To LENOVO HX06 είναι ένα οικονομικό smartband που κυκλοφόρησε πριν μερικές εβδομάδες. Απευθύνεται σε όσους θέλουν να παρακολουθούν τις δραστηρίοτητες τους χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουν αρκετά χρήματα. Ας το δούμε αναλυτικά

Χαρακτηριστικά LENOVO HX06


ΜοντέλοΗΧ06
ΕταιρίαLENOVO
ΚατηγορίαSmartband
Χώρα κατασκευήςΚίνα
Τιμή10-15 ευρώ @Gearbest
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Διάμετρος οθόνης0.87 ίντσες
Τύπος οθόνηςOLED
ΠροστασίαIP67 (αδιάβροχο)
Bluetooth4.2
Μπαταρία60mAh
Βάρος20 γραμμάρια
Λειτουργίες
ΔόνησηΝαι
Εύρεση κινητούΝαι
Μέτρηση θερμίδωνΝαι
Μέτρηση απόστασηςΝαι
Μέτρηση βημάτωνΝαι
Μέτρηση παλμών καρδιάςΌχι
Ειδοποίηση μηνυμάτων/κλήσεωνΝαι

 

Τι υπάρχει στην συσκευασία


Στην συσκευασία υπάρχει μόνο το smartband μαζί με ένα μικρό εγχειρίδιο χρήσης στα Αγγλικά (και σε κάποιες άλλες γλώσσες). Δεν υπάρχει ούτε προέκταση USB ή κάποιο ανταλλακτικό μπρασελέ.

Εντυπώσεις από LENOVO HX06


 

To LENOVO HX06 είναι ένα μικρό smartband που απευθύνεται σε όσους θέλουν να παρακολουθούν τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν κατά την διάρκεια της μέρας. Είναι αρκετά οικονομικό, με την τιμή στα Κινέζικα e-shop να είναι μόλις 10-15 ευρώ.

Slim design, OLED οθόνη

lenovo smartband

Το LENOVO HX06 έχει slim γραμμή, με ορθογώνια OLED οθόνη 0.87 ίντσες. Έτσι είναι αρκετά μικρό και δεν εμποδίζει καμία δραστηριότητα. Βέβαια αυτό έχει και το μειονέκτημα ότι δεν είναι και τόσο πρακτικό στις ειδοποιήσεις, αφού παρουσιάζονται μόνο κάθετα.

Η λειτουργία του είναι πολύ απλή. Ουσιαστικά έχει μόνο ένα πλήκτρο, το σημείο με τον κύκλο. Πατώντας αυτό εναλλάζονται οι οθόνες. Οι οθόνες που έχει είναι:

 • ρολόι
 • μέτρηση βημάτων
 • μέτρηση απόστασης
 • μέτρηση θερμίδων
 • εύρεση κινητού (αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή)

Ο φωτισμός της οθόνης απενεργοποιείται αυτόματα, ενώ ενεργοποιείται με το πάτημα του πλήκτρου ή απότομη κίνηση (πχ όταν το φέρνετε στο ύψος του προσώπου για να δείτε την ώρα)

Αδιάβροχο και ελαφρύ

Το πιο βασικό χαρακτηριστικό σε ένα smartband είναι αν είναι πραγματικά αδιάβροχο ή όχι. Το συγκεκριμένο είναι. Ακόμα και βυθισμένο μέσα σε ένα ποτήρι νερό για αρκετές ώρες δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Επίσης είναι και αρκετά ελαφρύ, αφού ζυγίζει μόνο 20 γραμμάρια. Πραγματικά δεν το αισθάνεσαι στο χέρι.

Πεδόμετρο, μετρητής θερμίδων, παρακολούθηση ύπνου αλλά όχι μετρητής παλμών

Όπως και όλα τα smartband, έτσι και αυτό έχει την λειτουργία πεδόμετρου. Δηλαδή μπορεί να μετρήσει τα βήματα που πραγματοποιείτε κατά την διάρκεια της μέρας. Η μέτρηση των βημάτων δεν γίνεται με gps αλλά με την κίνηση του σώματος. Έτσι, παρότι η μέτρηση μπορεί να είναι αρκετά ακριβής όταν κινείστε, κάποιες φορές μετράει και ανύπαρκτα βήματα (πχ όταν στριφογυρίζετε στον ύπνο σας). Επομένως θα πρέπει να δίνετε προσοχή στα αναλυτικά στοιχεία της εφαρμογής και αν θέλετε να έχετε μία πιο καλή μέτρηση, να το απενεργοποιείτε όταν θα κάνετε κάτι το οποίο μπορεί να μπερδέψει το πεδόμετρο.

