Το GearBest είναι ένα από τα μεγαλύτερα e-shop με έδρα την Κίνα. Δημιουργήθηκε το 2014 και μέσα σε 3 χρόνια έχει γίνει ένα από το πιο δημοφιλή e-shop  του κόσμου. Έχει παγκόσμιο δίκτυο με διεθνείς αποθήκες και έχει αρχίσει να συναγωνίζεται σε αρκετές χώρες ακόμα και την Amazon. Με χιλιάδες προϊόντα στον κατάλογό του και αρκετά καλό τμήμα εξυπηρέτησης και after sales είναι σίγουρα μία πολύ καλή επιλογή για προϊόντα που δεν μπορούν να βρεθούν εύκολα στην Ελληνική αγορά.  Ειδικά για προϊόντα τεχνολογίας και gadget τα οποία κατά το πλείστον κατασκευάζονται στην Κίνα, οι τιμές του είναι από τις καλύτερες της αγοράς, ενώ συνήθως έχει πρώτο προϊόντα τα οποία έρχονται επίσημα στην Ευρώπη μήνες μετά. Για ποιο λόγο όμως να κάνει κάποιος αγορές από GearBest.


Για όσους δεν έχουν την υπομονή να διαβάσουν όλο το άρθρο, ακολουθούν σύντομες περιληπτικές οδηγίες. 

Περίληψη για αγορές από Gearbest (updated Μάρτιος 2018)
 • Πληρώστε πάντα με paypal (για ευκολία και ασφάλεια)
 • Ψάξτε για κουπόνια που μπορεί να μειώσουν την τιμή 5-25% (αν θέλετε να δείτε μία λίστα με αρκετά ενημερωμένα εκπτωτικά κουπόνια πατήστε εδώ)
 • Οι εκπτώσεις από κουπόνια δεν είναι συνδυαστικές. Μόνο μία έκπτωση μπορεί να υπάρχει σε κάθε προϊόν. Προτιμήστε λοιπόν τη μεγαλύτερη.
 • Αν δεν έχετε ξανακάνει αγορά  από το Gearbest, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πρώτη αγορά τα κουπόνια του νέου πελάτη, τα οποία έχουν μεγαλύτερη έκπτωση σε συγκεκριμένα προϊόντα.
 • Αν υπάρχει σε κάποια Ευρωπαϊκή αποθήκη, προτιμήστε να το αγοράσετε από εκεί
 • Αν μένετε σε πολυκατοικία, προτιμήστε συστημένη αποστολή
 • Για αγορές απευθείας από Κίνα, μην επιλέξετε εξπρές μεταφορά (ή διαβάστε καλά το άρθρο πριν το κάνετε)
 • Αν αγοράσετε από την αποθήκη της Κίνας προϊόντα άνω των 50-100 ευρώ και θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα περάσει από εκτελωνισμό, επιλέξετε Priority Line (Eu Express).  (UPDATE Σεπτέμβρης: Προσοχή χάνονται αρκετά πακέτα τελευταία με αυτή τη μέθοδο! Αν την επιλέξετε, πάρτε σίγουρα ασφάλιση πακέτου, γιατί αλλιώς αν χαθεί δεν σας δίνουν τα λεφτά σας πίσω)
 • Για απλή μεταφορά από Κίνα επιλέξτε Belgian Post 
 • Για προϊόντα αξίας (ακριβά κινητά, λάπτοπ…) αν δεν έχετε διαβάσει κριτικές ή δεν είστε γνώστες, προτιμήστε επώνυμα Κινέζικα προϊόντα από γνωστές και αξιόπιστες εταιρίες (όπως Xiaomi, Huawei, Lenovo…)
 • Για αγορές άνω των 50 ευρώ, επιλέξτε πάντα ασφάλιση μεταφοράς, ειδικά αν επιλέξετε απλό ταχυδρομείο.
 • Αν δεν σας εγκριθεί η συναλλαγή, διαβάστε στο τέλος του άρθρου τις πιθανές αιτίες και πως να το λύσετε
 • Πριν αγοράσετε ηλεκτρικές συσκευές προσέξτε το φις να είναι Ευρωπαϊκό. Αν υπάρχει μόνο Αγγλικό ή Κινέζικο μπορείτε να αγοράσετε ένα αντάπτορα με 1-2 ευρώ. Ποτέ μην αγοράσετε με Αμερικάνικο αν δεν αναφέρει ότι μπορεί  να δουλέψει και με 230V! 
 • Τα προϊόντα που δεν στέλνει Ελλάδα είναι
  • Μπαταρίες λιθίου (πχ 18650): Δυστυχώς το ξανάλλαξε και ενώ για αρκετό διάστημα έστελνε, από Ιούλη δεν στέλνει ξανά

Περιεχόμενα

Τι το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα (Κινέζικα) e-shops


Αυτή την στιγμή υπάρχουν πάνω από 10 γνωστά Κινέζικα e-shops. Από το γνωστό AliBaba έως κάποια όχι και τόσο γνωστά. Το GearBest έχει κάποια σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι των περισσότερων από αυτών. Το πρώτο είναι ότι σε αντίθεση με κάποια άλλα (πχ alibaba, ebay..) δεν είναι μεσάζοντας.

Όλα τα προϊόντα βρίσκονται στις δικές του αποθήκες σε απόθεμα και έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση, με μόνη διαφοροποίηση τυχόν αποθήκες. Έτσι όλα έχουν τα ίδια μεταφορικά, και αν αγοράσετε παραπάνω από 1 μπορείτε συνήθως να επωφεληθείτε από πληρώνοντας πιο λίγα μεταφορικά (σε αναλογία με το κόστος το προϊόντων). Στο ebay για παράδειγμα, παρότι μπορείτε σίγουρα να βρείτε τα πάντα, το πιο πιθανό είναι να είναι από διαφορετικούς πωλητές, ίσως και από διαφορετικές χώρες. Από το GearBest, όλα θα είναι από το ίδιο το κατάστημα, στην ίδια συσκευασία.

Το επόμενο πλεονέκτημα, είναι ότι έχει διεθνείς αποθήκες, μεταξύ των οποίων και 3  αρκετές πλέον στην Ευρώπη . Αυτό κάνει τη μεταφορά πολύ πιο γρήγορη και ασφαλή, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να μπλέξετε με δασμούς και γραφειοκρατία ότι και να αγοράσετε και όποιο τρόπο αποστολής και να επιλέξετε. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, αν διαλέξετε αποστολή με κούριερ, μπορεί να είναι σπίτι σας ακόμα και την μεθεπόμενη μέρα (αν μένετε Αθήνα). Δυστυχώς όμως οι Ευρωπαϊκές αποθήκες έχουν περιορισμένο κατάλογο με προϊόντα, τα οποία ξεπουλιούνται σχετικά σύντομα. 

Τώρα οι Ευρωπαϊκές αποθήκες αλλάζουν διαρκώς και δυστυχώς αλλάζουν και οι ονομασίες που έχουν στο Gearbest, οπότε κάποιες φορές μπορείτε να μπερδευτείτε. Η λίστα με τα links για τις Ευρωπαϊκές αποθήκες της αυτή τη στιγμή (Ιούλης του 2018) είναι η εξής

Update Ιούλης 2018: Για κάποιο λόγο το Gearbest  πάλι ξανά-πείραξε τα λινκς με τις Ευρωπαϊκές αποθήκες. Διορθώθηκαν σχεδόν όλα αλλά πιθανόν να τα ξανά αλλάξει πάλι.

 • G-W-2 : Δεν στέλνει Ελλάδα! Μία από τις Αγγλικές αποθήκες. Συνήθως έχει εκατοντάδες προϊόντα, μερικά από τα οποία είναι μόνιμα και θα τα βρείτε μόνο σε αυτή την αποθήκη. Τα περισσότερα που είναι σε αυτή την αποθήκη έχουν συνήθως Αγγλικό φις, οπότε καλό είναι να πάρετε και ένα μετατροπέα (κοστίζει 1-2 ευρώ). Σε αντίθεση με τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές, έχει και αρκετά διαφορετικά προϊόντα, όπως ρούχα, φωτιστικά, είδη καπνιστών, φακούς…(Update Μάης 2018: Πλέον η αποθήκη 2 σταμάτησε να στέλνει Ελλάδα
 • G-W-3 (έγινε Fast-27) : Στέλνει ΕλλάδαΔεν έχει πάρα πολλά (συνήθως 50-100), αλλά είναι σχεδόν όλα δημοφιλή προϊόντα (πχ κινητά, drones, tablets…) και συνήθως σε πολύ καλές τιμές. Έχει λίγο ακριβά μεταφορικά, οπότε βολεύει να αγοράσετε αρκετά μαζί. 
 • G-W-4 (έγινε Fast-08) : Στέλνει ΕλλάδαΜαζί με την 2 και την 5, μάλλον η καλύτερη επιλογή. Έχει σχετικά φθηνά μεταφορικά (η αποστολή με DHL για κινητό κοστίζει μόνο 10 ευρώ), γρήγορη αποστολή και συνήθως τις καλύτερες τιμές από όλες τις υπόλοιπες.
 • G-W-5 (έγινε Fast-23)Στέλνει ΕλλάδαΑυτή η αποθήκη είναι μία από τις καλύτερες επιλογές, καθώς έχει αρκετά φθηνά μεταφορικά και αρκετές επιλογές. Συνήθως έχει κάτω από 100 διαφορετικά προϊόντα, αλλά όλα είναι πάντα πολύ δημοφιλή και αλλάζουν διαρκώς.
 • G-W-6 (έγινε Fast-30) :Στέλνει ΕλλάδαH 6 είναι μία από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές αποθήκες. Για αρκετό καιρό είχε θέμα με την Ελλάδα, αλλά αυτή τη στιγμή λύθηκε.
 • G-W-7 (έγινε Fast-13)Στέλνει ΕλλάδαΣχετικά μικρή αποθήκη (συνήθως λιγότερα από 50 είδη). Τις περισσότερες φορές τα είδη που έχει υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαικές αποθήκες, αλλά δεν χάνετε κάτι να την κοιτάξετε. Τα μεταφορικά είναι συνήθως 25 ευρώ.
 • G-W-10 (έγινε Fast-26): Στέλνει ΕλλάδαΣχετικά νέα αποθήκη, με αρκετά είδη (περίπου 200). Έχει αρκετά προϊόντα που δεν υπάρχουν σε άλλες Ευρωπαϊκές ή Κινέζικες αποθήκες. Κόστος μεταφορικών: περίπου 15 ευρώ στα περισσότερα είδη,
 • EG-W-11 (έγινε Fast-07): Στέλνει Ελλάδα (όχι τα πάντα)Μία μέτρια αποθήκη, που όμως κάποιες φορές έχει κάποια προϊόντα σε πολύ καλή τιμή. Τα πολύ μικρά δεν τα στέλνει Ελλάδα.  Κόστος μεταφορικών: Δεν είναι σταθερό, συνήθως 10-30 ευρώ.
 • G-W-12 (έγινε Fast-06)Δεν στέλνει Ελλάδα! Αυτή είναι η καλύτερη αποθήκη στην Ευρώπη, αλλά δυστυχώς δεν στέλνει καθόλου στην Ελλάδα. Αν βρίσκετε σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα, μπορείτε να δοκιμάσετε να δείτε αν στέλνει εκεί.Γ
 • GW-16 (έγινε Fast-29) :Δεν στέλνει Ελλάδα! Μέτρια σε μέγεθος αποθήκη που μέχρι πρότινος έστελνε σε Ελλάδα μόνο με κούριερ. Συνήθως κάτω από 100-150 διαφορετικά προϊόντα, αλλά σχεδόν όλα αρκετά δημοφιλή. Δυστυχώς σταμάτησε να στέλνει πια Ελλάδα.

Μερικές φορές έχει και κάποια ειδικά promotion που αφορούν μόνο τις Ευρωπαϊκές αποθήκες. Αυτή τη στιγμή ισχύει ένα  promotion για την αποθήκη 4 και 5.

Τι προσφορές έχει το GearBest και αν οι τιμές του είναι όντως καλές ή είναι μούφα


Το GearBest έχει συνήθως 2 ειδών πραγματικές προσφορές. Οι πραγματικές προσφορές είναι οι προσφορές εξπρές (τα λεγόμενα flash sales) και τα κουπόνια. Στα  flash sales, για συγκεκριμένο αριθμό τεμαχίων και συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα υπάρχει μία καλή έκπτωση στο προϊόν. Συνήθως θα αναφέρεται μία εξωπραγματική πρώτη τιμή και μία πολύ μεγάλη έκπτωση, που δεν είναι αληθινές, αλλά πιο πολύ τεχνική μάρκετινγκ. Παρόλα αυτά, τα προϊόντα που βρίσκονται σε flash sales, έχουν σχεδόν πάντα μία καλή έκπτωση, που τις περισσότερες φορές τα καθιστά καλύτερη τιμή της αγοράς

Τρελές εκπτώσεις σε τιμές πραγματικά κάτω του κόστους, δεν είναι και τόσο συχνές, αλλά που και που γίνονται και αυτές, αλλά για πολύ περιορισμένα κομμάτια. Στα flash sales συνήθως η τιμή είναι 10-25% μειωμένη από ότι προσφέρεται κανονικά.

κουπόνια στο GearBeast
Η σελίδα με τα κουπόνια. Στην συγκεκριμένη εικόνα βλέπεται τα κουπόνια που αφορούν κατηγορίες προϊόντων. Όπως βλέπετε, σε κάποια η έκπτωση είναι σημαντική

Το επόμενο είδος προσφοράς για αγορές από Gearbest είναι τα εκπτωτικά  κουπόνια. Σχεδόν πάντα θα υπάρχουν δεκάδες προσφορές σε κουπόνια για προϊόντα στο GearBest. Αυτά τα κουπόνια είναι ένας κωδικός, τον οποίο θα πρέπει να αντιγράψετε κατά την έξοδο από το καλάθι αγορών και να λάβετε έτσι την έκπτωση που αναφέρει το κουπόνι. 

κουπόνια στο gearbest
Με το νέο σύστημα του Gearbest είναι πιο ευκρινές πόσο γλυτώνετε κάθε φορά από την χρήση του κουπονιού. Όπως φαίνεται από το συγκεκριμένο παράδειγμα για αυτό το drone, η έκπτωση είναι 430 ευρώ αν χρησιμοποιήσετε το ειδικό κουπόνι HKPJTZ εκεί που αναφέρει USE COUPON.

 

Το κουπόνι, μπορεί να αφορά συγκεκριμένα προϊόντα, συγκεκριμένες μάρκες, συγκεκριμένα είδη ή ακόμα και συγκεκριμένες αποθήκες. Η έκπτωση στα κουπόνια είναι συνήθως 5-15%. Εδώ βέβαια υπάρχει κάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα. Το κάθε προϊόν μπορεί να έχει μόνο ένα είδος έκπτωσης. Έτσι αν κάποιο προϊόν έχει ήδη έκπτωση από flash sales και εσείς βάλετε κάποιο κουπόνι που το αφορά, τότε θα χάσει την έκπτωση από το flash sales και θα πάρει τη έκπτωση από το κουπόνι, που λογικά θα είναι αρκετά μικρότερη, καθώς οι αρχικές τιμές στα flash sales είναι λίγο φουσκωμένες όπως προαναφέραμε. Κουπόνια μπορείτε να βρείτε από αυτή τη σελίδα  του GearBest.

Επίσης καλό είναι να κοιτάτε και στα daily deals δηλαδή   στις ημερήσιες προσφορές, όπου αναφέρονται αρκετά προϊόντα με έκπτωση ή εκπτωτικό κουπόνι τα οποία έχουν διάρκεια 2-4 ημέρες. Σε πολλές περιπτώσεις στα daily deals μπορείτε να βρείτε πολύ μεγάλες προσφορές, ειδικά όταν πρόκειται για τελευταία κομμάτια σε ξεστοκάρισμα (ακόμα και αρκετά κάτω του κόστους). 

Αν θέλετε να μάθετε λίγο περισσότερα για τα κουπόνια μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό που κάναμε.

 

Προσφορές μόνο για Ελλάδα (update Μάης 2018)


προσφορές ελλάδα gearbest

Αν και αυτή η σελίδα με τις προσφορές ξεκίνησε λόγω της 4η επετείου του Gearbest ίσως παραμείνει και αργότερα. Οι προσφορές αποκλειστικά για την Ελλάδα είναι μαζεμένες όλες σε μία σελίδα και αφορούν προσφορές σε κουπόνια (αναφέρονται στην ίδια τη σελίδα τα κουπόνια) και προσφορές flash sales. Οι προσφορές αλλάζουν καθημερινά και όπως είπαμε οι περισσότερες από αυτές ισχύουν αποκλειστικά μόνο για αγορές από Ελλάδα. 

Μπορείτε να δείτε την ειδική σελίδα πατώντας εδώ.

Προσφορές μόνο για νέους πελάτες

Κάτι που ίσχυε παλαιότερα και το επανέφερε το Gearbest ξανά πρόσφατα είναι οι ειδικές προσφορές για νέους πελάτες. Νέος πελάτης θεωρείται όποιος δεν έχει ξανακάνει αγορά από το Gearbest. Οι προσφορές αυτές είναι πάρα πολύ καλές, σχεδόν μισοτιμής, αν και συνήθως αφορά -προς το παρόν- μόνο μικρότερης αξίας προϊόντα. Βέβαια δεν έχετε κάτι να χάσετε καθώς κάτι από αυτά μπορεί να σας αρέσει. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις προσφορές για νέο πελάτη πατώντας εδώ.

Παροδικές προσφορές Gearbest

To Gearbest συνεχώς κάνει κάποιες παροδικές προσφορές, που συνήθως κρατούν 1-2 εβδομάδες. Οι προσφορές αυτές μπορεί να αφορούν συγκεκριμένες μάρκες, συγκεκριμένες αποθήκες, τύπους προϊόντων ή να ισχύουν για ολόκληρο το σάιτ. Σε αρκετές περιπτώσεις μέσα σε αυτές τις προσφορές υπάρχουν πολύ καλές εκπτώσεις, οπότε αν ενδιαφέρεστε για κάποιο από αυτά καλό είναι να τα τσεκάρετε.

Στον παρακάτω πίνακα θα αναφέρονται οι ισχύουσες προσφορές (ο πίνακας θα ανανεώνεται διαρκώς).

ΦωτογραφίαΌνομα προσφοράς / ΣύνδεσμοςΠροϊόντα σε προσφοράΠεριγραφήΈναρξη προσφοράςΛήξη προσφοράς
fast delivery specialFast delivery specialΔιάφορα προϊόνταΜε αγορές άνω των 88 δολάρια (περίπου 76 ευρώ) από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες έχετε έκπτωση 10 δολάρια (8 και κάτι ευρώ)15/09/1821/09/18
rc salePromotion RC SpecialRCs και αναλώσιμα για αυτά. Διάφορες προσφορές για τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια, ειδικά νέα στην αγορά. Δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά αν ενδιαφέρεστε για drone καλό είναι να το τσεκάρετε.15/09/1821/09/18
Rc drone saleRC Drone SaleDrones και αναλώσιμα για αυτά. Διάφορες προσφορές για drones, ειδικά νέα στην αγορά. Δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά αν ενδιαφέρεστε για drone καλό είναι να το τσεκάρετε.15/09/1821/09/18
grab the final treasureGrab The Final TreasureΔιάφορα προϊόνταΤο μεγαλύτερο promotion του Σεπτεμβρίου από το Gearbest, στο τελευταίο του στάδιο. Αρκετά καλές προσφορές, με κουπόνια για μισή τιμή, 20% αν αγοράσετε δύο και γενικότερα διάφοροι τύποι προσφορών10/09/1814/09/18
brand saleExclusive brand saleΔιάφορα προϊόνταΑρκετά καλές προσφορές με κουπόνια και ειδικές προσφορές για διάφορα προϊόντα και κυρίως για όσα έχει αποκλειστικά το Gearbest06/09/1810/09/18
fast deliveryEpic Fast DeliveryΔιάφορα προϊόνταΑρκετά καλές προσφορές με κουπόνια και ειδικές προσφορές για προϊόντα που μπορούν να σταλούν γρήγορα από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες06/09/1810/09/18
e-cig markdownΕ-cig autumn MarkdownΔιάφορες προσφορές για ηλεκτρονικά τσιγάρα, εξαρτήματα και αναλώσιμαΑρκετά καλές προσφορές με κουπόνια και ειδικές προσφορές για ηλεκτρονικά τσιγάρα και προϊόντα που σχετίζονται με ηλεκτρονικά τσιγάρα06/09/1810/09/18
Top Sellers GearΔιάφορες προσφορές για δημοφιλή προϊόνταΑρκετά καλές προσφορές με κουπόνια και ειδικές προσφορές για αρκετά προϊόντα05/08/18
Flash Sale 20% Off for 2, 30% off for 3Διάφορα δημοφιλή προϊόντα από όλες τις κατηγορίεςΜία αρκετά καλή προσφορά με την οποία μπορείτε να πάρετε έξτρα έκπτωση 20% στην τιμή πώλησης αν αγοράσετε 2 ίδια, και 30% έκπτωση στην τιμή πώλησης αν αγοράσετε 3 ίδια προϊόντα. Δεν ισχύει για όλα, αλλά η λίστα είναι μεγάλη και τα περισσότερα είναι δημοφιλή.
Οι τιμές δεν έχουν "φουσκώσει¨ πριν την προσφορά.
21/07/18

Τι συμβαίνει στις αποστολές για αγορές από GearBest :  χρόνος και κόστος


Όσο και να φανεί περίεργο, το GearBest προσφέρει εντελώς δωρεάν αποστολή από Κίνα για την πλειοψηφία των προϊόντων (ακόμα και για αγορές 2 ευρώ!!!!). Μόνο όσα ξεπερνούν ένα συγκεκριμένο όγκο και βάρος έχουν κάποια χρέωση (σε πολύ βαριά ή ογκώδη αντικείμενα μπορεί να είναι και σημαντική αυτή η χρέωση).

Αυτό είναι μία πρακτική που την έχουν βέβαια τα περισσότερα Κινέζικα e-shop και πιθανώς έχει να κάνει με το ευνοϊκό καθεστώς των Κινέζικων ταχυδρομείων. Παρόλα αυτά, είναι κάτι που πρέπει να αναφερθεί, καθώς αρκετά Ελληνικά e-shop ζητούν μεταφορικά, ακόμα και για αποστολή εντός πόλης. Για περισσότερα σχετικά με όλες τις μεθόδους αποστολής από Κίνα, μπορείτε να διαβάσετε και εδώ.

Κινέζικες αποθήκη (CN / HK) GearBest

1. Unregistered (δωρεάν μη συστημένη αποστολή)
Η εντελώς δωρεάν αποστολή, αφορά πάντα «unregistered air mail», δηλαδή αποστολή μη συστημένη. Το πακέτο θα έρθει στην πόρτα σας από τα ΕΛΤΑ, αλλά δεν θα πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Οπότε είναι σίγουρα λίγο επισφαλές και δεν θα πρέπει να επιλέγετε για ακριβά προϊόντα. Φυσικά για φτηνά προϊόντα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώσετε παραπάνω για συστημένο, εκτός και αν η διεύθυνση σας είναι σε λίγο περίεργη περιοχή ή μένετε σε μεγάλη πολυκατοικία χωρίς μεγάλο ταχυδρομικό κουτί. Προσωπικά, με πάρα πολλές παραλαβές με unregistered (είτε από GearBest είτε και από αλλού) δεν χάθηκε ποτέ κάτι.

Ο χρόνος παράδοσης σε αυτήν την επιλογή, μπορεί να διαφέρει αρκετά. Έχει να κάνει με αρκετούς παράγοντες και τα ΕΛΤΑ είναι ένας από αυτούς. Συνήθως κάνει 15-20 μέρες, αν και κάποιες φορές μπορεί να παραδοθεί και σε 10 μέρες ενώ άλλες μπορεί να κάνει παραπάνω και από ένα μήνα. Ειδικά σε περιόδους γιορτών και αγορών, τα δέματα καθυστερούν λίγο παραπάνω (ίσως και 40-50 μέρες).

2. Registered (συστημένη αποστολή)
Για αποστολές από την Κινέζικη αποθήκη, η επόμενη επιλογή είναι το συστημένο, το οποίο είναι ακριβώς ίδιο με το unregistered, απλώς εδώ πρέπει να υπογράψετε για την παραλαβή του. Αυτό σίγουρα το κάνει πιο ασφαλές.

Η χρονική διάρκεια είναι ακριβώς η ίδια, ενώ το επιπλέον κόστος συνήθως είναι μικρό (3-5 ευρώ). Εδώ τα ταχυδρομεία είναι συνήθως Ευρωπαϊκά και αλλάζουν από καιρό σε καιρό, με αυτά που φαίνεται να είναι λίγο πιο καλά και πιο ασφαλή τη δεδομένη στιγμή να είναι το Βελγικό και το Ολλανδικό.

Για τους  δύο παραπάνω τρόπους αποστολής, αν δεν τα δέματα είναι σχετικά μικρής αξίας, δεν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσουν από τελωνείο, και ακόμα και αν αυτό γίνει, θα χρεωθείτε με ένα μικρό αντίτιμο (3 ευρώ συνήθως). Αλλά καλύτερα είναι, να σπάτε τις παραγγελίες σας σε μικρά δέματα, ειδικά αν επιλέξετε δωρεάν αποστολή. Δέματα που κοστίζουν κάτω έως 50 ευρώ και περιέχουν λίγα κομμάτια από το κάθε είδος, είναι  συνήθως ασφαλή. Δέματα μεγαλύτερης αξίας, που δεν είναι μεγάλα σε μέγεθος (πχ κινητά, τάμπλετ, tvbox),  συνήθως δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα (Update: πλέον τα κινητά, τάμπλετ, ηλεκτρονικά gadget… είναι πάρα πολύ επίφοβα με αυτή τη μέθοδο) , αλλά ακόμα και αν «πιαστούν» , συνήθως οι δασμοί είναι μικροί ( ο εκτελωνισμός γίνεται αυτόματα, διαβάστε παρακάτω τι ακριβώς ισχύει).

Αν όμως κάνετε μία πολύ μεγάλη παραγγελία, που μοιάζει επαγγελματική εισαγωγή, τότε ίσως οι πιθανότητες είναι πιο μεγάλες. Γιαυτό, όπως σας είπαμε, καλό είναι να σπάτε τις παραγγελίας σας, αν περιέχουν αρκετά κομμάτια.

3. Priority Line
To Priority Line (Eu Express) είναι μία από τις πιο ασφαλείς μεθόδους αποστολής από το Gearbest. Αν και είναι  πιο ακριβή από το απλό ταχυδρομείο και κάποιες φορές πιο ακριβή ακόμα και από την DHL (συνήθως κοστίζει 10-30 ευρώ), έχει το πλεονέκτημα ότι έρχεται με μία ειδική διαδικασία δια μέσου Αγγλίας, οπότε δεν υπάρχει το φόβητρο του τελωνείου. Έτσι σε ακριβά και ογκώδη δέματα (κινητά, τάμπλετ, drone, 3D printers….), είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή για αποστολή από Κίνα. Για την στιγμή, δεν φαίνεται να προσφέρεται για την αποθήκη του Χονγκ Κονγκ. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι διαθέσιμη για όλα τα προϊόντα, αλλά μόνο για τα ακριβότερα (κινητά, τάμπλετ, drones, 3d εκτυπωτές…)

UPDATE 09/2018 : Προσοχή, το Gearbest λέει ότι χάνονται αρκετά πακέτα τελευταία με αυτή τη μέθοδο (μάλλον πέφτει κλέψιμο). Αν την προτιμήσετε, επιλέξτε σίγουρα ασφάλεια μεταφοράς, γιατί αλλιώς δεν σας δίνουν πίσω τα χρήματά σας. 

Update 01/2018: H μέθοδος από ότι φαίνεται επανήλθε για όλα τα προϊόντα αξίας

Ο μέσος χρόνος παράδοσης είναι συνήθως 15-25 μέρες

4. Expedited Shipping (Εξπρές αποστολή)

Τέλος για αποστολή από Κίνα, υπάρχει και η διαδικασία εξπρές. Τις αποστολές εξπρές τις αναλαμβάνει είτε η DHL (σε περιοχές που δεν έχει DHL, αναλαμβάνει την παράδοση η Speedex) ή η EMS (Κινέζικη εξπρές).  

Ενώ είναι αρκετά πιο γρήγορος τρόπος, αν δεν είστε επαγγελματίας και το πακέτο δεν περιλαμβάνει προϊόντα που κοστίζουν αρκετά, καλό είναι να μην το επιλέξετε, καθώς έχει αρκετά καλές πιθανότητες (αν κοστίζει πάνω από 30-40 ευρώ και έχει έρθει από εμπορική επιχείρηση είναι σχεδόν σίγουρο) να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με επιπλέον δασμούς αλλά και τέλη εκτελωνισμού.

Η DHL μπορεί να αναλάβει αυτή την διαδικασία για εσάς, αλλά δυστυχώς δεν αξίζει για προϊόντα μικρής αξίας (η DHL χρεώνει περίπου 105 ευρώ για έξοδα εκτελωνισμού, ανεξαρτήτου κόστους). Βέβαια τον εκτελωνισμό, μπορείτε να τον κάνετε και μόνοι σας, καθώς δεν είναι αρκετά δύσκολη διαδικασία, αλλά θα πρέπει να πάτε στο αεροδρόμιο  στο οποίο βρίσκεται το τελωνείο. Εμπορικά προϊόντα αξίας κάτω των 22 ευρώ σύμφωνα με την νομοθεσία, δεν έχουν υποχρέωση να περάσουν τελωνείο, αλλά κάποιες φορές στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και το κόστος των μεταφορικών.

Αυτό ισχύει σαν κανόνας, για όλες σχεδόν τις αγορές εκτός Ε.Ε. που θα επιλέξετε κούριερ για αποστολή (DHL, TNT, UPS..) και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Μόνη εξαίρεση αποτελούν, κάποιες εταιρίες που εκτελωνίζουν μόνες τους τα προϊόντα που σας αποστέλλουν, αλλά αυτό θα πρέπει να αναφέρετε ρητά, στην σελίδα τους.

Με την EMS, τα πράγματα είναι συνήθως λίγο πιο απλά. Αν και πάλι υπάρχει καλή πιθανότητα να περάσει από τελωνείο και να χρεωθείτε με τους δασμούς και φόρους, τα μικρά δέματα περνάνε πολύ πιο εύκολα και το πιο πιθανό είναι να χρεωθείτε μόνο με 3 ευρώ.

DHL vs EMS

Η EMS, αν και είναι λίγο ακριβότερη πάντα σαν υπηρεσία από την DHL και κάνει και μερικές παραπάνω, συνήθως είναι λίγο πιο «ελαστική». Με απλά λόγια, αν θέλετε να κάνετε μία παραγγελία εξπρές από Κίνα, και θέλετε να έχει όσο μικρότερα έξοδα εκτελωνισμού, τότε η EMS είναι σίγουρα πολύ καλύτερη λύση από την DHL. Αν σας ενδιαφέρει ο χρόνος παράδοσης, ανεξαρτήτου κόστους, τότε σίγουρα η DHL είναι η καλύτερη λύση.

Ευρωπαϊκές αποθήκες (EU / UK) GearBest

Τώρα από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες (πλέον έχουν αρκετές) οι επιλογές είναι λίγο διαφορετικές. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη ή από την Αγγλία, οι αγορές θεωρούνται ενδοκοινοτικές αγορές και δεν επιβάλλονται επιπλέον φόροι και δασμοί, όσο και να είναι το κόστος ή ο όγκος των προϊόντων. Ακόμα και 10.000 ευρώ αγορές να κάνετε, θα σας έρθουν χωρίς πρόβλημα στην πόρτα σας. Γιαυτό, καλό είναι να το επιλέγετε, ειδικά σε μεγάλες αγορές, αν φυσικά τα προϊόντα που θέλετε υπάρχουν και σε Ευρωπαϊκή αποθήκη. Αν βρίσκεστε για κάποιο λόγο στην Ισπανία, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν και εκεί αποθήκη, αλλά δεν κάνει αποστολές εκτός Ισπανίας.

Από το Φθινόπωρο του 2017 έχουν αρχίσει να προωθούν αρκετά τις Ευρωπαϊκές αποθήκες και πλέον έχουν αρκετά προϊόντα τα οποία ανανεώνονται συνεχώς. Σίγουρα δεν έχουν τα δεκάδες χιλιάδες που υπάρχουν στην Κινέζικη αποθήκη, αλλά μέρα με τη μέρα έχουν περισσότερα. Μάλιστα τελευταία κάνουν και ειδικά πρόμο για τις Ευρωπαϊκές αποθήκες (δείτε στην πίνακα παρακάτω για σύνδεσμό σε πρόμο), ενώ πολλές φορές οι τιμές είναι το ίδιο καλές με Κίνα. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι δημοφιλή προϊόντα (πχ γνωστά κινητά) εξαφανίζονται μέσα σε μερικές ώρες.

1. Απλή συστημένη αποστολή

Υπάρχει η απλή μεταφορά (flat rate shipping/ registered / unregistred), η οποία σχεδόν πάντα έχει κάποιο κόστος (εκτός και αν η αγορά είναι αρκετά ακριβή σε κάποιες αποθήκες). O χρόνος και το κόστος μεταφοράς εξαρτάται από το που ακριβώς βρίσκεται η Ευρωπαϊκή αποθήκη, καθώς πλέον έχουν δημιουργηθεί αρκετές. Δυστυχώς αυτή η επιλογή δεν υπάρχει σε όλες τις αποθήκες

Η καλύτερη περίπτωση και σε ότι αφορά το κόστος αλλά και το χρόνο μεταφοράς αυτή τη στιγμή είναι η GW-2 και η GW-5, όπου τα πακέτα φθάνουν σε περίπου μία εβδομάδα και τα μεταφορικά κόστη είναι πολύ μικρά (ακόμα και με DHL).

Τα ταχυδρομεία που χρησιμοποιούνται εξαρτώνται από το που είναι η κάθε αποθήκη. Έτσι θα δείτε το Αγγλικό ταχυδρομείο, το Ουγγρικό, την απλή DHL και μερικές ακόμα. Ο μέσος χρόνος μεταφοράς και εδώ εξαρτάται από την κάθε αποθήκη, αλλά συνήθως είναι 7-15 μέρες.

2. Απλή μεταφορά

Η επόμενη επιλογή για μερικές από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες, είναι η κανονική μεταφορά (standard shipping / priority line). Αυτή συνήθως είναι μία υπηρεσία που πλέον υπάρχει μόνο σε 1-2 αποθήκες και στο 99% των περιπτώσεων δεν έχετε κάποιο λόγο να την επιλέξετε.  Μόνο σε πολύ ογκώδη ή  αντικείμενα που δεν υπάρχει άλλη επιλογή ίσως χρειαστεί. 

.

3. Εξπρές αποστολή

Τέλος σχεδόν σε όλες τις αποθήκες υπάρχει η επιλογή της εξπρές μεταφοράς. Στις περισσότερες των περιπτώσεων την εξπρές μεταφορά αναλαμβάνει η DHL, όμως σε κάποιες περιπτώσεις ίσως είναι διαφορετική εταιρία. Με την DHL θα έχετε τα προϊόντα στην πόρτα σας σε λιγότερο 4-10 μέρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας εξαρτάται από την αποθήκη, τον όγκο του πακέτου, αλλά και την περιοχή στη οποία βρίσκεστε. Έτσι μπορεί να ξεκινάει από τα 5 ευρώ για την αποθήκη 5, ενώ μπορεί να φθάσει ακόμα και τα 50 για ογκώδη αντικείμενα από πιο δύσκολες αποθήκες.

Καλό θα είναι να γνωρίζετε ότι σε μερικές περιπτώσεις, αν η περιοχή σας θεωρηθεί απομακρυσμένη, τότε υπάρχει έξτρα χρέωση 20 ευρώ μίνιμουμ. Και απομακρυσμένη περιοχή δεν θεωρείται μόνο το Καστελόριζο, αλλά σχεδόν ότι βρίσκετε εκτός αστικού ιστού μεγάλων πόλεων. Αυτό δεν ισχύει για όλες τις αποθήκες (έχει σημασία ποιος θα κάνει την παράδοση στην Ελλάδα).

Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι από μερικές αποθήκες η εξπρές μεταφορά γίνεται μέχρι την Ελλάδα. Από εκεί και μετά το πακέτο έρχεται με τα ΕΛΤΑ κούριερ. Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στον χρόνο, αλλά καλό είναι να το ξέρετε

Το κόστος των μεταφορικών από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, αλλά σχεδόν πάντα, όσο πιο πολλά προϊόντα αγοράζετε, τόσο πιο μικρό είναι σε σχέση με την αξία τους.

Πως θα εντοπίσετε που βρίσκεται το πακέτο σας


πακέτο από GearBestΤο GearBest, έχει ενσωματωμένο ένα ειδικό app που σας δείχνει που βρίσκεται η παραγγελία σας, εφόσον έχει αποσταλεί. Βέβαια δεν ανανεώνεται real time και πολλές φορές έχει πρόβλημα με το encoding των χαρακτήρων, γιαυτό καλό είναι να χρησιμοποιείτε τις επίσημες σελίδες της ταχυδρομικής εταιρίας με την οποία στάλθηκε το πακέτο ή το 17track.net. Προσοχή, σε μερικές περιπτώσεις αν δεν βρίσκει το πακέτο, θα πρέπει να διαλέξετε μεταφορέα.

Αν είναι η DHL τότε, από την Ελληνική σελίδα της DHL μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πάντα, καθώς υπάρχει συνεχής και αναλυτική ενημέρωση.

 

GearBest αποστολή με ΕΛΤΑ
Εντοπισμός αντικειμένου, μέσω της online εφαρμογής των ΕΛΤΑ

Αν επιλέξατε απλή αποστολή, τότε θα σας παραδοθούν με τα ΕΛΤΑ. Οπότε μπορείτε με τον κωδικό αποστολής να εντοπίσετε το πακέτο σας μέσω της σελίδας των ΕΛΤΑ, ακόμα και αν το πακέτο βρίσκεται ακόμα εκτός Ελλάδος.

GearBest αποστολή από Κίνα με Ολλανδικό ταχυδρομείοΒέβαια για λίγο σιγουριά, μπορείτε να ελέγξετε και την ξένη μεταφορική εταιρία (πχ Ολλανδικό ταχυδρομείο, με το οποίο έρχονται συνήθως από Κίνα).

Για περισσότερα σχετικά με τις ταχυδρομικές υπηρεσίες μπορείτε να διαβάσετε και αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, που εξηγεί και την ορολογία που χρησιμοποιεί η καθεμία αλλά και τους συνήθεις χρόνους αποστολής.

Τι θα γίνει αν το πακέτο σας περάσει από τελωνείο


Επισήμανση
Για πιο αναλυτικά σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει με τον τελωνειακό έλεγχο, μπορείτε να διαβάσετε σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό. αλλιώς μπορείτε να διαβάσετε την σύντομη περίληψη παρακάτω.

Προσοχή, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, τα κόστη και οι διαδικασίες που αναφέρονται πιο κάτω μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, την οποία υιοθετεί και η χώρα μας, οποιοδήποτε πακέτο εμπορικού χαρακτήρα με συνολική αξία άνω των 22 ευρώ και οποιοδήποτε μη εμπορικού αξίας άνω των 50 ευρώ προέρχεται από 3η χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει την υποχρέωση να περάσει από το τελωνείο και να επιβληθούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

Αυτό δηλαδή αφορά μόνο τα πακέτα τα οποία προέρχονται απευθείας από Κίνα. Για τα πακέτα από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες ή πακέτα τα οποία έρχονται με μεθόδους με τις οποίες γίνονται οι νόμιμες διαδικασίες πρώτα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα (πχ priority line με Eu Express), δεν υπάρχει περίπτωση εκτελωνισμού.

Τώρα στην πράξη αυτό είναι λίγο πιο «φλου», και εκ του αποτελέσματος σίγουρα δεν ισχύει. Ένας από τους λόγους είναι ότι το κάθε κατάστημα από 3η χώρα μπορεί να δηλώσει ότι αξία θέλει πάνω στο πακέτο, οπότε πακέτα μεγαλύτερης αξίας μπορεί να περάσουν άνετα χωρίς εκτελωνισμό. Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ειδικά με το απλό ταχυδρομείο, έρχεται ένας τεράστιος όγκος δεμάτων καθημερινά και είναι πρακτικά αδύνατο να ελεγχθούν όλα εξονυχιστικά. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο στην χώρα μας, αλλά είναι ένα γενικό φαινόμενο. Έτσι, ο έλεγχος στα εμπορικά δέματα με το απλό ταχυδρομείο είναι συνήθως δειγματολειπτικός. Αντίθετα με τις εξπρές αποστολές -για διάφορους λόγους- είναι δεδομένος για σχεδόν κάθε πακέτο.

Τι θα πληρώσετε αν το πακέτο σας περάσει από εκτελωνισμό

Αν το πακέτο σας περάσει από εκτελωνισμό, θα χρειαστεί να πληρώσετε το κόστος του εκτελωνιστή και τον ΦΠΑ για δέματα αξία έως 150 ευρώ. Αν η αξία του πακέτου υπερβαίνει τα 150 ευρώ, πληρώνεται και επιπλέον δασμούς 3.5%.

Τώρα εδώ υπάρχουν 3 διαφορετικές περιπτώσεις. Τον εκτελωνισμό να τον κάνετε μόνοι σας, να τον κάνει για εσάς κάποιος επαγγελματίας εκτελωνιστής ή να τον κάνει για εσάς η ταχυδρομική εταιρία με δικό την υπάλληλο. Σίγουρα η πιο συμφέρουσα επιλογή είναι να κάνετε τον εκτελωνισμό μόνος σας, αλλά θα πρέπει αν έχετε φυσική παρουσία στο τελωνείο, οπότε σίγουρα θα πρέπει να συνυπολογίσετε τα όποια κόστη μεταφοράς.

Ένας επαγγελματίας εκτελωνιστής, σίγουρα βολεύει για δέματα μεγάλης αξίας ή για εμπορικές συναλλαγές. Επειδή είναι η δουλειά τους αυτή, σίγουρα την ξέρουν καλύτερα από όλους και όπως ο λογιστής γνωρίζει πολύ καλύτερα τα φορολογικά και ξέρει και 2-3 στη εφορία και σας τρώει τη σειρά στο γκισέ, έτσι και ο επαγγελματίας εκτελωνιστής γνωρίζει καλύτερα τα των εισαγωγών, οπότε ο εκτελωνισμός θα γίνει αρκετά γρήγορα και ίσως σας προφυλάξουν από λάθη.Είναι ελεύθεροι επαγγελματίες οπότε δεν υπάρχει κάποια δεδομένη ταρίφα, αλλά συνήθως οι τιμές ξεκινούν από 40 ευρώ και πάνω. 

Τέλος η ταχυδρομική εταιρία μπορεί να κάνει τον εκτελωνισμό για εσάς αν το επιθυμείτε. Εδώ υπάρχουν δύο κατηγορίες, το απλό ταχυδρομείο και οι ταχυμεταφορικές. Οτιδήποτε έρχεται με απλό ταχυδρομείο, ανεξάρτητα ποιο είναι το ταχυδρομείο που το στέλνει, στην Ελλάδα το αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Έτσι ο εκτελωνισμός γίνεται από αυτούς. Ένα από τα θετικά των ΕΛΤΑ είναι το πολύ χαμηλό τους τιμολόγιο. Έτσι το τέλος εκτελωνιστή για τα ΕΛΤΑ είναι μόνο 12-15 ευρώ. Πρόσφατα άλλαξε ο τιμοκατάλογος των ΕΛΤΑ και πλέον είναι 15 ευρώ για αξία έως 150 ευρώ, 20 για 150-500 ευρώ, 25 για 500-1000 ευρώ και 50 ευρώ για αξίας άνω των 1000 ευρώ.

Αντίθετα οι ταχυμεταφορικές έχουν αυξημένα κόστη εκτελωνιστή. ΟΙ τιμές διαφέρουν ανά εταιρία και ανά αξία δέματος, αλλά  πάντα ξεκινούν από τα 60 ευρώ και πάνω, με τις περισσότερες των περιπτώσεων να είναι κοντά στα 100 ευρώ για δέματα άνω των 100 ευρώ. Βέβαια το καλό είναι ότι συνήθως το τέλος εκτελωνιστή είναι σταθερό και δεν εξαρτάται από την τιμή του πακέτου. Έτσι σε δέματα μεγάλης αξίας (άνω των 1000 ευρώ) το πρόσθετο κόστος είναι αρκετά πιο εύπεπτο.

Δυνατότητα έκδοσης εμπορικού τιμολογίου από το τελωνείο

Κάτι που δεν γνωρίζουν αρκετοί, είναι ότι αν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επαγγελματίες αγρότες και το προϊόν προορίζεται για επαγγελματικό εξοπλισμό (πχ κινητό, τάμπλετ, εργαλεία…), τότε αν περάσει από εκτελωνισμό, μπορεί να σας κοπεί τιμολόγιο από το τελωνείο, το οποίο μπορείτε να περάσετε στα έξοδα της επιχείρησής σας αλλά και στις δηλώσεις ΦΠΑ.  

Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για επαγγελματικό εξοπλισμό και όχι για αγορά με σκοπό την μεταπώληση. Για αυτό, η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική και απαιτεί ειδική άδεια. Για περισσότερα για αυτό, καλό είναι να ρωτήσετε τον λογιστή σας, αν και δεν απαιτεί κάποια ειδική διαδικασία στην εφορία (όπως πχ με τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές).

Αν αγοράσετε με ταχυμεταφορική (πχ DHL), τότε θα σας ρωτήσουν οι ίδιοι οι υπάλληλοι πριν το δέμα φθάσει στην Ελλάδα. Αν έρθει με απλό ταχυδρομείο και την διαδικασία εκτελωνισμού την αναλάβει ο ΕΛΤΑ, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε εσείς με ΕΛΤΑ και Τελωνείο, καθώς η αυτόματη διαδικασία του εκτελωνιστή των ΕΛΤΑ είναι έκδοση απόδειξης, χωρίς ειδοποίηση.

 

Τι κατηγορίες προϊόντων έχει το GearBest και ποια είναι τα δυνατά του σημεία


Το GearBest έχει πραγματικά ένα κατάλογο με δεκάδες χιλιάδες προϊόντα από αρκετές κατηγορίες προϊόντων. Σε μερικές κατηγορίες έχει πραγματικά απίστευτη ποικιλία ενώ σε άλλες μερικές δεκάδες κομμάτια μόνο. 

Όλα τα επώνυμα προϊόντα που διαθέτει είναι αυθεντικά και είναι επίσημος πωλητής αρκετών πολύ γνωστών Κινέζικών εταιριών.

Η πρώτη εταιρία σε πωλήσεις το Gearbest είναι η Xiaomi (15 εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα), ένας τεχνολογικός κολοσσός από την Κίνα με τεράστιο εύρος εργασιών και χιλιάδες διαφορετικά προϊόντα. Ακολουθούν αρκετές ακόμα Κινέζικες εταιρίες, όπως η Anet (εταιρία με 3D εκτυπωτές) η Chuwi (εταιρία με τάμπλετ και laptop) η UMI (εταιρία με smartphone) και αρκετές ακόμα.

ΟΙ κατηγορίες με τα προϊόντα με πάρα πολύ μεγάλη ποικιλία σε πολύ καλές τιμές είναι οι εξής

Κινητά τηλέφωνα και gadget για κινητά

κινητό xiaomi αγορές από Gearbest To GearBest έχει μία μεγάλη γκάμα με κινητά (περισσότερα από 800 διαφορετικά) από μερικές από τις πιο ποιοτικές Κινέζικες εταιρίες (πχ Meizu, Xiaomi, Huawei, Cubot…). Το συγκεκριμένο στην φώτο είναι το πανίσχυρο Xiaomi Redmi Note με 64GB ROM (πατήστε στην φώτο για περισσότερα). Δείτε εδώ για τα υπόλοιπα κινητά.  Επίσης έχει χιλιάδες εξαρτήματα και gadget για κινητά. Από tempered glass και θήκες έως φορτιστές και προτζέκτορες για κινητά.

Πατήστε εδώ για να δείτε προσφορές και ενεργά εκπτωτικά κουπόνια για κινητά στο GEARBEST.

Tablet


To Xiaomi Mi pad, ένα αρκετά δυνατό tablet από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για περισσότερα)

To ίδιο με τα κινητά τηλέφωνα. Αρκετά μεγάλη ποικιλία, με μερικά πολύ ποιοτικά τάμπλετ. Για τάμπλετ δείτε εδώ.

Tv-Box

αγορές από GearBest To GearBest έχει εκατοντάδες διαφορετικά tv-box. Από μερικά πολύ οικονομικά των 20 ευρώ, έως μερικά πολύ δυνατά που κοστίζουν 150 ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά είναι user-friendly και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει άμεσα και ένας αρχάριος. Έχουμε ήδη κάνει αρκετά review για tvbox όπως αυτό το Mini M8S II, αυτό το οκταπύρηνο Beelink (που είναι και στην παραπάνω φώτο), το tanix tx3, το xiaomi  και αρκετά ακόμα (μπορείτε να τα δείτε εδώ)

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το tvbox τότε μπορείτε να διαβάστε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Πατήστε εδώ για να δείτε δεκάδες ενεργά εκπτωτικά κουπόνια για tvbox και minipc στο GEARBEST.

 

Ηλεκτρονικά και εξαρτήματα ρομποτικής 

πλήρες σετ για την δημιουργία αυτού του αυτόνομου μικρού ρομπότ

Αν ασχολείστε με project με arduino ή raspberry, τότε θα χαθείτε μέσα στις επιλογές που έχει. (σσ. στους επόμενους μήνες θα ανεβάσουμε αρκετά DIY πρότζεκτ με arduino και raspberry με υλικά από το GearBest)

Φωτιστικά και φακούς 

Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi
Μοντέρνο φωτιστικό γραφείου από την XiaoMi (πατήστε στην φώτο για να το δείτε αναλυτικά)

Το GearBest έχει μία τεράστια ποικιλία σε φωτιστικά, λάμπες (όπως αυτή την Xiaomi Smart Led) και φακούς LED (4000 διαφορετικά προϊόντα). Από παιδικά φωτιστικά μέχρι φουτουριστικά φωτιστικά για σαλόνι.  Δείτε εδώ όλα τα διαφορετικά φωτιστικά που έχει. Για τα φωτιστικά και τους φακούς έχει μία ειδική προσφορά που τρέχει αυτές τις μέρες και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Ρούτερ και δικτυακά

Το GearBest έχει μια αρκετά αξιοπρόσεκτη συλλογή από ρούτερ και δικτυακά προϊόντα. Ειδικά τα ρούτερ της XiaoMi και της ASUS είναι σε φανταστική τιμή. 

Gaming εξοπλισμός

Ένα από τα δυνατά σημεία του GearBest είναι και ο εξοπλισμός για gamers. Από μηχανικά πληκτρολόγια σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές έως gaming pads για γνωστές κονσόλες.

Βρεφικός εξοπλισμός

Βρεφικό ασύρματο μόνιτορ με μόνο 40 ευρώ (πατήστε φωτογραφία για περισσότερα)

Ότι gadget και βρεφικό εξάρτημα υπάρχει στην αγορά, υπάρχει και στο GearBest. Σίγουρα αρκετά μπορείτε να τα βρείτε και σε Ελληνικά κατάστημα και πιθανώς να μην αξίζει η αγορά από Κίνα, αλλά μερικά gadget (πχ gadget παρακολούθησης όπως αυτό στην φωτογραφία) σίγουρα είναι σε πολύ καλή τιμή.

Παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Το GearBest έχει μια τεράστια συλλογή από παιχνίδια κάθε λογής. Από απλές κούκλες έως τηλεκατευθυνόμενα και drones. Ειδικά η συλλογή από drones που έχει είναι αρκετά εντυπωσιακή.

Για κουπόνια και προσφορές σε drones, rc και γενικότερα τηλεκατευθυνόμενα παιχνίδια πατήστε εδώ.

3D εκτυπωτές και CNC

Ένας ακόμα τομέας στον οποίο το Gearbest έχει μεγάλη ποικιλία -και συνήθως την πιο καλή τιμή της αγοράς- είναι και οι 3D εκτυπωτές και τα μικρά CNC. Πολλές φορές υπάρχουν και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη μερικά κομμάτια, τα οποία ανανεώνονται διαρκώς με νέα. Δείτε εδώ τον Anet E10 σε review από την σελίδα.

Πατήστε εδώ για να δείτε ενεργά εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές για 3D εκτυπωτές

Action Cameras

Σίγουρα η GoPrο είναι η καλύτερη και η πιο επώνυμη action κάμερα της αγοράς. Όμως είναι και λίγο ακριβή. Το GearBest έχει μια μεγάλη συλλογή από Κινέζικες εναλλακτικές action cameras σε τιμή πολύ χαμηλότερη της GoPro, με μερικές από τις οποίες να έχουν πάρα πολύ καλές επιδόσεις και κριτικές. H συγκεκριμένη Elephone της φωτογραφίας βρίσκεται σε προσφορά και κοστίζει λιγότερο από 50 ευρώ στην ευρωπαϊκή αποθήκη. Μπορείτε να την δείτε σε review από την σελίδα μας εδώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε ενεργά εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές για action cameras και φωτογραφικό εξοπλισμό

Εξοπλισμός για χόμπυ και σπορ

Εκτός από action cams, το Gearbest έχει και αρκετά προϊόντα για εξοπλισμό για χόμπυ και διάφορα σπορ. Έτσι θα βρείτε αρκετά gadget και εξαρτήματα για ποδηλασία, πεζοπορία, αστρονομία, κυνήγι, ψάρεμα… Στην παραπάνω φωτογραφία βλέπετε ένα ειδικό gps ποδηλάτου από την Garmin που υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Είδη σπιτιού (έξυπνες σκούπες, βοηθήματα κουζίνας, διακοσμητικά…)

Ίσως μία από τις πιο μεγάλες κατηγορίες του GearBest είναι τα είδη σπιτιού. Με σχεδόν 7000 διαφορετικά κομμάτια, δεν είναι και τόσο δύσκολο να χαθείς στον κατάλογό του. Έχει αρκετά μικρο-εξαρτήματα κουζίνας, μία καλή συλλογή από έξυπνες σκούπες, πολλά διακοσμητικά και αρκετά άλλα.

Μερικά χρήσιμα που θα πρέπει να γνωρίζετε για αγορές από Gearbest


(Σημ. Αν δεν σας ανοίγουν κανονικά τα tabs στην παρακάτω λίστα με Firefox ή Opera, δοκιμάστε να μπείτε με κάποιον άλλο browser)

Τι προϊόντα δεν στέλνει το Gearbest στην Ελλάδα

Τώρα υπάρχει κάποιο μικρό θέμα με κάποιες κατηγορίες προϊόντων τα οποία είτε δεν στα αποστέλλει καθόλου, είτε τα στέλνει μόνο με κούριερ. Αυτά που δεν αποστέλλει καθόλου, είναι προϊόντα που έχουν πρόβλημα με τους Ευρωπαϊκούς κανονισμούς είτε με τα Ελληνικά τελωνεία. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτή την περίπτωση είναι οι μπαταρίες λιθίου και τα powerbanks.

Τώρα, πολύ ογκώδη αντικείμενα (μεγάλες κούτες), τα στέλνει δυστυχώς μόνο με κούριερ, (πλέον υπάρχει και η επιλογή του priority line για όλα τα ογκώδη πακέτα, μίας ενδιάμεσης κατηγορίας ενώ τελευταία προστέθηκε και η επιλογή του σιδηρόδρομου για πακέτα στα οποία δεν μπορούσε να γίνει μεταφορά με αεροπλάνο)  επειδή δεν τα δέχεται το απλό ταχυδρομείο. .

Εγγύηση χαμηλότερης τιμής

Το GearBest προσφέρει εγγύηση χαμηλότερης τιμής στην αγορά. Δηλαδή υποστηρίζει, ότι έχει τις καλύτερες τιμές στην αγορά και αν βρείτε κάπου το ίδιο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή, τότε μπορείτε να επικοινωνήσετε εύκολα μέσω μίας φόρμας δίνοντας το link του άλλου καταστήματος και θα σας προσφέρουν την ίδια τιμή.

Τώρα εδώ θα πρέπει να γίνουν δύο επισημάνσεις. Το πρώτο είναι ότι αυτό αφορά τελική τιμή και όχι τιμή καταστήματος. Δηλαδή αν το άλλο κατάστημα προσφέρει το ίδιο προϊόν 5 ευρώ φτηνότερα και έχει 10 ευρώ ελάχιστα μεταφορικά, τότε σημαίνει ότι είναι ακριβότερο από το GearBest, καθώς αυτό προσφέρει δωρεάν μεταφορικά στο σύνολο των προϊόντων.

Το δεύτερο είναι ότι λογικά δεν θα χρειαστείτε να συμπληρώσετε ποτέ αυτή την φόρμα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις που η ίδια η εταιρία προσφέρει το προϊόν σε δικό της e-shop, το GearBest έχει σχεδόν πάντα την καλύτερη τιμή της αγοράς. Κάποιες φορές μάλιστα  αυτή η διαφορά μπορεί να είναι σημαντική, και δεν μιλάμε φυσικά για κάποιο τοπικό κατάστημα στην χώρα μας που λόγω υψηλού ΦΠΑ και υψηλής φορολογίας αναγκάζεται να έχει υψηλότερες τιμές, αλλά για αντίστοιχα Κινέζικα e-shop .

Φυσικά αυτό αφορά κανονικές τιμές και όχι προσφορές και flash sales που μπορεί να έχουν άλλα καταστήματα παροδικά.

Επιστροφές και εγγύηση προϊόντων

Κάτι που σίγουρα απασχολεί αρκετούς, είναι η εγγύηση των ηλεκτρονικών συσκευών καθώς και τι γίνεται αν χαλάσει κάτι μέσα στην εγγύηση.

Τι λέει το Gearbest

Το GearBest προσφέρει περίπου ότι προσφέρουν και οι περισσότερες αντίστοιχες εταιρίες. Η εγγύηση καλύπτεται σε 3 βασικές κατηγορίες

D.O.A (σας ήρθε κάτι χαλασμένο)

Το GearBest σας δίνει την δυνατότητα, αν σας ήρθε κάτι χαλασμένο να το στείλετε πίσω στην Κίνα εντελώς δωρεάν και να σας στείλει ένα καινούργιο ή να σας αποζημιώσει. Το χρονικό παράθυρο για αυτή την υπηρεσία είναι 3 μέρες.

Επιστροφή λόγω ελαττώματος

Αν ένα προϊόν σας ήρθε μια χαρά αλλά χάλασε μέσα στις πρώτες μέρες το GearBest σας δίνει την δυνατότητα να το επιστρέψετε και να σας επιστρέψει τα χρήματα ή να σας στείλει πίσω ένα καινούργιο. Σε αυτή την υπηρεσία το χρονικό παράθυρο είναι αρκετά μεγαλύτερο από πριν (45 μέρες) αλλά δυστυχώς θα πρέπει να επιβαρυνθείτε με τα έξοδα αποστολής στην Κίνα.

Εγγύηση δωρεάν επισκευής 1 έτος

Η τελευταία υπηρεσία, είναι η εγγύηση επισκευής για ένα έτος. Αν κάτι σας χαλάσει μέσα σε ένα έτος (χωρίς να έχετε κάνει κακή χρήση), τότε μπορείτε να το στείλετε πίσω στην Κίνα και να σας το επισκευάσουν εντελώς δωρεάν. Και εδώ η αποστολή πίσω σε εσάς θα γίνει εντελώς δωρεάν, αλλά θα πρέπει να πληρώσετε τα μεταφορικά για νa πάει στην Κίνα για έλεγχο.

Τι λέμε εμείς

Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν είχαμε την ατυχία να πέσουμε σε προβληματικό προϊόν. Από όσο γνωρίζουμε το DOA αν και δεν είναι συχνό, μπορεί να συμβεί, κυρίως λόγω κάποιας απροσεξίας στην μεταφορά. Όσο μπορέσαμε και το ψάξαμε, είναι σωστοί σε αυτό. Δηλαδή αν σας έρθει κάτι χαλασμένο θα σας το αλλάξουν. Βέβαια καλό θα ήταν να είστε άμεσοι και να μπορείτε να το αποδείξετε. 

Μία καλή πρακτική είναι να βγάζετε με το κινητό σας φωτογραφίες όταν ανοίγετε το πακέτο. Έτσι αν κάτι δεν πάει καλά μπορείτε να το αποδείξετε πολύ πιο εύκολα.

Τώρα η δωρεάν εγγύηση επισκευής, σίγουρα δεν αξίζει σε φτηνά προϊόντα, εφόσον θα πρέπει να το στείλετε εσείς εκεί. Και μπορεί να είναι σχετικά οικονομικό να το κάνετε με απλή μεταφορική, αλλά το πήγαινε έλα θα κάνει μερικούς μήνες.

Τώρα σε ακριβές συσκευές όπως πχ κινητά, δεν είναι και τόσο εύκολο να σας χαλάσει κάτι μέσα στους πρώτους 12 μήνες. Ειδικά αν πρόκειται για κάποια αρκετά επώνυμη εταιρία όπως Xiaomi, Meizu… Οι εταιρίες αυτές έχουν πολύ ποιοτικά μοντέλα, με πολύ λίγες αναφορές βλάβης. Βέβαια, σε ένα κινητό 200 ευρώ, αν σας χαλάσει αξίζει να το στείλετε ακόμα και με κούριερ πίσω.

Τρόποι πληρωμών
Ένα άλλο σημαντικό θέμα είναι και οι τρόποι πληρωμών που υποστηρίζει το GearBest.

Μόνο προπληρωμή, όχι αντικαταβολή

Το GearBest δεν υποστηρίζει την υπηρεσία την αντικαταβολής. Ότι μέθοδο αποστολής και αν επιλέξετε, θα πρέπει να προπληρώσετε πρώτα το ποσό και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής.

Paypal και πιστωτικές κάρτες

Το GearBest υποστηρίζει Paypal αλλά και όλες τις γνωστές πιστωτικές κάρτες. Καλό είναι να επιλέξετε την Paypal, καθώς υπάρχει μία μεγαλύτερη ασφάλεια και σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, μπορείτε να απευθυνθείτε και σε αυτό. Επίσης το καλό του Paypal είναι ότι είναι λίγο πιο «ανώνυμο» από την πιστωτική, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιβράβευση με πόντους

επιβράβευση με πόντους από το Gearbest

Το GearBest εφαρμόζει σύστημα επιβράβευσης με πόντους, όπως περίπου κάνουν και τα σούπερ μάρκετ.

Κάθε φορά που αγοράζετε κάτι συγκεντρώνετε επιπλέον πόντους. Οι κάθε πόντοι μπορούν να εξαργυρωθούν ως έκπτωση σε μεταγενέστερη αγορά. Για την ακρίβεια 50 πόντοι είναι 1 δολάριο.

Πόντους εκτός από αγορές, μπορείτε να κερδίσετε από αξιολογήσεις προϊόντων, ανέβασμα φωτογραφιών, βίντεο, refund στο gb wallet και άλλα παρόμοια. Οπότε αν έχετε αγοράσει πολλά προϊόντα, έστω και μικρής αξίας, μπορείτε να πετύχετε μία καλή μελλοντική έκπτωση απλώς κάνοντας αξιολόγηση και ανεβάζοντας μερικές φωτογραφίες (έστω και με το κινητό) σε ότι έχετε αγοράσει.

Δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για επαγγελματικά έξοδα
Το GearBest προσφέρει την δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου για να το περάσετε στα έξοδα της επιχείρησής (αν φυσικά δικαιολογείται αυτό το προϊόν σαν νόμιμο έξοδο για την επιχείρησή σας).

Βέβαια αυτό μπορεί να γίνει αρκετά πιο εύκολα για αγορές από την Ευρωπαϊκή αποθήκη. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι κατά το checkout, στη φόρμα που έχει στο κάτω μέρος, να συμπληρώσετε ότι επιθυμείτε επίσημο invoice. Βέβαια, για να μπορέσετε να το δηλώσετε χωρίς πρόβλημα και πρόστιμα από την εφορία, θα πρέπει να έχετε ήδη ανοικτό κωδικό για ενδοκοινοτικές συναλλαγές με δυνατότητα απόκτησης στην Εφορία αλλά και στο ΓΕΜΗ. Η δήλωση των ενδοκοινοτικών συναλλαγών διαφέρει λίγο από τις κανονικές περιοδικές δηλώσεις, γιαυτό καλό είναι να συμβουλευθείτε τον λογιστή σας για να σας κατευθύνει στην σωστή διαδικασία, πριν αγοράσετε κάτι με τιμολόγιο από το GearBest (ή γενικά από οποιοδήποτε άλλο κατάστημα εκτός Ελλάδος).

Έκδοση τιμολογίου, λογικά μπορεί να γίνει και από την αποθήκη της Κίνας, αλλά απαιτείται επίσημος εκτελωνισμός και πληρωμή δασμών για να μπορέσει να δηλωθεί. H δήλωση στο taxis γίνεται από τον τελωνειακό υπάλληλο και μέχρι το ποσό των 1000 ευρώ η διαδικασία είναι απλή. Για μεγαλύτερα ποσά απαιτείται ειδική διαδικασία. Και για αυτό, καλό είναι να ρωτήσετε τον λογιστή σας για περισσότερα πριν κάνετε την παραγγελία γιατί τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν ανά πάσα στιγμή. Προσοχή αν εκτελωνιστεί με απλή απόδειξη δεν μπορεί να γίνει μετέπειτα η διαδικασία. Για προϊόντα μεγάλης αξίας καλύτερα να κάνετε εκ των προτέρων μία έρευνα αγοράς για ελεύθερους επαγγελματίες εκτελωνιστές ή να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες εκτελωνισμού της εκάστοτε μεταφορικής εταιρίας, καθώς είναι πολύ πιο σχετικοί και θα σας καθοδηγήσουν.

Υπάρχει τρόπος να αποφύγω οπωσδήποτε το τελωνείο
Όπως αναφέρεται και στον οδηγό, ο μόνος τρόπος για να είστε 100% σίγουροι ότι δεν θα περάσει από τελωνείο, είναι να αγοράσετε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη ή να επιλέξετε μέθοδο αποστολής που έρχεται δια μέσου Ευρώπης.

Για πακέτα που έρχονται από Κίνα αξίας άνω των 40-50 ευρώ σίγουρα υπάρχει πάντα η πιθανότητα να περάσει από τελωνείο. Όσο μεγαλώνει η αξία του πακέτου, τόσο πιο μεγάλη είναι αυτή η πιθανότητα.

Στο διαδίκτυο υπάρχουν αναφορές για διάφορες πατέντες με τις οποίες κάποιος μπορεί να αποφύγει το τελωνείο ακόμα και για δέματα αξίας εκατοντάδων ή και χιλιάδων ευρώ, αλλά είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αποφύγετε, καθώς η εν γνώση σας προσπάθεια αποφυγής φόρων είναι ποινικό αδίκημα.

Προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και πως να τα λύσετε


Δεν μου εγκρίνετε η πληρωμή

Ένα πιθανό πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε σε αγορές από Gearbest, είναι για κάποιο λόγο να μην σας εγκρίνετε η πληρωμή. Εδώ οι πιθανές αιτίες είναι δύο. Η πρώτη είναι να υπάρχει κάποιο θέμα με την πιστωτική/χρεωστική κάρτα σας (είτε να μην έχει υπόλοιπο, είτε για κάποιο λόγο να μην μπορεί να κάνει διεθνείς συναλλαγές). Μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια άλλη κάρτα (η πιο απλή και ασφαλής λύση είναι εικονικές χρεωστικές κάρτες ηλεκτρονικών συναλλαγών, πχ WeBuy από Πειραιώς)

Η άλλη αιτία, ίσως είναι τα κάπιταλ κοντρόλ. Αν και η δυνατότητα μεταφοράς και αγοράς από το εξωτερικό είναι ελεύθερη στους Έλληνες πολίτες, υπάρχει ένας διπλός περιορισμός. Ο περιορισμός αυτός είναι ατομικός και τραπεζικός. Ο ατομικός είναι 1000 ευρώ το μήνα για κάθε φυσικό πρόσωπο, Από το ποσό αυτό εξαιρείται το ισάριθμο ποσό που έχει εισαχθεί τον ίδιο μήνα.

Εκτός όμως από το ατομικό, υπάρχει και το τραπεζικό. Η κάθε τράπεζα έχει ένα συγκεκριμένο όριο, το οποίο αν εξαντληθεί αναστέλλονται όλες οι μεταφορές εμβασμάτων χωρίς προ-έγκριση για αυτή την τράπεζα ως το τέλος του μήνα. Αυτό έχει συμβεί μερικές φορές το τελευταίο διάστημα.

Εδώ υπάρχουν 4 διαφορετικές λύσεις για αυτό το πρόβλημα

 1. Η πιο απλή λύση είναι να περιμένετε μέχρι να ξεκινήσει ο νέος ημερολογιακός μήνας και να κάνετε τότε τις αγορές σας. 
 2. Μία άλλη λύση είναι να δοκιμάσετε να σπάσετε τις αγορές, σε μικρότερα μέρη, καθώς υπάρχει η περίπτωση να επιτραπεί αν είναι πολύ μικρό το ποσό (κάτω από 50 ευρώ).
 3. H επόμενη είναι να προσπαθήσετε με paypal ή να έχετε ήδη φορτωμένα λεφτά στο paypal (και όχι στην κάρτα).
 4. Παρόμοια λύση είναι να χρησιμοποιήσετε το σύστημα πληρωμών των GB points,που έχει το Gearbest. Tα GB points είναι ένα σύστημα που έχει το Gearbest ώστε σε περίπτωση ακυρώσετε μία συναλλαγή, αν έχετε ήδη πληρώσει να μπορέσετε να μεταφέρετε τα χρήματα σε αυτές τις μονάδες, που έχουν αντιστοιχία με το δολάριο (1 πόιντ = 1 δολάριο). Έτσι μπορείτε να κάνετε κάποιες αγορές στις αρχές του μήνα και με το που θα γίνει η χρέωση του λογαριασμού σας να την ακυρώσετε αμέσως και να ζητήσετε να σας μεταφέρουν τα χρήματα σε GB points, τα οποία θα μπορείτε εσείς να ξοδέψετε όποτε θέλετε.
 5. Η τελευταία λύση, είναι να δημιουργήσετε ένα δωρεάν λογαριασμό σε ξένη τράπεζα (συνήθως Αγγλία) και να μεταφέρετε εκεί κάποιο πόσο στις αρχές κάθε μήνα. Έτσι μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας χωρίς κανένα πρόβλημα.
To πακέτο μου δεν ήρθε ποτέ

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να μην έρθει το πακέτο σας ποτέ. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους (τα ίδια ακριβώς ισχύουν για οποιαδήποτε αγορά από εξωτερικό και δη από Κίνα).

Ο πρώτος λόγος είναι να έχετε δώσει λάθος διεύθυνση. Πριν κάνετε οποιαδήποτε παραγγελία, βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τη σωστή διεύθυνση και όνομα σε Greeklish. Θα πρέπει τα στοιχεία σας να μπορούν να βγάλουν νόημα και στα Ελληνικά. Δηλαδή για παράδειγμα αν μένετε στην οδό Ερμού, καλό είναι να μην γράψετε Ermu, αλλά Ermou.

O επόμενος λόγος είναι το πακέτο σας να χάθηκε (κατά λάθος ή εξεπίτηδες) κάπου στο δρόμο. Ειδικά αν έρχεται από Κίνα, θα κάνει αρκετές στάσεις και μεταφορές. Σε κάποια από αυτή μπορεί να χαθεί (πχ πρόσφατα είχε πέσει ένα αεροπλάνο με δέματα από Κίνα) ενώ φυσικά υπάρχει και η περίπτωση κάποιος που διαχειρίζεται τα δέματα σε κάποια από τις στάσεις που περνάει, να το κλέψει, ειδικά αν πρόκειται για δέμα αξίας. Μέχρι στιγμής σε τόσα δέματα, δεν έχει τύχει σε μας ποτέ, αλλά σίγουρα δεν αποκλείεται, καθώς ειδικά τα παλαιότερα χρόνια, αρκετά e-shop αλλά και καταστήματα  στο ebay δεν έστελναν καθόλου πακέτα στην χώρα μας, γιατί αυτά χάνονταν «μυστηριωδώς», σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό, από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Γιαυτό καλό είναι σε αγορές άνω των 50 ευρώ, πάντα να επιλέγετε δέμα συστημένο και ασφάλιση παραγγελίας. Έτσι ότι και να συμβεί, θα είστε καλυμμένοι.

Ένα ακόμα ενδεχόμενο, είναι το πακέτο σας να «κλάπηκε» μετά την παράδοση. Αν έχετε επιλέξει απλή δωρεάν αποστολή  και μένετε σε μία πολυκατοικία με 40 διαμερίσματα, ο ταχυδρόμος θα αφήσει το πακέτο στην είσοδο μέσα ή ακόμα και έξω από το κουτί (αν αυτό δεν χωράει). Έτσι κάποιος «καλός γείτονας» μπορεί να το απαλλοτριώσει πιστεύοντας ότι έχει κάτι αξίας. Δυστυχώς, εδώ δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, γιαυτό αν δεν μένετε σε μονοκατοικία ή σε οικία με λίγα διαμερίσματα καλό είναι να μην επιλέγετε την δωρεάν μεταφορά, ειδικά για δέματα αξίας. 

Τι κάνετε αν το πακέτο σας χαθεί και εσείς έχετε επιλέξει ασφάλιση μεταφοράς

Αν το πακέτο σας χαθεί ή κλαπεί κάπου στο δρόμο, και εσείς έχετε επιλέξει ασφάλιση μεταφοράς, τότε θα πρέπει να ζητήσετε από το Gearbest να σας το ξαναστείλει. Βέβαια, το Gearbest για να θεωρήσει ότι ένα πακέτο έχει χαθεί ή κλαπεί, θα πρέπει να έχει περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα (συνήθως πάνω από 2 μήνες), γιατί αν και ο συνηθισμένος χρόνος παράδοσης είναι 15-25 μέρες, κάποια πακέτα μπορεί να παραδοθούν και στις 50 μέρες, αν έχουν κολλήσει κάπου (ειδικά σε περιόδους αιχμής). Αυτό δεν είναι λαμογιά τoυ Gearbest ή του οποιοδήποτε e-shop, οπότε μην είστε καχύποπτοι εξ’ αρχής. Γιαυτό καλό είναι να παρακολουθείτε το tracking καθημερινά βλέποντας μην τυχόν ξεκολλήσει ξαφνικά.

Οπότε αν το πακέτο έχει αργήσει υπερβολικά και φαίνεται από το tracking ότι έχει παραμείνει σε κάποιο στάδιο για πάνω από 15-20 μέρες, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Gearbest, δηλώνοντας ότι το πακέτο χάθηκε και πρέπει να σας το ξαναστείλουν. Ίσως το Gearbest προσπαθήσει να σας καθυστερήσει κάποιο διάστημα ή να σας ζητήσει να σας βάλει τα χρήματα σε GB πόντους. Αν το κάνει αυτό και το πακέτο έχει ξεπεράσει τους 2 μήνες, και έχετε πληρώσει με paypal, πείτε τους ότι θα ανοίξετε dispute εκεί και θα δημοσιεύσετε αρνητικές κριτικές σε όλες τις σελίδες στο ίντερνετ. Με αυτό τον τρόπο θα πιεστούν και θα σας το στείλουν ξανά πιο σύντομα ή θα σας βάλουν τα λεφτά πίσω στο λογαριασμό paypal. 

Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα ή δεν ξέρετε πως να χειριστείτε το θέμα με το paypal, μπορείτε να στείλετε email στη σελίδα και θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε.

Τελωνείο

Η τελευταία περίπτωση είναι το πακέτο σας να κρατήθηκε στο τελωνείο αν αυτό έρχεται από την Κίνα. Βέβαια αν έχει συμβεί αυτό, θα πρέπει να επικοινωνήσει κάποιος μαζί σας και να σας ενημερώσει. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχετε δηλώσει σωστά στοιχεία και τηλέφωνο. Για απλές μικρές μεταφορές δεν είναι πολύ  πιθανό , αλλά σε περιπτώσεις με πακέτα αξίας (πχ κινητά) ή σε περιπτώσεις με κούριερ μπορεί να συμβεί.

To πακέτο είχε άλλο προϊόν από αυτό που αγόρασα

Πάλι κάτι που δεν μας έχει συμβεί ποτέ σε αγορές από Gearbest -αλλά καλό είναι να το αναφέρουμε, καθώς υπάρχουν κάποιες παλαιότερες αναφορές για αυτό σε φόρουμ του εξωτερικού- είναι να σας έλθει λάθος πακέτο. Δηλαδή εσείς να αγοράσατε ένα προϊόν Α και να σας ήρθε ένα προϊόν Β, το οποίο ήταν και χαμηλότερης αξίας (γιατί φυσικά αν σας έρθει υψηλότερης αξίας, δεν θα έχετε και παράπονο).

Το Gearbest, επενδύει πολλά στην υστεροφημία του, και έτσι σίγουρα κάτι τέτοιο δεν γίνεται συχνά, Βέβαια, αυτή τη στιγμή, ειδικά από Κίνα πρέπει να στέλνει μερικά εκατομμύρια δέματα τη μέρα και οι Κινέζοι αποθηκάριοι δεν πρέπει να είναι και απόφοιτοι του Χάρβαρντ, όποτε λογικό είναι να συμβαίνει και κάποιο λάθος σε αυτά. Τώρα αν ποτέ σας συμβεί, θα πρέπει να ζητήσετε να σας το αλλάξουν αμέσως ή να σας πληρώσουν την διαφορά. Για το δεύτερο σίγουρα δεν θα έχετε πρόβλημα, αλλά ίσως η αλλαγή, επειδή θα πρέπει να στείλετε πίσω το λάθος, να το λάβουν και μετά να σας στείλουν το κανονικό, ίσως είναι λίγο μπλέξιμο. 

Εδώ έρχεται να βοηθήσει το paypal, το οποίο είναι αρωγός σε κάθε πρόβλημα για το οποίο ευθύνεται ο πωλητής. Έτσι αν και σίγουρα η πιο καλή και σύντομη λύση, αν σας βολεύει και το λάθος προϊόν θα είναι απλώς να ζητήσετε να σας αποζημιώσουν την διαφορά, μπορείτε αν δεν θέλετε να κάνετε ένα dispute στο paypal,και αν όντως έχετε δίκιο, τότε να αποζημιωθείτε πλήρως.

Βέβαια, ξαναλέμε, δεν μας έχει τύχει ποτέ κάτι τέτοιο.

Ενεργά κουπόνια και προσφορές από Gearbest (o πίνακας θα ανανεώνεται διαρκώς)


σελίδα με κουπόνια
Ένα μικρό μέρος από κουπόνια και προσφορές για TVBOX. Υπάρχουν ξεχωριστοί πίνακες για κινητά, tvbox, drones, 3d εκτυπωτές, action cam, gadgtes, tablets, laptops και υπολογιστές.

Επειδή το άρθρο είναι ήδη αρκετά μεγάλο, οι συγκεντρωτικοί πίνακες με δεκάδες ενεργά εκπτωτικά κουπόνια αλλά και τις καλύτερες προσφορές, έχουν μεταφερθεί και σε ξεχωριστό άρθρο. Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε


 • Αν έχετε οποιαδήποτε εμπειρία με αγορές από GearBest, θετική ή αρνητική, μπορείτε να την συμπληρώσετε στα σχόλια και να βοηθήσετε και τους υπόλοιπους αναγνώστες. Δεν γίνεται λογοκρισία (εκτός από τρολιές)
 • Αν θέλετε βοήθεια στο να βρείτε κάποιο κουπόνι για κάποιο αντικείμενο που θέλετε να αγοράσετε, μπορείτε να στείλετε μήνυμα ή να το συμπληρώσετε στα σχόλια.
 • Για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία, τα links σε αυτό το άρθρο (όπως και σε όποια άλλη ιστοσελίδα, κοινωνικό δίκτυο ή κανάλι στο youtube βλέπετε links για Κινέζικα e-shops) είναι affiliate, δηλαδή με κάθε αγορά που θα γίνει πατώντας ένα affiliate σύνδεσμο, η ιστοσελίδα θα αποκομίσει μία μικρή προμήθεια. Η τιμή αγοράς είναι ακριβώς ίδια είτε αγοράστε κάτι μέσω affiliate είτε χωρίς. Οπότε αγοράζοντας οποιοδήποτε προϊόν μέσα από affiliate σύνδεσμο, μπορείτε να βοηθήσετε την ιστοσελίδα ώστε να κάνει περισσότερα reviews, χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος.
 • Επίσης αν θέλετε να κάνετε κάποια ερώτηση σχετικά με τις αγορές από GearBest (ή γενικά από Κίνα), μπορείτε να μας ρωτήσετε είτε μέσω της πλατφόρμας σχολιασμού είτε στέλνοντας email στο info@supereverything.gr

 

 

Reviews από προϊόντα αγορασμένα από το Gearbest


 

Επισήμανση
Οι απαντήσεις που δίνονται σε ερωτήσεις στα σχόλια, ισχύουν μόνο για την στιγμή που έγινε η ερώτηση. Τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει δραματικά, ακόμα και μετά από μικρό χρονικό διάστημα. Οπότε αν έχετε κάποια απορία, καλό είναι να ξαναρωτήσετε, ακόμα και αν το θέμα έχει καλυφθεί από προηγούμενη ερώτηση.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 • Konstantinos Papatheodosiou

  Γεια σας δεν εχω αγορασει ποτε απο το εξωτερικο και το μονο που με αγχωνει ειναι τα μεταφορικα στο καλαθι μου εχω βαλει καποια πραματακια περιπου 200 ευρω και με βγαζει 2 τροπους αποστολης απο HK.

  Priority Line
  EU priority Line undefined0 10-18 business days

  Registered Air Mail
  Belgium Registered undefined0 15-20 business days

  και τα 2 με ελαχιστο κοστος αποστολης και το EU p.l. πολυ ελαχιστο 3 ευρω νομιζω .Γενικα να διαλεγω το EU priority Line παντα οταν η τιμη συμφερει?

  • admin

   Καλημέρα,

   Αν είναι πολλά αυτά που έχετε στο καλάθι, μπορείτε να τα σπάσετε σε μικρότερες παραγγελίες και να επιλέξετε Belgium Registered (συνήθως το κάνει και το ίδιο το Gearbest αυτό). Λογικά δωρεάν ή περίπου τα ίδια λεφτά θα δώσετε σε μεταφορικά.

   Αν θέλετε να τα πάρετε όλα μαζί, τότε ναι, το Priority Line είναι η ιδανικότερη επιλογή.

   Οι χρόνοι δεν έχουν τεράστιες διαφορές. Αν είστε τυχερός, ακόμα και με Belgium Registered μπορεί να έρθει σε 10 ημερολογιακές μέρες.

   • Konstantinos Papatheodosiou

    καλησπερα αγορασα με paypal to xiami Mi A2 Lite 32GB , και mi band 3 189.95 € με EU priority Line αλλα δεν μου ηρθε καποιο email απο paypal οτι εγινε η πληρωμη αν και στο λογαριασμο στην paypal φανηκε καθως εστειλαν email απο gearbest για το order & payment επισης στο winbank λεει αυτο

    40,59 EUR
    Διαθέσιμο Υπόλοιπο
    232,04 EUR
    Λογιστικό Υπόλοιπο

    τωρα δε ξερω τι παιζει κανονικα δεν επρεπε να στειλουν mail apo tin paypal ? 10 λεπτα περασαν απο την αγορα. επισης παιζει τπτ να εκανα βλακεια που πηρα Mi A2 Lite αντι για redmi note 5?

    • admin

     Καλησπέρα, το Xiaomi Mi A2 ήταν σε καλή προσφορά σήμερα, αν και το 64αρι ίσως ήταν λίγο πιο καλή περίπτωση.

     Τώρα για την αγορά, αν επιλέξετε πληρωμή με paypal και είστε σε υπολογιστή, μετα το τσεκαουτ σας πετάει σε νέο παράθυρο του paypal, οπου εκεί κανετε confirm και pay. Αν έχει ενεργοποιηθεί η πληρωμή τότε θα φαίνεται και στα transactions του paypal αλλά και θα σας στείλει το paypal ενημερωτικο email με το confirmation, όπως και το gearbest θα στείλει email ότι έλαβε τα χρήματα και η συναλλαγή ολοκληρωθηκε. Αν δεν έχετε πάρει ενημερωτικό ούτε από το paypal, αλλά ούτε και από το Gearbest ότι έλαβε τα χρήματα και η συναλλαγή δεν φαίνεται και στις συναλλαγες τ Paypal, τότε δεν έχει ολοκληρωθεί η πληρωμή.

     • Konstantinos Papatheodosiou

      γενικα με το κινητο δε ασχολουμαι και πολυ απλα ηταν ωραιο εμφανισιακα με καινουργιο λογισμικο αν δε κανω λαθος νομιζω εχει καθαρο anroid οποτε θα βαλω και μια καρτα μνημης για της φωτογραφιες και ειμαι κομπλε.

      οσο για τα λεφτα απο οσο εχω καταλαβει πρεπει να ειναι καλα γτ μου ειρθε και απο gearbest mail οτι εγινε η πληρωμη Και απο το paypal mail με την αποδειξη της πληρωμη

      τωρα υπομονη λιγες μερες να ερθει και ελπιζω να παν ολα καλα να μου ερθει safe 😀 να ενθαρυνω και αλλα φιλαρακια να αγορασουν απο κινεζο γτ αν αυτα τα πραματα επρεπε να τα παρω απο ελλαδα θα πληρωνα 70 ευρω παραπανω ή θα επρεπε να περιμενα κανα 3μηνο+ να πεσουν οι τιμες

     • admin

      Ναι, και τα δύο είναι καλά. Η προηγούμενη έκδοση μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του (mi 5x) για πολλούς ήταν το πιο vfm κινητό της αγοράς.

      Τώρα αν και είναι αρκετά μεγάλη συζήτηση και θέλει κάποιες γνώσεις λογιστικών για να την καταλάβει κάποιος σωστά, το τελευταίο που είπατε δεν είναι και τόσο σωστό όσο αναφορά τις διαφορές στις τιμές. Περιληπτικά θα πω ότι τους τελευταίους μήνες οι διαφορές στην τιμή για Κινέζικα κινητά, ανάμεσα σε Κίνα και σε ορισμένα Ελληνικά καταστήματα έχει μειωθεί αρκετά και δεν έχει τις διαφορές που είχε παλιά (πριν 1μιση χρόνο η διαφορά συνήθως ήταν άνω του 50%). Πολλές φορές, μάλιστα, οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες (το πολύ 10-20% διαφορά).
      Αυτό βέβαια δεν οφείλεται στα μειωμένα ποσοστά κέρδους ή κάποιου είδους υγιούς επιχειρηματικότητας. Η αιτία για αυτό είναι το γνωστό και ως “καρουζέλ του ΦΠΑ”, μια πολύ καλή απάτη που γίνεται τα τελευταία 2-3 χρόνια σε όλη την Ευρώπη και ειδικότερα σε προϊόντα τεχνολογίας. Στην Ελλάδα ξεκίνησε ευρέως εδώ και 1- 1 1/2 χρόνο και πλέον το κάνουν δεκάδες διαδικτυακά καταστήματα που πωλούν κινητά και gadget.

      Με πολύ απλά λόγια, παρότι αγοράζετε ένα κινητό από Ελλάδα και στην απόδειξη αναφέρεται κανονικά το 24% ΦΠΑ, ο ΦΠΑ αυτός έχει “χαθεί” σε κάποιον από τους μεσάζοντες ή δεν αποδίδεται ποτέ από τον πωλητή στο κράτος (το Ελληνικό ή όπου αλλού είχε έδρα ο μεσάζοντας/πωλητής). Οπότε αυτά τα καταστήματα καταφέρνουν να πωλούν περίπου 15-20% χαμηλότερα από τον Ελληνικό ανταγωνισμό και να βγάζουν ταυτόχρονα πολύ μεγαλύτερο κέρδος. Μάλιστα, μέχρι πριν 1 χρόνο που άλλαξε η σχετική νομοθεσία, μπορούσαν να φάνε 2 και 3 φορές τον ΦΠΑ και να βγάζουν ακόμα περισσότερα χρήματα με επιστροφές ΦΠΑ.

      Συνεχώς η ΑΑΔΕ κλείνει τέτοια ΑΦΜ, αλλά επειδή πρόκειται για εταιρίες φαντάσματα με νομικούς εκπροσώπους αυτοφοράκηδες ή υπέργηρους ή εταιρίες με έδρες σε χώρες της ΕΕ όπου μάλλον αυτό γίνεται με την επίσημη ανοχή του εκεί κράτους, ξεφυτρώνουν νέα συνεχώς ή βρίσκουν νέες τρύπες για να συνεχίζουν αυτή τη δραστηριότητα.

      Δεν λέω ότι τα Κινεζομάγαζα είναι άγιοι. Και αυτοί κάνουν τα δικά τους “μαγικά”, απλώς αγοράζοντας από Κίνα ή γενικότερα εξωτερικό γνωρίζεις ότι έχεις κάποιο ρίσκο και κάποια αναμονή, οπότε το ποσοστό του αγοραστικού κοινού είναι σαφώς μικρότερο. Τα συγκεκριμένα, εκτός του ότι κάνουν ξεκάθαρη απάτη έναντι του δημοσίου (που ντάξει μπορεί να πει κάποιος ότι δεν τον νοιάζει και τόσο αυτό), κάνουν και αθέμιτο ανταγωνισμό σε όλα τα -έντιμα- Ελληνικά καταστήματα, παρουσιάζοντάς τα μάλιστα και ως καταστήματα που βγάζουν υπερκέρδος πουλώντας πανάκριβα, ενώ στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει αυτό.

     • Konstantinos Papatheodosiou

      Kαλησπερα και παλι μου στειλαν Mail με θεμα “Shipped out: Your GearBest Order for Xiaomi Mi Band 3… is on the way”
      και νομιζα πως μονο το mi band εστειλαν γιατι και στο subtotal ελεγε 25.6 μιλησα μαζι τους και μου ειπαν πως εγινε ενα λαθος στο συστημα και οτι και τα 2 σταλθηκαν οποτε νμζ ειμαι κομπλε.

      Μου εστειλαν και το SHIPPING NO. το εβαλα 17track και λεει γερμανια προς αγνωστο με DHL παιζει να εχω καποιο θεμα?

      Με ειπαν επισης πως επειδη η περιοδος ειναι λιγο δυσκολη τα παντα γινονται με καθυστερηση. https://uploads.disquscdn.com/images/ab7ba600dd5c50eba7d909dfe158923b294e958b53958b8a7259bc1d810d4d09.png

     • admin

      Ναι όντως είναι λίγο δύσκολη περίοδος και για αυτούς και για όλους. Δεν είναι μόνο οι Έλληνες που πάνε διακοπές τον Αύγουστο. Εν τω μεταξύ κάνουν και μερικές αλλαγές στη σελίδα τους, οπότε λογικό λίγο το μπλέξιμο.

      Τώρα για το tracking, όχι δεν νομίζω εκτός και αν έχουν κάνει καμιά μεγάλη βλακεία αυτοί (που αν έχουν κάνει θα σας αποζημιώσουν). Απλώς χρησιμοποιούν την DHL για μεταφορά από τη μια χωρά στην άλλη. Λογικά μέχρι να έρθει Ελλάδα, αλλάζει αρκετές μεταφορικές και η DHL έχει και απλό ταχυδρομείο εκτός από express.

 • Manolis

  Οταν βλεπουμε ενα προιον και εχει πολλες αποθηκες πως ξερουμε ποιες ειναι που αφου ολες ειναι cn κατι

  • admin

   Ναι, έτσι με την τελευταία αλλαγή είναι σίγουρα λίγο πιο δύσκολο να θυμάστε ακριβώς ποιες αποθήκες είναι Ευρωπαϊκές και ποιες Κινέζικες μόνο από το όνομα.
   Ένας γρήγορος τρόπος είναι από τα ταχυδρομικά. Ειδικά αν είναι μικρό σε μέγεθος προϊόν και τα ταχυδρομικά που αναφέρει δεν είναι δωρεάν, τότε είναι Ευρώπη.
   https://uploads.disquscdn.com/images/aab7cbb5349ec18a08630de112b5eb1390a0a5b1cdaac6f0fb61860b54123650.png
   Όμως ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να πατάτε πάνω στη κάθε αποθήκη και μετά στο σηματάκι με τα ταχυδρομικά. Εκεί θα σας δείχνει με μία σημαιίτσα που είναι η αποθήκη. Αν είναι Ευρωπαϊκή ένωση, θα έχει την σημαία της Ευρωπαϊκής ένωσης, αν είναι Κίνα την σημαία της Κίνας.

   • admin

    Διόρθωση: Και αυτό δυστυχώς άλλαξε! Τώρα όλες έχουν την Κινέζικη σημαία! Οι τρόποι αποστολής παραμένουν ίδιοι, οπότε πρακτικά τώρα ο μόνος τρόπος να τις διακρίνετε – αν δεν τις θυμάστε απέξω- είναι με τον τρόπο αποστολής.

 • ρανια

  Καλησπέρα, με ενδιαφέρει αυτό το τηλ.: https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1029979.html?wid=89
  Για επιλογή G-W-5 περνάει τελωνείο?
  Ρωτάω γιατί η περιγραφή είναι HK WAREHOUSE
  Ευχαριστώ

  • admin

   Καλησπέρα σας, όχι δεν περνάει τελωνείο. H αποθήκη GW5 είναι στην Ευρώπη. Προσωπικά έχω αγοράσει δεκάδες φορές από την 5 χωρίς ποτέ να υπάρξει κανένα πρόβλημα. Ο χρόνος παράδοσης μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερος από ότι αναφέρει (λέει 3-5 αλλά επειδή εννοεί εργάσιμες και μερικές φορές το στέλνουν μετά από 1-2 μέρες, συνήθως να υπολογίζεται 5-10 πραγματικές). Λογικά θα έρθει στη πόρτα σας με τα ΕΛΤΑ κούριερ.

 • ΔΗΜΗΤΡΗΣ

  Γεια σας
  Ενδιαφερομαι για το παρακατω Drone
  https://www.gearbest.com/rc-quadcopters/pp_495562.html?wid=89
  Μετα απο εναν γρηγορο ελεγχο ειδα οτι η πιο συμφερουσα επιλογη ειναι η G-W-5 με την Greece
  Via
  Expedited Shipping με 5 ευρω
  και μου κανει εντυπωση οτι η Priority line ειναι στα 58 ευρω
  Θα ηθελα να σας ρωτησω με δεδομενο οτι ερχετε απο ευρωπαικη χωρα εχει νοημα αυτη η επιλογη και ο χρονος παραδοσης (Αθηνα) θα ειναι σημαντικα διαφορετικος ή ειναι κατι περιτο, και αν φυσικα εχετε εικονα απο το ποιος ειναι περιπου ο χρονος αυτος ?
  Φυσικα απο ολα αυτα που διαβασα στο site σας περνω δεδομενο οτι δεν τιθεται θεμα αλλων φορων και τελωνειων σωστα ?
  Σας ευχαριστω εκ των προτερων
  Δημητρης

  • admin

   Γεια σας

   Ναι μπορεί να ακούγεται παράδοξο ότι το εξπρές είναι πιο φθηνό από το priority line που είναι πιο αργή επιλογή αλλά συμβαίνει. Όπως καταλαβαίνετε ο υπολογισμός του κόστους γίνεται αυτόματα. Σε πιο ογκώδη δέματα ίσως συμφέρει το priority line ή ίσως είναι και η μοναδική επιλογή. Στα πιο μικρά το εξπρές είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή. Ειδικά η 5 είναι από τις πιο γρήγορες αποθήκες για Ελλάδα. Ο χρόνος συνήθως σε ότι έχω πάρει είναι περίπου 4-7 από την στιγμή που θα το στείλουν.

   Τώρα για τους έξτρα φόρους και το τελωνείο, όχι από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες δεν πληρώνετε κάτι ότι και να πάρετε και όποια μέθοδο και να επιλέξετε. Ότι έχουμε ψωνίσει έρχεται κανονικά σαν δέμα από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου δεν επιβάλλονται επιπλέον φόροι και δασμοί.

 • ΚΥΡΙΑΚΗ

  Μπορείτε να εξηγήσετε πως βάζουμε τα κουπόνια γιατι αυτό που βαζω μου δίνει μεγαλυτερη τιμή

  • admin

   Ναι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάνετε κάτι λάθος.
   Υπάρχουν δύο ειδών κουπόνια, τα κουπόνια συγκεκριμένης τιμής και τα κουπόνια με ποσοστό έκπτωσης.
   Με το κουπόνι συγκεκριμένης τιμής, το προϊόν που θέλετε αποκτά την συγκεκριμένη τιμή. Αν όμως έχει ήδη κάποια άλλη έκπτωση που είναι μεγαλύτερη από αυτή του κουπονιού, η τελική τιμή με το κουπόνι θα είναι μεγαλύτερη από αυτήν χωρίς αυτό.

   Το ίδιο ισχύει και για τα κουπόνια με ποσοστό έκπτωσης. Το ποσοστό έκπτωσης ισχύει από την αρχική τιμή και όχι από την ήδη υπάρχουσα. Οπότε αν για παράδειγμα ένα προϊόν που έχει αρχική τιμή 100 ευρώ έχει ήδη έκπτωση 20%, η τιμή του χωρίς κουπόνι θα είναι περίπου 80 ευρώ. Αν εσείς βάλετε ένα κουπόνι με έκπτωση 15%, η τελική τιμή με το κουπόνι θα είναι 85 ευρώ (γιατί 100-15%=85), δηλαδή υψηλότερη από ότι χωρίς αυτό.

   Οπότε θέλει λίγο προσοχή και να τσεκάρετε πάντα ότι η τελική τιμή με το κουπόνι είναι χαμηλότερη από ότι χωρίς αυτό.

 • Αγγελος

  Από τις ευρωπαϊκές αποθήκες πόσες μέρες κάνουν περιπου

  • admin

   Εξαρτάται την αποθήκη (γιατί είναι αρκετές και είναι σε διαφορετικές χώρες) και τον τρόπο αποστολής. Σε γενικές γραμμές αυτή την εποχή είναι στις 4-10 ημερολογιακές μέρες για να φθάσει το δέμα στην Αθήνα. Αν είστε επαρχία υπολογίστε 1-3 μέρες παραπάνω. Φυσικά μπορεί να κάνει και περισσότερο αν είστε λίγο άτυχος. Αυτός ο χρόνος είναι ο χρόνος από την στιγμή που το δέμα έχει αποσταλεί. Συνήθως τα στέλνουν μέσα σε 1-2 ημέρες αλλά κάποιες φορές, ειδικά σε ογκώδη δέματα με κούριερ, μπορεί να πάρει λίγες μέρες παραπάνω.
   Γιαυτό, όσο και να ακουστεί παράξενο, ο συνολικός χρόνος μπορεί να είναι ίδιος ή και μικρότερος αν από συγκεκριμένες αποθήκες επιλέξετε απλό ταχυδρομείο αντί για κούριερ, γιατί πολύ απλά με το απλό ταχυδρομείο ταχυδρομείται συνήθως πιο γρήγορα.

   Νομίζω ότι η καλύτερη αποθήκη από πλευράς συνολικού χρόνου παράδοσης είναι η 2 και ακολουθούν η 3, η 4 και η 5

   • Angel Pat

    Καλησπέρα, μένω στο Κιάτο και έκανα παραγγελία ένα κινητό αξίας περίπου 100 ευρω από την αποθήκη G-W-5 και επέλεξα
    Expedited Shipping το οποίο αναφέρει ως κοστος 5.02 ευρω. Υπάρχει περίπτωση να μου ζητήσει η ταχυδρομική να πληρώσω κάτι επιπλέον όταν θα πάω να το παραλάβω;

    • admin

     Καλησπέρα σας.

     Όχι δεν υπάρχει περίπτωση. Είναι στην Ευρωπαϊκή ένωση η αποθήκη. Μόνο με την αποθήκη 6 φαίνεται να υπάρχει κάποιο πρόβλημα για την Ελλάδα. Από όλες τις άλλες τις Ευρωπαϊκές ότι και αν αγοράσετε έρχεται κανονικά χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Λογικά από την στιγμή που θα αποσταλεί, σε 5-7 μέρες θα είναι στη πόρτα σας.

 • Alex Antonopoulos

  καλησπερα εκανα μια παραγγελια ενα τηλεφωνο oneplus 5 στις 06/12/2017 απο αποθηκη ευρωπης (G-W-6 Warehouse 487,25 η τιμη του κινητου συν 55,70 εξοδα αποστολης) που εγραφε οτι θα το στειλουν απο 9-10 δεκεμβριου,τελικα μετα απο πολλα μηνυματα το εστειλαν στις 27 δεκεμβριου με την μεταφορικη FR-GLS-Oversea αλλα το επεστρεψε η μεταφορικη γιατι δεν πληρουσε τους ορους και τις προυποθεσεις, μετα απο ανταλαγη μηνυματων προχθες 16/01/2018 μου ζητησαν 65,5 δολαρια για να το στειλουν και θα το λαβω απο 10-25 μερες, ηδη εχουν περασει 42 μερες.
  φυσικα ανοιξα διαμαχη (dispute) στο paypal και η απαντηση που ελαβα απο το gearbest ειναι οτι τα χρηματα 65,5 δολαρια που ζητανε ειναι για τους φορους εισαγωγης. αυτο που γνωριζω ειναι οτι παραγγελιες που γινονται απο αποθηκη ευρωπης προς ελλαδα δεν εχουν φορους εισαγωγης και οτι η αποστολη γινετε με DHL Αν γνωριζει καποιος τι μπορει να συμβαινει παρακαλω να μου απαντηση Ευχαριστω

  • admin

   Καλησπέρα

   Δυστυχώς η G-W-6 είναι η μοναδική Ευρωπαϊκή αποθήκη που δεν έχω δοκιμάσει (και γενικότερα δεν νομίζω να έχουν δοκιμάσει πολλοί από Ελλάδα). Ο λόγος είναι ότι τα μεταφορικά είναι λίγο εξωφρενικά ακόμα και για μικρής αξίας προϊόντα. Σίγουρα από την 2, την 3, την 4, την 5 και την 16 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Τα στέλνουν πάντα με DHL και έρχονται σε 5-10 ημέρες χωρίς έξτρα φόρους ή δασμούς. Δοκιμασμένο αρκετές φορές και τις περισσότερες φορές με πολύ ογκώδη προϊόντα.

   Προσωπικά δεν έχει τύχει να ξανακούσω και αυτό το πρόβλημα «το δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις». Οι μόνες πιθανές εξηγήσεις που μπορώ να σκεφτώ είναι ή ότι η αξία ήταν πολύ μεγάλη και ίσως δεν μπορούσε να ασφαλιστεί με αυτή τη μεταφορική ή ότι υπάρχει πρόβλημα με τον νέο νόμο που ισχύει για τα κινητά εδώ και λίγους μήνες.
   Τώρα το ότι ζητάνε 65 ευρώ για δασμούς είναι λίγο περίεργο. Γενικά τους δασμούς τους πληρώνει ο παραλήπτης κατά την εισαγωγή στην χώρα προορισμού. Η μόνη λογική εξήγηση – αν φυσικά λένε αλήθεια- είναι ότι είτε δεν υπάρχει πια στην Ευρώπη και τόσο κοστίζει η εκ νέου εισαγωγή του στην αποθήκη τους ή ότι παίζει κάποιο θέμα με το ΦΠΑ λόγω ενός νέου νόμου που ισχύει μόνο για κινητά.
   Ο χρόνος που σας αναφέρουν είναι συνήθως ο χρόνος που κάνει για παράδοση από Κίνα.
   Αν θέλετε, μπορείτε να μου δώσετε το κωδικό της παραγγελίας στο Gearbest και να κάνω και εγώ μία ερώτηση σε έναν εκπρόσωπο τους για να δω τι θα μου πουν.

   • Alex Antonopoulos

    σε ευχαριστω για το ενδιαφερων σου και την απαντηση, και εγω αυτο φανταστηκα οτι δεν το εχουν το τηλεφωνο , θα μπορουσαν να το πουν απο την αρχη και οχι μετα απο 40 μερες.ο Αριθμός παραγγελίας: W1712060600582477και σου στελνω και μια φωτο της παραγγελιας https://uploads.disquscdn.com/images/b589bf67d38292dd93894dd85a3b6d434ee245ffc9952d1c207d50671f316541.jpg

    • admin

     Όχι δεν είναι ανάγκη να δημοσιεύσετε τα ticket. Θα ρωτήσω και σας πω τι απάντησε. Συνήθως απαντάνε μέσα σε 1-2 ημέρες (υπάρχει και διαφορά ώρας).
     Γενικά οι Ευρωπαϊκές αποθήκες έχουνε μερικά μικρά θέματα σε σχέση με τις Κινέζικες (όχι ότι και εκεί είναι πάντα όλα τέλεια).
     Μάλλον το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι η διαθεσιμότητα των προϊόντων (έτσι όπως δουλεύει το σύστημα στην σελίδα τους μερικές φορές δείχνει διαθέσιμα προϊόντα που έχουν εξανληθεί), οι μεταφορικές από και προς κάποιες χώρες αλλά και η τιμολόγηση .

     Η υπόθεση μου είναι ότι στην περίπτωσή σας αρχικά πρέπει να ήταν διαθέσιμο, αλλά επειδή αυτή η αποθήκη λόγω μεταφορικών δεν πρέπει να στέλνει σχεδόν τίποτα Ελλάδα, πρέπει να υπήρχε κάποιο μπλέξιμο. Όταν «λύθηκε», μάλλον είχε εξαντληθεί. Και επειδή δεν πρέπει να είναι και τόσο εύκολο να κάνουν εισαγωγή μόνο για 1 κομμάτι, σας ζητάνε όλο ή κάποιο μέρος του κόστους.

     • Alex Antonopoulos

      φιλεμου καλημερα
      σε ευχαριστω και θα περιμενω να δω τι δικαιολογια θα βρουν αυτη την φορα,αν θελεις μπορω να σου δωσω τον αριθμο παρακολουθησης απο την αποστολη που εκαναν στις 27 δεκεμβριου και τους επεστραφη (τοτε δεν χρειαζοταν τα 65 δολλαρια, γιατι δεν εβαλαν στο πακετο το τηλεφωνο αλλα κατι που ηξεραν οτι σιγουρα θα επιστρεφονταν π.χ.μπαταριες)
      αν δεν χρειαζεται ηφωτογραφια της παραγγελιας μπορεις να την σβησεις
      καλη σου μερα

     • admin

      Καλημέρα, όχι δεν χρειάζεται, την έσβησα.

      Χωρίς να θέλω να τους δικαιολογήσω, μην αποκλείετε τίποτα. Ειδικά σε κάποιες Ευρωπαϊκές αποθήκες έχουν κάνει επικές χαζομάρες. Προσωπικά, σε μία παραγγελία όταν μετά από 10 ημέρες δεν είχε αποσταλεί και τους ρώτησα το λόγο, μου είπαν ότι δεν ήταν πλέον διαθέσιμα, μου ζήτησαν συγνώμη και μου έκαναν refund. Δύο μέρες μετά, τα έφερε ο κούριερ της DHL στην πόρτα μου. Δηλαδή τα είχαν στείλει και δεν είχαν ενημερώσει ούτε το σύστημά τους ότι είχαν αποσταλεί.

      Το πρόβλημα στην περίπτωσή σας είναι ότι δεν το έχουν καθόλου στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
      Έχω στείλει μήνυμα και περιμένω την απάντηση. Όταν απαντήσουν θα σας πω.

     • Alex Antonopoulos

      Φιλε admin περασαν 12 μερες αλλα τελικα δεν μου ειπες τι σου απαντησαν, σου παραθετω μια απαντηση που πηρα εγω απο το dispute που εκανα στην paypal:(μεταφρασμενη)
      1/18/2018 10:54 GMT + 02: 00 – Πωλητής : Αγαπητέ πελάτη, Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και κατανοούμε την απογοήτευσή σας. Ωστόσο, όπως εξηγήσαμε στο προηγούμενο ηλεκτρονικό μήνυμα, οι φόροι εισαγωγής είναι ευθύνη των πελατών. Έχουμε μια αυστηρή πολιτική που μπορείτε να δείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.gearbest.com/about/terms-and-conditions.html Παρακαλούμε να μας στείλετε την απόδειξη της αμοιβής εισαγωγής σας. Χρειαζόμαστε ένα τιμολόγιο ή οποιοδήποτε υποστηρικτικό έγγραφο που να αναφέρει το ποσό του φόρου εισαγωγής. Στείλτε μας αυτό το έγγραφο ως συνημμένο κάτω από 2 MB μέσω του κέντρου εισιτηρίων ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση support@gearbest.com. Μόλις λάβουμε την απόδειξη της φορολογικής ποσότητας, μπορούμε να σας προσφέρουμε μια λύση ως μια χειρονομία καλής θέλησης. Σημειώστε ότι αυτό είναι μόνο μια εμπορική χειρονομία και δεν είναι δυνατή η αποζημίωση για ζητήματα φόρου εισαγωγής. Μια τέτοια εξαίρεση δεν θα ισχύει για μελλοντικές περιπτώσεις και θα καταγράφεται στο σύστημά μας. Ανυπομονούμε να λάβουμε το έγγραφο. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και τη βοήθειά σας. Με φιλικούς χαιρετισμούς, Starr Gearbest Εξυπηρέτηση Πελατών http://www.gearbest.com/
      Σημερα μετα απο 12 μερες που κλειμακωσα την υποθεση (το gearbest δεν εδωσε απαντηση, απλα τελειωσε η προθεσμια paypal) πηρα επιστροφη χρηματων, αλλα το gearbest συνεχιζει να μου στελνει μυνηματα και να επειμενουν να τους δωσω τα επιπλεον χρηματα για να μου στειλουν το τηλεφωνο.
      Δεν εχω προβλημα αν θελεις μπορω να παραθεσω ολα τα εισιτηρια, για να καταλαβουν οσοι τα διαβασουν οτι το gearbest δεν ειναι οπως διαφημίζεται.
      Και δυστυχως βλεπω στις παραπλανητικες διαφημισεις που μου ερχονται απο αυτην την σελιδα οτι οταν αγοραζεις απο αποθηκες της ευρωπης δεν πληρωνεις τελωνειο,(δυστυχως η εμπειρια μου αλλα μου εδειξε) και λυπαμε αυτους που τα πιστευουν,οπως τα πιστευα και εγω.
      Ειμαι διατεθημενος να δωσω ολα τα στοιχεια αυτης της παραγγελιας σε οποιον ενδειαφερεται για να καταλαβει τι σημαινει gearbest.
      και παλι σε ευχαριστω για το ενδειαφερων που εδειξες και ας μην ειχε αποτελεσμα .
      καλη σου μερα

     • admin

      Καλησπέρα

      Καταρχάς συγνώμη που δεν απάντησα. Προσπάθησα παραπάνω από μία φορά για να πάρω απάντηση, αλλά δυστυχώς δεν πήρα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που συνέβη αυτό. Δεν νομίζω να έχει σχέση με την δική σας υπόθεση, ήταν λίγο περίεργες οι συγκυρίες και δεν βοηθάει και η μεγάλη διαφορά ώρας. Δυστυχώς ο γενικότερος χρόνος είναι λίγο περιορισμένος και έρχονται δεκάδες μηνύματα και mail καθημερινά, οπότε ειλικρινά μετά από κάποια στιγμή το ξέχασα τελείως και δεν επέμεινα σε απάντηση. Αν και τώρα δεν έχει και τόση σημασία, θα ξαναπροσπαθήσω για μία απάντηση, πιο πολύ από περιέργεια.

      Τώρα, για το refund καλά κάνατε. Και εγώ αυτό θα σας συνιστούσα αν δεν το άλλαζαν.

      Για τις Ευρωπαϊκές αποθήκες, σας είπα ότι δυστυχώς δεν έχω καμία εμπειρία από την 6. Από τις υπόλοιπες σε τόσες συναλλαγές σε μένα αλλά και σε όσους γνωρίζω προσωπικά δεν έχει υπάρξει κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα και το λέω ειλικρινά. Και όχι μόνο δεν έχει συμβεί σε μένα αλλά δεν είχα ξανακούσει μέχρι σήμερα κάτι ανάλογο με την δική σας περίπτωση (δηλαδή να τους ζητήσουν να πληρώσουν έξτρα φόρο). Συνήθως αν κάναν κάποια βλακεία ή απλά δεν υπήρχε λέγανε «συγνώμη έχει εξαντληθεί …» ή «δεν μπορούμε να το στείλουμε στη διεύθυνσή σας». Αυτές είναι οι τυποποιημένες δικαιολογίες που έχουν.

      Τώρα από ότι βλέπω υπάρχει πάλι το ίδιο κινητό στην 6 (είχε εξαντληθεί για κάποιο διάστημα), αλλά τώρα το έχουν 680 ευρώ, ενώ εσείς το πήρατε με 490, δηλαδή στην τιμή της Κίνας. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη και ακόμα και με κάποιο κουπόνι ή έκπτωση δεν μπορεί να πλησιάσει στα 500. Οπότε η εντύπωση μου είναι ή ότι είχαν κάνει λάθος στην αρχική τιμή και με τα 500 μπαίνουν μέσα και απλώς σας ζητάνε τη διαφορά ή απλώς τα 500 το είχαν κάνει για πρόμο για λίγα κομμάτια και εσείς μείνατε απέξω.

      Αυτό για την λάθος τιμολόγηση το λέω γιατί αποδεδειγμένα είχαν κάνει σε αρκετά προϊόντα λάθος τιμολόγηση στις Ευρωπαϊκές αποθήκες (ειδικά αρχές Νοέμβρη μέχρι μέσα Δεκέμβρη). Κάποια στιγμή το πήραν μάλλον χαμπάρι και τις διορθώσανε στα περισσότερα. Αλλά προσωπικά πρόλαβα αρκετά σε ανεξήγητα χαμηλές τιμές.

      Κατανοώ και την αγανάκτησή αλλά και τον εκνευρισμό σας, καθώς και το διάστημα είναι αρκετό και το αρχικό ποσό που είχατε δαπανήσει ήταν αρκετά μεγάλο, αλλά σας λέω ειλικρινά εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι δραματικά (που δεν το νομίζω γιατί θα το είχα ακούσει ή μάθει, καθώς έχω κάνει αρκετές αγορές μεταγενέστερα της δικής σας) νομίζω ότι είσαστε απλά άτυχος και πέσατε σε κάποια βλακεία τοπικής αποθήκης ή σε κάτι που δεν συμβαίνει και τόσο συχνά.

      Δεν θέλω να τους δικαιολογήσω ούτε να υποστηρίξω ότι οι Κινέζοι είναι άγιοι και τέλειοι, αλλά γενικότερα στη σημερινή εποχή είναι λίγο δύσκολο να κάνεις απατεωνιές ή να έχεις κακή υποστήριξη και να επιβιώσεις για αρκετό διάστημα. Για παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση εσείς λόγω της ασφάλειας του paypal το μόνο που χάσατε είναι τον χρόνο σας και λίγο την διάθεσή σας. Χρήματα δεν χάσατε. Αυτοί δεν είχαν κανένα οικονομικό όφελος και σίγουρα σας χάσανε από μελλοντικό πελάτη και προφανώς – ίσως και δικαιολογημένα λόγω της κακής εμπειρίας- θα τους κράξετε σε φίλους, γνωστούς και όπου αλλού βρεθείτε. Δηλαδή είναι εξαιρετικά βλακώδες να τον κάναν εσκεμμένα και βλάκες σαν επιχείρηση σίγουρα δεν είναι. Πιθανώς αν εξαρχής το είχαν 550 ευρώ (δηλαδή στην τιμή της αγοράς + τα 65 που σας ζητάνε) πάλι να το αγοράζατε γιατί και πάλι είναι πολύ καλύτερη τιμή από την Ελλάδα και μάλλον από οπουδήποτε αλλού.

      Για να σας αποδείξω ότι όντως σε κάποιες αποθήκες κάνουν βλακείες, ένα printscreen από το τίκετ που μου ζητάγανε να τους επιστρέψω τα λεφτά refund για προϊόντα που είχαν στείλει (και μάλιστα ήταν αυτά που ήταν και σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή) και φαινόταν στο σύστημά τους ότι δεν μου τα είχαν στείλει ποτέ ενώ τελικά τα είχαν στείλει και τα είχα παραλάβει. https://uploads.disquscdn.com/images/53fe81ee1683c8c8a65533c21256fa9495f955b4ef82ce28877fe5ca4fdee0c3.png

      υστ. Προφανώς καταλαβαίνετε ότι αν ήθελα να σας κοροϊδέψω ή αν όσα αναγράφονται στο άρθρο είναι σκόπιμα παραπλανητικά (για τον οποιοδήποτε λόγο), απλώς δεν θα δημοσιευόταν ή θα διαγραφόταν το σχόλιο σας εξαρχής.

     • Alex Antonopoulos

      Φιλε admin σε καμοια περιπτωση δεν μου περασε απο το μυαλο οτι θελεις να με κοροιδεψης,με σενα δεν εχω κανενα προβλημα για τον λογο αυτο συζηταω το θεμα μαζι σου το προβλημα μου ειναι οι κινεζοι (που κανουν τον κινεζο)
      Για να μην σε ζαλιζω αλλο παραθετω μερος απο το τελευταιο μηνυμα και παρακαλω βαλε τον αριθμο παρακολουθησης, γιατι οι κινεζοι λενε οτι το πακετο ηρθε και δεν το παρελαβα(δηλαδη αντι να ζητησουν συγνωμη, ζητανε και τα ρεστα.

      Dear ALEKOS,

      Thank you for your recent order with Gearbest.

      We have shipped your order out to you. Kindly check the delivery information below:

      The delivery information
      customers: ————— ——, Shipping Address: ————- , city: ————, state: ———— zip_code: ——— country: GR, phone: ———————

      We are extremely sorry to inform that the package has been returned by your local post office because your shipping address was incomplete or the package has been unclaimed at the post office

      Και παλι σε ευχαριστω που με ανεχεσαι,
      Καλο σου βραδυ

     • admin

      Τίποτα, εγώ ευχαριστώ για την συζήτηση, γιατί όντως ίσως υπάρχει θέμα ή ίσως παρουσιαστεί κάποια στιγμή στο μέλλον. Ποτέ δεν ξέρει κάποιος τι μπορεί να συμβεί ξαφνικά.

      Έσβησα τα tracking μην εμφανιστούν τίποτα προσωπικά δεδομένα χωρίς να υπάρχει λόγος. Πάντως το πάτησα και η αλήθεια είναι ότι έχουν 1-2 ελαφρυντικά οι Κινέζοι και μάλλον αναιρώ λίγο τις πιθανές αιτίες που ανέφερα πιο πάνω. To πρόβλημα από ότι φαίνεται είναι η μεταφορική από την αποθήκη 6.
      Από το tracking φαίνεται ότι πραγματικά το έστειλαν κανονικά, είχε πάρει μάλιστα και αριθμό στην ACS στην Ελλάδα αλλά το επέστρεψαν από την Γερμανία που είναι συνήθως διαμετακομιστικός σταθμός. Οπότε σίγουρα δεν έφθασε Ελλάδα και δεν είναι δικό σας το λάθος, αλλά σίγουρα το έστειλαν και αυτοί (ή τέλος πάντων κάτι έστειλαν)

      Τώρα στο 17track.net αναφέρει ότι στη Γερμανία στις 3 του Γενάρη «It cannot be delivered as the goods are excluded from transport by GLS terms & conditions».. Γενικά είναι λίγο περίεργο αυτό για διάφορους λόγους. Στις μεταφορές με ταχυδρομεία ή μεταφορικές συνήθως ο έλεγχος γίνεται κατά την αποστολή και στον τελικό προορισμό. Δηλαδή αν υπήρχε πρόβλημα ή αν δεν είχε χαρτιά ή γενικότερα οτιδήποτε άλλο θα το έστελναν πίσω ή αμέσως στη Γαλλία ή στην Ελλάδα. Οι ενδιάμεσοι σταθμοί συνήθως δεν δίνουν και τόση βάση γιατί υπάρχει Ευρωπαϊκή οδηγία για ελεύθερη μεταφορά και τον έλεγχο τον κάνουν στο τελικό προορισμό. Ακόμα και από την Ασία να ερχόταν και να έπρεπε να πληρωθούν δασμοί και φόροι, αυτό θα γινόταν στο Ελληνικό τελωνείο στην Ελλάδα, ακόμα και αν έκανε βόλτες από όλες τις χώρες της Ευρώπης στο ενδιάμεσο.

      Τώρα ποιος πραγματικός λόγος μπορεί να υπάρχει για να το επιστρέψει η μεταφορική της Γερμανίας δεν μπορώ να το γνωρίζω σίγουρα. Διαβάζοντας όμως το terms and services της Γερμανικής GLS αναφέρει αρκετές αιτίες για τις οποίες μπορεί να μην δεχτούν ένα δέμα. Τώρα γιατί το δέχτηκαν στην Γαλλία αλλά στην Γερμανία το στείλανε πίσω, εφόσον είναι ακριβώς η ίδια εταιρία είναι αρκετά περίεργο.

      Οπότε -πιθανολογώντας πάλι- τώρα με αυτό που είδα θα σας έλεγα ότι ίσως ο «φόρος» που σας ζητάνε είναι το ποσό που ζητάει η νέα μεταφορική για να σας το ξαναστείλει. Τα πανάκριβα μεταφορικά το Gearbest τα πλήρωσε και λογικά ακόμα και αν δεν παραδόθηκε, κατά 99% δεν νομίζω να τα επιστρέψει η GLS. Επομένως ίσως αυτό εξηγεί και γιατί ακόμα και μετά το refund σας πιέζουν, καθώς αυτοί έχουν μπει μέσα 55 ευρώ.

      Δικό τους λάθος σίγουρα, δεν φταίτε εσείς σε κάτι, αλλά μάλλον το πρόβλημα είναι άσχετο με τις Ευρωπαϊκές αποθήκες και είναι πρόβλημα της συγκεκριμένης αποθήκης και της συγκεκριμένης μεταφορικής (που δεν την έχω ξανασυναντήσει σε άλλη αποθήκη μέχρι στιγμής).

     • admin

      Καλησπέρα και πάλι

      Λοιπόν η ενημέρωση που -τελικά- είχα είναι ότι η 6 έχει πρόβλημα με κάποιες χώρες (μάλλον λόγω μεταφορικής) και η Ελλάδα είναι μέσα σε αυτές. Είναι περισσότερο αποθήκη για την κεντρική Ευρώπη και αν δεν κάνω λάθος είναι η μόνη που δεν χρησιμοποιεί την DHL στην εξπρές μεταφορά. Γενικότερα είχε πανάκριβα μεταφορικά (>55 ευρώ)για την Ελλάδα ακόμα και για φθηνά και μικρά προϊόντα , οπότε μάλλον είσαστε ένας από τους ελάχιστους Έλληνες που το είχαν προσπαθήσει. Οι «δικές μας» αποθήκες είναι η 2,3,4,5 και η 16, με καλύτερη επιλογή από άποψη μεταφορικών την 4 και την 5.

      Αν κατάλαβα καλά, κανονικά δεν έπρεπε να σας το είχαν στείλει καν γιατί το πρόβλημα ήταν ψιλογνωστό. Τα επιπλέον χρήματα δεν πολυκατάλαβα γιατί τα ζήτησαν. Πιθανώς θα ξαναστελνόταν από αλλού (μάλλον από Κίνα) και ήταν για την χρέωση του εκτελωνισμού σε δικό τους λογαριασμό για να μην καθυστερήσει και μπλέξετε και εσείς με το τελωνείο.

      Δυστυχώς το λάθος για την μη απάντηση ήταν περισσότερο δικό μου από ότι φαίνεται, επομένως μάλλον χάσατε λίγες ημέρες άδικα περιμένοντας (ίσως να είχε βρεθεί και καλύτερη λύση από το refund), οπότε συγνώμη εκ μέρους μου.

      Αν δεν σας έχουν κάνει ήδη refund (δεν κατάλαβα καλά αν το refund που είπατε είναι από paypal ή από Gearbest), μου είπαν ότι θα σας κάνουν άμεσα.

     • Alex Antonopoulos

      Φιλε admin καλησπερα.οταν εκανα την παραγγελια η αποθηκη 6 ηταν η μονη επιλογη που ειχα (και εν γνωση μου πληρωσα τα 55 ευρω για μεταφορικα) γιατι το τηλεφωνο αυτο δεν υπηρχε σε αλλη αποθηκη,
      απ’ οτι καταλαβα ακομη και εσυ που γνωριζεις περισσοτερα, τωρα ενημερωθηκες για την συγκεκριμενη αποθηκη, που σημαινει οτι εγω σαν αγοραστης (και ο καθε αγοραστης) δεν υπηρχε περιπτωση να τα γνωριζω, να πουμε και το αλλο, εγω την παραγγελια την εκανα απο το gearbest επειδη ειναι ενα αξιολογο καταστημα (για μενα ηταν) και δεν θα καθησω να ψαξω την πολιτικη της καθε αποθηκης.
      Τα 65,5 δολλαρια μου απαντησαν μεσω paypal οταν εκανα το dispute οτι ηταν για τους φορους εισαγωγης.
      Οσο για σενα δεν εκανες κανενα λαθος, και σε ευχαριστω, δεν υπηρχε περιπτωση να τα βρουμε γιατι εγω αλλα τους εγραφα και αυτοι αλλα μου απαντουσαν (μπορω να σου δωσω ολα τα εισητηρια για να καταλαβεις)
      και παμε στο refund (για να γελασουμε και λιγο) στις 01/16/2018 03:25:32 που μου ζητησαν τα 65,5 δολαρια μου εκαναν και την εξης προταση: We can refund you 572.99 USD to your original payment acount.We will refund you in 48 hours (paypal).
      Μετα το dispute που εκανα στην paypal στις 01/31/2018 10:33:35 μου δωσανε μια αλλη λυση (επειδη με λυπηθηκανε)
      As a gesture of good will we can offer you a partial refund to your original payment account
      We can refund you 507.49 USD to your original payment account once you have closed the paypal case.
      Οπως βλεπεις ουτε λιγο ουτε πολυ κατεβασανε την επιστροφη κατα 65 δολλαρια,και με δικους τους ορους.
      Δυστυχως για αυτους εγω πηρα πληρη επιστροφη μεσω paypal 542.95e
      Το κακο στη ολη υποθεση ειναι οτι το τηλεφωνο προοριζονταν για δωρο, και τελικα βγηκα εκτεθειμένος.
      Το καλο ειναι οτι εχω κανει περισσοτερες απο 1500 αγορες απο την κινα και εμαθα πως να προφυλασομαι,(κρατωντας ολα τα παραστατικα και τα μυνηματα που ανταλλασω με τους πωλητες, αυτο συμβουλευω και στους αλλους για να μπορουν να βγαλουν ακρη)
      Τελικα σε ζαλησα αλλα τι να κανουμε αφου μου αρεσε η παρεα σου.
      Σου ευχομε να εχεις ενα ομορφο βραδυ

     • admin

      Όπως ανάφερα εξαρχής είναι καθαρά δικό τους λάθος. Οπότε σίγουρα δεν έχει καμία ευθύνη ο οποιοσδήποτε πελάτης και στην προκειμένη περίπτωση εσείς. Εφόσον υπάρχει ή υπήρχε πρόβλημα δεν θα έπρεπε να υπήρχε σαν επιλογή όπως συμβαίνει εξαρχής στην 13. Εγώ δεν το ήξερα γιατί ήταν η μόνη που δεν είχα δοκιμάσει λόγω κόστους. Σχεδόν τα πάντα υπήρχαν έστω και σε μία άλλη αποθήκη, η οποία μπορεί να είχε μεταφορικά και 1 ευρώ. Μόνο για κάτι όπως στην δική σας περίπτωση, δηλαδή ένα πολύ ακριβό κινητό που δεν υπήρχε σε άλλη αποθήκη, άξιζε. Γιαυτό η εντύπωση μου είναι ότι ίσως είσαστε ένας από τους λίγους που το είχε κάνει.

      Τώρα για το refund δεν γνώριζα τι ακριβώς είχε γίνει και δεν μπήκα σε λεπτομέρειες. Δυστυχώς το επίπεδο των Αγγλικών τους (έτσι καταλαβαίνετε αν μιλάτε με Κινέζο ή όχι. Αν μιλάει και καταλαβαίνει καλά Αγγλικά κατά 99% δεν είναι Κινέζος) αλλά και η διαφορά ώρας με την Κίνα δεν βοηθάει και σε λεπτομερείς και διεξοδικές συνομιλίες .

      Επίσης δεν ξέρω ποιος ακριβώς απαντάει στα ticket γενικότερα, τι εθνικότητας είναι και αν είναι πάντα οι ίδιοι σε κάθε απάντηση. Πολλές φορές μου δίνουν την εντύπωση ότι είναι τελείως διαφορετικά άτομα και δεν έχουν διαβάσει καν τις προηγούμενες συνομιλίες ενώ άλλες ότι δεν καταλαβαίνουν καθόλου Αγγλικά και απλώς κάνουν copy paste μία τυποποιημένη απάντηση. Πιθανώς είναι ένας συνδυασμός όλων.
      Πάντως η δεύτερη πρόταση που σας έκαναν είναι ανεξήγητα χαμηλή και είναι λίγο περίεργη καθώς είναι και μετά από dispute που δεν υπήρχε θέμα μη δικαίωσης. Το αντίθετο θα μπορούσε να έχει μία λογική (όχι πως θα ήταν σωστό) αλλά αυτό σίγουρα είναι παράλογο. Προσωπικά και χωρίς paypal, όσες φορές ήθελα μου έχει κάνει refund το ίδιο το gearbest όλο το ποσό άμεσα. Βέβαια δεν έχει τύχει ποτέ κάτι ανάλογο με την δική σας περίπτωση, οπότε σίγουρα είναι διαφορετικό.

      Εφόσον υπάρχει το paypal σε τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχει πρόβλημα με το Gearbest ή με όποιο άλλο e-shop. Επειδή το λάθος ήταν αποκλειστικά δικό τους, δεν έπρεπε να συμβιβαστείτε εσείς η ο οποιοσδήποτε με οτιδήποτε πλην full refund.

      Αυτό για το κράτημα όλων των παραστατικών και των συνομιλιών που αναφέρατε είναι απόλυτα σωστό και θα συμπλήρωνα και πάντα φωτογραφίες ή βίντεο κατά το unboxing, ειδικά για αγορές από ebay γιατί την έχουν πατήσει αρκετοί που παρέλαβαν άδεια κουτιά και δεν τους δικαίωσε ποτέ το paypal και ας ήταν και από το δικό τους μαγαζί.

      υστ: Τώρα θα επισημάνω κάτι γενικό επειδή κάνω αγορές από ebay και ξένα e-shop σκάρτα 20 χρόνια τώρα και μου έχουν τύχει αρκετά και έχω δει και ακούσει πολύ περισσότερα. Αυτό δεν αφορά το Gearbest ούτε έχει να κάνει με την δική σας περίπτωση αλλά γενικότερα αγορές από e-shop εκτός Ελλάδος. Νομίζω ότι θα πρέπει λίγο να ξεχωρίζουμε την πώληση από την μεταφορά. Σίγουρα ο πωλητής φέρνει ευθύνη όσο αφορά την επιλογή του μεταφορέα, αλλά είναι λίγο άδικο να ρίχνουμε πάντα όλο το βάρος στον πωλητή για οτιδήποτε συμβεί.
      Με ελάχιστες εξαιρέσεις, που είναι πραγματικά απατεώνες, οι πωλητές θέλουν να πουλήσουν αυτό που έχουν με κάποιο κέρδος. Βέβαια για να πουλήσουν και να είναι ανταγωνιστικοί στις τιμές, δεν επιλέγουν πάντα τον καλύτερο μεταφορέα, αλλά τον φθηνότερο, ενώ για να μπορούν να πουλήσουν όλα τα προϊόντα τους σε όλο το κόσμο παραβλέπουν αρκετά τους όρους και τους κανονισμούς του κάθε μεταφορέα ή απλά επιλέγουν όποιον τους δέχεται ή όποιον απλά υπάρχει. ‘Έτσι δημιουργούνται αρκετά προβλήματα που είναι λίγο δύσκολο να τα γνωρίζει κάποιος εκ των προτέρων. Και ειδικά η χώρα μας, επειδή δεν είναι και πολύ μεγάλη σε πληθυσμό αλλά και επειδή είχε μία σχετικά κακή φήμη στις μεταφορές για αρκετά χρόνια, έχει ίσως λίγα περισσότερα προβλήματα.

      Φυσικά δεν λέω ότι όποιος παραγγείλει κάτι και δεν του έρθει ή έρθει προβληματικό, θα πρέπει να χαρίσει τα λεφτά που έδωσε και να μην το κυνηγήσει όσο μπορεί για να του επιστραφούν, απλώς να μην αφήνουμε πάντα τους μεταφορείς στο απυρόβλητο και να τα ρίχνουμε όλα στον πωλητή.

 • Sakis Kalousios

  Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.Είμαι νέος σε αυτό το αντικείμενο οπότε αν μπορούσατε να με βοηθήσετε σε αυτό που θέλω να ρωτήσω θα ήμουν ευγνώμων.Λοιπών ας υποθέσουμε ότι έχω στο καλάθι αγορών μου του Gearbest 15 προιόντα και έχω και για τα 15 κουπόνια προσφορών.Μπορώ να συνδυάσω και τα 15 κουπόνια σε μια παραγγελία και αν ναι πως γίνεται ή θα πρέπει να τα παραγγείλω χωριστά και στο καθένα θα βάζω το δικό του κουπόνι για να πάρω την προσφορά?

  • admin

   Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Όχι δυστυχώς αυτό είναι ένα από τα μειονεκτήματα του Gearbest (αν και το ίδιο ισχύει στα περισσότερα αντίστοιχα e-shop). Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συνδυαστικά τα κουπόνια μεταξύ τους. Σε κάθε παραγγελία μπορεί να υπάρχει μόνο ένα ενεργό κουπόνι, όχι μόνο ανά προϊόν αλλά ανά παραγγελία. Αν το κουπόνι είναι γενικό, μπορεί να αφορά δεκάδες προϊόντα, αλλά πάντα θα υπάρχει μόνο ένα ενεργό κουπόνι. Κάθε φορά που ενεργοποιείται ένα νέο κουπόνι, αυτόματα ακυρώνεται το προηγούμενο.

   Οπότε ναι, ο μόνος τρόπος είναι να κάνετε ξεχωριστές παραγγελίες και σε κάθε παραγγελία να βάζετε το κουπόνι για το προϊόν της παραγγελίας. Σε δωρεάν αποστολές ή αποστολές με απλό ταχυδρομείο δεν είναι πρόβλημα και σίγουρα έτσι είναι καλύτερο (δηλαδή ένα πακέτο ανά προϊόν), αλλά σε αποστολές με DHL ή με Priority Line, όπου η μεταφορά είναι ακριβή, θα ήταν καλύτερο να συνδυαστούν πολλά προϊόντα με έκπτωση από κουπόνι στο ίδιο πακέτο. Σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει λίγο “trial and error” μέθοδο καθώς ο συνδυασμός 2 ή και περισσότερων προϊόντων σε μία παραγγελία με μόνο ένα ενεργό κουπόνι μπορεί να είναι οικονομικά πιο συμφέρουσα επιλογή από το να κάνετε πολλές παραγγελίες χωριστά, με κουπόνι σε κάθε μία.

   • Sakis Kalousios

    Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε .Είσασταν πολύ κατατοπιστικός

 • Χρήστος Συριόπουλος

  Καλημερα…
  Έκανα μια παραγγελία από το gearbest ένα xiaomi με κόστος 127€.. μιας και ήταν η πρώτη μου παραγγελία μέσω Internet από εξωτερικό έκανα το λάθος και επέλεξα dhl για την αποστολή του…πλέον η dhl μου ζητάει +95€ περίπου όπου αδυνατώ να πληρώσω…διάβασα στο άρθρο ότι ναι μεν μπορεί να έρθει με dhl το δέμα αλλά μπορ να αναλάβει τον εκτελωνισμο το ΕΛΤΑ όπου σαφώς είναι και πιο οικονομικό….αν αυτό ισχύει θα ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να το κάνω
  Ευχαριστώ προκαταβολικα

  • admin

   Όχι, δυστυχώς κάτι καταλάβατε λάθος. Αυτό δεν μπορεί να γίνει. Αν είχατε επιλέξει απλή αποστολή και είχε έρθει με απλό ταχυδρομείο, τότε θα μπορούσε να το εκτελωνίσει το ΕΛΤΑ. ΕΛΤΑ δεν μπορεί να εκτελωνίσει δέμα της DHL (ή οποιαδήποτε άλλης εταιρίας).

   Αν έρθει με DHL τότε ή θα το εκτελωνίσει η DHL ή εσείς ο ίδιος (γίνεται αλλά πρέπει να πάτε στο Ελ. Βενιζέλος στο τμήμα του τελωνείου αυτοπροσώπως) ή κάποιος ελεύθερος επαγγελματίας εκτελωνιστής.
   Σίγουρα αν μένετε κοντά, η πιο οικονομική λύση είναι να πάτε εσείς. Θα φάτε καμία μέρα και πληρώνετε και ένα μικρό ποσό για παράβολα στην DHL συν φυσικά τον ΦΠΑ (που είναι περίπου 30 ευρώ στην περίπτωσή σας).
   Ο ελεύθερος επαγγελματίας βολεύει, ειδικά για λίγο πιο ακριβές παραγγελίες (όπου και η DHL ζητάει ακόμα περισσότερα), αλλά τώρα θέλει λίγο ψάξιμο για να σας κάνει καλύτερη τιμή σε τόσο μικρή παραγγελία. Σίγουρα πάντως δεν θα πετύχετε κάποιον να το κάνει αυθημερόν στην τιμή των ΕΛΤΑ. Αν κόστιζε κανά 200+το κινητό, θα άξιζε σίγουρα.

   Η έσχατη εναλλακτική λύση -αν δεν μπορείτε να πληρώσετε τα 95 ευρώ και δεν μπορείτε να πάτε ο ίδιος ή να βρείτε κάποιον εκτελωνιστή σε καλή τιμή – είναι να μιλήσετε με το Gearbest και να ζητήσετε να το επιστρέψετε πίσω σε αυτούς πριν εκτελωνιστεί, ζητώντας να σας το ξαναστείλουν με απλό ταχυδρομείο ή με EU express (αν γίνεται) ή να πάρετε κάτι από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες τους. Θα πρέπει να πληρώσετε και την επιστροφή και σίγουρα θα πάρει χρόνο. Νομίζω γενικότερα δεν το πολυθέλουν αυτό οι Κινέζοι, αλλά μπορώ να στείλω μήνυμα να πιέσω και εγώ λίγο μπας και δεχτούν άμεσα.

   Πάντως ότι και αν αποφασίσετε πρέπει να το αποφασίσετε γρήγορα, καθώς η DHL χρεώνει και τέλη αποθήκης για όσες μέρες το δέμα παραμένει στην αποθήκη της, οπότε το κόστος θα αυξηθεί και άλλο.

   ps. Δεν γνωρίζω την επαγγελματική σας ιδιότητα, πάντως αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας και αποφασίσετε να το εκτελωνίσετε με DHL ή με ελεύθερο επαγγελματία μπορείτε να το περάσετε και στα έξοδα σας (και τον ΦΠΑ), απλώς θα πρέπει να το δηλώσετε εξαρχής στο τελωνείο γιατί η διαδικασία γίνεται αυτόματα από τον τελωνειακό υπάλληλο μέσω μία ειδικής εφαρμογής στο taxis. Αν είστε και επιθυμείτε, ρωτήστε τον λογιστή σας για περισσότερα.

   • Χρήστος Συριόπουλος

    Θα χαιρόμουν ιδιαίτερα αν μπορούσες να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση(ποια στοιχεία χρειάζεσαι )..γνωρίζεις περίπου πόσο κοστίζουν τα μεταφορικά για να το στείλω πίσω? Επίσης τι κέρδος θα έχω αν κόψω τιμολόγιο σαν ελεύθερος επαγγελματίας διότι έχω την δυνατότητα να το κάνω
    Ευχαριστώ πολύ

    • admin

     Αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας και μπορείτε, τότε νομίζω θα ήταν καλύτερα να το εκτελωνίσετε. Το κέρδος σας είναι ότι θα περάσει όλο το ποσό που θα εκτελωνιστεί στα έξοδά της επιχείρησής σας (όχι μόνο τα 95 ευρώ, αλλά όλη η αξία αγοράς, μεταφορικά, τέλη εκτελωνισμού και ΦΠΑ τελωνείου) και ο ΦΠΑ του τελωνείου θα περάσει στα βιβλία σας ως φπα εξόδων, οπότε αν αποδίδεται ΦΠΑ σαν επιχειρηματίας, δεν θα πάει “χαμένος”.
     Κανονικά θα έπρεπε να σας το είχαν κόψει οι Κινέζοι σαν τιμολόγιο με στοιχεία της επιχείρησης και την κανονική τιμή πληρωμής, αλλά νομίζω με την DHL ή με απλό εκτελωνιστή γίνεται και σε αυτό το στάδιο αυτή η διαδικασία (τουλάχιστον πριν μερικούς μήνες το είχα κάνει και εγώ). Απλώς θα σας ζητήσουν από την DHL κάποια χαρτιά, μία εξουσιοδότηση και σίγουρα την απόδειξη αγοράς και πληρωμής (paypal ή από κάρτα). Για σιγουριά πρέπει να ρωτήσετε και το τμήμα εκτελωνισμού της DHL αλλά και τον λογιστή σας για αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού από 3ς χώρες γιατί έχουν γίνει κάποιες αλλαγές τους τελευταίους μήνες, ειδικά σε ότι αφορά κινητά. Λογικά ο λογιστής θα το έχει ξανακάνει πρόσφατα και θα γνωρίζει ακριβώς την διαδικασία. Όπως σας είπα η διαδικασία θα γίνει από τον τελωνειακό υπάλληλο, αυτός θα το δηλώσει στο σύστημα και θα φανεί αυτόματα σε εσάς, αλλά πρέπει να κοπεί ως τιμολόγιο και όχι ως απόδειξη από το τελωνείο.

     Τώρα για επιστροφή στο Gearbest σίγουρα θα δώσετε όσα πληρώσατε για να έρθει και συνήθως λίγο περισσότερα (γιατί οι τιμές των μεταφορικών που δίνουν οι Κινέζοι είναι συνήθως μειωμένες, δηλαδή όπως είναι ευνόητο στην δωρεάν αποστολή δεν το στέλνουν τζάμπα, απλώς στην τιμή πώλησης έχουν συμπεριλάβει και το κόστος των μεταφορικών έως ένα ποσό). Πάντα μιλάμε αν το δεχτούν οι Κινέζοι. Αλλά όπως σας είπα σίγουρα θα πάρει καιρό η όλη διαδικασία και αν επιλέξετε να το πάρετε με απλή αποστολή μετά, τότε δεν νομίζω να το έχετε στα χέρια σας πριν από κάνα δίμηνο (ο εκτελωνισμός με τα ΕΛΤΑ αργεί πολύ περισσότερο).

 • loom

  Γεια χαρά, έχω κάνει μια παραγγελία (η πρώτη μου από GB) 12 Νοεμβρίου, σε Flash Sale (με υποτιθέμενο απόθεμα 250+ κομμάτια) η οποία κατά προσέγγιση θα γινόταν shipped 17-21 Νοεμβρίου. Είναι tablet, με Priority Line – EU Express. Επειδή έβλεπα ότι αργεί το processing, σε επικοινωνία που είχα μέσω messenger, μου είπαν πως προσωρινά δεν είναι διαθέσιμο (άρα προφανώς το υποτιθέμενο 250+ απόθεμα είναι μούφα) και περιμένουν νέο στοκ 20-30 Νοεμβρίου. Με ρώτησαν αν θέλω refund ή να περιμένω ή να αλλάξω παραγγελία. Απάντησα ότι μπορώ να περιμένω, αρκεί να ξέρω ότι θα έρθει ΟΚ.
  Η παραγγελία μου τις τελευταίες 2 βδομάδες είναι σε status “PACKED”. Δεν ανησυχώ ιδιαίτερα, απλά θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι φυσιολογικό να μένει 2 εβδομάδες πακεταρισμένο το δέμα. Πρώτον γιατί ενώ έλεγαν ότι έχουν 250+ απόθεμα, στην πράξη δεν είχαν διαθέσιμο (το flash sale είχε ξεκινήσει με 800 κομμάτια!) και δεύτερον γιατί αν υποθέσουμε ότι με priority line θα πάρει άλλες 2 εβδομάδες τουλάχιστον να φτάσει, το σύνολο θα είναι ας πούμε 40-45 μέρες.
  Έχετε κανένα σχόλιο σχετικά με αυτό; να ανοίξω ticket για το πότε σχεδιάζουν να το στείλουν; Είναι η πρώτη παραγγελία μου και βαδίζω σε αχαρτογράφητα νερά!

  • admin

   Καλησπέρα σας.

   Εντελώς ειλικρινά, όχι δεν είναι τόσο σύνηθες αυτό. Δεν εννοώ ότι σας κοροϊδεύουν ή ότι υπάρχει πρόβλημα, απλώς γενικότερα δεν μου έχει τύχει κάτι ανάλογο με το απόθεμα. Συνήθως ότι είναι διαθέσιμο, πάντα υπάρχει και αποστέλνεται περίπου όταν το αναφέρει. Και πολλές φορές σε flash sale έχει τύχει να αγοράσω κυριολεκτικά το τελευταίο κομμάτι (έλεγε 1-2 απόθεμα, το αγόρασα και μετά έγινε discontinued).
   Βέβαια θα πρέπει να αναλογιστείτε ότι το Gearbest είναι ένα τεράστιο e-shop και κάνει τρελές πωλήσεις σε χώρες με πολλαπλάσιο πληθυσμό της Ελλάδος (πχ Ρωσία, Βραζιλία, Νότια Αφρική…), οπότε ακόμα και τα 850 κομμάτια, αν ήταν αρκετά καλή η προφορά και το προϊόν πολύ δημοφιλές, μπορούν να εξαφανιστούν μέσα σε λίγες ώρες.

   Τώρα στην δική σας περίπτωση από ότι κατάλαβα η παραγγελία έγινε την επόμενη μέρα από την προσφορά 11/11, που πάλι είναι μία μέρα με τρελές πωλήσεις στην Ασία (είναι κάτι σαν την Κινέζικη Black Friday, όπου γενικότερα όλα τα Κινέζικα e-shop κάνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις αυτή την ημέρα). Οπότε η αργοπορία ίσως έχει να κάνει με αυτό ή και με το Black Friday/Cyber Monday που έγινε ένας χαμός ή ίσως έχει κάποια καθυστέρηση η διαδικασία της Eu Express (έχει τύχει μία δύο φορές τους τελευταίους μήνες). Με την Eu Express είναι ειδική η διαδικασία (γιαυτό δεν πληρώνουμε και τελωνείο εμείς) και έτσι κάποιες φορές δεν αποστέλνονται αμέσως ένα ένα, αλλά μάλλον ομαδικά. Αν αποσταλούν και εκτελωνιστούν γρήγορα στην Αγγλία, μπορεί να φθάσουν και σε λιγότερο από 10 μέρες στην Ελλάδα από την ημέρα αποστολής.

   Τώρα και εδώ πάλι το 15 μέρες αναμονή για αποστολή δεν είναι σύνηθες, αλλά όπως σας είπα ίσως λόγω black friday έχει γίνει ένας χαμός και έχει κολλήσει το θέμα λίγο.

   Εφόσον δεν έχετε ξαναπαραγγείλει, υπάρχει μία περίπτωση να υπάρχει και ένα θέμα με την διεύθυνση σας. Γενικότερα ότι δεν παραδίδεται από τα ΕΛΤΑ, αλλά από Courier, δεν αποστέλνεται παντού. Θα πρέπει πριν την αποστολή να τσεκάρουν την διεύθυνση και να την βρουν στο σύστημα. Αν δεν υπάρχει στο σύστημα ή είναι απομακρυσμένη περιοχή, τότε πολλές φορές δεν το στέλνουν γιατί δεν το παραδίδει η τοπική κούριερ ή ζητάει έξτρα λεφτά, τα οποία συνήθως είναι υπερβολικά (δηλαδή το φέρνουν με 20 ευρώ από Κίνα στην πόλη σας και για να το πάνε 5 χλμ παραέξω ζητάνε αλλά 20). Αυτή η διαδικασία της εξακρίβωσης παίρνει αρκετές μέρες (γιατί είναι αρκετές οι εταιρίες που συμμετέχουν), γιατί όπως καταλαβαίνετε και αυτοί να πωλήσουν θέλουν, οπότε προσπαθούν να εξαντλήσουν το θέμα με την μεταφορική όσο πιο πολύ γίνεται.

   Πάντως δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε τα λεφτά σας, αυτό είναι σίγουρο. Αν θέλετε στείλτε μου σε email (info@supereverything.gr) τον αριθμό της παραγγελίας (εφόσον λογικά ακόμα δεν υπάρχει tracking number) και θα στείλω μήνυμα να τους ρωτήσω αν παίζει κάποιο θέμα και τι ακριβώς. Σε εμάς απαντάνε λίγο πιο άμεσα και όχι με το -εκνευριστικά- αυτοματοποιημένο ευγενικό σύστημα που έχει το customer service. Αν θέλετε μου λέτε και τι παραγγείλατε ακριβώς, για να δω αν παίζει καμία καλύτερη τιμή με κανένα κουπόνι (ίσως βολεύει να ζητήσετε refund και να το αγοράσετε στην συνέχεια με μεγαλύτερη έκπτωση το ίδιο tablet μαζί και με κάτι άλλο).

   • loom

    Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σας έχω στείλει email, αν υπάρχει τρόπος να δω τι γίνεται ακριβώς θα το εκτιμούσα!

 • Kopalidis

  Μήπως ξέρετε αν στην Ευρωπαϊκή αποθήκη θα φέρει κινητά Xiaomi;(edited)

  • admin

   Δεν πειράζει για τα greeklish εφόσον δεν είχατε Ελληνικά στο tablet, σας το διόρθωσα. Τώρα στην ερώτηση. H απάντηση είναι ότι φέρνει συχνά, ειδικά τα φθηνά Xiaomi, απλώς εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες/ημέρες. Οπότε θέλει συνεχώς ψάξιμο και επαγρύπνηση. Φυσικά μπορείτε να τα πάρετε και από Κίνα μέσω της Eu Express, αλλά αν υπάρχει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη είναι καλύτερα να προτιμήσετε να το αγοράσετε από εκεί (ή και από Ελλάδα αν τα βρείτε σε καλή τιμή).
   Εδώ και μερικούς μήνες έχουν αρχίσει ν προωθούν αρκετά τις Ευρωπαϊκές αποθήκες και φτιάχνουν συνεχώς καινούργιες. Χτες για την Cyber Monday είχε ένα πολύ καλό πρόμο με πάρα πολύ καλές προσφορές (προσωπικά αγόρασα αρκετά). Η ενημέρωση που υπάρχει είναι ότι αυτό θα ενταθεί στο επόμενο διάστημα. Πιθανώς σύντομα να υπάρχει και κάποια Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest στην Ελλάδα.

 • Giannis Koulierakis

  Καλημέρα παιδιά
  Εκανα μια παραγγελία στην GEARBEST στις 18/11 ένα TVBOX Tanix TX9 Pro με αριθμό παραγγελίας W1711180350015333.
  Μετά από λάθος συνεννόηση το δέμα στάλθηκε με το Sweden Post Registered με αριθμούς Tracking Number: Q1260479045XX
  Transfer Number: RE260479045SE .
  Θα περάσει από τελωνείο?
  Σε πόσες μέρες θα το παραλάβω?
  Πως μπορώ να παρακολουθήσω την πορεία του
  Σας ευχαριστώ.

  • admin

   Καλημέρα σας. Έσβησα τα tracking number καθώς δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν σε κοινή θέα.
   Το πακέτο μπορείτε να το παρακολουθείτε από το 17track.net με το tracking number. Απλώς μερικές φορές θέλει μερικές μέρες για να το βρει, καθώς εσείς μπορεί να κάνατε την παραγγελία στις 18, αλλά αυτό να στάλθηκε μερικές μέρες αργότερα και κάποιες φορές τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία δεν τα δείχνουν αμέσως παρά ότι μπορεί να έχουν ήδη σταλεί. Αν τώρα δεν σας βγάζει τίποτα (που από ότι είδα αυτό συμβαίνει), δοκιμάστε πάλι σε λίγες ημέρες. Λογικά θα το εμφανίσει.

   Τώρα για το τελωνείο. Το TvBox είναι πολύ φθηνό, δηλαδή είναι λίγο πάνω από το νόμιμο όριο. Παρότι έχουν γίνει λίγο πιο σφιχτά τα πράγματα στο τελωνείο, νομίζω πρέπει να είστε αρκετά άτυχος για να περάσει από εκτελωνισμό.
   Τώρα οι μέρες αν δεν περάσει από εκτελωνισμό (αν περάσει είναι 1-3 εβδομάδες παραπάνω) μπορεί να είναι από 15 έως 35. Δεν υπάρχει σε αυτά ακριβές όριο. Μπορείτε να κάνετε δύο παραγγελίες με τον ίδιο τρόπο αποστολής με 10 μέρες διαφορά και η τελευταία να φθάσει πρώτη. Ο συνήθης χρόνος είναι 20-25 ημερολογιακές μέρες.

   • Giannis Koulierakis

    ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάντηση.

 • Πολυ

  θελω να παρω με δωρεαν αποστολη(unregistered)ειναι ασφαλες

  • admin

   Το unregistered σημαίνει ότι δεν είναι συστημένο. Συνήθως για αγορές από Κίνα έρχονται με κάποιο Ασιατικό ταχυδρομείο (πχ China Post, Singapore post…) και αν είστε τυχερή, τότε μπορεί να φθάσουν και πάρα πολύ γρήγορα (ακόμα και κάτω από 15 ημέρες). Υποτίθεται ότι επειδή είναι συνήθως δέματα μικρής αξίας, περνάνε λίγο πιο γρήγορα από το σημείο εισόδου στο αεροδρόμιο, το οποίο φαίνεται να ισχύει, χωρίς όμως να είναι και απαράβατος κανόνας.

   Το μόνο πρόβλημα με το unregistered είναι ότι επειδή δεν υπογράφετε όταν το παραλαμβάνετε, δεν μπορείτε να είστε σίγουρη ότι εσείς θα είστε ο τελικός αποδέκτης. Αν το πακέτο χωράει στο γραμματοκιβώτιό σας, αν μένετε σε μονοκατοικία όπου ο ταχυδρόμος αφήνει σε ειδικό μέρος ή αν μένετε κάπου απόμερα ή σε χωρίο , τότε ναι, είναι σχετικά ασφαλές.
   Αν όμως μένετε σε πολυκατοικία, ειδικά μεγάλη και απρόσωπη, τότε σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να χαθεί. Κάποιες φορές οι ταχυδρόμοι των ΕΛΤΑ, ακόμα και σε πολυκατοικίες χτυπάνε το κουδούνι ή ενημερώνουν όταν υπάρχει κάποιο δέμα που δεν χωράει στο κουτί και δεν είναι συστημένο, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι η εξαίρεση και δεν σας εγγυάται κανείς ότι θα είστε εκεί την στιγμή που θα περάσει ο ταχυδρόμος και θα χτυπήσει το κουδούνι.

   Προσωπικά δεν έχω χάσει ποτέ κανένα. Ακόμα και όταν έμενα σε πολυκατοικία χωρίς ταχυδρομικό κουτί και ο ταχυδρόμος τα άφηνε όλα σε ένα σωρό, πάντα τα έβρισκα. Αλλά πάντα μιλάμε για δέματα μικρής αξίας και μικρού όγκου. Αν αγοράσετε μη συστημένο ένα iPhone ή Samsung Galaxy, τότε οι πιθανότητες να το πάρετε στα χέρια σας αν μένετε σε μεγάλη πολυκατοικία είναι μηδαμινές.

   Η γνώμη μου είναι ότι σε μικρού όγκου δέματα κάτω των 10-15 ευρώ δεν αξίζει να πληρώσει κάποιος το επιπλέον κόστος του συστημένου, ούτε την ασφάλιση. Οι πιθανότητες να χαθεί είναι πολύ μικρές.

   Αυτά ισχύουν για αγορές από οπουδήποτε, όχι μόνο από το Gearbest και την Κίνα.

 • Sia

  με το ολλανδικο ταχυδρομειο ποσο καιρο καβει περιπου?γιατι γραφατε οτι αργει τελευτεα.

  • admin

   To καλοκαίρι, πιθανόν λόγω φόρτου και αδειών, υπήρχαν μεγάλες καθυστερήσεις σε όλα τα απλά ταχυδρομεία και κάποια πακέτα ξεπερνούσαν ακόμα και τους 2 μήνες. Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει πια, τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό. Πλέον, είμαστε πάλι στα φυσιολογικά, δηλαδή μέσος χρόνος 20-25 μέρες, ενώ αν είστε τυχεροί, μπορεί να κάνουν και κάτω από 15 (πχ ένα σακίδιο laptop έφθασε στις 11 ημέρες).

 • Chris

  Καλησπέρα θέλω να κάνω μια παραγγελία από Κίνα, θα ήθελα να πάρω 2 αντικείμενα με κόστος 13€ το κάθε ένα (σύνολο 26) θα ήθελα να μάθω αν τα πάρω με τη μέθοδο DHL(EU) από αποθήκη Κίνας αν θα υπάρχουν δασμοί!
  Καθώς επίσης αν σπάσω την παραγγελία και το κάθε αντικείμενο βγει στα 21€ με μεταφορικά αλλά η μεταφορική είναι DHL(SG) αν θα περάσει τελωνείο!
  Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

  • admin

   Καλησπέρα σας

   Καταρχάς από όσο γνωρίζω (είχα κάνει και σχετική ερώτηση στο Gearbest για αυτό το θέμα) οι διαφορές με τα DHL (EU), (SG) και γενικότερα όλες τις παραλλαγές της DHL στη μέθοδο αποστολής, έχουν να κάνουν περισσότερο με το δρομολόγιο το οποίο θα ακολουθήσει το πακέτο για να έρθει. Δηλαδή το SG είναι η DHL Σιγκαπούρης, ενώ η EU η Ευρωπαϊκή. Η διαδικασία στην Ελλάδα είναι ακριβώς ίδια, αφού σε όλες τις περιπτώσεις γίνεται από την DHL Ελλάδος. Τώρα γιατί κάποιες φορές υπάρχει τόσο μεγάλη διαφορά στις τιμές, ανάμεσα σε διαφορετικές DHL, δεν το έχω καταλάβει και εγώ.

   Στην ερώτηση τώρα. Στην πρώτη περίπτωση, μάλλον ναι. Το «νόμιμο» για τα εμπορικά πακέτα σε όλη την Ευρωπαϊκή ένωση – με ελάχιστες εξαιρέσεις- είναι 22 ευρώ, αλλά στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται και τα ταχυδρομικά τέλη. Οπότε αν το πακέτο έχει αξία 26 ευρώ και 10 ευρώ μεταφορικά, τότε στο σύνολο θα τιμολογηθεί 36 ευρώ.
   Τα κανονικά ταχυδρομεία είναι αρκετά ελαστικά ως προς αυτό το ποσό για αρκετούς λόγους (πχ συνήθως δεν αναγράφεται πάνω η κανονική τιμή, είναι δύσκολο να βρεθεί το ακριβές ποσό των ταχυδρομικών αφού εμπλέκονται αρκετές εταιρίες…) οπότε το 22 μπορεί να γίνει και 100 κάποιες φορές, αλλά οι κούριερ όχι τόσο. Προσωπικά έχω αγοράσει κάποιες φορές πακέτα των 10-15 ευρώ με DHL και δεν είχα πρόβλημα (ήρθαν σε περίπου μία εβδομάδα). Αλλά αν το κόστος είναι 26 ευρώ, ακόμα και αν το υποτιμολογήσουν λίγο οι Κινέζοι, αν τα ταχυδρομικά είναι άνω των 5 ευρώ ίσως η DHL το στείλει για εκτελωνισμό. Οπότε σίγουρα υπάρχει ρίσκο.
   Αν το σπάσετε στα δύο, νομίζω δεν θα έχετε πρόβλημα, εκτός και αν εκτιμηθεί ότι το προϊόν είναι αρκετά ακριβότερο από την αναγραφόμενη τιμή, το οποίο αν όντως κοστίζει τόσο όσο λέτε, δεν είναι και πολύ πιθανό. Δηλαδή αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν αναγράφει πχ λάπτοπ, δεν πάει να λέει το invoice 10 ευρώ, θα πάει για εκτελωνισμό με την DHL (θα σας πάρουν τηλέφωνο πριν καν φθάσει Ελλάδα), αν όμως αναγράφει αναπτήρας και λέει 10 ευρώ, θα περάσει χωρίς να ασχοληθεί κανείς.

   • Chris

    Ευχαριστώ πάρα πολύ και για τη γρήγορη ανταπόκριση

 • veteranos foititis

  Καλησπέρα σας, είμαι κάτοικος UK, γνωρίζετε εάν η διαδικασία με priority line- eu express με απαλλάσσει και εδώ από τελωνείο;

  • admin

   Από όσο γνωρίζω η ίδια διαδικασία ισχύει για οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκή ένωσης, οπότε όσο ακόμα η Αγγλία βρίσκεται εντός Ε.Ε. ισχύει και για αυτή. Έχω την εντύπωση ότι ακόμα και όταν βγει, πάλι θα ισχύει κάτι αντίστοιχο γιατί γενικότερα η Βρετανία είναι πολύ «φιλική» σε ειδικές συμφωνίες.

   Επειδή μάλιστα η Βρετανία είναι και η πύλη εισόδου στην Ευρώπη, λογικά θα το πάρετε και πολύ πιο σύντομα από ότι τα παίρνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα. Υποθέτω ότι έχετε δει ότι έχει και Βρετανική αποθήκη. Δεν έχει τεράστιο απόθεμα και συνήθως οι τιμές είναι λίγο ακριβότερες από Κίνα και συνήθως δεν ισχύουν τα κουπόνια, αλλά λογικά ότι βρίσκετε εκεί, μπορείτε να τα έχετε μέσα σε 2-3 μέρες σπίτι σας.

   • veteranos foititis

    Σας ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.
    Λίγο που το έψαξα μέσω του App εδώ δεν χρεώνει στο extra Priority Line, και δίνει την επιπλέον επιλογή για “British Express” με μικρότερο χρόνο αποστολής σε σχέση με το EU express.

    • admin

     Χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω ότι το British Express δεν είναι 100% ασφαλές, απλώς έρχονται οικονομικά και γρήγορα στη Βρετανία. Σε ακριβά προϊόντα (πχ κινητά, laptop, drone…) ίσως έχετε θέμα και περάσουν τελωνείο.
     Το Eu Express είναι η μέθοδος με την οποία τα φέρνουν με ειδική διαδικασία και αναφέρεται ως ασφαλής για όλη τη Ευρωπαϊκή Ένωση.

 • Κωστας Λαμπροπουλος

  μηπως ξερετε γιατι δε στελνουν μπαταριες και powerbank ελλαδα

  • admin

   Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά γενικότερα την Ευρώπη (και όχι μόνο). Από όσο γνωρίζω υπάρχει ένα γενικότερα θέμα με οτιδήποτε περιέχει μπαταρίες λιθίου. Για λόγους ασφαλείας (επειδή μπορούν να εκραγούν σε ακραίες συνθήκες), υπάρχουν ειδικοί κανόνες και περιορισμοί για την μεταφορά τους με επιβατικά αεροπλάνα (με τα οποία γίνεται τις περισσότερες φορές η μεταφορά απλών ταχυδρομικών δεμάτων) σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έτσι πρέπει αναγκαστικά να δηλώνεται η παρουσία τους στα πακέτα και νομίζω να πληρώνουν και ένα μεγαλύτερο πόσο για μεταφορικά. Πρακτικά τις περισσότερες φορές μπορούν να μεταφερθούν μόνο με ειδικές πτήσεις ή μέσω αυτοκινήτου/σιδηρόδρομου.
   Για προϊόντα τα οποία έχουν αξία (πχ κινητά, laptop, drones…) τα φέρνουν μέσω ειδικής μεταφορικής, όμως για φθηνά προϊόντα που περιέχουν μπαταρίες λιθίου με μεγάλη χωρητικότητα (πχ powerbank, φακοί…) δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να τα φέρνουν οικονομικά και χωρίς τεράστια καθυστέρηση. Νομίζω ότι προσπαθούν να βρουν κάποιο τρόπο, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν στέλνουν καθόλου στην Ελλάδα από Κίνα:
   – μπαταρίες λιθίου
   – powerbank
   – φορητούς εκκινητές αυτοκινήτου
   – μερικούς φακούς με επαναφορτιζόμενη μπαταρία
   – οτιδήποτε περιέχει σκόνη
   – μερικές υγρές κόλλες

 • manos

  Εχω ενα πακετο με απλο ταχυδρομειο και εχει κολλησει ενα μηνα αεροδρομιο. Λετε να υπαρχει προβλημα

  • admin

   Δυστυχώς από το καλοκαίρι και μετά έχουν αλλάξει λίγο οι χρόνοι παράδοσης των δεμάτων με απλό ταχυδρομείο. Εκεί που πχ το nlpost ήταν 15-25 μέρες, τώρα για τα περισσότερα ξεπερνάει τις 30-45. Ίσως ήταν παροδικό, ίσως συνεχιστεί. Δυστυχώς δεν μπορεί να το γνωρίζει κάποιος.
   Προσωπικά, από τον Ιούνη και μετά, με εξαίρεση μόνο κάποια μικρά «ακίνδυνα» δέματα με China Post που ήρθαν στις 10-20 μέρες και κάποια νήματα 3D εκτυπωτών, όλα τα υπόλοιπα ξεπέρασαν τις 30 μέρες και μερικά φτάσαν και τις 45. Γενικά πάντα υπήρχε ένα θέμα καθυστέρησης στις γιορτές και τις διακοπές. Ίσως να ήταν αυτό πάλι, ίσως όχι. Θα δείξει…

   Οπότε η περίπτωσή σας δεν είναι κάτι παράδοξο για τη δεδομένη στιγμή και δεν υπάρχει έξτρα λόγος ανησυχίας.

   Αν είχε πάει για εκτελωνισμό (όπου εκεί υπάρχει έξτρα καθυστέρηση 1-3 εβδομάδες), τότε θα υπήρχε ανάλογη επισήμανση στο tracking των ΕΛΤΑ. Δηλαδή υπάρχει επισήμανση καθώς πάει για εκτελωνισμό και επισήμανση όταν γίνει ο εκτελωνισμός.

   Το Eu Express είναι και πιο γρήγορο και πιο ασφαλές τη δεδομένη στιγμή. Βέβαια βολεύει μόνο για δέματα άνω των 80-100 ευρώ.

 • Georgios Karidas

  καλημέρα έχω κάνει μια παραγγελία από gear best ένα κινητό αξίας 330 ευρώ
  με priority line (eu express) .
  το πρόβλημα μου είναι ότι το tracking number που μου έχουν δώσει δεν δουλεύει πουθενά
  έχουν περάσει σχεδόν 20 ημέρες και το μόνο που μου λένε είναι υπομονή.
  έχω πληρώσει με paypal αλλά δε θυμάμαι για ασφάλεια , υπάρχει περίπτωση να χάσω τα λεφτά μου ?

  • admin

   Το tracking number της Eu Express είναι λίγο περίεργο. Σίγουρα αυτό που δίνει το Gearbest δν δουλεύει στα περισσότερα tracking.
   O μέσος χρόνος παράδοσης με την eu express είναι σίγουρα λίγο πάνω από 20 μέρες από την ημέρα αποστολής (προσοχή όχι ημέρα παραγγελίας, κάποιες φορές μπορεί να αποσταλεί ακόμα και μετά από 3-4 μέρες ή ίσως και εβδομάδα αν δεν υπάρχει απόθεμα. Μπορείτε να δείτε στη παραγγελία πότε έφυγε από το Gearbest). Δεν ξέρω και ποια περιοχή βρίσκεστε, αλλά αν είστε επαρχία υπολογίστε επιπλέον λίγες (2-3) μέρες παραπάνω. Σε όσα έχουμε παραγγείλει είναι συνήθως ανάμεσα στις 20-25 μέρες.

   Οπότε σίγουρα θέλει λίγο υπομονή. Να αρχίσετε να έχετε άγχος μετά τις 25-30 ημέρες.
   Και όχι μην ανησυχείτε και με paypal είστε καλυμμένος. Θα πρέπει να ανοίξετε dispute. Έχει μία κάποια διαδικασία σίγουρα, αλλά όπως σας είπα, κατά την γνώμη μου δεν θα χρειαστεί καν. Δεν νομίζω να χαθεί το πακέτο με Eu Express.

   Οπότε σίγουρα πρέπει να κάνετε λίγο υπομονή και τσεκάρετε το κινητό σας για κλήσεις από άγνωστα νούμερα, γιατί θα σας πάρουν τηλέφωνο πριν την παράδοση από την κούριερ.

   • Georgios Karidas

    ευχαριστώ για την απάντηση
    εγώ έχω to tracking number που δίνει η gear best .
    της eu express που το βρίσκω ?
    το δέμα έφυγε 1 Σεπτέμβρη, θα περιμένω απλά μου τν σπάει που δεν μπορώ να δω το δέμα μου πουθενά

    • admin

     Συγνώμη για την καθυστέρηση.
     Το tracking της EuExpress δεν είναι το κλασσικό διεθνές που έχουν τα περισσότερα απλά ταχυδρομεία (πχ NL…..GR) και έτσι αν δεν ορίσετε την μεταφορική, δεν βγάζει κανένα αποτέλεσμα συνήθως γιατί δεν ξέρει πως να ψάξει.
     Θα πρέπει να μπείτε στο site 17track.net και να ψάξετε με μεταφορική την DPD(UK). Δοκιμάστε (αν δεν το έχετε κάνει ήδη) και πείτε μου αν δεν σας βγάζει πάλι κάτι.

     ps μην ποστάρετε το tracking number της Eu Express εδώ ή πουθενά αλλού. Εμφανίζει και μερικά προσωπικά δεδομένα όταν παραδοθεί.

     • Georgios Karidas

      ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
      2017-08-31 14:50 Southall, Your parcel is on its way

     • admin

      Αυτό είναι το μοναδικό status? δεν έχει κανένα άλλο update πριν ή μετά από αυτό?

     • Georgios Karidas

      δεν εχει τίποτα άλλο

     • admin

      Ναι κανονικά δεν θα έπρεπε να έχει μόνο αυτό. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχει χαθεί. Μπορεί να χει χαλάσει το barcode και να μην μπορούν να το σκανάρουν στα διαμεταβιβαστικά κέντρα αλλά αυτό να συνεχίζει κανονικά, μπορεί να τα περάσουν όλα μαζί στο τέλος όταν παραδοθεί, μπορεί να έχουν τυπώσει λάθος barcode…
      Σίγουρα το σύνηθες δεν είναι αυτό, αλλά κατά καιρούς μπορεί να συμβούν πολλά περίεργα.
      Κάντε λίγο υπομονή έως την Τετάρτη και δεν έχει έχει παραδοθεί ή δεν έχει αλλάξει στάτους, τότε θα σας πω τι διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε.

     • admin

      Υποθέτω ότι για να μην επανήλθατε, όλα μάλλον πήγαν καλά.

     • Georgios Karidas

      Όλα καλά τελικά. Ευχαριστώ για την βοήθεια

 • γιαννης

  Το priority line δεν περναει τελωνειο οντως

  • admin

   Ναι όντως, πλέον εφόσον επιλέξετε Eu Express από την αποθήκη της Κίνας, έρχεται μέσω Ευρώπης και δεν περνάει από εκτελωνισμό, γιατί είναι ενδοκοινοτική συναλλαγή. Προφανώς κάνουν την ίδια διαδικασία με την Αγγλική αποθήκη που έχουν, απλώς κατά παραγγελία. Μόνο που επειδή συνήθως κοστίζει 20 κάτι ευρώ, βολεύει για αγορές άνω των 100-150 ευρώ (πχ κινητά, 3d printers, drones).

   Ο μέσος χρόνος παράδοσης φαίνεται να είναι είναι 15-25 μέρες και δεν φαίνεται να επηρεάζεται από περιόδους αιχμής όπως με το απλό ταχυδρομείο.

 • Panagiotis Kostas

  Γεια σας.Εκανα μια παραγγγελια απο gearbest ένα κινητο στις 8 Ιουνίου και δεν εχει φτάσει ακόμα,ο προβληματισμος μου είναι κυρίως ότι με το Netherlands Post Registered που είναι ο τρόπος αποστολής που επέλεξα, λέει οτι το δέμα εχει φτάσει στην Ελλάδα στις 21/6, αλλά η σελίδα των ελτά λέει ότι το δέμα μεταφέρεται προς την Ελλάδα με τελευταία ενημερωση 16/6, όταν πηγα να ενημερωθώ από το τοπικό καταστημα των ελτα,μου είπαν οτί το δέμα δεν έχει φτάσει στην χώρα. Αυτες είναι οι τελευταίες ενημερώσεις που έχουν αντίστοιχα οι 2 σελίδες. Μηπως ξέρετε γιατί συμβαίνει αυτό?πρέπει να ανησυχώ?
  Ευχαριστώ.

  • admin

   Τις τελευταίες εβδομάδες, φαίνεται ότι τα δέματα με το απλό ταχυδρομείο καθυστερούν λίγο περισσότερο κατά την είσοδο στην Ελλάδα και πλέον αγγίζουν και ξεπερνούν τον ένα μήνα σε χρόνο παράδοσης. Παλαιότερα έφθαναν και σε λιγότερο από 15 ημέρες. Ίσως είναι παροδικό.
   Το ότι τα tracking του postnl και των ΕΛΤΑ δεν συμφωνούν, δεν είναι κάτι το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα αυτομάτως. Το tracking των ΕΛΤΑ ενεργοποιείται όταν αυτό παραλάβει το πακέτο από το αεροδρόμιο. Έτσι πάντα υπάρχει ένα κενό μεταξύ τους.
   https://uploads.disquscdn.com/images/7c2b6b63c63016d27fb0658d322193156d2e1c25df298af1e76482f8ad38ada4.png

   Για παράδειγμα δείτε ένα πρόσφατο πακέτο με Ολλανδικό ταχυδρομείο. Είχε κολλήσει 14 μέρες στο αεροδρόμιο, με ακριβώς τα ίδια θέματα με εσάς (δηλαδή στο tracking του PostNl φαινόταν ότι ήταν Ελλάδα, στο tracking των ΕΛΤΑ Ολλανδία. Όταν ξεκόλλησε, παραδόθηκε σε 2 μέρες).

   Βέβαια, δεν σας εγγυώμαι ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Δυστυχώς αυτό είναι το πιο επικίνδυνο σημείο, στο οποίο «χάνονται» τα πακέτα (όχι μόνο του Gearbest αλλά γενικότερα όλα τα εμπορικά πακέτα αξίας, τα οποία έρχονται από εξωτερικό με απλό ταχυδρομείο).
   Απλώς ακόμα είναι μέσα στα λογικά χρονικά όρια και θα πρέπει να κάνετε λίγη υπομονή. Αν μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας δεν έχει ξεκολλήσει από αυτό το στάδιο, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Gearbest (υποθέτω ότι έχετε κάνει ασφάλιση παραγγελίας).

   Πάντως εδώ και λίγο καιρό, το Gearbest έχει προσθέσει μια υπηρεσία μεταφοράς η οποία είναι γρήγορη και ασφαλής (το DPD με priority line, έρχονται με ACS στην πόρτα σας σε 2 εβδομάδες) καθώς τα πακέτα έρχονται μέσω Ευρωπαϊκής ένωσης. Βέβαια είναι λίγο πιο ακριβό (10-30 ευρώ) και αφορά μόνο τα προϊόντα από την αποθήκη της Κίνας (όχι Χονγκ Κογνκ), αλλά για ακριβά κινητά αξίζει, καθώς έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

   • Panagiotis Kostas

    Eυχαριστω για την απαντηση.
    Οταν λετε ασφάλιση παραγγελιας τι ακριβώς εννοείτε?Εγώ απλά πλήρωσα με paypal και επελεξα το ολλανδικο ταχυδρομείο γιατι έχει tracking number.

    • admin

     Το Ολλανδικό ταχυδρομείο θεωρείται συνήθως η καλύτερη επιλογή από τα απλά ταχυδρομεία. Προσωπικά, η συντριπτική πλειοψηφία των παραγγελιών που έχω κάνει από το Gearbest είναι με αυτό και δεν έχω χάσει κανένα πακέτο μέχρι στιγμής.

     Η ασφάλιση παραγγελίας είναι μία υπηρεσία που προσφέρουν όλα σχεδόν τα e-shop. Όταν κάνετε checkout στην παραγγελία, έχει ένα κουτάκι το οποίο λέει “shipping insurance”. Αν το επιλέξετε, πληρώνετε ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας (1-2%) και υποτίθεται ότι αν χαθεί το πακέτο ή έρθει κατεστραμμένο θα σας στείλουν αμέσως άλλο.

     Βέβαια κάποιοι αναφέρουν ότι ακόμα και με αυτήν την επιλογή, ορισμένες φορές το Gearbest καθυστερεί αρκετά να στείλει το δεύτερο πακέτο, αλλά καλό είναι να επιλέγεται.
     Όπως και να έχει, με ή και χωρίς αυτό, αν πραγματικά το πακέτο έχει χαθεί, μπορείτε να την βρείτε την άκρη και με το paypal.

     Απλώς θέλει λίγο υπομονή, γιατί πραγματικά μπορεί σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις ένα πακέτο να καθυστερήσει υπερβολικά. Έτσι από το Gearbest , «χαμένο» θεωρείται αν έχουν περάσει πάνω από 2 μήνες.

     Προσωπικά, πιστεύω ότι απλώς έχει κολλήσει λόγω φόρτου εργασίας και θα το δείτε να ξεκολλάει μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.
     Αν δεν γίνει αυτό, επικοινωνήστε πρώτα με το Gearbest και μετά βλέποντας και κάνοντας. Ίσως σας δώσουν λύση απευθείας αυτοί.
     Αν δεν γίνει αυτό και χρειαστείτε βοήθεια, μπορείτε να στείλτε μήνυμα και θα σας πω πως να το χειριστείτε, για να έχετε πιο σύντομα θετική λύση.

     • Panagiotis Kostas

      Εντάξει.
      Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και την πλήρη απάντηση σας.

 • Maria Kendra Accouantant

  Το ενα κινητό ήρθε στις 28 Ιουνίου και είναι ακόμα στο αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος υπάρχει πιθανότητα να το έχουν κρατήσει τελωνείο ?????

  Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • admin

   Κοιτάξτε από το tracking σύστημα των ΕΛΤΑ. Αν το έχουν κρατήσει για εκτελωνισμό, θα υπάρχει ανάλογη επισήμανση.
   Πάντως, άσχετα με τον αν εκτελωνιστεί ή όχι,μπορεί να κάτσει στο αεροδρόμιο μία μέρα, μπορεί και 15. Είναι λίγο θέμα τύχης και φόρτου εργασίας. Ο μέσος όρος είναι 2-5 μέρες, αλλά σίγουρα μπορεί να το δείτε να μένει κολλημένο έτσι για 1-2 εβδομάδες.

 • Leftgr

  https://uploads.disquscdn.com/images/2bdd4aa5c4712d00a2a0a0fd44346ea891c1a5d02c213816bb75e5ab0f7f14a8.png https://uploads.disquscdn.com/images/017e162a107eeefd66c58545e5376f10dea735a6e2a8b56007d7dbea28b35ec3.jpg

  Παράγγειλα από GearBest ένα Elephone p9000, με την νορμάλ αναμονή (22 μέρες) το έλαβα και μόλις το άνοιξα είδα προς
  έκπληξη μου ότι το εξάρτημα που βάζεις την sim ή memory (SIM CARD HOLDER) δεν υπήρχε (η θέση ήταν κενή).

  Μετά από μηνύματα μέσω messenger μου είπαν sorry θα σας βάλουμε 6$ στον λογαριασμό σας(refund).

  Δηλαδή πλήρωσα 180$ με ασφάλεια πληρωμένη επίσης για να έχω ένα τηλέφωνο που
  δεν μπορεί να λειτουργήσει. Προσοχή με αυτούς ΑΝ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ στην παραγγελία σας…. Απλά χάσατε.

  • admin

   H συσκευασία από το κινητό ήταν ανοιγμένη; Δηλαδή υπήρχε η κλασσική ζελατίνα ή ήταν ανοιγμένο όταν το παραλάβατε;

   • Leftgr

    https://uploads.disquscdn.com/images/8a0a612ace1f772b7d613057ad956c917ecaae71878a7e6b6e428390ff95619f.jpg

    Είναι νομίζω αρκετά γνωστό οτι οι διάφορες εταιρείες όπως GB αγοράζουν κινεζικά κινητά τους αλλάζουν λογισμικό και τα πουλάνε, οπότε ΝΑΙ το κουτί είχε τα απαραίτητα (εκτός την sim holder) μέσα σε προστατευτικές ζελατίνες αλλά οχι ασφαλισμένα. Εγώ τι νομίζω…. απλά όταν ο άνθρωπος που έκανε το φλασάρισμα όταν τελείωσε έβγαλε την memory που χρησιμοποίησε και δεν ξαναέβαλε το sim holder στην θέση του.

    • admin

     Εννοούσα αν το ίδιο το κουτί του κινητού ήταν μέσα στην προστατευτική εργοστασιακή ζελατίνα που είναι με θερμοκόλληση. Αν το κουτί ήταν και αυτό στην ζελατίνα, μην αποκλείεται το ενδεχόμενο να το ξέχασαν από το εργοστάσιο. To Elephone δεν είναι και το πιο premium κινητό της αγοράς, οπότε δεν νομίζω να τσεκάρετε και δεκάδες φορές κατά την συναρμολόγηση και συσκευασία.
     Αν δεν είχε ζελατίνα το ίδιο το κουτί, μάλλον έγινε κάτι όπως το περιγράφετε.

     Όπως και να έχει, η αντιμετώπιση που είχατε από το Gearbest δεν ήταν σωστή. Και αρκετές αποδείξεις έχετε, αλλά και είναι κάτι το οποίο δεν είχε κάποιο νόημα να κάνετε «λαμογιά». Θα έπρεπε να σας στείλουν δωρεάν νέα sim holder με την DHL και να την είχατε σε μία εβδομαδα, ακόμα και αν ήταν εργοστασιακό λάθος. Το κόστος για αυτούς θα ήταν πολύ μικρότερο από το να σας χάσουν από πελάτη.

     Οι ενέργειες που κάνατε μετέπειτα (και το ποστάρισμα εδώ αλλά και στο trustpilot) ήταν οι ενδεδειγμένες και ελπίζω να βρείτε δίκαιη λύση σύντομα.

     Πάντως ελπίζω να γνωρίζετε, ότι ακόμα και αν δεν σας στείλει το Gearbest νέα sim holder, μπορείτε να αγοράσετε μία εσείς από ebay ή aliexpress. Κανά 5 ευρώ πρέπει να έχει. To λέω για να μην περιμένετε κανά μήνα να βρείτε λύση με το Gearbest και κάθεται τσάμπα το καινούργιο κινητό, που το έχετε πληρώσει ήδη.

     • Leftgr

      Για να μου στείλουν μήνυμα σχεδόν μεσάνυχτα ώρα Κίνας με συγγνώμες και πάλι πρωί πρωί κυριακής λέγοντας κάνε λίγο υπομονή και το αντικείμενο το στέλνουμε, σίγουρα πήραν το μήνυμα / μάθημα (βέβαια τους είπα αν δεν το στείλουν με DHL ή κάτι αντίστοιχο για να το έχω σε 7-8 μέρες θα συνεχίσω την δυσφήμηση), όσο για το αγοράσω από αλλού, το έχω κάνει από την πρώτη κιόλας ημέρα γιατί ήξερα τι θα πουν. Απλά θέλω να το στείλουν και από GB γιατί απλά δεν θέλω να μου πιάνουν τον Κ…. όταν μπορώ να το αποφύγω. Σ’ ευχαριστώ για την κουβέντα / συμβουλές και υποστήριξη. Καλή συνέχεια

 • notisjim

  Γράφω εδώ για να προειδοποιήσω τα μελλοντικά θύματα των απατεώνων του GEARBEST ή καλύτερα GEARWORST.

  Στο τέλος Φεβρουαρίου 2017 παραγγείλαμε εγώ και ένας φίλος – σε ξεχωριστές παραγγελίες – από το παραπάνω site, από ένα ULEFONE GEMINI. Ήταν προπαραγγελία, δηλαδή το κινητό δεν είχε κυκλοφορήσει ακόμη. Διαβάσαμε τις προδιαγραφές και την παρουσίαση του κινητού στο PCSTEPS, το οποίο λειτουργεί σαν κράχτης του Gearbest στην Ελλάδα.

  Πληρώσαμε μάλιστα και ασφάλεια (σύνολο 122.33€ Χ 2) για να είμαστε σίγουροι για την παραλαβή, πέρα από την “δεδομένη” ασφάλεια που “παρέχει” το PAYPAL.

  Από εκεί και πέρα αρχίζει η περιπέτειά μας. Πέρασε καιρός και κανένα κινητό δεν έφτασε στην Ελλάδα. Μας ζώσανε τα φίδια και στις αρχές Απριλίου 2017 κάναμε ticket στο Gearbest, ζητώντας πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι απαντήσεις που πήραμε τυποποημένες, αρνητικές και από computer (robot text). Κάναμε κατόπιν claim στο PAYPAL, αλλά μετά από ατέλειωτη αλληλογραφία, όπου αν και στείλαμε το tracking status από την POSTNL (που μετά τις 10 Μαρτίου δεν είχε καμμία κίνηση από Ολλανδία, ούτε άφιξη στην Ελλάδα), το PAYPAL έκλεισε την υπόθεση υπέρ του Gearbest. Πιθανόν να έκλεισε την υπόθεση ρομπότ, γιατί δεν είναι δυνατόν άνθρωπος να βλέπει tracking κολλημένο στην Ολλανδία και να γράφει “από τα στοιχεία μας φαίνεται οτι παραλάβατε τα είδη”.

  Σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας εντυπωσιακό ήταν το γεγονός της προσπάθειας εξαπάτησης από το Gearbest, το οποίο πρότεινε άλλοτε μερική και άλλοτε πλήρη επιστροφή χρημάτων, μόνο άν αυτοβούλως κλείναμε την υπόθεση στο PAYPAL. Φυσικά ηλίθιοι δεν είμασταν, και το επόμενο βήμα ήταν στην POSTNL κατευθείαν στα κεντρικά, για να στείλουν πληροφορίες.

  Οι Ολλανδοί ευγενέστατα απάντησαν αμέσως οτι από τα δικά τους στοιχεία φαινόταν οτι 3 μήνες μετά την αποστολή, δεν είχαμε παραλάβει τίποτα, αλλά επειδή η αποστολή υπαγόταν σε συμφωνία μεταξύ πωλητή (Gearbest) και αγοραστών στην Ελλάδα, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα παραπάνω.

  Ακολούθησε appeal στο PAYPAL και forward της απάντησης της POSTNL στο Gearbest και PAYPAL. Οι πρώτοι επανέλαβαν τον ίδιο εκβιασμό, δηλαδή να κλείσουμε πρώτα την υπόθεση και μετά βλέπουμε για επιστροφή κλπ. Το PAYPAL προς τιμή του, αναθεώρησε και μας δικαίωσε μετά από 3 μήνες αγώνα με πλήρη επιστροφή των χρημάτων στις πιστωτικές μας κάρτες.

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ GEARBEST ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ ΚΡΑΧΤΕΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΣΕ ΚΛΕΨΟΥΝ.

  • admin

   Καταρχάς θεωρώ την άποψή σας 100% ειλικρινή και δεν έχω λόγο να την αμφισβητήσω. Έχω όμως μερικές απορίες και μερικές επισημάνσεις να κάνω.

   Πρώτον, σε ποιο στάδιο είχαν κολλήσει τα πακέτα? Δηλαδή τι ακριβώς ανέφερε το status του PostNL? Ήταν ακριβώς ίδιο και στις δύο περιπτώσεις? Προσωπικά δεν έχω χάσει κανένα πακέτο με την PostNL ακόμα (ούτε καν με unregistered China Post δεν έχω χάσει) αλλά σίγουρα είναι κάτι που μπορεί να συμβεί. Ένα πακέτο με απλό ταχυδρομείο, περνάει από δεκάδες χέρια και στάσεις μέχρι να φθάσει στην Ελλάδα (και ανοίγεται και στην Ολλανδία).

   Τώρα όσο αναφορά τις επισημάνσεις. Εφόσον τα πακέτα εμφανίζονταν στο σύστημα του PostNL, λογικά είχαν αποσταλεί κανονικά από το Gearbest. Το PostNL είναι το ταχυδρομείο της Ολλανδίας και δεν νομίζω το Gearbest ή οποιοσδήποτε άλλος να μπορεί να παρέμβει στο tracking σύστημα. Οπότε τα πακέτα «χάθηκαν» κάπου στην Ολλανδία ή σε κάποια ενδιάμεση στάση. Άρα, μπορεί να σας απάντησαν ευγενικά οι Ολλανδοί, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν δικό τους λάθος και ευθύνη που χάθηκαν 2 πακέτα μέσα από το σύστημά τους. Από όσα λέτε τουλάχιστον, οι «απατεώνες Κινέζοι» τα έστειλαν κανονικά αλλά κάποιος καλοθελητής υπάλληλος του δικού τους ταχυδρομείου τα βούτηξε. Θα έλεγα ότι μπορεί απλώς να χάθηκε, αλλά δύο ξεχωριστά πακέτα με το ίδιο περιεχόμενο να χάθηκαν μαζί; Δύσκολο. Δεν γνωρίζω πόσο εύκολο είναι να γίνει από μέρους τους, αλλά σίγουρα και γνωρίζουν το περιεχόμενο του πακέτου (δηλαδή ότι πρόκειται για κινητό) και από που έρχεται.

   Τώρα μπορεί οι Ολλανδοί να σας απάντησαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αλλά υπάρχει και η ασφάλιση της αλληλογραφίας. Βέβαια το ανώτατο όριο, είναι κάτω από την αξία των κινητών αλλά σίγουρα στο τέλος θα αποζημιώσουν το Gearbest για τα χαμένα πακέτα.

   Τώρα για την στάση του Gearbest, αν ήταν έτσι και εφόσον είχατε επιλέξει και ασφάλεια σίγουρα δεν ήταν σωστή. Αν και από ότι κατάλαβα το πρώτο σας τίκετ ήταν σχετικά νωρίς. Δηλαδή συνήθως ένα πακέτο θεωρείται χαμένο μετά από 40-50 μέρες και εσείς από ότι λέτε, στείλατε σε 2 βδομάδες, που είναι σίγουρα πολύ νωρίς για απλό ταχυδρομείο, αλλά και πάλι μετά από 2 μήνες θα έπρεπε να σας είχαν στείλει άλλο ή να σας έχουν γυρίσει τα λεφτά πίσω.

   Πάντως η διαδικασία με το Paypal που ακολουθήσατε ήταν σωστή και δεν υπήρχε περίπτωση να μην δικαιωθείτε. Γιαυτό και όπως αναφέρεται και στον οδηγό, οι αγορές από εξωτερικό πάντα με Paypal. Πληρώνεις προμήθεια, αλλά έχει και το κεφάλι σου ήσυχο. Η μόνη περίπτωση να την «πατήσει» κάποιος με το Paypal και να μην δικαιωθεί, είναι να παραλάβει κανονικά πακέτο το οποίο όμως να είναι άδειο και να μην έχει μεριμνήσει για βίντεο κατά το unboxing. Είναι ένα κλασσικό κόλπο, το οποίο γίνεται κάποιες φορές στο Ebay ή στο Aliexpress από μικρούς πωλητές.

   Οπότε συμπέρασμα : Καταλαβαίνω την αγανάκτηση από την ταλαιπωρία σας, αλλά αδικείτε αρκετά και το Gearbest αλλά και το PCSTEPS. Οι «απατεώνες Κινέζοι του GearWorst» μάλλον τα έστειλαν κανονικότατα τα κινητά σας , εσείς στο τέλος δεν χάσατε τίποτα (εκτός φυσικά από τον χρόνο σας και την ταλαιπωρία που τραβήξατε) και κάποιος υπάλληλος του ταχυδρομείου «κονόμησε» τσάμπα 2 Ulephone.

  • Leftgr

   Συμφωνώ και επαυξάνω. Είχα σχεδόν ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με “notisjjim” με μόνη διαφορά ότι από λάθος μου δεν είχα πατήσει για ασφάλεια. Είχα παραγγείλει 18/03 και ακόμα στο tracking system δειχνει ότι έφυγε από Ολλανδία για Ελλάδα…. Το μεγάλο μου λάθος είναι ότι ξαναπαράγγειλα το ίδιο τηλ δυο μηνες μετά, θεωρώντας ότι απλά κλάπηκε κάπου, και μου ήρθε χωρίς sim card holder (έχω ήδη αναβάσει post). Στο τελευταίο μου μήνυμα προς GearBest σήμερα τους αποκάλεσα “Thieves of the Net” και τους υποσχέθηκα ότι για ένα μήνα θα γράφω τα χάλια τους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 • Panagiotis Kostas

  Καλησπερα ,αγόρασα έναι κινητό και handsfree απο το gearbest αξιας 127 ευρω,επέλεξα registred post(Netherlands Registered), υπάρχει πιθανότητα να έχω πρόβλημα με το τελωνείο?
  Ευχαριστω.

  • admin

   Καλησπέρα. Καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία που έχουν οι περισσότεροι, ειδικά κατά τις πρώτες αγορές από εξωτερικό, απλώς είναι πολύ δύσκολη η απάντηση σε αυτό που ρωτάτε, γιατί είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, αλλά είναι και κάτι το οποίο αφορά μελλοντικό χρόνο.

   Σίγουρα υπάρχει πιθανότητα να έχετε «πρόβλημα» με το τελωνείο, όπως -θεωρητικά- υπάρχει πιθανότητα να πάρει του χρόνου ο Πανιώνιος το UEFA. Το θέμα πόσο μεγάλες είναι οι πιθανότητες στην κάθε περίπτωση.

   Κανονικά οποιοδήποτε πακέτο με εμπορικό περιεχόμενο αξίας άνω των 22 ευρώ, με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να εκτελωνίζεται (και 50 για μη εμπορικά). Τώρα κατά πόσο γίνεται αυτό πάντα και σε τι ποσοστό είναι άλλο θέμα.

   Θεωρητικά πάντα, μπορείτε να έχετε «πρόβλημα» και με πακέτο που περιέχει προϊόν κάτω των 22 ευρώ, αν γίνει έλεγχος και ο τελωνειακός υπάλληλος πιστέψει ότι η πραγματική αξία είναι μεγαλύτερη. Προσωπικά δεν μου έχει τύχει πότε αυτό, ούτε το έχω ακούσει να έχει συμβεί, αλλά σίγουρα υπάρχει και αυτή η πιθανότητα.

   Προς το παρόν, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι ο έλεγχος στο απλό ταχυδρομείο -λόγω του τεράστιου αριθμού των δεμάτων που μεταφέρονται καθημερινά- είναι δειγματοληπτικός (από feedback ξένων e-shop πιστεύεται ότι κυμαίνεται στο 5-10%) και γενικότερα οι αποστολές με Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία, είναι πολύ πιο ασφαλείς, από όλες τις απόψεις . Τα πακέτα με το Ολλανδικό ταχυδρομείο έρχονται δια μέσου Ολλανδίας με το αυτοκόλλητο του ίδιου του Ολλανδικού ταχυδρομείου. Η μόνη διαφορά με αποστολές που ξεκινούν από την Ευρωπαϊκή ένωση είναι ένα μικρό κίτρινο αυτοκόλλητο που υπάρχει σε κάποιο σημείο του πακέτου και αναφέρει παρότι έρχεται δια μέσου χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν απαλλάσσεται από τελωνειακό έλεγχο και επιβολή δασμών κατά την είσοδο στην χώρα προορισμού.

   Το καλό με το απλό ταχυδρομείο, είναι ότι ακόμα και αν περάσει από τελωνειακό έλεγχο (που όπως είπαμε, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία στην δική σας περίπτωση κανονικά πρέπει να περάσει) τα επιπλέον κόστη είναι σχετικά μικρά (+12 ευρώ η αμοιβή των ΕΛΤΑ + 24% ΦΠΑ στο ποσό που θα αποφασιστεί ότι κοστίζει το προϊόν). Οπότε ακόμα και σε περάσετε από έλεγχο, αν έχετε κάνει καλή αγορά (χρησιμοποιώντας κουπόνια έκπτωσης) θα το πάρετε φτηνότερα από ότι θα το παίρνατε από Ελλάδα ή Ευρώπη.

   Η μόνη περίπτωση να είστε σίγουρος ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να περάσει από τελωνείο είναι η αγορά από Ευρωπαϊκή αποθήκη ή δια μέσου μεταφορικής που τα εισάγει πρώτα Ευρώπη και μετά από εκεί έρχονται Ελλάδα.

 • Maria Kendra Accouantant

  Καλημέρα αγόρασα 3 κινητά αξίας περίπου 50€ το ένα με απλό ταχυδρομείο υπάρχει πιθανότητα να περάσουν από τελωνείο.
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  • admin

   Αν τα πήρατε από την Ευρωπαϊκή αποθήκη, σίγουρα όχι. Αν τα πήρατε από την Κινέζικη ή την αποθήκη του Χονγκ Κονγκ και τα τρία κινητά είναι σε ένα πακέτο (δηλαδή μία αποστολή), τότε σίγουρα είναι πιθανό. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, πρέπει να περάσει, αλλά τα μικρής αξίας συνήθως δεν περνάνε. Απλώς αν είναι και τα 3 μαζί, σίγουρα οι πιθανότητες είναι πολύ μεγαλύτερες από ότι αν ήταν 3 ξεχωριστές παραγγελίες.

   Αν περάσει, το κόστος εκτελωνισμού είναι 12 ευρώ + 24% ΦΠΑ στην τιμή που θα θεωρήσει ο τελωνειακός υπάλληλος . Τώρα αν η τελευταία λέξη στο username σας σημαίνει ότι είστε επαγγελματίας, τότε αν περάσουν τελωνείο και τα θέλετε για επαγγελματική χρήση, μπορούν να κοπούν τιμολόγιο από το τελωνείο. Απλώς κανονικά θα πρέπει να αναγράφεται η σωστή τιμή (συνήθως δεν συμβαίνει) και να εμπεριέχεται παραστατικό με τα επαγγελματικά σας στοιχεία. Σίγουρα με την DHL μπορεί να γίνει αυτό και όταν φτάσουν Ελλάδα, αλλά με τα ΕΛΤΑ δεν είμαι σίγουρος, γιατί η διαδικασία συνήθως γίνεται αυτόματα.

   • Maria Kendra Accouantant

    Τα αγόρασα από alliexpress με ξεχωριστή αποστολή το καθένα και με διαφορετικές ημερομηνίες με singapure post θα έρθουν και
    τα τρία.

    • admin

     Σίγουρα θα ήταν πολύ καλύτερα αν είχατε επιλέξει ως μέθοδο αποστολής κάποιο Ευρωπαϊκό ταχυδρομείο, αλλά λογικά και έτσι δεν θα έχετε πρόβλημα. Είναι και λίγο θέμα τύχης.

 • Fr33zer

  Καλησπέρα admin . Για αγορα laptop της ταξης των 600 € απο αποθηκη του ΗΚ να υποθεσω οτι δεν γλυτωνω το τελωνείο ετσι; Υπάρχει κατι που μπορώ να κανω; Τι προτείνεις;

  • admin

   Με τα Laptop εδώ και μερικά χρόνια, υπάρχει ένα γενικότερο πρόβλημα με το ταχυδρομείο. Λόγω της μεγάλης μπαταρίας λιθίου που έχουν συνήθως, δεν επιτρέπεται η μεταφορά με κανονικό ταχυδρομείο προς την Ευρώπη (υπάρχει και το θέμα της ασφάλισης, αλλά ο λόγος κυρίως είναι η μπαταρία). Έτσι η μόνη επιλογή από όλα τα μεγάλα Κινέζικα e-shop είναι οι ταχυμεταφορικές και κυρίως η DHL. Οπότε -με απλά λόγια- δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσει τελωνειακό έλεγχο και εκτελωνισμό. Μόνο για την EMS υπήρχε η φήμη ότι ήταν λιγότερο τυπική (ειδικά πριν 5+ χρόνια), αλλά και εκεί δεν νομίζω να υπάρχει πιθανότητα να περάσει laptop χωρίς να εκτελωνιστεί.

   Μόνο από Ebay ή Aliexpress ίσως βρείτε κάποιον να μπορεί να σας το στείλει με απλό ταχυδρομείο. Φυσικά και το απλό ταχυδρομείο δεν σημαίνει ότι δεν θα πληρώσετε φπα ή τέλος εκτελωνισμού, αλλά συνήθως το συνολικό κόστος είναι πολύ μικρότερο (πχ το τέλος εκτελωνισμού είναι μόνο 12 ευρώ). Προσωπικά θα σας έλεγα να μην το επιχειρήσετε για τόσο ακριβό Laptop, γιατί είναι αρκετά επίφοβο από όλες τις απόψεις.

   Οπότε, τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν είναι, αν το laptop που θέλετε να αγοράσετε υπάρχει στην Ελλάδα και -αν ναι- πόσο κοστίζει.

   Αν υπάρχει και η διαφορά με την Κίνα είναι πχ 25-30%, τότε νομίζω ότι δεν θα πρέπει να σκεφθείτε να το αγοράσετε από Κίνα. Αν η διαφορά είναι τόσο μικρή, σημαίνει ότι το Ελληνικό κατάστημα το δίνει σε πολύ καλή τιμή και σίγουρα θα πρέπει να το προτιμήσετε.
   Αν η διαφορά είναι μεγαλύτερη (πχ 40-50%), και μπορείτε να πεταχτείτε μέχρι το τελωνείο να κάνετε τον εκτελωνισμό μόνος σας, τότε σίγουρα θα σας έρθει πιο φτηνά από Κίνα, αφού θα πληρώσετε μόνο περίπου 28-30% (ΦΠΑ + δασμοί τελωνείου + το χαρτί που θα σας κόψει η ταχυμεταφορική) στην αξία στην οποία θα εκτελωνιστεί. Αν δεν μπορείτε, τότε θα πρέπει να συνυπολογίσετε και το κόστος του εκτελωνισμού από την ίδια την εταιρία, το οποίο δεν είναι και ευκαταφρόνητο (50-100 ευρώ λογικά).

   Κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να ξεχνάτε, είναι ότι αν είστε επαγγελματίας ή αν ρωτάτε γιατί θέλει να το αγοράσει επαγγελματίας φίλος σας που θέλει να το περάσει στα έξοδα της επιχείρησής του, τότε μπορεί να σας κοπεί τιμολόγιο από το τελωνείο, οπότε και η αξία της αγοράς αλλά και το κόστος να περάσει στα έξοδα.

 • Alex Dioskouros

  Γεια χαρα mister admin. Ηθελα να ρωτησω ενα πολυ σχετικο θεμα, απλα ειναι και λιγο off topic για το συγκεκριμενο αρθρο. Καταρχην μηπως θα κανεις καθολου οδηγο με πολυ απλα βηματα πως βαζουμε χρηματα στο Paypal πλεον, Μαιο του 2017? Ακομα σε αυτην την μακακια εχουμε μεινει που πρεπει να κανεις 2ο λογαριασμο κτλ κτλ? Δεν υπαρχει αλλος τροπος πιο straight να βαλω λεφτα μεσα στο paypal πχ απο την προπληρωμενη μου ή την χρεωστικη για παραδειγμα? Πριν σκασουν τα capital gamwcontrols πηγαινα μια χαρα και ωραια και μεσω trustpay εβαζα απο την τραπεζα μου λεφτα στο paypal. Μετα τα capital ξενερωσα και δεν ξανασχοληθηκα, και αν χρειαζομουν κατι απεξω ελεγα φιλους που ειχα μαθει το κολπακι με το paypal και μου παραγγελναν αυτοι. Τελικα ακομα εκει εχουμε μεινει στο κολπακι ή υπαρχει και αλλος τροπος? Ευχαριστω πολυ admin, respect απο μενα για την δουλεια που κανεις.

  • Emmanouil Georgopoulos

   Καλημέρα. Σχετικά με την προσθήκη χρημάτων στον λογαριασμό σου paypal. Υπάρχουν δύο τρόποι. Εφόσον έχεις συνδέσει κάρτα πιστωτική ή και χρεωστική μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου μπορείς να επιλέξεις “Add Funds” και στην συνέχεια επιλέγεις την κάρτα σου και το ποσό. Επίσης από την στιγμή που έχεις συνδέσει την κάρτα σου μπορείς να κάνεις κανονικά την πληρωμή μιας και αυτόματα τραβα΄το paypal το ποσό από την κάρτα σου. Εδώ και 3 περίπου μήνες έχει γίνει άρση πολλών τραπεζικών περιορισμών. Εγώ την δική μου την χρησιμοποιώ κανονικά πλέον χωρίς να μεταφέρω ποσά από λογαριασμο σε λογαριασμο.

  • admin

   Για την paypal θα γίνει ένα πολύ αναλυτικό άρθρο, μέσα στην εβδομάδα μάλλον. Όχι μόνο για τα capital cotnrol και αγορές από εξωτερικό, αλλά γενικότερα για τις ευκολίες, την ασφάλεια, τις έξτρα υπηρεσίες (πχ paypal credit, disputes) αλλά και τις χρεώσεις που έχει (γιατί δεν είναι δωρεάν).

   Τώρα για την σύνδεση της κάρτας, είναι ακριβώς όπως τα είπε και ο φίλος στο παραπάνω σχόλιο. Προσωπικά, νομίζω η πιο απλή και ασφαλής λύση, είναι η έκδοση εικονικής χρεωστικής κάρτας μέσω ebanking, η οποία συνδέεται με το paypal. Αν δεν είναι αναγκαίο το paypal, χρησιμοποιείτε απλώς την εικονική χρεωστική, αν είναι τότε το paypal που τραβάει αυτόματα από την εικονική. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κάποια χρέωση από την τράπεζα (1-2 ευρώ), κάθε φορά που φορτώνεις ή βγάζεις ποσά από την εικονική κάρτα, αλλά μικρό το κακό.

   Το καλό με αυτές τις κάρτες, είναι ότι γίνεται αυτόματα η έκδοση και η ανάκληση μέσω ebanking. Οπότε αν κάτι πάει στραβά, απλώς την αλλάζετε, ενώ μέσω του ebanking έχετε και αναλυτικό λογαριασμό, που κάποιες φορές είναι απαραίτητος.

 • Dionysis

  Καλησπέρα,
  Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το προϊόν Xiaomi Mijia Smart LED Desk Lamp:
  http://www.gearbest.com/table-lamps/pp_363779.html
  αλλά βλέπω ότι υπάρχει μόνο china warehouse. Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε τι παίζει με τελωνείο και σχετικούς φόρους. Αξίζει τελικά να το αγοράσω ή να περιμένω να το βρώ από ευρωπαϊκή αποθήκη;

  • admin

   Κοιτάξτε, η λάμπα αυτή καταρχάς δεν υπάρχει σε κανένα Ελληνικό κατάστημα και σχεδόν σε κανένα Ευρωπαϊκό. Το μόνο που φαίνεται να την έχει είναι το Αγγλικό Amazon με περίπου 80-100 ευρώ, ενώ στο Gearbest στην προσφορά είναι με 35 + μεταφορικά.

   Σίγουρα το ιδανικότερο θα ήταν να την παίρνατε από κάποια Ευρωπαϊκή αποθήκη του Gearbest ή από Ελληνικό κατάστημα (αν η διαφορά στην τιμή ήταν λογική), αλλά δυστυχώς δεν ξέρετε αν και πότε θα έρθει σε Ευρωπαϊκή αποθήκη ή στην Ελλάδα. Μπορεί να το φέρουν σε μία εβδομάδα, μπορεί σε 6 μήνες μπορεί και ποτέ.

   Οπότε αν θέλετε την συγκεκριμένη και δεν είστε διατεθειμένος να περιμένετε ίσως και μήνες, η αγορά από Κίνα φαίνεται να είναι μονόδρομος, καθώς ακόμα και να περάσει από τελωνείο το συνολικό κόστος (με ΕΛΤΑ πάντα ή με εκτελωνισμό από εσάς) θα είναι μικρότερο από την τιμή που έχει στο Αγγλικό Amazon.

   Τώρα για το τελωνείο. Το φωτιστικό κοστίζει λίγο πάνω από το νόμιμο όριο που υπάρχει για απαλλαγή από τέλη και δασμούς, οπότε η λογική λέει ότι με απλό ταχυδρομείο μάλλον δεν θα περάσει από εκτελωνισμό, αλλά δεν μπορεί να είστε σίγουρος 100%. Κανονικά και 1 ευρώ παραπάνω από το όριο (22 ευρώ για εμπορικά, 45 για μη εμπορικά) να είναι, πρέπει να περάσει, απλώς συνήθως δέματα τόσο μικρής αξίας δεν περνάνε γιατί και ο έλεγχος είναι δειγματολειπτικός αλλά και οι τελωνειακοί υπάλληλοι προσπαθούν να πιάσουν περισσότερο δέματα μεγαλύτερης αξίας. Προσωπικά δεν έχει τύχη να ακούσω ποτέ, να χρεωθεί κάτι που κοστίζει 35 ευρώ, έξοδα εκτελωνισμού με απλό ταχυδρομείο.
   Βέβαια η συγκεκριμένη λάμπα είναι λίγο πιο ογκώδης και πιο βαριά από το μέσο πακέτο (15χ15χ50 πόντους και 1.5 κιλό), οπότε οι πιθανότητες σίγουρα είναι πιο μεγάλες να ελεγχθεί (το οποίο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα περάσει και από εκτελωνισμό. Μπορεί κατά τον έλεγχο να ανοίξουν, να δουν ότι πρόκειται για απλώς μία λάμπα και να θεωρηθεί μικρής αξίας και να σας χρεώσουν μόνο 3 ευρώ έξοδα παράστασης).

   Αν περάσει πάντως και είστε επαγγελματίας, μπορείτε να την κόψετε και τιμολόγιο και να περάσει και στα έξοδά σας (το κόστος και το ΦΠΑ).

 • Petran123

  Καλημέρα. Να ρωτήσω βρήκα μια action cam την Thieye T5e από Banggood γιατί το GearBest δεν δίνει την επιλογή απλού ταχυδρομείου παρά μόνο Priority Line και Expedited Shipping. Στο Banggood δίνει τις επιλογές Air Parcel Register (free) 7-25 business days, Priority Direct Mail (7-12 business days) με 1.31 ευρώ επιβάρυνση μόνο. Δίνει και Expedited Shipping και EMS Express Mail Service αλλά από ότι κατάλαβα αυτά είναι πιθανόν να επιβαρύνουν με εκτελωνισμό. Η ερώτηση μου είναι να προτιμήσω το Priority Direct Mail (7-12 business days) με 1.31 ευρώ επιβάρυνση μόνο γιατί θα ήθελα να μην καθυστερήσει πολύ ή είναι επίφοβο για εκτελωνισμό και αυτό;

  • admin

   Ναι το Gearbest φαίνεται να έχει ένα θέμα στο σύστημά του και σε αρκετά πακέτα δεν υπάρχει η δυνατότητα αποστολής με απλό ταχυδρομείο. Το διορθώνουν από ότι έχω μάθει και ήδη έχουν αλλάξει σε μερικά τις τελευταίες μέρες. Αν περιμένετε μερικές μέρες ίσως διορθωθεί και σε αυτήν και ίσως μπει και κάποιο κουπόνι ή έκπτωση, γιατί η τιμή στο Gearbest αυτή τη στιγμή είναι «καθαρή» χωρίς flash sales ή κάποια έκπτωση. Συνήθως μπορείτε να βρείτε μία έκπτωση 5-15% για προϊόντα από την αποθήκη της Κίνας, αν το προϊόν δεν έχει ήδη έκπτωση, αλλά στην ThiEye (και γενικότερα στις action cam) αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα. Πριν κάποιες βδομάδες που είχε από ότι βλέπω, είχε πέσει στα 100-105 ευρώ. Βέβαια κανείς δεν σας εγγυάται ότι θα ξανά βάλουν ή θα είναι τόση που θα αξίζει την αναμονή.

   Τώρα για τις επιλογές αποστολής από Banggood και το τελωνείο. Ας ξεκαθαρίσουμε ότι κανονικά η κάμερα θα πρέπει να περάσει εκτελωνισμό και να επιβληθούν οι νόμιμοι φόροι και δασμοί, γιατί υπερβαίνει το νόμιμο ποσό και έρχεται από την αποθήκη της Κίνας. Τώρα αν θα περάσει ή όχι στην πράξη είναι άλλη υπόθεση.

   Οι επιλογές που έχει το Banggood είναι απλό συστημένο πακέτο (air register mail), απευθείας αποστολή χωρίς tracking (Priority Mail), εξπρές με DHL και εξπρές με EMS. Στα δύο τελευταία, ο εκτελωνισμός είναι σχεδόν σίγουρος και έχουν και αυξημένα τέλη εκτελωνισμού, που στην περίπτωσή σας θα ήταν ασύμφορα.

   Και το air register mail αλλά και το priority mail από το Banggood είναι με το Ολλανδικό ταχυδρομείο (στο air register έχει και άλλες επιλογές κάποιες φορές,στο priority για Ευρώπη είναι μόνο αυτό). Η διαφορά τους είναι ότι το registered είναι συστημένο και έχει και καλό tracking. Δηλαδή βλέπετε που είναι ανά πάσα στιγμή.
   Το Priority δεν έχει tracking , γιαυτό υποτίθεται ότι είναι και πιο γρήγορο, γιατί δεν χρειάζεται σε κάθε σταθμό ο υπάλληλος να το περνάει συνεχώς από το σύστημα. Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος γιατί το έχω χρησιμοποιήσει μόνο 2-3 φορές παλαιότερα, είναι συστημένο και το priority mail, οπότε η ουσιαστική διαφορά είναι στο tracking, το οποίο δεν είναι και τόσο αμελητέα διαφορά, γιατί είναι σίγουρα πολύ πιο εύκολο να χαθεί κάτι χωρίς tracking παρά με. Βέβαια υπάρχει και μία διαφορά στην ασφάλιση του πακέτου από την ίδια την εταιρία (στο priority mail είναι μόνο 50 δολάρια), αλλά αν επιλέξετε επιπλέον ασφάλιση κατά την αγορά από το Banggood δεν θα υπάρχει θέμα.

   Οι πιθανότητες να περάσει από εκτελωνισμό και στις δύο περιπτώσεις είναι πάνω κάτω ίδιες, ίσως να είναι και λίγο πιο ασφαλές το priority γιατί θεωρητικά το priority mail είναι επιλογή για να στέλνεις έγγραφα και γενικότερα πράγματα που δεν έχουν αξία γρήγορα και μαζικά, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος ότι αυτό ισχύει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως αν περάσει από τελωνείο την διαδικασία θα την αναλάβουν τα ΕΛΤΑ, οπότε τα τέλη εκτελωνισμού (πλην των δασμών του +24% ΦΠΑ στο ποσό που θα αποφασίσει ότι κοστίζει η κάμερα ο τελωνειακός υπάλληλος) θα είναι λίγα.

 • kyriakos

  καλησπερα. πολυ ωραίο το άρθρο σου. σκεφτομαι να αγορασω πρωτη φορα απο το gearbest και θελω να αγορασω αυτο που εστειλα σε 3 τεμαχια. τι να επιλεξω για shipping method?
  http://www.gearbest.com/smart-watches/pp_362705.html

  • admin

   Η καλύτερη επιλογή θα ήταν 3 διαφορετικές παραγγελίες με registered air mail και ολλανδικό ταχυδρομείο (Netherlands Registered). Τα ταχυδρομικά είναι 1 ευρώ τη φορά από ότι είδα, οπότε μάλλον θα σας βγει κανένα ευρώ παραπάνω από ότι αν το αγοράζατε και τα 3 μαζί, αλλά έτσι θα είστε 1000% σίγουρος ότι δεν θα πληρώσετε τίποτα στο τελωνείο, ακόμα και αν ανοίξουν το πακέτο σας.
   Το κάθε κομμάτι κοστίζει 20 ευρώ, οπότε είστε κάτω από το όριο των 22 ευρώ ανά πακέτο, και είστε 100% νόμιμος.

   Αν τα πάρετε και τα 3 μαζί, και παρότι το κόστος είναι αρκετά μικρό, επειδή θα είναι 3 ολόιδια κομμάτια ίσως φανεί σαν επαγγελματική αγορά, αν τύχει και ανοίξουν το πακέτο σας, οπότε για ασφάλεια καλύτερο είναι να τα σπάσετε. Μπορείτε να κάνετε 3 διαφορετικές αγορές ή απλώς να πείτε στα σχόλια της παραγγελίας στο Gearbest να σας το στείλουν σε 3 διαφορετικά πακέτα. Αν το σπάσετε και μπορείτε, καλό είναι να τα στείλετε και με διαφορετικές ημερομηνίες ή σε διαφορετική διεύθυνση κάποιο από αυτά.

   Αν μένετε σε μονοκατοικία και ξέρετε πότε έρχεται ο ταχυδρόμος ή έχετε μεγάλο σχετικά ταχυδρομικό κουτί, μπορείτε να επιλέξετε και την δωρεάν μη συστημένη αποστολή. Αν όχι, τότε την συστημένη με το Ολλανδικό ταχυδρομείο, όπως σας είπα.

   Συνήθως ο χρόνος που κάνει είναι 12-20 μέρες.

   • kyriakos kv

    Σε περίπτωση που μου πρεπει να πληρωσω τελωνειο , πως γινεται η διαδικασια. δλδ πως ξερω οτι το περασαν απο τελωνειο, πως ενημερωνομαι , πως τα πληρωνω κλπ. συγγνωμη για τις ερωτησεις απλα ειμαι καινουργιος στις αγορες αυτες .

    • admin

     Μην ζητάτε συγνώμη. Καλά κάνετε και ρωτάτε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως κάποια στιγμή.
     Στην δική σας περίπτωση δεν έχετε τίποτα να φοβάστε. Είστε κάτω από το όριο, αλλά ας πούμε ότι για κάποιο λόγο θα σταματήσει για έλεγχο, τότε θα σας πάρουν τηλέφωνο στο τηλέφωνο που έχετε δηλώσει. Εφόσον είναι τα ΕΛΤΑ, την διαδικασία εκτελωνισμού θα την κάνουν αυτά με μικρό κόστος και τα λεφτά θα σας τα ζητήσει ο ταχυδρόμος όταν φέρει το πακέτο.

     Τώρα, εφόσον έχει tracking η παραγγελία, αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγχετε το tracking (όχι μέσω του Gearbest). Όσο βρίσκεται ακόμα στο εξωτερικό καλό είναι να συμβουλεύεστε το tracking της εταιρίας αποστολής (αν πχ είναι το Ολλανδικό, τότε το ολλανδικό), από την στιγμή που θα φτάσει Ελλάδα, τότε καλύτερα αυτό των ΕΛΤΑ. Αναφέρει αναλυτικά και με ακρίβεια το κάθε στάδιο μεταφόρτωσης, ακόμα και αν περάσει εκτελωνισμό ή πότε θα έρθει στο τοπικό σας ταχυδρομικό δίκτυο. Έτσι ξέρετε ακριβώς και την μέρα παράδοσης (αν υποθέσουμε ότι μένετε εντός αστικού ιστού και ο ταχυδρόμος των ΕΛΤΑ περνάει καθημερινώς).

 • χρήστος κόντομ

  Καλησπέρα, θέλω να ρωτήσω κάτι! Ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια action camera sj7 star Με τιμή στα 180 ευρώ! Το βάρος του πακέτου είναι γύρω στα 700gr νομίζω και οι διαστάσεις του έρχονται σε τέτοιο κουτί! Θέλω να μάθω τη γνώμη σας για το αν θα υπάρξει κάποια επιπλέον χρέωση στο τελωνείο γιατί σίγουρα δεν συμφέρει αν υπάρξει! Ευχαριστώ πολύ https://uploads.disquscdn.com/images/74024de654833d54cb5cdedda77bc10f33c78308712c3768768798321c6124fa.jpg

  • admin

   Καλησπέρα.
   Δυστυχώς δεν είναι τόσο απλά. Δεν έχει να κάνει τόσο με το μέγεθος του πακέτου ή τον όγκο το αν θα περάσει από τελωνείο (πχ πρόσφατα πήρα ένα πακέτο 3πλάσιο σε μέγεθος, το οποίο είχε κανονική τιμή αγοράς 15 ευρώ. Δηλαδή δεν σημαίνει αυτόματα ότι ότι είναι μεγάλο, είναι και ακριβό πάντα).
   Kανείς δεν μπορεί να σας απαντήσει με σιγουριά αλλά αυτό που θα σας πω είναι ότι κανονικά θα έπρεπε να περάσει λόγω τιμής, αλλά συνήθως δεν περνάνε, τουλάχιστον όταν στέλνονται με απλό ταχυδρομείο. Οπότε, υπάρχει ρίσκο σίγουρα, ίσως όχι και πολύ μεγάλο, αλλά υπάρχει.

   Τώρα το πρόβλημα στην συγκεκριμένη περίπτωση με αυτήν την action cam, είναι ότι το Gearbest για κάποιο λόγο την στέλνει μόνο με εξπρές αποστολή και δη DHL, το οποίο σημαίνει ότι σίγουρα θα περάσει από τελωνείο και εκτός από τους δασμούς, θα έχει και σχετικά υψηλά τέλη εκτελωνισμού.

   Αν την έστελναν με απλό ταχυδρομείο και να περνούσε και να σας είχαν επιβληθεί οι νόμιμοι δασμοί (που συνήθως θα είναι και λίγο πιο μικροί, καθώς οι Κινέζοι κάνουν λίγο «δημιουργική λογιστική») , πάλι πιο φτηνά από Ελλάδα θα σας έβγαινε σίγουρα.

   Αν θέλετε να είστε 1000% σίγουρος ότι δεν θα περάσει από τελωνείο, τότε κοιτάξτε μόνο ότι υπάρχει στην Ευρωπαϊκή αποθήκη. Πχ υπάρχει η Xiaomi YI 2, στα 228 ευρώ από την Αγγλική αποθήκη.

   Αλλιώς αν θέλετε να σας προτείνω εναλλακτικούς τρόπους για την SJCAM και να σας αναλύσω λίγο περισσότερο όλα τα ενδεχόμενα, στείλτε email (info@supereverything.gr) για να μην γίνεται τεράστιο και δυσανάγνωστο το ποστ εδώ.

 • Mohammad Ibrahimi

  Στην Τελευταία αγορά που έκανα επιβαρύνθηκα,DHLγια να εχω το κινητο 7-10 εργάσιμες ημέρες, εκτίμηση φόρων και δασμών ενδεικτικά 60 ευρώ, συν τα εκτελωνιστικά μας έξοδα 54 ευρώ. Σύνολο περίπου 114 ευρώ απο19/3/2017 -που εχω κανει τη παραγγελία μεχρι και σημερα 18/4/2017 δεν εχω λαβει ακομα το κινιτο….και το κινητο ειναι πολυ φθηνο τωρα στην Ελλαδα.

  • admin

   Το πρόβλημα με την DHL (και άλλες διεθνείς ταχυμεταφορικές) δυστυχώς είναι γνωστό και αναφέρεται εδώ και δεκαετίες, σχεδόν, σε όλους τους οδηγούς για αγορές από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα βρείτε στο διαδίκτυο. Ο εκτελωνισμός είναι σίγουρος και έχει σχετικά ακριβή τιμολόγηση στον εκτελωνισμό. Οπότε συμφέρει μόνο για πολύ μεγάλες και ακριβές παραγγελίες.
   Αλλά άσχετα από την τιμή, είναι αρκετά γρήγορη και αξιόπιστη εταιρία με πολύ εξυπηρετικούς υπαλλήλους. Ο χρόνος παράδοσης που αναφέρετε, είναι πραγματικά πολύ μεγάλος για DHL. Τώρα μεσολαβούσε και Πάσχα, αλλά και πάλι, από την στιγμή που πληρώσατε τον εκτελωνισμό θα έπρεπε να κάνει το πολύ 1-2 μέρες. Στο tracking σύστημα της DHL τι σας αναφέρει;

 • Βαγγελάκης

  Gearbest και ξερό ψωμί. Έχω αγοράσει κινητό, TV box, είδη ψαρέματος, power banks, ρολόγια χειρός, φακούς, εργαλεία χειρός και τόσα άλλα που δεν μπορώ να θυμηθώ. Σε τιμές (για όσα υπάρχουν κι εδώ) τουλάχιστον 3 φορές φτηνότερες. Οι χρόνοι παράδοσης από Κίνα περίπου στις 21 ημέρες, εκτός από Νοέμβριο έως Ιανουάριο που αγγίζουν τις 40 ημέρες.

 • Αντωνης Καντας

  Καλησπερα σας!!Εγω θελω να παραγειλω ενα drone και μου εχει ως μεταφορες αυτη Priority Line και Expedited Shipping…ποια ειναι η ασφαλεστερη ? και ποια μπορει να μην περασει τελωνειο?

  • admin

   Τιμή και μέγεθος στο περίπου;

   • Αντωνης Καντας

    κοστιζει 250 ευρω και μεγεθος ακριβως δεν ξερω αλλα ξερω οτι ζιγυζει 1,5 με 2 κιλα

    • admin

     Ναι δεν έχει μεγάλο βάρος, αλλά μάλλον είναι θέμα όγκου. Ξεπερνάει τον όγκο στο σύστημα του απλού ταχυδρομείου.

     Expedited σημαίνει κούριερ (DHL ή EMS) και κατά 99.99% θα περάσει από τελωνείο. Δεν είναι τόσο το κόστος, ούτε καν ο όγκος, αλλά το «Drone» που θα γράφει στο κουτί, είναι από αυτά που χτυπάνε στο μάτι με τη μία. Γιατί μπορεί το συγκεκριμένο να είναι σχετικά φτηνό για drone, όμως υπάρχουν πολλά που κοστίζουν χιλιάρικα. Οπότε θα σας πάρουν τηλέφωνο για ραντεβού στο τελωνείο, πριν καν ξεκινήσει το πακέτο από Κίνα. Υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που ίσως μπορέσετε να το περάσετε, αλλά δεν είναι 100% σίγουρο και είναι πολλά τα έξοδα εκτελωνισμού αν πιαστεί. Οπότε, σίγουρα δεν αξίζει το ρίσκο.

     Το Priority Line σημαίνει μεταφορική κανονική. Σε γενικές γραμμές δεν αργεί και συνήθως δεν περνάει από τελωνείο, αλλά την συγκεκριμένη που έχει το Gearbest δεν την έχω δοκιμάσει πολλές φορές για να σας πω 100% σίγουρα αν εγώ στάθηκα τυχερός ή είναι συνήθης πρακτική. Σίγουρα είναι πολύ πιο ασφαλής από την πιο πάνω επιλογή, αλλά και πάλι βεβαιότητα 100% δεν υπάρχει (και όποιος σας το πει, λέει ψέμματα).

     Πάντως, επειδή δεν είναι και πάρα πολύ βαρύ, θα σας πρότεινα να κάνετε μία ερώτηση αν μπορούν να σας στο στείλουν με το Ολλανδικό ταχυδρομείο. Έχουν χιλιάδες προϊόντα και όπως καταλαβαίνετε δεν κάθονται να ελέγχουν το κάθε προϊόν για την κάθε χώρα ξεχωριστά, οπότε αυτά τα βγάζει αυτόματα το σύστημά τους. Κάποιες φορές που τους το ζήτησα και ήταν σχετικά μικρά πακέτα μπόρεσαν και τα έστειλαν. Ίσως σταθείτε τυχερός και εσείς. Το θετικό του Ολλανδικού είναι ότι αν το πακέτο δεν είναι τεράστιο ή δεν είστε άτυχος, μάλλον δεν θα περάσει από τελωνείο, αλλά και στην χειρότερη να περάσει, θα πληρώσετε μόνο το ΦΠΑ και κάνα 10εύρω, το οποίο συνολικά θα είναι λίγο παραπάνω από το κόστος του priority line.

     Όποια επιλογή και αν αποφασίσετε (δηλαδή priority ή αν μπορούν με Ολλανδικό) σίγουρα πληρώστε μόνο με paypal και σίγουρα κάντε ασφάλιση πακέτου.

     • Αντωνης Καντας

      αν περασει απο τελωνειο με το priority line ποσο περιπου θα κοστισει?

     • Αντωνης Καντας

      Οι αγορες απο Αγγλια περνανε απο τελωνειο?

     • admin

      Όχι οι αγορές από την Αγγλική αποθήκη του Gearbest ή γενικότερα από Αγγλικό κατάστημα δεν περνάνε από τελωνείο (τουλάχιστον μέχρι να βγει η Αγγλία από την Ευρωπαϊκή ένωση).

      Τώρα στην άλλη ερώτηση, δυστυχώς δεν γνωρίζω ακριβώς. Δεν μου έχει περάσει πότε κάποιο από τελωνείο με αυτή την εταιρία για να σας απαντήσω με 100% βεβαιότητα. Ειδικά τα τέλη εκτελωνισμού έχουν να κάνουν με την μεταφορική εταιρία περισσότερο. Προσωπικά, δεν νομίζω να περάσει (για διάφορους λόγους), αλλά και αν περάσει στη χειρότερη το κόστος θα είναι το πολύ το ΦΠΑ.

      Όπως προ-είπα, για μένα το καλύτερο θα ήταν να ρωτήσετε με τίκετ (δίνοντάς τους το λινκ του προϊόντος) αν μπορούν να το στείλουν με Ολλανδικό ταχυδρομείο ή αν δεν μπορούν, αν γνωρίζουν οι ίδιοι αν υπάρχει πιθανότητα να περάσει τελωνείο από την Euro Express.
      Σίγουρα θα θέλουν να σας πουλήσουν το drone, αλλά θα θέλουν να σας κρατήσουν και σαν πελάτη για επόμενες αγορές, οπότε θα σας απαντήσουν λογικά με ειλικρίνεια.

     • Αντωνης Καντας

      Θα δω τι θα κανω!Σας ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες σας!!

      Στις 25 Μαρτίου 2017 – 10:13 μ.μ., ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • Antonis

      Από την ευρωπαϊκή αποθήκη δεν περνάει τελωνείο ;;

     • Αντωνης Καντας

      Από αποθήκη στην Ευρώπη υπάρχει περίπτωση να περάσει από το τελωνείο;;

     • admin

      Όχι, από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Gearbest σίγουρα. Ακόμα και με DHL, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει από τελωνείο, όσο και να κοστίζει το πακέτο σας.

     • Αντωνης Καντας

      Ευχαριστώ πολύ !!!

     • Αντωνης Καντας

      Στις Δευ, 27 Μαρ 2017 στις 23:55 ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • Αντωνης Καντας

      Στις Δευ, 27 Μαρ 2017 στις 23:55 ο χρήστης Disqus έγραψε:

     • Αντωνης Καντας

      Στις Σάβ, 25 Μαρ 2017 στις 22:18 ο χρήστης antonis kantas έγραψε:

    • admin

     Και επίσης κοιτάξτε και την Ευρωπαϊκή και τις Αγγλικές αποθήκες. Από ότι είδα, έχει 5-6 drone περίπου σε αυτή την τιμή, ίσως κάποιο σας κάνει. Και από εκεί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περάσει τελωνείο.

 • Aldin

  An piastei to Pajero telonio ti plironeis akrivos?

  • admin

   Υπάρχει μία αναφορά στο άρθρο, αλλά δεν είναι εκτενής. Θα γίνει update.
   Εν συντομία (αυτά ισχύουν γενικότερα για αγορές από εκτός E.E. και όχι μόνο για το Gearbest):
   Αν το πακέτο σας έρχεται από Κίνα και περάσει από τελωνείο και κριθεί ότι πρέπει να φορολογηθεί από τον τελωνειακό υπάλληλο, τότε θα πληρώσετε τον ΦΠΑ 24% και κάποια έξοδα εκτελωνισμού. Αν είναι αποστολή την οποία αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα,τα έξοδα είναι σχετικά μικρά. Δηλαδή και να περάσει, συνήθως πληρώνουν και το παίρνουν οι περισσότεροι. Αν έχετε επιλέξει ασφάλεια συναλλαγής, μπορείτε να το επιστρέψετε πίσω και να ζητήσετε να στο ξαναστείλουν ή να σπάσουν το πακέτο σε περισσότερα, αν είχε μέσα αρκετά αντικείμενα, αλλά όπως είπα συνήθως δεν αξίζει. Τις περισσότερες φορές αυτή η τιμή, δηλαδή η τιμή του Gearbest + 24%, πάλι θα είναι χαμηλότερη από ότι στην Ελληνική αγορά, αλλά είναι σίγουρο οι περισσότεροι θα ήθελαν να το αποφύγουν.

   Αν είναι αποστολή με DHL ή κάποια άλλη κούριερ, τότε τα έξοδα εκτελωνισμού είναι σαφώς μεγαλύτερα. Με την DHL που γνωρίζω ήταν μέχρι πρόσφατα 105 ευρώ. Οπότε αν κάποιος δεν ξέρει ακριβώς τι κάνει, καλό είναι να το αποφεύγει για ακριβά αντικείμενα.

   Τώρα, όπως αναφέρεται και στο άρθρο, με το κανονικό ταχυδρομείο, εκτός και αν είναι κάτι που είναι πολύ εμφανές ότι είναι ακριβό, ο έλεγχος γίνεται δειγματοληπτικά. Καθημερινά έρχονται δεκάδες χιλιάδες πακέτα, εμπορικά ή μη, οπότε θα ήταν πρακτικά αδύνατο να ανοίγονται και να ελέγχονται όλα εξονυχιστικά . Τώρα σε τι ποσοστό γίνεται ο έλεγχος, νομίζω είναι αδύνατο να σας απαντήσει κάποιος με ακρίβεια. Σε γενικές γραμμές, σε φυσιολογικά πακέτα είναι πολύ μικρό το ποσοστό (με κάποιες μικρές διακυμάνσεις αναλόγως την εποχή, το ταχυδρομείο και το τελωνείο. Πχ της Θεσσαλονίκης είναι λίγο πιο «αυστηρό» από ότι της Αθήνας).

   Βέβαια, ούτε οι Κινέζοι είναι χαζοί ούτε όμως και οι Έλληνες τελωνειακοί υπάλληλοι. Το όριο για τα εμπορικά πακέτα που δεν έχουν υποχρέωση να περάσουν τελωνείο είναι 22 ευρώ. Συνήθως λοιπόν, αν το πακέτο κοστίζει ελαφρά παραπάνω, το κάνουν (γενικά τα Κινέζικα e-shop) να φαίνεται ότι κοστίζει κάτω από αυτό το όριο.
   Αλλά όπως είπαμε και οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν είναι χαζοί αλλά ούτε και σαδιστές. Οτιδήποτε έχει μικρή σχετικά αξία (έως 50-100 ευρώ), αν ανοιχθεί και περάσει από τελωνείο, θα το χρεώσουν συνήθως με 3 ευρώ. Ακριβότερα αντικείμενα, θα χρεωθούν συνήθως κανονικά. Βέβαια και αυτό δεν είναι απαράβατος κανόνας. Κάποιοι έχουν φέρει Samsung Galaxy με 3ευρω και άλλοι έχουν πλερώσει ΦΠΑ 24% για κινητά με 80 ευρώ. Είναι καθαρά θέμα τύχης.

   Αν δεν θέλετε να έχετε αυτό το μικρό άγχος, προτιμήστε τις Ευρωπαϊκές αποθήκες του Gearbest ή γενικότερα όσων έχουν.

 • Γ. Π.

  Πήρα ένα τιβιμποξ και έχουν περάσει 20 μέρες.Από Κίνα απλή αποστολή.ποσο λέτε ν κάνει?

  • admin

   Δεν λέτε δυστυχώς περιοχή. Λογικά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχει φτάσει, εκτός και αν είστε σε απομακρυσμένη περιοχή της επαρχίας, οπότε ίσως κάνει λίγο παραπάνω. Καλό είναι πάντως να επιλέγετε συστημένη αποστολή. Μπορεί να δίνετε λίγα ευρώ παραπάνω, αλλά έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο και έχει πολύ καλύτερο tracking σύστημα.

 • Maria

  Από τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία ποιο είναι το πιο ασφαλές

  • admin

   Αν εννοείται για αποστολές από την Ευρωπαϊκή αποθήκη όλα «ασφαλή» είναι. Για εξπρές είναι η DHL ενώ για απλά δέματα είναι συνήθως το Ουγγρικό ταχυδρομείο.

   Τώρα αν εννοείται για αποστολές από Κίνα ή Χονγκ Κονγκ με συστημένη αποστολή τότε σίγουρα ασφαλές είναι το Ολλανδικό, το οποίο υπάρχει σχεδόν πάντα σαν επιλογή. Το 90% των δεμάτων μας είναι με το συγκεκριμένο και δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα, ενώ σχεδόν πάντα ο χρόνος παράδοσης ήταν ανάμεσα στις 12-22 μέρες (μόνο σε περιόδους αιχμής, άργησε λίγο παραπάνω).
   Τώρα έχει και κάποιες άλλες επιλογές όπως το Σουηδικό, το Ελβετικό, το Eu/US και μερικές ακόμα, που εμφανίζονται μερικές φορές. Από αυτές έχουμε δοκιμάσει μόνο το Σουηδικό, το οποίο ήταν και αυτό καλό. Το Ελβετικό από την έρευνα που είχαμε κάνει πολλές φορές είναι λίγο πιο γρήγορο, αλλά δεν έχει καθόλου καλό tracking system, ενώ πρέπει να είναι λίγο πιο αργή η μεταφορά από Ελβετία σε Ελλάδα από ότι στα υπόλοιπα.

 • Stelios R

  καλησπέρα έχω παραγγείλει ένα tablet από το gearbest. το shipping status λέει pre check to greece ξέρει κανείς τι σημαίνει???

  • admin

   Καλησπέρα, από ποια αποθήκη το πήρατε και ποια μεταφορική επιλέξατε;

   • Stelios R

    από warehouse στη κινά και μέσω της CJAHAM που είχε free shipping

    • admin

     Κοιτάξτε η κάθε μεταφορική έχει δικές της ονομασίες για τις εκάστοτε διαδικασίες. Δυστυχώς δεν βρίσκω κάποια μεταφορά από την συγκεκριμένη (βασικά δεν την βρίσκω ούτε στο Google σαν μεταφορική) για να σας απαντήσω 100%, αλλά αν είναι από τα πρώτα μηνύματα, δηλαδή δεν υπάρχει μήνυμα που να λέει μεταφέρεται στην Ελλάδα (ή Ευρώπη), σημαίνει ότι βρίσκεται σε προέλεγχο για φόρτωση για Ελλάδα . Δηλαδή περιμένει να βρει την κατάλληλη διαδρομή και πτήση για να έρθει Ελλάδα. Αυτό μπορεί να πάρει και 10-15 μέρες.

     Αν υπάρχουν άλλα μηνύματα πριν που να αναφέρουν μεταφορά Ευρώπη ή Ελλάδα, μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκεται σε προέλεγχο για αποστολή από την άλλη χώρα στην Ελλάδα ή ότι βρίσκεται για προέλεγχο στο τελωνείο της Ελλάδος. Θα βοήθαγε να κάνατε copy paste τα μηνύματα (φυσικά αποκρύπτοντας προσωπικά δεδομένα αν υπάρχουν) για να σας απαντήσω με σιγουριά.

     Ειδικά για τις δωρεάν μεταφορές, το tracking system δεν είναι ούτε real time ενημερωμένο ούτε και το πιο ακριβές. Δηλαδή μπορεί να λέει ότι βρίσκεται ακόμα στην Κίνα και την επόμενη μέρα να σας το αφήσει ο ταχυδρόμος στη πόρτα.

     • Stelios R

      ναι είναι το πρώτο

     • admin

      Ναι τότε όπως σας είπα, μάλλον περιμένει καρτερικά τη σειρά του για να βρει αεροπλάνο που να έρχεται στην χώρα μας. Είναι καθαρά θέμα τύχης και συγκυριών ο χρόνος που θα κάνει.

      Δυστυχώς από ότι είδα μάλλον πρόκειται για κάποια φτηνή Κινέζικη μεταφορική, που πρέπει να ξεκίνησε να την χρησιμοποιεί το Gearbest σχετικά πρόσφατα. Το tracking number για αυτή δεν πρέπει να είναι διεθνές, οπότε δεν θα ισχύει δυστυχώς και στο online σύστημα εύρεσης των ΕΛΤΑ, το οποίο είναι αρκετά καλό και ακριβές, τουλάχιστον από την στιγμή που το δέμα πατάει το πόδι του στην Ελλάδα.

     • Stelios R

      thanks alot

     • Stelios R

      σήμερα γράφει Posting over the counter

     • admin

      Κοιτάξτε έχει λίγο σημασία η σειρά των μηνυμάτων. Αυτό το μήνυμα συνήθως σημαίνει ότι παραδόθηκε σε μεταφορική, δηλαδή άλλαξε χέρια.
      Λογικά αν το προηγούμενο ήταν το πρώτο πρώτο μήνυμα λογικά και σήμαινε ότι ήταν στο στάδιο προ-αποστολής από την ίδια την Gearbest και αυτό σημαίνει ότι παραδόθηκε στην μεταφορική για Ελλάδα από την Gearbest. Λογικά μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξει και θα σας λέει ότι μεταφέρετε στην Ελλάδα ή κάπου αλλού.

 • Aggelos

  Pira ena tvbox app kina xtes me dorean apostoli.poses meres les na kanei

  • admin

   Κοιτάξτε ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες, με την τύχη να είναι πιθανώς ο πιο μεγάλος. Το περισσότερα πακέτα θα έρθουν σε 15-20 ημερολογιακές μέρες. Έχει τύχει φορές να έρθουν πακέτα και σε 11-12 ημερολογιακές μέρες, αλλά και άλλα σε 30-35. Φυσικά ο χρόνος αυτός είναι για μεγάλα αστικά κέντρα. Για απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας, σίγουρα θα είναι αρκετά μεγαλύτερος.

   Με δωρεάν αποστολή δεν έχει και τόσο καλό tracking σύστημα, οπότε μην το εμπιστεύεστε και αρκετά. Μετά από 10-15 μέρες από την ημερομηνία αποστολής να έχετε απλώς το νου σας.

 • Nikos K

  Πολύ ωραίος και κατατοπιστικός οδηγός. Θέλω να ρωτήσω:
  – Μπορούμε να πληρώσουμε απευθείας με paypal ή λόγω capital controls υπάρχει κάποιο θέμα;

  – Έχω μία παραγγελία από ευρωπαϊκή αποθήκη η οποία είναι processing εδώ και δύο μέρες. Υπάρχει κάποιο θέμα ή συνηθίζεται να συμβαίνει; Πρέπει να επικοινωνήσω μαζί τους;

  • admin

   Ναι μπορείτε να πληρώσετε με paypal, και για την ακρίβεια, είναι και προτιμότερο, καθώς οι πληρωμές με paypal έχουν και λίγο μεγαλύτερη ασφάλεια για τον αγοραστή. Υπάρχει κάποιο όριο λόγω capitals αλλά είναι σχετικά υψηλό (αν δεν κάνω λάθος περίπου 1200 ευρώ το μήνα).

   Τώρα για το χρόνο αποστολής του δέματος. Από την Ευρωπαϊκή αποθήκη συνήθως αποστέλλονται την επόμενη ή την μεθεπόμενη μέρα. Βέβαια κάποιες φορές αυτός ο χρόνος ίσως είναι λίγο πιο μεγάλος (Ίσως να μην είναι άμεσα διαθέσιμα ή να υπάρχει κάποια παραπάνω διαδικασία), αλλά από την εμπειρία μας, συνήθως είναι 1-3 μέρες.
   https://uploads.disquscdn.com/images/dbbafe307629fdbdc993a8a1779544db2e08e422d6d1401b30031be388a1302f.png
   Για σιγουριά πάντως, κάθε προϊόν, στην οθόνη αγοράς, αναφέρει πότε γίνεται το shipping και σχεδόν πάντα αυτός ο χρόνος είναι ακριβής.
   Οπότε μπορείτε να δείτε σήμερα το προϊόν που αγοράσατε στο GearBest και να δείτε πότε λέει ότι γίνεται shipping. Αν ο χρόνος που αναφέρει, είναι 2-3 μέρες, κάντε υπομονή 1-2 μέρες και αν δεν σας αποσταλεί μέχρι το Σάββατο, μπορείτε να στείλετε ticket και να ρωτήσετε.

   Αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα (πχ έχει γίνει κάποιο λάθος και το προϊόν δεν είναι άμεσα διαθέσιμο), θα σας έστελναν ticket μέσω του GearBest και θα σας ενημέρωναν, από τις πρώτες ώρες. Για να το δείτε φυσικά, θα πρέπει να έχετε συνδεθεί στον λογαριασμό σας στο GearBest.

   Εφόσον το δέμα σας αποσταλεί, θα σας στείλουν άμεσα ένα email που θα σας ενημερώνουν ότι στάλθηκε μαζί με τον κωδικό αποστολής. Επίσης θα βγάλουν μία φωτογραφία του δέματος σας και θα σας αναφέρουν το κωδικό αποστολής μέσω του οποίου μπορείτε να παρακολουθείτε που βρίσκεται το δέμα σας. Αν έχετε επιλέξει απλή αποστολή, τότε θα πρέπει να τσεκάρετε το κωδικό αποστολής από την ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ. Αν είναι με εξπρές, μέσω της DHL.

   • Nikos K

    Ευχαριστώ για την άμεση και πληρέστατη απάντηση.

   • admin

    Μία μικρή διόρθωση. Το όριο για τα capital control, δεν είναι 1200 αλλά 1000 ευρώ για κάθε φυσικό πρόσωπο ανά μήνα χωρίς καμία προ-έγκριση (με έγκριση είναι φυσικά πολύ περισσότερα).

    Βεβαία εδώ υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα κάποιες φορές. Η κάθε τράπεζα έχει ένα δικό της συνολικό μέγιστο όριο, που αν εξαντληθεί, παγώνουν αυτόματα τα εμβάσματα χωρίς έγκριση στο εξωτερικό για όλους τους πελάτες της,

    Μόνη εξαίρεση αποτελούν όσοι έχουν φέρει από το εξωτερικό περισσότερα χρήματα από όσα έχουν μεταφέρει εκτός, στην διάρκεια του ίδιου ημερολογιακού μήνα.

    Αυτό έχει συμβεί 1-2 φορές τον τελευταίο καιρό, προς τα τέλη του μήνα (συνήθως μετά τις 25 του μήνα) σε διάφορες τράπεζες. Ακόμα και όταν συμβαίνει βέβαια, παρατηρείται κάποιες φορές να αφήνουν αγορές σε μικρά ποσά (κάτω από 50 ευρώ πχ) και να «κόβουν» μεγαλύτερες.

    Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να παρακαμφθεί αυτό, εντελώς νόμιμα, χρησιμοποιώντας υπηρεσίες του εξωτερικού, αλλά εφόσον δεν συμβαίνει συχνά αυτό το πρόβλημα (με την εξάντληση του ορίου από τις ίδιες τις τράπεζες), τα 1000 ευρώ είναι συνήθως υπεραρκετά για αγορές για το μέσο Έλληνα.

 • kostas matsas

  Paizeu na mplexeis me teloneio

  • admin

   Αν επιλέξετε για αγορές προϊόντα από την Ευρωπαϊκή (EU) ή την Αγγλική (UK) αποθήκη, όχι δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τελωνείο, όποια μέθοδο αποστολής και να επιλέξετε. Είναι αγορές εντός Ευρωπαϊκής ένωσης, και έχουν φορολογηθεί εκεί.

   Αν αγοράσετε από την αποθήκη της Κίνας, και επιλέξετε απλή αποστολή, τότε δεν θα έχετε πρόβλημα στο 99% των περιπτώσεων. Αν επιλέξετε express, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα περάσουν από τελωνείο, στο οποίο δυστυχώς δεν εφαρμόζονται απλώς δασμοί αναλόγως με το κόστος του προϊόντος, αλλά και διάφορα άλλα έξοδα. Αυτό ισχύει για σχεδόν κάθε αγορά εκτός E.E. και όχι μόνο για αγορές από GearBest. Ακόμα και δώρο να σας στείλουν με την DHL, UPS ή TNT, αν φαίνεται σαν εμπόρευμα, θα περάσει από τελωνείο.

   • Fotis

    Αν θέλω να πάρω αρκετά να τα πάρω ένα ένα ή όλα μαζί καλύτερα

    • admin

     Καλή ερώτηση αυτό, που κακώς δεν αναφέρθηκε στον οδηγό.

     Δεν ξέρω πόσα ακριβώς εννοείτε, αλλά αν αγοράζετε από Κίνα (ή γενικά από εξωτερικό), ναι είναι καλύτερα να σπάτε τις παραγγελίες σε μικρότερα μέρη, αναλόγως φυσικά το μέγεθος και το κόστος.
     Αν αγοράσετε από Αγγλία ή Ε.Ε., τότε καλύτερα μία μεγάλη παραγγελία για να επωφεληθείτε από τα μεταφορικά.