνιμουμ. Και απομακρυσμένη περιοχή δεν θεωρείται μόνο το Καστελόριζο, αλλά σχεδόν ότι βρίσκετε εκτός αστικού ιστού μεγάλων πόλεων. Καλό είναι να ελέγξετε μόνοι σας χρησιμοποιώντας τον ταχυδρομικό κώδικα, μέσω αυτής της εφαρμογής.

Το κόστος των μεταφορικών από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, αλλά σχεδόν πάντα, όσο πιο πολλά προϊόντα αγοράζετε, τόσο πιο μικρό είναι σε σχέση με την αξία τους. 


Πως θα εντοπίσετε που βρίσκεται το πακέτο σας

πακέτο από GearBestΤο GearBest, έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό app που σας δείχνει που βρίσκεται η παραγγελία σας, εφόσον έχει αποσταλεί. Βέβαια δεν ανανεώνεται real time και πολλές φορές έχει πρόβλημα με το encoding των χαρακτήρων, γιαυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε τις επίσημες σελίδες της ταχυδρομικής εταιρίας με την οποία στάλθηκε το πακέτο.

Αν είναι η DHL τότε, από την Ελληνική σελίδα της DHL μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πάντα, καθώς υπάρχει συνεχής και αναλυτική ενημέρωση.

GearBest αποστολή με ΕΛΤΑ
Εντοπισμός αντικειμένου, μέσω της online εφαρμογής των ΕΛΤΑ

Αν επιλέξατε απλή αποστολή, τότε θα σας παραδοθούν με τα ΕΛΤΑ. Οπότε μπορείτε με τον κωδικό αποστολής να εντοπίσετε το πακέτο σας μέσω της σελίδας των ΕΛΤΑ, ακόμα και αν το πακέτο βρίσκεται ακόμα εκτός Ελλάδος.

GearBest αποστολή από Κίνα με Ολλανδικό ταχυδρομείοΒέβαια για λίγο σιγουριά, μπορείτε να ελέγξετε και την ξένη μεταφορική εταιρία (πχ Ολλανδικό ταχυδρομείο, με το οποίο έρχονται συνήθως από Κίνα).


Τι κατηγορίες προϊόντων έχει το GearBest και ποια είναι τα δυνατά του σημεία

Το GearBest έχει πραγματικά ένα κατάλογο με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα από αρκετές κατηγορίες προϊόντων. Σε μερικές κατηγορίες έχει πραγματικά απίστευτη ποικιλία ενώ σε άλλες μερικές δεκάδες κομμάτια μόνο. 

Όλα τα επώνυμα προϊόντα που διαθέτει είναι αυθεντικά και είναι επίσημος πωλητής αρκετών πολύ γνωστών Κινέζικών εταιριών.

Η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις το Gearbest είναι η Xiaomi (15 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα), ένας τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα με τεράστιο εύρος εργασιών και χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα. Ακολουθούν αρκετές ακόμα Κινέζικες εταιρίες, όπως η Anet (εταιρία με 3D εκτυπωτές) η Chuwi (εταιρία με τάμπλετ και laptop) η UMI (εταιρία με smartphone) και αρκετές ακόμα.

ΟΙ κατηγορίες με τα προϊόντα με πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σε πολύ καλές τιμές είναι οι εξής

Κινητά τηλέφωνα και gadget για κινητά

κινητό xiaomi αγορές από Gearbest To GearBest έχει μία μεγάλη γκάμα με κινητά (περισσότερα από 800 διαφορετικά) από μερικές από τις πιο ποιοτικές Κινέζικες εταιρίες (πχ Meizu, Xiaomi, Huawei, Cubot…). Το συγκεκριμένο στην φώτο είναι το πανίσχυρο Xiaomi Redmi Note με 64GB ROM (πατήστε στην φώτο για περισσότερα). Δείτε εδώ για τα υπόλοιπα κινητά.  Επίσης έχει χιλιάδες εξαρτήματα και gadget για κινητά. Από tempered glass και θήκες έως φορτιστές και προτζέκτορες για κινητά.

Tablet

To Xiaomi Mi pad, ένα αρκετά δυνατό tablet από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για περισσότερα)

To ίδιο με τα κινητά τηλέφωνα. Αρκετά μεγάλη ποικιλία, με μερικά πολύ ποιοτικά τάμπλετ. Για τάμπλετ δείτε εδώ.

Tv-Box

αγορές από GearBest To GearBest έχει εκατοντάδες διαφορετικά tv-box. Από μερικά πολύ οικονομικά των 20 ευρώ, έως μερικά πολύ δυνατά που κοστίζουν 150 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά είναι user-friendly και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άμεσα και ένας αρχάριος. Έχουμε ήδη κάνει ένα review για αυτό το Mini M8S II, αυτό το οκταπύρηνο Beelink (που είναι και στην παραπάνω φώτο) και αρκετά ακόμα (μπορείτε να τα δείτε εδώ)

Ηλεκτρονικά και εξαρτήματα ρομποτικής 

πλήρες σετ για την δημιουργία αυτού του αυτόνομου μικρού ρομπότ

Αν ασχολείστε με project με arduino ή raspberry, τότε θα χαθείτε μέσα στις επιλογές που έχει. (σσ. στους επόμενους μήνες θα ανεβάσουμε αρκετά DIY πρότζεκτ με arduino και raspberry με υλικά από το GearBest)

Φωτιστικά και φακούς 

Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi
Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για να το δείτε αναλυτικά)

Το GearBest έχει μία τεράστια ποικιλία σε φωτιστικά, λάμπες (όπως αυτή την Xiaomi Smart Led) και φακούς LED (4000 διαφορετικά προϊόντα). Από παιδικά φωτιστικά μέχρι φουτουριστικά φωτιστικά για σαλόνι.  Δείτε εδώ όλα τα διαφορετικά φωτιστικά που έχει. Για τα φωτιστικά και τους φακούς έχει μία ειδική προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ρούτερ και δικτυακά

Το GearBest έχει μια αρκετά αξιοπρόσεκτη συλλογή από ρούτερ και δικτυακά προϊόντα. Ειδικά τα ρούτερ της XiaoMi είναι σε φανταστική τιμή. Σε λίγες μέρες θα κάνουμε review και θα ανεβάσουμε ένα αναλυτικό οδηγό, από αυτό το Xiaomi ρούτερ με 1TB ενσωματωμένο δικτυακό δίσκο, που υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Gaming εξοπλισμός

Ένα από τα δυνατά σημεία του GearBest είναι και ο εξοπλισμός για gamers. Από μηχανικά πληκτρολόγια σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές έως gaming pads για γνωστές κονσόλες.

Βρεφικός εξοπλισμός

Βρεφικό ασύρματο μόνιτορ με μόνο 40 ευρώ (πατήστε φωτογραφία για περισσότερα)

Ότι gadget και βρεφικό εξάρτημα υπάρχει στην αγορά, υπάρχει και στο GearBest. Σίγουρα αρκετά μπορείτε να τα βρείτε και σε Ελληνικά κατάστημα και πιθανώς να μην αξίζει η αγορά από Κίνα, αλλά μερικά gadget (πχ gadget παρακολούθησης όπως αυτό στην φωτογραφία) σίγουρα είναι σε πολύ καλή τιμή.

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Το GearBest έχει μια τεράστια συλλογή από παιχνίδια κάθε λογής. Από απλές κούκλες έως τηλεκατευθυνόμενα και drones. Ειδικά η συλλογή από drones που έχει είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Action Cameras

Σίγουρα η GoPrο είναι η καλύτερη και η πιο επώνυμη action κάμερα της αγοράς. Όμως είναι και λίγο ακριβή. Το GearBest έχει μια μεγάλη συλλογή από Κινέζικες εναλλακτικές action cameras σε τιμή πολύ χαμηλότερη της GoPro, με μερικές από τις οποίες να έχουν πάρα πολύ καλές επιδόσεις και κριτικές. H συγκεκριμένη Elephone της φωτογραφίας βρίσκεται σε προσφορά και κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ στην ευρωπαϊκή αποθήκη. Μπορείτε να την δείτε σε review από την σελίδα μας εδώ.

Εξοπλισμός για χόμπυ και σπορ

Εκτός από action cams, το Gearbest έχει και αρκετά προϊόντα για εξοπλισμό για χόμπυ και διάφορα σπορ. Έτσι θα βρείτε αρκετά gadget και εξαρτήματα για ποδηλασία, πεζοπορία, αστρονομία, κυνήγι, ψάρεμα… Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ένα ειδικό gps ποδηλάτου από την Garmin που υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Είδη σπιτιού (έξυπνες σκούπες, βοηθήματα κουζίνας, διακοσμητικά…)

Ίσως μία από τις πιο μεγάλες κατηγορίες του GearBest είναι τα είδη σπιτιού. Με σχεδόν 7000 διαφορετικά κομμάτια, δεν είναι και τόσο δύσκολο να χαθείς στον κατάλογό του. Έχει αρκετά μικρο-εξαρτήματα κουζίνας, μία καλή συλλογή από έξυπνες σκούπες, πολλά διακοσμητικά και αρκετά άλλα.


Μερικά χρήσιμα που θα πρέπει να γνωρίζετε για αγορές από Gearbest

Τι προϊόντα δεν στέλνει το Gearbest στην Ελλάδα
Εγγύηση χαμηλότερης τιμής
Επιστροφές και εγγύηση προϊόντων
Τρόποι πληρωμών
Επιβράβευση με πόντους
Δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για επαγγελματικά έξοδα

Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και πως να τα λύσετε

Δεν μου εγκρίνετε η πληρωμή
To πακέτο μου δεν ήρθε ποτέ
To πακέτο είχε άλλο προϊόν από αυτό που αγόρασα

 • Αν έχετε οποιαδήποτε εμπειρία με αγορές από GearBest, θετική ή αρνητική, μπορείτε να την συμπληρώσετε στα σχόλια και να βοηθήσετε και του υπόλοιπους αναγνώστες.
 • Αν θέλετε βοήθεια στο να βρείτε κάποιο κουπόνι για κάποιο αντικείμενο που θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να στείλετε μύνημα ή να το συμπληρώσετε στα σχόλια.
 • Επίσης αν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις αγορές από GearBest (ή γενικά από Κίνα), μπορείτε να μας ρωτήσετε είτε μέσω της πλατφόρμας σχολιασμού είτε στέλνοντας email στο info@supereverything.gr
 • χρήστος κόντομ

  Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια action camera sj7 star Με τιμή στα 180 ευρώ! Το βάρος του πακέτου είναι γύρω στα 700gr νομίζω και οι διαστάσεις του έρχονται σε τέτοιο κουτί! Θέλω να μάθω τη γνώμη σας για το αν θα υπάρξει κάποια επιπλέον χρέωση στο τελωνείο γιατί σίγουρα δεν συμφέρει αν υπάρξει! Ευχαριστώ πολύ https://uploads.disquscdn.com/images/74024de654833d54cb5cdedda77bc10f33c78308712c3768768798321c6124fa.jpg

 • Mohammad Ibrahimi

  Στην Τελευταία αγορά που έκανα επιβαρύνθηκα,DHLγια να εχω το κινητο 7-10 εργάσιμες ημέρες, εκτίμηση φόρων και δασμών ενδεικτικά 60 ευρώ, συν τα εκτελωνιστικά μας έξοδα 54 ευρώ. Σύνολο περίπου 114 ευρώ απο19/3/2017 -που εχω κανει τη παραγγελία μεχρι και σημερα 18/4/2017 δεν εχω λαβει ακομα το κινιτο….και το κινητο ειναι πολυ φθηνο τωρα στην Ελλαδα.

  • admin

   Το πρόβλημα με την DHL (και άλλες διεθνείς ταχυμεταφορικές) δυστυχώς είναι γνωστό και αναφέρεται εδώ και δεκαετίες, σχεδόν, σε όλους τους οδηγούς για αγορές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Ο εκτελωνισμός είναι σίγουρος και έχει σχετικά ακριβή τιμολόγηση στον εκτελωνισμό. Οπότε συμφέρει μόνο για πολύ μεγάλες και ακριβές παραγγελίες.
   Αλλά άσχετα από την τιμή, είναι αρκετά γρήγορη και αξιόπιστη εταιρία με πολύ εξυπηρετικούς υπαλλήλους. Ο χρόνος παράδοσης που αναφέρετε, είναι πραγματικά πολύ μεγάλος για DHL. Τώρα μεσολαβούσε και Πάσχα, αλλά και πάλι, από την στιγμή που πληρώσατε τον εκτελωνισμό θα έπρεπε να κάνει το πολύ 1-2 μέρες. Στο tracking σύστημα της DHL τι σας αναφέρει;

 • Βαγγελάκης

  Gearbest και ξερό ψωμί. Έχω αγοράσει κινητό, TV box, είδη ψαρέματος, power banks, ρολόγια χειρός, φακούς, εργαλεία χειρός και τόσα άλλα που δεν μπορώ να θυμηθώ. Σε τιμές (για όσα υπάρχουν κι εδώ) τουλάχιστον 3 φορές φτηνότερες. Οι χρόνοι παράδοσης από Κίνα περίπου στις 21 ημέρες, εκτός από Νοέμβριο έως Ιανουάριο που αγγίζουν τις 40 ημέρες.

 • Αντωνης Καντας

  Καλησπερα σας!!Εγω θελω να παραγειλω ενα drone και μου εχει ως μεταφορες αυτη Priority Line και Expedited Shipping…ποια ειναι η ασφαλεστερη ? και ποια μπορει να μην περασει τελωνειο?

  • admin

   Τιμή και μέγεθος στο περίπου;

   • Αντωνης Καντας

    κοστιζει 250 ευρω και μεγεθος ακριβως δεν ξερω αλλα ξερω οτι ζιγυζει 1,5 με 2 κιλα

    • admin

     Ναι δεν έχει μεγάλο βάρος, αλλά μάλλον είναι θέμα όγκου. Ξεπερνάει τον όγκο στο σύστημα του απλού ταχυδρομείου.

     Expedited σημαίνει κούριερ (DHL ή EMS) και κατά 99.99% θα περάσει από τελωνείο. Δεν είναι τόσο το κόστος, ούτε καν ο όγκος, αλλά το «Drone» που θα γράφει στο κουτί, είναι από αυτά που χτυπάνε στο μάτι με τη μία. Γιατί μπορεί το συγκεκριμένο να είναι σχετικά φτηνό για drone, όμως υπάρχουν πολλά που κοστίζουν χιλιάρικα. Οπότε θα σας πάρουν τηλέφωνο για ραντεβού στο τελωνείο, πριν καν ξεκινήσει το πακέτο από Κίνα. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που ίσως μπορέσετε να το περάσετε, αλλά δεν είναι 100% σίγουρο και είναι πολλά τα έξοδα εκτελωνισμού αν πιαστεί. Οπότε, σίγουρα δεν αξίζει το ρίσκο.

     Το Priority Line σημαίνει μεταφορική κανονική. Σε γενικές γραμμές δεν αργεί και συνήθως δεν περνάει από τελωνείο, αλλά την συγκεκριμένη που έχει το Gearbest δεν την έχω δοκιμάσει πολλές φορές για να σας πω 100% σίγουρα αν εγώ στάθηκα τυχερός ή είναι συνήθης πρακτική. Σίγουρα είναι πολύ πιο ασφαλής από την πιο πάνω επιλογή, αλλά και πάλι βεβαιότητα 100% δεν υπάρχει (και όποιος σας το πει, λέει ψέμματα).

     Πάντως, επειδή δεν είναι και πάρα πολύ βαρύ, θα σας πρότεινα να κάνετε μία ερώτηση αν μπορούν να σας στο στείλουν με το Ολλανδικό ταχυδρομείο. Έχουν χιλιάδες προϊόντα και όπως καταλαβαίνετε δεν κάθονται να ελέγχουν το κάθε προϊόν για την κάθε χώρα ξεχωριστά, οπότε αυτά τα βγάζει αυτόματα το σύστημά τους. Κάποιες φορές που τους το ζήτησα και ήταν σχετικά μικρά πακέτα μπόρεσαν και τα έστειλαν. Ίσως σταθείτε τυχερός και εσείς. Το θετικό του Ολλανδικού είναι ότι αν το πακέτο δεν είναι τεράστιο ή δεν είστε άτυχος, μάλλον δεν θα περάσει από τελωνείο, αλλά και στην χειρότερη να περάσει, θα πληρώσετε μόνο το ΦΠΑ και κάνα 10εύρω, το οποίο συνολικά θα είναι λίγο παραπάνω από το κόστος του priority line.

     Όποια επιλογή και αν αποφασίσετε (δηλαδή priority ή αν μπορούν με Ολλανδικό) σίγουρα πληρώστε μόνο με paypal και σίγουρα κάντε ασφάλιση πακέτου.

     • Αντωνης Καντας

      αν περασει απο τελωνειο με το priority line ποσο περιπου θα κοστισει?

     • Αντωνης Καντας

      Οι αγορες απο Αγγλια περνανε απο τελωνειο?

     • admin

      Όχι οι αγορές από την Αγγλική αποθήκη του Gearbest ή γενικότερα από Αγγλικό κατάστημα δεν περνάνε από τελωνείο (τουλάχιστον μέχρι να βγει η Αγγλία από την Ευρωπαϊκή ένωση).

      Τώρα στην άλλη ερώτηση, δυστυχώς δεν γνωρίζω ακριβώς. Δεν μου έχει περάσει πότε κάποιο από τελωνείο με αυτή την εταιρία για να σας απαντήσω με 100% βεβαιότητα. Ειδικά τα τέλη εκτελωνισμού έχουν να κάνουν με την μεταφορική εταιρία περισσότερο. Προσωπικά, δεν νομίζω να περάσει (για διάφορους λόγους), αλλά και αν περάσει στη χειρότερη το κόστος θα είναι το πολύ το ΦΠΑ.

      Όπως προ-είπα, για μένα το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε με τίκετ (δίνοντάς τους το λινκ του προϊόντος) αν μπορούν να το στείλουν με Ολλανδικό ταχυδρομείο ή αν δεν μπορούν, αν γνωρίζουν οι ίδιοι αν υπάρχει πιθανότητα να περάσει τελωνείο από την Euro Express.
      Σίγουρα θα θέλουν να σας πουλήσουν το drone, αλλά θα θέλουν να σας κρατήσουν και σαν πελάτη για επόμενες αγορές, οπότε θα σας απαντήσουν λογικά με ειλικρίνεια.

     • Αντωνης Καντας

      Θα δω τι θα κανω!Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σας!!

      Στις 25 Μαρτίου 2017 – 10:13 μ.μ., ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • Αντωνης Καντας

      Από αποθήκη στην Ευρώπη υπάρχει περίπτωση να περάσει από το τελωνείο;;

     • admin

      Όχι, από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Gearbest σίγουρα. Ακόμα και με DHL, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από τελωνείο, όσο και να κοστίζει το πακέτο σας.

     • Αντωνης Καντας

      Ευχαριστώ πολύ !!!

     • Αντωνης Καντας

      Στις Δευ, 27 Μαρ 2017 στις 23:55 ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • Αντωνης Καντας

      Στις Δευ, 27 Μαρ 2017 στις 23:55 ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • Αντωνης Καντας

      Στις Σάβ, 25 Μαρ 2017 στις 22:18 ο χρήστης antonis kantas έγραψε:

    • admin

     Και επίσης κοιτάξτε και την Ευρωπαϊκή και τις Αγγλικές αποθήκες. Από ότι είδα, έχει 5-6 drone περίπου σε αυτή την τιμή, ίσως κάποιο σας κάνει. Και από εκεί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει τελωνείο.

 • Aldin

  An piastei to Pajero telonio ti plironeis akrivos?

  • admin

   Υπάρχει μία αναφορά στο άρθρο, αλλά δεν είναι εκτενής. Θα γίνει update.
   Εν συντομία (αυτά ισχύουν γενικότερα για αγορές από εκτός E.E. και όχι μόνο για το Gearbest):
   Αν το πακέτο σας έρχεται από Κίνα και περάσει από τελωνείο και κριθεί ότι πρέπει να φορολογηθεί από τον τελωνειακό υπάλληλο, τότε θα πληρώσετε τον ΦΠΑ 24% και κάποια έξοδα εκτελωνισμού. Αν είναι αποστολή την οποία αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα,τα έξοδα είναι σχετικά μικρά. Δηλαδή και να περάσει, συνήθως πληρώνουν και το παίρνουν οι περισσότεροι. Αν έχετε επιλέξει ασφάλεια συναλλαγής, μπορείτε να το επιστρέψετε πίσω και να ζητήσετε να στο ξαναστείλουν ή να σπάσουν το πακέτο σε περισσότερα, αν είχε μέσα αρκετά αντικείμενα, αλλά όπως είπα συνήθως δεν αξίζει. Τις περισσότερες φορές αυτή η τιμή, δηλαδή η τιμή του Gearbest + 24%, πάλι θα είναι χαμηλότερη από ότι στην Ελληνική αγορά, αλλά είναι σίγουρο οι περισσότεροι θα ήθελαν να το αποφύγουν.

   Αν είναι αποστολή με DHL ή κάποια άλλη κούριερ, τότε τα έξοδα εκτελωνισμού είναι σαφώς μεγαλύτερα. Με την DHL που γνωρίζω ήταν μέχρι πρόσφατα 105 ευρώ. Οπότε αν κάποιος δεν ξέρει ακριβώς τι κάνει, καλό είναι να το αποφεύγει για ακριβά αντικείμενα.

   Τώρα, όπως αναφέρεται και στο άρθρο, με το κανονικό ταχυδρομείο, εκτός και αν είναι κάτι που είναι πολύ εμφανές ότι είναι ακριβό, ο έλεγχος γίνεται δειγματοληπτικά. Καθημερινά έρχονται δεκάδες χιλιάδες πακέτα, εμπορικά ή μη, οπότε θα ήταν πρακτικά αδύνατο να ανοίγονται και να ελέγχονται όλα εξονυχιστικά . Τώρα σε τι ποσοστό γίνεται ο έλεγχος, νομίζω είναι αδύνατο να σας απαντήσει κάποιος με ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές, σε φυσιολογικά πακέτα είναι πολύ μικρό το ποσοστό (με κάποιες μικρές διακυμάνσεις αναλόγως την εποχή, το ταχυδρομείο και το τελωνείο. Πχ της Θεσσαλονίκης είναι λίγο πιο «αυστηρό» από ότι της Αθήνας).

   Βέβαια, ούτε οι Κινέζοι είναι χαζοί ούτε όμως και οι Έλληνες τελωνειακοί υπάλληλοι. Το όριο για τα εμπορικά πακέτα που δεν έχουν υποχρέωση να περάσουν τελωνείο είναι 22 ευρώ. Συνήθως λοιπόν, αν το πακέτο κοστίζει ελαφρά παραπάνω, το κάνουν (γενικά τα Κινέζικα e-shop) να φαίνεται ότι κοστίζει κάτω από αυτό το όριο.
   Αλλά όπως είπαμε και οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν είναι χαζοί αλλά ούτε και σαδιστές. Οτιδήποτε έχει μικρή σχετικά αξία (έως 50-100 ευρώ), αν ανοιχθεί και περάσει από τελωνείο, θα το χρεώσουν συνήθως με 3 ευρώ. Ακριβότερα αντικείμενα, θα χρεωθούν συνήθως κανονικά. Βέβαια και αυτό δεν είναι απαράβατος κανόνας. Κάποιοι έχουν φέρει Samsung Galaxy με 3ευρω και άλλοι έχουν πλερώσει ΦΠΑ 24% για κινητά με 80 ευρώ. Είναι καθαρά θέμα τύχης.

   Αν δεν θέλετε να έχετε αυτό το μικρό άγχος, προτιμήστε τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Gearbest ή γενικότερα όσων έχουν.

 • Γ. Π.

  Πήρα ένα τιβιμποξ και έχουν περάσει 20 μέρες.Από Κίνα απλή αποστολή.ποσο λέτε ν κάνει?

  • admin

   Δεν λέτε δυστυχώς περιοχή. Λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει φτάσει, εκτός και αν είστε σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας, οπότε ίσως κάνει λίγο παραπάνω. Καλό είναι πάντως να επιλέγετε συστημένη αποστολή. Μπορεί να δίνετε λίγα ευρώ παραπάνω, αλλά έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο και έχει πολύ καλύτερο tracking σύστημα.

 • Maria

  Από τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία ποιο είναι το πιο ασφαλές

  • admin

   Αν εννοείται για αποστολές από την Ευρωπαϊκή αποθήκη όλα «ασφαλή» είναι. Για εξπρές είναι η DHL ενώ για απλά δέματα είναι συνήθως το Ουγγρικό ταχυδρομείο.

   Τώρα αν εννοείται για αποστολές από Κίνα ή Χονγκ Κονγκ με συστημένη αποστολή τότε σίγουρα ασφαλές είναι το Ολλανδικό, το οποίο υπάρχει σχεδόν πάντα σαν επιλογή. Το 90% των δεμάτων μας είναι με το συγκεκριμένο και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, ενώ σχεδόν πάντα ο χρόνος παράδοσης ήταν ανάμεσα στις 12-22 μέρες (μόνο σε περιόδους αιχμής, άργησε λίγο παραπάνω).
   Τώρα έχει και κάποιες άλλες επιλογές όπως το Σουηδικό, το Ελβετικό, το Eu/US και μερικές ακόμα, που εμφανίζονται μερικές φορές. Από αυτές έχουμε δοκιμάσει μόνο το Σουηδικό, το οποίο ήταν και αυτό καλό. Το Ελβετικό από την έρευνα που είχαμε κάνει πολλές φορές είναι λίγο πιο γρήγορο, αλλά δεν έχει καθόλου καλό tracking system, ενώ πρέπει να είναι λίγο πιο αργή η μεταφορά από Ελβετία σε Ελλάδα από ότι στα υπόλοιπα.

 • Stelios R

  καλησπέρα έχω παραγγείλει ένα tablet από το gearbest. το shipping status λέει pre check to greece ξέρει κανείς τι σημαίνει???

  • admin

   Καλησπέρα, από ποια αποθήκη το πήρατε και ποια μεταφορική επιλέξατε;

   • Stelios R

    από warehouse στη κινά και μέσω της CJAHAM που είχε free shipping

    • admin

     Κοιτάξτε η κάθε μεταφορική έχει δικές της ονομασίες για τις εκάστοτε διαδικασίες. Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποια μεταφορά από την συγκεκριμένη (βασικά δεν την βρίσκω ούτε στο Google σαν μεταφορική) για να σας απαντήσω 100%, αλλά αν είναι από τα πρώτα μηνύματα, δηλαδή δεν υπάρχει μήνυμα που να λέει μεταφέρεται στην Ελλάδα (ή Ευρώπη), σημαίνει ότι βρίσκεται σε προέλεγχο για φόρτωση για Ελλάδα . Δηλαδή περιμένει να βρει την κατάλληλη διαδρομή και πτήση για να έρθει Ελλάδα. Αυτό μπορεί να πάρει και 10-15 μέρες.

     Αν υπάρχουν άλλα μηνύματα πριν που να αναφέρουν μεταφορά Ευρώπη ή Ελλάδα, μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεται σε προέλεγχο για αποστολή από την άλλη χώρα στην Ελλάδα ή ότι βρίσκεται για προέλεγχο στο τελωνείο της Ελλάδος. Θα βοήθαγε να κάνατε copy paste τα μηνύματα (φυσικά αποκρύπτοντας προσωπικά δεδομένα αν υπάρχουν) για να σας απαντήσω με σιγουριά.

     Ειδικά για τις δωρεάν μεταφορές, το tracking system δεν είναι ούτε real time ενημερωμένο ούτε και το πιο ακριβές. Δηλαδή μπορεί να λέει ότι βρίσκεται ακόμα στην Κίνα και την επόμενη μέρα να σας το αφήσει ο ταχυδρόμος στη πόρτα.

     • Stelios R

      ναι είναι το πρώτο

     • admin

      Ναι τότε όπως σας είπα, μάλλον περιμένει καρτερικά τη σειρά του για να βρει αεροπλάνο που να έρχεται στην χώρα μας. Είναι καθαρά θέμα τύχης και συγκυριών ο χρόνος που θα κάνει.

      Δυστυχώς από ότι είδα μάλλον πρόκειται για κάποια φτηνή Κινέζικη μεταφορική, που πρέπει να ξεκίνησε να την χρησιμοποιεί το Gearbest σχετικά πρόσφατα. Το tracking number για αυτή δεν πρέπει να είναι διεθνές, οπότε δεν θα ισχύει δυστυχώς και στο online σύστημα εύρεσης των ΕΛΤΑ, το οποίο είναι αρκετά καλό και ακριβές, τουλάχιστον από την στιγμή που το δέμα πατάει το πόδι του στην Ελλάδα.

     • Stelios R

      thanks alot

     • Stelios R

      σήμερα γράφει Posting over the counter

     • admin

      Κοιτάξτε έχει λίγο σημασία η σειρά των μηνυμάτων. Αυτό το μήνυμα συνήθως σημαίνει ότι παραδόθηκε σε μεταφορική, δηλαδή άλλαξε χέρια.
      Λογικά αν το προηγούμενο ήταν το πρώτο πρώτο μήνυμα λογικά και σήμαινε ότι ήταν στο στάδιο προ-αποστολής από την ίδια την Gearbest και αυτό σημαίνει ότι παραδόθηκε στην μεταφορική για Ελλάδα από την Gearbest. Λογικά μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξει και θα σας λέει ότι μεταφέρετε στην Ελλάδα ή κάπου αλλού.

 • Aggelos

  Pira ena tvbox app kina xtes me dorean apostoli.poses meres les na kanei

  • admin

   Κοιτάξτε ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, με την τύχη να είναι πιθανώς ο πιο μεγάλος. Το περισσότερα πακέτα θα έρθουν σε 15-20 ημερολογιακές μέρες. Έχει τύχει φορές να έρθουν πακέτα και σε 11-12 ημερολογιακές μέρες, αλλά και άλλα σε 30-35. Φυσικά ο χρόνος αυτός είναι για μεγάλα αστικά κέντρα. Για απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας, σίγουρα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

   Με δωρεάν αποστολή δεν έχει και τόσο καλό tracking σύστημα, οπότε μην το εμπιστεύεστε και αρκετά. Μετά από 10-15 μέρες από την ημερομηνία αποστολής να έχετε απλώς το νου σας.

 • Nikos K

  Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός οδηγός. Θέλω να ρωτήσω:
  – Μπορούμε να πληρώσουμε απευθείας με paypal ή λόγω capital controls υπάρχει κάποιο θέμα;

  – Έχω μία παραγγελία από ευρωπαϊκή αποθήκη η οποία είναι processing εδώ και δύο μέρες. Υπάρχει κάποιο θέμα ή συνηθίζεται να συμβαίνει; Πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους;

  • admin

   Ναι μπορείτε να πληρώσετε με paypal, και για την ακρίβεια, είναι και προτιμότερο, καθώς οι πληρωμές με paypal έχουν και λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια για τον αγοραστή. Υπάρχει κάποιο όριο λόγω capitals αλλά είναι σχετικά υψηλό (αν δεν κάνω λάθος περίπου 1200 ευρώ το μήνα).

   Τώρα για το χρόνο αποστολής του δέματος. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη συνήθως αποστέλλονται την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα. Βέβαια κάποιες φορές αυτός ο χρόνος ίσως είναι λίγο πιο μεγάλος (Ίσως να μην είναι άμεσα διαθέσιμα ή να υπάρχει κάποια παραπάνω διαδικασία), αλλά από την εμπειρία μας, συνήθως είναι 1-3 μέρες.
   https://uploads.disquscdn.com/images/dbbafe307629fdbdc993a8a1779544db2e08e422d6d1401b30031be388a1302f.png
   Για σιγουριά πάντως, κάθε προϊόν, στην οθόνη αγοράς, αναφέρει πότε γίνεται το shipping και σχεδόν πάντα αυτός ο χρόνος είναι ακριβής.
   Οπότε μπορείτε να δείτε σήμερα το προϊόν που αγοράσατε στο GearBest και να δείτε πότε λέει ότι γίνεται shipping. Αν ο χρόνος που αναφέρει, είναι 2-3 μέρες, κάντε υπομονή 1-2 μέρες και αν δεν σας αποσταλεί μέχρι το Σάββατο, μπορείτε να στείλετε ticket και να ρωτήσετε.

   Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα (πχ έχει γίνει κάποιο λάθος και το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο), θα σας έστελναν ticket μέσω του GearBest και θα σας ενημέρωναν, από τις πρώτες ώρες. Για να το δείτε φυσικά, θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο GearBest.

   Εφόσον το δέμα σας αποσταλεί, θα σας στείλουν άμεσα ένα email που θα σας ενημερώνουν ότι στάλθηκε μαζί με τον κωδικό αποστολής. Επίσης θα βγάλουν μία φωτογραφία του δέματος σας και θα σας αναφέρουν το κωδικό αποστολής μέσω του οποίου μπορείτε να παρακολουθείτε που βρίσκεται το δέμα σας. Αν έχετε επιλέξει απλή αποστολή, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε το κωδικό αποστολής από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ. Αν είναι με εξπρές, μέσω της DHL.

   • Nikos K

    Ευχαριστώ για την άμεση και πληρέστατη απάντηση.

   • admin

    Μία μικρή διόρθωση. Το όριο για τα capital control, δεν είναι 1200 αλλά 1000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανά μήνα χωρίς καμία προ-έγκριση (με έγκριση είναι φυσικά πολύ περισσότερα).

    Βεβαία εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα κάποιες φορές. Η κάθε τράπεζα έχει ένα δικό της συνολικό μέγιστο όριο, που αν εξαντληθεί, παγώνουν αυτόματα τα εμβάσματα χωρίς έγκριση στο εξωτερικό για όλους τους πελάτες της,

    Μόνη εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν φέρει από το εξωτερικό περισσότερα χρήματα από όσα έχουν μεταφέρει εκτός, στην διάρκεια του ίδιου ημερολογιακού μήνα.

    Αυτό έχει συμβεί 1-2 φορές τον τελευταίο καιρό, προς τα τέλη του μήνα (συνήθως μετά τις 25 του μήνα) σε διάφορες τράπεζες. Ακόμα και όταν συμβαίνει βέβαια, παρατηρείται κάποιες φορές να αφήνουν αγορές σε μικρά ποσά (κάτω από 50 ευρώ πχ) και να «κόβουν» μεγαλύτερες.

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρακαμφθεί αυτό, εντελώς νόμιμα, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες του εξωτερικού, αλλά εφόσον δεν συμβαίνει συχνά αυτό το πρόβλημα (με την εξάντληση του ορίου από τις ίδιες τις τράπεζες), τα 1000 ευρώ είναι συνήθως υπεραρκετά για αγορές για το μέσο Έλληνα.

 • kostas matsas

  Paizeu na mplexeis me teloneio

  • admin

   Αν επιλέξετε για αγορές προϊόντα από την Ευρωπαϊκή (EU) ή την Αγγλική (UK) αποθήκη, όχι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τελωνείο, όποια μέθοδο αποστολής και να επιλέξετε. Είναι αγορές εντός Ευρωπαϊκής ένωσης, και έχουν φορολογηθεί εκεί.

   Αν αγοράσετε από την αποθήκη της Κίνας, και επιλέξετε απλή αποστολή, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων. Αν επιλέξετε express, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν από τελωνείο, στο οποίο δυστυχώς δεν εφαρμόζονται απλώς δασμοί αναλόγως με το κόστος του προϊόντος, αλλά και διάφορα άλλα έξοδα. Αυτό ισχύει για σχεδόν κάθε αγορά εκτός E.E. και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Ακόμα και δώρο να σας στείλουν με την DHL, UPS ή TNT, αν φαίνεται σαν εμπόρευμα, θα περάσει από τελωνείο.

   • Fotis

    Αν θέλω να πάρω αρκετά να τα πάρω ένα ένα ή όλα μαζί καλύτερα

    • admin

     Καλή ερώτηση αυτό, που κακώς δεν αναφέρθηκε στον οδηγό.

     Δεν ξέρω πόσα ακριβώς εννοείτε, αλλά αν αγοράζετε από Κίνα (ή γενικά από εξωτερικό), ναι είναι καλύτερα να σπάτε τις παραγγελίες σε μικρότερα μέρη, αναλόγως φυσικά το μέγεθος και το κόστος.
     Αν αγοράσετε από Αγγλία ή Ε.Ε., τότε καλύτερα μία μεγάλη παραγγελία για να επωφεληθείτε από τα μεταφορικά.