Μαζί με το πεδόμετρο έχει και μετρητή θερμίδων. Εδώ η μέτρηση είναι γενική και φυσικά δεν ανταποκρίνεται στα πραγματικά στοιχεία. Όμως είναι ένα καλό μέτρο σύγκρισης.

lenovo smartband

Η τρίτη λειτουργία είναι πραγματικά αρκετά χρήσιμη. Σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την διάρκεια αλλά και το είδος του ύπνου σας. Παρότι δεν μπορούμε να τσεκάρουμε την ακρίβεια, η αλήθεια είναι ότι οι μετρήσεις δείχνουν πραγματικές. Τουλάχιστον όσο αφορά την διάρκεια είναι αρκετά ακριβείς όταν το φοράτε, αν και μπορεί να παραπλανηθεί από την ξεκούραση.

Και αυτό συμβαίνει γιατί δεν έχει μετρητή παλμών. Ίσως το μεγαλύτερο μειονέκτημα αυτού του smartband. O μετρητής παλμών είναι πολύ χρήσιμος, αφού μπορεί να βοηθήσει και για την καλύτερη μέτρηση του ύπνου, αλλά και να μας δώσει ηχητική ειδοποίηση αν κάτι δεν πηγαίνει καλά. Βέβαια τα καλά smartbands με μετρητή παλμών έχουν διπλή τιμή, οπότε η αλήθεια είναι ότι για 10-15 ευρώ που κοστίζει αυτό δεν μπορούμε να είμαστε και τόσο απαιτητικοί.

Εύρεση τηλεφώνου, ειδοποίηση μηνυμάτων και κλήσεων από τηλέφωνο και εφαρμογές

lenovo healthy app
Οι εφαρμογές από τις οποίες μπορείτε να μεταφέρετε τις ειδοποιήσεις στο smartband. Με ελάχιστες εξαιρέσεις (πχ Telegram) έχει όλες τις δημοφιλείς.

Εκτός από τις παραπάνω λειτουργίες, διαθέτει και μερικές προαιρετικές που μπορείτε να τις ενεργοποιήσετε μέσω της ειδικής εφαρμογής. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η ειδοποίηση με δόνηση αλλά και με οπτικό μήνυμα για κλήσεις ή μηνύματα στο κινητό. Οι ειδοποιήσεις δεν αφορούν μόνο Φυσικά για να συμβεί αυτό το κινητό θα πρέπει να βρίσκεται σε εμβέλεια bluetooth. Επειδή η οθόνη είναι ορθογώνια και αρκετά μικρή, οι ειδοποιήσεις εμφανίζονται μόνο κάθετα.

Επίσης για τους ξεχασιάρηδες, υπάρχει και η λειτουργίας εύρεσης τηλεφώνου. Πατώντας την επιλογή από το smartband, το κινητό αρχίζει και δονείται  και εκπέμπει ένα αρκετά δυνατό ήχο σε υψηλή συχνότητα. Εδώ δυστυχώς υπάρχει ένα θεματάκι, το οποίο θα αναφερθεί αργότερα στην ενότητα των προβλημάτων. 

Εξειδικευμένη εφαρμογή από την LENOVO, δεν συνεργάζεται με Google Fit

H LENOVO διαθέτει εξειδικευμένη εφαρμογή για όλα τα smartband και τις έξυπνες ζυγαριές. Η εφαρμογή ονομάζεται Lenovo Healthy και μπορείτε να την κατεβάσετε δωρεάν από το Google Play ή το iTunes.

Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να παρακολουθήσετε αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες, να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε λειτουργίες, να βάλετε στόχους ή να κάνετε αναβάθμιση του firmware.

Δυστυχώς η εφαρμογή δεν μπορεί να συνεργαστεί -τουλάχιστον προς το παρόν- με το Google Fit.

Διάρκεια μπαταρίας και φόρτιση

Η μπαταρία που διαθέτει έχει χωρητικότητα μόλις 60mAh, αλλά επειδή έχει πολύ χαμηλή κατανάλωση μπορεί να κρατήσει για αρκετές μέρες. Η ακριβής διάρκεια εξαρτάται από το πόσο συχνά γίνεται sync, τις ειδοποιήσεις που δέχεται το κινητό και τις δονήσεις που πραγματοποιεί (ξυπνητήρι, reminders..). Ακόμα και σε βαριά χρήση πρέπει να κρατάει πάνω από 3-4 μέρες.

Η φόρτιση γίνεται σε απλή θύρα USB και κρατάει λιγότερο από μισή ώρα. Για να το κάνετε θα πρέπει να βγάλετε το κάτω μπρασελέ (βγαίνει εύκολα αν το τραβήξετε στρίβοντας το παράλληλα) για να αποκαλυφθεί το βύσμα του USB.

Προβλήματα / Bugs


Το Lenovo HX06 δεν αντιμετωπίζει κάποιο σημαντικό πρόβλημα όσον αναφορά τη λειτουργία του σαν smartband. Τα μόνα που μπορεί να πει κάποιος είναι η λανθασμένη μέτρηση των βημάτων σε συγκεκριμένες δραστηριότητες, αλλά αυτό είναι κάτι που αφορά όλα τα παρόμοια smartband.

Ένα εργοστασιακό ελάττωμα είναι ότι το κούμπωμα του μπρασελέ ξεκουμπώνεται λίγο πιο εύκολα από ότι πρέπει. Για παράδειγμα αν πάτε να φορέσετε μία μακρυμάνικη μπλούζα με λάστιχο στο μανίκι, τότε είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λυθεί μόνο του.

Τα βασικά προβλήματα έχουν να κάνουν με την εφαρμογή της Lenovo και μάλλον προέκυψαν στις τελευταίες εκδόσεις (oπότε ίσως διορθωθούν με κάποιο update). Γιαυτό δεν έχει και τόσο καλή βαθμολογία (μόλις 3 αστέρια). Το βασικότερο θέμα είναι ότι χάνει κάποιες φορές την σύνδεση bluetooth, οπότε οι λειτουργίες ειδοποίησης μηνυμάτων ή εύρεσης τηλεφώνου σταματούν. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν το smartband απομακρύνεται αρκετά από το κινητό για μεγάλο διάστημα, οπότε μάλλον απενεργοποιείται το bluetooth για να κάνει μείωση της κατανάλωσης. Όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν ξαναεπανέρχεται αυτόματα όταν πλησιάζει πάλι στο κινητό. Πρέπει να ενεργοποιήσετε πάλι την εφαρμογή στο κινητό, ώστε να κάνει sync.

Πιθανώς με κάποια μεταγενέστερη αναβάθμιση του app ή του firmware να λυθεί αυτό το πρόβλημα.

Πόσο κοστίζει και που μπορείτε να το βρείτε


To LENOVO HX06 είναι σχετικά καινούργιο προϊόν και δεν υπάρχει ακόμα στην Ελληνική αγορά

Υπάρχει στην Κινέζικη αποθήκη του Gearbest με τιμή 10-15 ευρώ, με δωρεάν μεταφορικά και χρόνο παράδοσης περίπου 15-25 μέρες. Αν θέλετε να το δείτε στο Gearbest, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Παρότι για το συγκεκριμένο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τελωνεία όποια μέθοδο αποστολής και να επιλέξετε, αν θέλετε να αγοράσετε κάτι ακόμα, καλό είναι να διαβάσετε πρώτα αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Πιθανώς να υπάρχει και κάποιο εκπτωτικό κουπόνι για αυτό ή για κάποιο άλλο smartband, οπότε καλό είναι να τσεκάρετε πρώτα αυτή τη σελίδα που υπάρχουν τα ενεργά εκπτωτικά κουπόνια για το Gearbest.

Σύνοψη: Απλή και οικονομική λύση για smartband


Το LENOVO HX06 σίγουρα δεν είναι το καλύτερο smartband της αγοράς. Υστερεί αρκετά από τα κορυφαία του είδους. Όμως με τιμή που, σχεδόν, αγγίζει τα 10 ευρώ γιαυτά που κάνει είναι αρκετά καλό. 

Θετικά
 • Χαμηλή τιμή
 • Εύκολη λειτουργία
 • Ελαφρύ
 • Αδιάβροχο
Αρνητικά
 • Δεν μετράει παλμούς
 • Η εφαρμογή έχει μερικά θέματα
 • Μέχρι στιγμής δεν είναι συμβατό με Google Fit
 • Το λουρί ξεκουμπώνει μόνο του κάποιες φορές
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Μίνι γωνιακός τροχός μπαταρίας PARKSIDE PWSA 12-Li A1
Επόμενο άρθροReview: Πιστόλι θερμού αέρα PARKSIDE PHLG 2000 D3
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια