To Tv Box είναι συνήθως ένα μικρό ηλεκτρονικό εξάρτημα, το οποίο μπορείτε να συνδέσετε στην τηλεόρασή σας ή απλώς σε μία οθόνη και να την μετατρέψετε σε μία στιγμή σε ένα πραγματικό χώρο ψυχαγωγίας.

Το tv-box προσφέρει πάρα πολλές νέες δυνατότητες (ειδικά σε τηλεοράσεις που δεν είναι smart). Έτσι μπορείτε να κάνετε πλοήγηση στο ίντερνετ, να δείτε κανάλια που δεν υπάρχουν ούτε σε συνδρομητικά πακέτα, να διαλέξετε από ένα τεράστιο κατάλογο από ταινίες και παιδικές σειρές, να παίζετε παιχνίδια, να ακούτε μουσική, να βλέπετε διαδραστικά τον καιρό και πάρα πολλά ακόμα.

Αναλόγως σε τι σύστημα είναι στημένο το tv box, μπορείτε να έχετε και άλλα πλεονεκτήματα που θα τα αναφέρουμε λίγο πιο κάτω αναλυτικά.

Πως λειτουργεί το tv box

To tv box συνδέεται με την τηλεόραση και την οθόνη και, τις περισσότερες φορές, είναι απολύτως έτοιμο για χρήση. Σχεδόν όλα τα tv box έχουν (ή μπορεί να εγκατασταθεί) ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα, το οποίο ονομάζεται KODI (πρώην XBMC). Το Kodi μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που υπάρχουν στην αγορά.

Έτσι μπορεί να λειτουργήσει με Windows, Linux και Android. Το kodi είναι εξαιρετικά απλό στην χρήση και μπορείτε να το χειριστείτε από το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης σας (αν το επιτρέπει η τηλεόραση) .

Το μόνο κομμάτι που απαιτεί κάποια διαδικασία, είναι να φέρετε το kodi στα μέτρα σας. Δηλαδή να προσθέσετε τα κανάλια και τα αποθετήρια τα οποία επιθυμείτε, γιατί επειδή είναι πραγματικά χιλιάδες οι επιλογές, θα ήταν αδύνατο να συμπεριληφθούν όλες στο αρχικό πακέτο.

Αλλά το σετάρισμα είναι εξαιρετικά απλό (τις περισσότερες φορές το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε, είναι εγκατάσταση καναλιών όπως ακριβώς γίνεται η εγκατάσταση app σε κινητών).

Για αυτή ακριβώς την διαδικασία, υπάρχουν αρκετοί αναλυτικοί οδηγοί στο διαδίκτυο (και εμείς έχουμε 1-2 και θα προσθέσουμε και άλλους σύντομα).

Τι μπορεί να κάνει το Kodi

Ταινίες και σειρές

Με το Kodi μπορείτε να κάνετε σχεδόν τα πάντα. Το πιο απλό είναι να παρακολουθήσετε σειρές και ταινίες από κάποιο ειδικό κανάλι. Αυτές οι ταινίες, θα είναι streaming συνήθως από κάποιο λογαριασμό youtube ή κάποια ανάλογη υπηρεσία.

Τις περισσότερες φορές, αυτές οι ταινίες και οι σειρές θα είναι τακτοποιημένες σε έναν εύχρηστο κατάλογο και έτσι θα μπορείτε να διαλέξετε πολύ πιο εύκολα.

Αν πρόκειται για κάποιο Ελληνικό κανάλι, ή αν προσθέσετε κάποιο addon που βρίσκει υπότιτλους, τότε μπορείτε να τις δείτε και με Ελληνικούς υπότιτλους.

Βέβαια, όπως είναι ευνόητο, κάποιες από αυτά τα κανάλια, θα περιέχουν και ταινίες και σειρές με πνευματικά δικαιώματα, οπότε μπορεί τα βίντεο να σβήνονται κατά καιρούς.

Αυτός είναι και ο λόγος που τις περισσότερες φορές το Kodi έρχεται «γυμνό» ή δεν είναι καν προ-εγκατεστημένο. Βέβαια παρά 

Ταινιοθήκη

Το Kodi εκτός από να βλέπετε ταινίες streaming, σας επιτρέπει να βλέπετε και ταινίες από την δική σας ταινιοθήκη. Έτσι αν έχετε 100αδες ταινίες ή βίντεο σε έναν δίσκο, μπορείτε να τον συνδέσετε στο tv box που έχει το kodi (ή να τον συνδέσετε στο δίκτυο απλώς) και να τις βλέπετε μέσω του Kodi στην τηλεόρασή σας χωρίς να χρειάζεται να συνδέετε καλώδια ή τίποτα άλλο κάθε φορά.

Εκτός από αυτή την ευκολία, το Kodi έχει και καλύτερες δυνατότητες πλοήγησης αλλά και αρχειοθέτησης. Αφού θα μπορείτε να βλέπετε τι έχετε δει και τι όχι, ενώ αν έχετε σταματήσει κάποιο βίντεο στη μέση, ακόμα και πριν μήνες, μπορείτε να συνεχίσετε να το βλέπετε ακριβώς από εκεί που σταματήσατε.

Ιδανικό και για μικρά παιδιά

Το tv box με kodi, είναι ιδανικό και για μικρά παιδιά. Εκτός από τις χιλιάδες παιδικές ταινίες, σειρές και τηλεοπτικά προγράμματα που μπορείτε να βρείτε, μπορείτε να εγκαταστήσετε και μερικά απλά παιχνίδια ή μερικές εύχρηστες εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι προσφέρει και δυνατότητες parental control. Δηλαδή με απλά λόγια, μπορείτε να κλειδώσετε το kodi με έναν κωδικό και έτσι τα παιδιά να το χρησιμοποιούν μόνο με την εποπτεία σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Διαφορές μεταξύ tv box

Κάτι που θα πρέπει να γνωρίζετε, είναι ότι μπορεί σχεδόν όλα τα tv box να βασίζονται πάνω στη λειτουργία του Kodi, αλλά δεν είναι καθόλου ίδια. Υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικές διαφορές και στην τιμή, και στο μέγεθος αλλά κυρίως στα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες.

Έτσι μπορείτε να βρείτε tv box στο μέγεθος ενός USB στικ αλλά μπορείτε να βρείτε και tv box στο μέγεθος ενός ρούτερ. Μπορείτε να βρείτε tv box με 20 ευρώ, μπορείτε όμως και με 200.

Γιατί όμως υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές. Ο βασικός λόγος είναι τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες.

Καταρχάς ας ξεχωρίσουμε τα συστήματα tv box σε 3 μεγάλες κατηγορίες

1. Αμιγώς tv box (Android)

To Android tv box, είναι η πιο συνήθης επιλογή για τους περισσότερους. Είναι συνήθως ένα μικρό κουτί, πιο μικρό από το οικιακό σας ρούτερ, το οποίο θα βασίζεται ή σε android ή σε openelec.

Sunvell Tv Box
Ένα πολύ ιδιαίτερο και designάτο tv box από την Sunvell με οκταπύρηνο επεξεργαστή, 2GB RAM, 16GB ROM και android λειτουργικό, με κόστος  52.5 ευρώ για λίγες ημέρες κάτω από 60 ευρώ  (πατήστε στην φώτο για το δείτε αναλυτικά)

Αυτά τα tv box είναι συνήθως λίγο πιο συμπαγή και πιο όμορφα στην εμφάνιση. Σχεδόν πάντα προσφέρουν και δικό τους τηλεκοντρόλ, ενώ -σχεδόν- πάντα θα έχουν περασμένο το KODI.

Τώρα και εδώ υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις, αφού μπορείτε να βρείτε τέτοια tv box ακόμα και με 20 ευρώ (όπως αυτό εδώ το Sciscion V88 ) αλλά και μερικά πολύ καλύτερα που ξεπερνούν τα 100 ευρώ (όπως αυτό εδώ το τρομερo yundoo).

Όποιο και να διαλέξετε, την δουλειά σας θα την κάνετε, καθώς το kodi έχει πολύ μικρές απαιτήσεις. Απλώς, όσο πιο πάνω πάτε σε χαρακτηριστικά, τόσο πιο ευκολίες θα έχετε.

Shishion V88
H αρχική οθόνη ενός TvBox. Διαφέρει ανάλογα με την έκδοση του Andorid και το TvBox, αλλά σε γενικές γραμμές έχει περίπου την ίδια εμφάνιση.
Μερικές από τις εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε μέσω Google Play

Τα TvBox με Android, εκτός από το Kodi, προσφέρουν και πολλές άλλες χρήσιμες εφαρμογές. Έτσι μέσω του Google Play μπορείτε να εγκαταστήσετε συνδρομητικές εφαρμογές streaming (πχ Netflix, Amazon Prime…), εφαρμογές για IPTV (Ελληνική ή ξένη), εφαρμογές με τις οποίες θα μπορείτε να βλέπετε αυτόματα φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό σας στην τηλεόραση, παιχνίδια, social media εφαρμογές (facebook, twitter…) και γενικά οποιαδήποτε εφαρμογή Android έχετε και στο κινητό σας.

Επεξεργαστής / RAM
οκταπύρηνο beelink tv box
To 8πύρηνο tv box της Beelink με 2GB RAM που είχαμε παρουσιάσει και πριν λίγο καιρό (πατήστε στην φώτο για το δείτε αναλυτικά)

Όσο μεγαλύτερη μνήμη έχει και όσο γρηγορότερο επεξεργαστή, τόσο πιο ομαλή θα είναι η λειτουργία του στις εφαρμογές. Τα περισσότερα tv box έχουν τον ίδιο περίπου επεξεργαστή με μόνη διαφορά τους πυρήνες. Διαφορές υπάρχουν στην μνήμη, αφού τα πολύ οικονομικά έχουν μόνο 1 GB RAM ενώ τα λίγο πιο καλά έχουν 2 ή και περισσότερη.

Θεωρητικά και με 1 GB RAM θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε όλες τις εφαρμογές του tvbox αν και σίγουρα με 2 GB ή και με 3 και 4 GB, θα δείτε σημαντική διαφορά στην ταχύτητα. 

Yundoo Y8 TvBox_1
To Yundoo Y8 με 4GB RAM. Δείτε το στην παρουσίαση που κάναμε εδω
Έκδοση Android

Αν έχει Android, σημαντικό είναι και ποια έκδοση έχει ή μέχρι ποια έκδοση μπορεί να εγκατασταθεί. Η έκδοση του android εξαρτάται κυρίως από την γενιά του tv box και τα χαρακτηριστικά του.

Φυσικά όποια έκδοση και να έχει, θα μπορεί να είναι λειτουργικό, αλλά με νεότερες εκδόσεις, θα έχετε μεγαλύτερη δυνατότητες και περισσότερες επιλογές κυρίως στις εφαρμογές του ίδιου του android. 

Τα περισσότερα tvbox της αγοράς έχουν πλέον Android 6.0, αν και θα δείτε και μερικά με 5.1.

ROM

Όλα τα tv box αυτής της κατηγορίας, θα έχουν ενσωματωμένη ROM. Το μέγεθος της ROM έχει συνήθως σχέση με την τιμή. Έτσι τα οικονομικά έχουν συνήθως 8GB, ενώ τα πιο ακριβά μπορεί να φτάσουν έως και 64GB. Στην ROM είναι εγκατεστημένο το λειτουργικό σύστημα μαζί με τις εφαρμογές, οπότε όσο μεγαλύτερη τόσο καλύτερα.

Φυσικά, όλα τα tv box έχουν υποδοχή για SD κάρτα, αλλά για αρκετούς λόγους, καλό είναι η ROM να έχει όσο πιο πολλά GB γίνεται.

Αποκωδικοποίηση βίντεο

Επίσης σημαντικό είναι και τι αποκωδικοποίηση βίντεο μπορεί να κάνει. Υπάρχουν tv box που έχουν δυνατότητες μέχρι 1020p ενώ άλλα που τα καταφέρνουν περίφημα ακόμα και σε 4Κ με δυνατότητα και για HDR.

Αν το θέλετε μόνο για Streaming από ίντερνετ, μάλλον δεν πρέπει να σας πολυαπασχολεί, καθώς δύσκολα θα πετύχετε κάτι σε τόσο καλή ανάλυση σε streaming.

Κεραία WiFi

Μία ακόμα διαφοροποίηση που μπορεί να έχουν αυτά τα αμιγώς tv box κουτιά, είναι αν θα έχουν εξωτερική κεραία WiFi. To 99% αυτών των tv box διαθέτει, ενσωματωμένο wifi και LAN σύνδεση, αλλά μερικά από αυτά διαθέτουν και εξωτερική κεραία.

Η αλήθεια είναι ότι για οικιακή χρήση, αν δεν μένετε σε τρίπατη μεζονέτα, ακόμα και χωρίς κεραία δεν θα έχετε πρόβλημα, αλλά αν για κάποιο λόγο χρειάζεται να παίρνετε σήμα από κάποιο σχετικά μακρινό ρούτερ, τότε καλό είναι να επιλέξετε ένα με κεραία (όπως αυτό εδώ).

Φυσικά μπορείτε να προσθέσετε και δικό σας usb στικ με κεραία wifi ή κάποιο wifi repeater, αλλά σίγουρα το κόστος θα είναι μικρότερο αν την έχει ήδη το tv box.

Θήκη για εσωτερικό δίσκο
beelink sea i tvbox
Ένα από τα λίγα tvbox με εσωτερικό δίσκο. Το Beelink SEA I, που κοστίζει σε προσφορά λίγο πάνω από 80 ευρώ.

Ένα χαρακτηριστικό που έχει αρχίσει και υπάρχει σε μερικά Android tv box, είναι η εσωτερική θήκη για SATA ή eMMC δίσκο. Βέβαια σε όλα τα tv box, μπορείτε να συνδέσετε εξωτερικό δίσκο με usb καλώδιο, αλλά σίγουρα ο εσωτερικός έχει μερικά πλεονεκτήματα. Έτσι δεν υπάρχει το ενδεχόμενο αποσύνδεσης, είναι πιο ασφαλής από εξωτερικούς παράγοντες και έχει μεγαλύτερη ταχύτητα από τους USB (ειδικά αν είναι με USB2.0 σύνδεση)

Πλεονεκτήματα
 • Πολύ μεγαλύτερη γκάμα (πραγματικά υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά tv box)
 • Δεν χρειάζεται τίποτα επιπλέον για να λειτουργήσουν. Πάντα θα έχουν και τροφοδοτικό και τηλεκοντρόλ, ενώ 99% των περιπτώσεων θα έχουν και περασμένο το Kodi
 • Πιο καλαίσθητα
Μειονεκτήματα
 • Δεν είναι αναβαθμίσιμα
 • Η μοναδική χρήση που μπορούν να έχουν είναι ως tv box.

2. Μίνι-PC


Το VOYO V1 VMAC, ένα πολύ οικονομικό mini pc που κοστίζει λίγο πάνω από 100 ευρώ. Πατήστε στην φωτογραφία για να το δείτε σε αναλυτικό review από την σελίδα μας.

Η επόμενη κατηγορία στα tv box, είναι τα μίνι pc. Τα μίνι-pc είναι μικροί υπολογιστές που σε μέγεθος θυμίζουν τα tv box, αλλά συνήθως έχουν πιο μεγάλες δυνατότητες

Τα μίνι-pc δημιουργήθηκαν πριν αρκετά χρόνια για αυτό ακριβώς το σκοπό, αλλά μετέπειτα εξελίχθηκαν και πλέον αρκετοί τα χρησιμοποιούν ως βασικό υπολογιστή.

Τα περισσότερα είναι (μερικώς) αναβαθμίσιμα

Τα μίνι-pc τις περισσότερες φορές έρχονται έτοιμα, αν και υπάρχουν και μερικά που έρχονται χωρίς δίσκο και μνήμη (barebones). Σε χαρακτηριστικά αλλά και τύπο, θυμίζουν περισσότερο laptop (πχ δέχονται μνήμες SODIMM) και τις περισσότερες φορές έχουν εντελώς αθόρυβη λειτουργία καθώς λειτουργούν χωρίς ανεμιστηράκι. Σε μέγεθος δεν ξεπερνούν και αυτά ένα ρούτερ.

Επεξεργαστές για Laptop

Η μεγάλη τους διαφορά με τα αμιγώς tv box, είναι ότι τα μίνι-pc έχουν κοινούς επεξεργαστές και όχι ARM. Έτσι μπορούν να εγκαταστήσετε όποιο λειτουργικό θέλετε (πχ windows 8, windows 10, linux).

Η τιμή τους είναι συνήθως ακριβότερη από τα αμιγώς tv box, αφού ένα αξιοπρεπές πλήρες mini pc ξεκινάει από 120 ευρώ και πάνω και μπορεί να φτάσει και 500-600 ευρώ. Και εδώ υπάρχουν αρκετά καλά mini pc φτιαγμένα στην Κίνα σε πολύ οικονομική τιμή.

Cenovo mini-pc

Τώρα και στα mini-pc όπως και με τα tv-box υπάρχουν διαφορές μεταξύ τους. Οι περισσότερες είναι περίπου ίδιες και με τα tv box, με την μόνη διαφορά που στο mini-pc έχετε την δυνατότητα να κάνετε αναβάθμιση σε δίσκο ή μνήμη, ενώ αν και τα περισσότερα από αυτά έχουν ένα προ-εγκατεστημένο λειτουργικό, μπορείτε όπως είπαμε να βάλετε όποιο επιθυμείτε.

Μία μικρή διαφορά μεταξύ των mini pc και των tv box, είναι ότι τα mini-pc δεν έχουν τηλεκοντρόλ, αν και αρκετά από αυτά έχουν δέκτες υπερύθρων, έτσι μπορείτε να ρυθμίσετε κάποιο τηλεκοντρόλ γενικής χρήσης.

Τέλος ένα λάθος που δεν θα πρέπει να κάνετε, είναι να συγκρίνετε χαρακτηριστικά tv box με mini-pc. Είναι εντελώς διαφορετική η αρχιτεκτονική των επεξεργαστών που έχουν. Έτσι ένα 8πύρηνο tv box δεν είναι πιο γρήγορο και πιο καλό από ένα 4πύρηνο mini pc στα ίδια GHz.

Για περισσότερα σχετικά με τα mini pc μπορείτε να διαβάσετε σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό για mini pc.

Πλεονεκτήματα
 • Μερικά έχουν επιδόσεις ισάξιες με hi-end laptop
 • Είναι αναβαθμίσιμα (κυρίως σε μνήμη και δίσκο)
 • Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άνεση και σαν προσωπικός υπολογιστής
Μειονεκτήματα
 • Η ακριβότερη επιλογή
 • Μεγαλύτερη κατανάλωση

3. DIY Development board (sbc τσέπης)


H τελευταία κατηγορία των tv-box είναι τα λεγόμενα development board ή αλλιώς «SBC τσέπης». Το SBC είναι η συντομογραφία της έκφρασης Single Board Computer, που σημαίνει υπολογιστής σε μία πλακέτα. Ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία είναι συνήθως ένας πολύ μικρός υπολογιστής που μετά βίας ξεπερνάει σε διαστάσεις μία πιστωτική κάρτα και τα έχει όλα ενσωματωμένα.

Τα συγκεκριμένα χρησιμοποιούνται κυρίως από τους DIYαδες για αυτοματισμούς και ρομποτική, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν tv box. Έχουν ARM επεξεργαστή (όπως δηλαδή και τα αμιγώς tv box) και ενσωματωμένη μνήμη και κάρτα γραφικών.

Το πιο γνωστό και δημοφιλές τέτοιο SBC είναι το Raspberry PI. Με κόστος λιγότερο από 40 ευρώ, είναι συνήθως η πρώτη επιλογή για τους περισσότερους.

Khadas VIM
To πολύ δυνατό khadas vim με 2GB RAM, 16GB ROM και WiFi με υψηλές ταχύτητες  (πατήστε στην φώτο για το δείτε αναλυτικά)

Τις περισσότερες φορές είναι εντελώς γυμνά, χωρίς καν θήκη, τροφοδοτικό ή ROM, αν και υπάρχουν και κάποια όπως αυτό το πολύ καλό Khadas VIM που κάναμε review πρόσφατα, τα οποία ίσως έχουν θήκη και ROM.

Πλεονεκτήματα
 • Χαμηλότερη τιμή
 • Δυνατότητα χρήσης και σε αυτοματισμούς
 • Μικρότερο μέγεθος
Μειονεκτήματα
 • Χειρότερες επιδόσεις
 • Πολλές φορές για την λειτουργία, απαιτούνται και κάποια πρόσθετα (πχ τροφοδοτικό, SD κάρτα)
 • Δεν είναι αναβαθμίσιμα


Που θα βρείτε Tv Box

Υπάρχουν αρκετές επιλογές για tv box και mini pc στην αγορά, αλλά ειδικά για τα αμιγώς tv box, η μοναδική επιλογή είναι τα Κινέζικα. Υπάρχουν αρκετές Κινέζικες εταιρίες με ποιοτικά tv box, και η καλύτερη λύση για προϊόντα τεχνολογίας σε αυτή τη περίπτωση είναι το GearBest, ίσως το καλύτερο online κατάστημα με προϊόντα τεχνολογίας από Κίνα.

Το GearBest έχει περισσότερα από 200 διαφορετικά αμιγώς tv box, από τα οποία μπορείτε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει περισσότερο στις δικές σας ανάγκες. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στην αποθήκη της Κίνας και μπορείτε να τα αγοράσετε με δωρεάν μεταφορικά. Μερικά από αυτά βρίσκονται και στις  Ευρωπαϊκές αποθήκες (GW 2,3,4,5,16), από τις οποίες μπορείτε να τα αγοράσετε και να τα παραλάβετε πολύ πιο σύντομα και χωρίς κανένα φόβο για τελωνείο.

Προσοχή στο φις!

Επιλέξτε EU PLUG αν έχει μετασχηματιστή το tv box ή το mini-pc

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το GearBest ή πως μπορείτε να κάνετε τις αγορές από αυτό, καλό είναι να διαβάσετε αυτό το άρθρο στο οποίο υπάρχει ένας αναλυτικός οδηγός για τις αγορές σας από αυτό και πως μπορείτε να επωφεληθείτε από προσφορές και κουπόνια.

Ενεργά κουπόνια για tvbox στο Gearbest


σελίδα με κουπόνια
Πως φαίνεται ο πίνακας με τα εκπτωτικά κουπόνια. Ο πίνακας ανανεώνεται καθημερινά.

Αν επιλέξετε να αγοράσετε tvbox από το Gearbest, τότε πολλές φορές μπορεί να πετύχετε πολύ καλύτερη τιμή χρησιμοποιώντας διάφορα εκπτωτικά κουπόνιαΓια να δείτε  τα εκπτωτικά κουπόνια για TvBox καθώς και για άλλα προϊόντα από το Gearbest, μπορείτε να πατήσετε εδώ

Προσοχή αν δεν έχετε ξανά αγοράσει από εκεί, καλό είναι να διαβάσετε πρώτα τον οδηγό για αγορές από Gearbest που αναφέρθηκε λίγο πιο πάνω.

Απορίες και βοήθεια


Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα tv-box ή τα mini pc ή χρειαστείτε κάποια βοήθεια στο σετάρισμα κάποιου από αυτά, μην διστάσετε να ρωτήσετε (επιτρέπεται και ο ανώνυμος σχολιασμός στο disqus χωρίς δημιουργία λογαριασμού)


Affiliate Links
Στο συγκεκριμένο άρθρο ίσως υπάρχουν affiliate links , τα οποία πατώντας βοηθάτε την σελίδα, χωρίς να έχετε καμία απολύτως επιβάρυνση. Αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι τα affiliate links και θέλετε να μάθετε περισσότερα μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Reviews σε tvbox από την σελίδα

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνα DIY δράπανο με κινητήρα νίτρου!
Επόμενο άρθροΠως μπορείτε να ανακτήσετε τα διαγραμμένα αρχεία από ένα δίσκο (Windows)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
32 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Dim_sr

Καλησπέρα και χρόνια πολλά! Πρόκειται να αγοράσω την τηλεόραση F&U FL40107 καθώς και ένα TV Box. Το πρόβλημα είναι πως δεν ξέρω τι χαρακτηριστικά χρειάζεται να έχει το TV Box μου (έκδοση Android, RAM, ROM, CPU κά), ώστε να καταλήξω ποιο να αγοράσω. Η χρήση που πρόκειται να κάνω είναι να το συνδέω μέσω wifi με το κινητό και να προβάλλω το περιεχόμενο στην τηλεόραση, να μπαίνω στο Youtube από την τηλεόραση, παρακολούθηση ταινιών (και υποστήριξη υποτίτλων), σύνδεση με το κινητό ώστε να μπορώ να παίζω και κάποια παιχνίδια που έχω στο κινητό (θα πρέπει να αγοράσω και τηλεχειριστήριο λογικά).… Διαβάστε περισσότερα »

Δαιδαλος

Καλησπερα.
Εχω μια SONY BRAVIA που εχει θυρα HDMI.
Αυτο που θελω ειναι να μπορω να βλεπω ταινιες μεσω των διαφορων site (π.χ. tainio-mania) στην τηλεοραση.
Εννοειται οτι υπαρχει δικτυο WI-FI.
Θα μπορεσω να κανω την δουλεια με ενα tv box?

Bilakos Gr

έχω συνδρομή Netflix αλλά η σύζυγος χρησιμοποιεί τον υπολογιστή στην τηλεόραση για να παρακολουθήσει ταινίες . Έλεγα να αγοράσω ένα TV box για να αποδεσμευσω το pc . Καλά σκέφτομαι ; Τι προτείνετε ; Ευχαριστώ για την βοήθεια

admin

Κοιτάξτε, εφόσον η τηλεόραση δεν είναι Smart -και smart με καλό OS- ένα tvbox είναι πάντα πολύ χρήσιμο, ανεξαρτήτου του Netflix. Τώρα υποθέτω ότι έχετε συνδεδεμένο τον υπολογιστή με HDMI ή VGA καλώδιο και βάζετε τις ταινίες να παίξουν. Αν θέλετε να κάνετε παύση ή οποιαδήποτε αλλαγή πρέπει να πάτε στο υπολογιστή/λαπτοπ και να το πατήσετε εκεί. Με το tvbox όλες αυτές οι ενέργειες θα είναι μόνιμα στο τηλεκοντρόλ . Ειδικά σε εφαρμογές όπως το Netflix όπου χρειάζεται συνεχή αλληλεπίδραση, θα γλυτώσετε αρκετό χρόνο. Δεν θα χρειάζεται να σηκώνεστε ή να συνδέετε καλώδια όλη την ώρα. Αφήστε που μακροπρόσθεσμα θα… Διαβάστε περισσότερα »

RioBravo

Εχω tplink για το κουτι του vodaphone tv.Μπορω να συνδεσω εκει και το tv box?

admin

Καλησπέρα σας Δυστυχώς δεν είστε πολύ συγκεκριμένος και δεν έχω εμπειρία από Vodafone Tv, οπότε δεν είμαι 100% σίγουρος τι εννοείτε. Από όσο έψαξα, υποθέτω ότι εννοείτε ότι έχετε κάποιο ρούτερ ή κάποιο WiFi extender που δίνει η Vodafone και είναι της Tp-Link. Αν εννοείτε αυτό, τότε ναι, μπορείτε να το συνδέσετε στο ρούτερ με τη σύνδεση που υποστηρίζει το tvbox (πχ WiFi). Μπορείτε να το συνδέσετε στο ίντερνετ με οποιοδήποτε ρούτερ/extender και μπορείτε να το συνδέσετε με οποιαδήποτε τηλεόραση έχει είσοδο HDMI. Αυτό που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει είναι να συνδέσετε tvbox με αποκωδικοποιητή. Όταν θα θέλετε να… Διαβάστε περισσότερα »

Σεβαστιανός

Καλημέρα, με ένα tv box μπορώ να συνδέσω την τηλεόραση (SONY BRAVIA) via internet με links όπως για παράδειγμα με την NETFLIX που είμαι μέλος;

admin

Καλημέρα σας Το Tv-box (τουλάχιστον τα περισσότερα) πρακτικά είναι ένας μικρός υπολογιστής που τρέχει Android λειτουργικό. Οπότε μπορείτε να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή (επίσημη ή ανεπίσημη) τρέχει σε Android. To Netflix έχει επίσημη εφαρμογή για Android, οπότε μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσω του Google Play στο Tv-Box. Σε κάποια tv-box είναι και προ-εγκατεστημένο το app του Netflix. Επειδή το έχω και εγώ και το έχω εγκαταστήσει σε όλα τα tvbox δοκιμαστικά, τρέχει αρκετά πιο καλά μέσω της εφαρμογής στο tv-box, από ότι από Browser στον υπολογιστή. Απλώς πιστεύω ότι καταλαβαίνετε ότι δεν μπορεί να προστεθεί σαν κανάλι, δηλαδή να αποθηκεύσετε το… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Μία διευκρίνηση και μερικά screenshots για να δείτε ότι το netflix λειτουργεί στα tvbox. H διευκρίνηση είναι ότι αν και στα περισσότερα είναι ήδη προ-εγκατεστημένο, σε μερικά tvbox η επίσημη έκδοση του Netflix ίσως να μην υπάρχει καν στο Google Play. Νομίζω το έχω δει σε ένα ή δύο tvbox, στα οποία με το που έγινε η ανανέωση, χάθηκε από το Google Play. Και αυτό να συμβαίνει, μπορείτε να το εγκαταστήσετε manual μέσω apk αρχείου ή ίσως μέσω κάποιου άλλου marketplace (πχ Aptoide). To screenshot αυτό είναι από ένα από τα πιο φτηνά tvbox της αγοράς (αν υπάρχει ακόμα) το… Διαβάστε περισσότερα »

GRlinK

συγνωμη για να καταλαβω εμεις π μενουμε στο εξωτερικο μπορουμε να βαλουμε ελληνικα καναλια μεσω του kodi και να βλεπουμε??ειναι απαρανομο η οχι??Ευχαριστω πολυ!

admin

Θα προσπαθήσω να σας το εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται, για να μην υπάρχουν παρανοήσεις. Το Kodi είναι μία δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να παίζει ταινίες, μουσική, ιντερνετικό ραδιόφωνο, φωτογραφίες και γενικά μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα για εφαρμογές multimedia. Μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε Windows, Linux, Android, iOS και Raspberrioειδή. Το Kodi, όταν το εγκαταστήσετε θα είναι μόνο με τα βασικά, δηλαδή θα μπορείτε να παίζετε ότι έχετε στο δίσκο. Για να δείτε διάφορα από το διαδίκτυο, θα πρέπει να προσθέσετε τα κατάλληλα «κανάλια» και «αποθετήρια», τα οποία είναι δωρεάν. Τα «κανάλια» είναι ένας συγκεκριμένος κατάλογος με διάφορα… Διαβάστε περισσότερα »

The Witcher

Έχω Smart TV απλά δεν εχει android είναι μια lg με το λειτουργικό Web Os και δεν μπορώ ν κατεβάσω καμία εφαρμογή μόνο κάτι δικές του όποτε μ προτείνεις να πάρω ένα καλό tv Box και μέσω αυτού να κατεβάσω εφαρμογή για να βλέπω τα ελληνικά κανάλια;αν κατάλαβα καλά;και μέσω Kodi πάλι θα μπορέσω να βρω ελληνικά κανάλια σε livestreaming σωστα;έχω την lg 43UH61…Σε ευχαριστώ πάντως π απάντησες μένω Γερμανία

GRlinK

Έχω Smart TV απλά δεν εχει android είναι μια lg με το λειτουργικό Web Os και δεν μπορώ ν κατεβάσω καμία εφαρμογή μόνο κάτι δικές του όποτε μ προτείνεις να πάρω ένα καλό tv Box και μέσω αυτού να κατεβάσω εφαρμογή για να βλέπω τα ελληνικά κανάλια;αν κατάλαβα καλά;και μέσω Kodi πάλι θα μπορέσω να βρω ελληνικά κανάλια σε livestreaming σωστα;έχω την lg 43UH61…Σε ευχαριστώ πάντως π απάντησες μένω Γερμανία

admin

Κοιτάξτε, άσχετα με τα Ελληνικά κανάλια, το tvbox με το Android θα σας φανεί χρήσιμο σε αρκετά. Οποιαδήποτε εφαρμογή παίζει και στο κινητό, θα παίζει και σε αυτό (πχ παιχνιδια, VoIP, educationals…), οπότε είναι πολύ πιο εύχρηστο από το WebOS. Με μία γρήγορη ματιά ένα μέτριο tvbox φαίνεται να έχει και καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτά της δικής σας LG (CPU, μνήμη..), οπότε θεωρητικά, ακόμα και αυτά που μπορείτε να κάνετε και στο WebOS θα τα κάνετε λίγο καλύτερα μέσω του TvBox. Επίσης είναι τόσο μικρό που μπορείτε να το παίρνετε και στα ταξίδια σας στην Ελλάδα ή όπου αλλού. Τώρα… Διαβάστε περισσότερα »

GRlinK

Σε ευχαριστω πολυ με καλυψες απολυτα να σε καλα!

GRlinK

Κάτι άλλο ένα the box λειτουργεί και σαν αποπωδικοποιητης σωστα ή οχι;

admin

Όχι δυστυχώς. H συντριπτική πλειοψηφία των tvbox δεν είναι και αποκωδικοποιητές ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος. Δεν έχουν είσοδο κεραίας και δεν έχουν καμία σχέση με ότι δείχνει η τηλεόραση από την κεραία (ή από δορυφόρο). Είναι εντελώς ξεχωριστό σύστημα, όπως και μία παιχνιδομηχανή.

GRlinK

και μια 2η ερωτηση το να βλεπεις ταινιες μεσω κοντι ειναι παρανομο και αν οχι ποιες ειναι νομιμες και ποιες παρανομες?

pan sali

καλησπερα .εχω ενα tvbox mini 8sii .ειναι αρκετα καλο πιστευω αλλα δε μπορω να δω ταινιες με το kodi .τι πρεπει να κανω ; μπορειτε να με βοηθησετε σας παρακαλω ; ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

admin

Ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα; τι εννοείται ότι δεν μπορείτε να δείτε ταινίες; κολλάνε, δεν τις φορτώνει ή υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα; οι ταινίες σε τι φορμάτ και τι ανάλυση είναι;

Μόλις δοκίμασα το Mini8S και δεν φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα.

Βαγγελάκης

Το μόνο κακό με τα TV boxes είναι ότι συνήθως δεν επιδέχονται αναβάθμισης λειτουργικού Android, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να τρέξουν νεώτερες εκδόσεις του Kodi. Πάντως, με TV box 3ετίας και Android 4.4.2, μια χαρά κάνω τη δουλειά μου (Kodi 16.1), streamάροντας σε ποιότητα 720p με σύνδεση 2Mbps.
Πρόκειται για καταπληκτικά μηχανήματα που αλλάζουν τον όρο ψυχαγωγία στο σπίτι.
Κάτι επιπλέον που θα πρέπει όλοι να έχουν υπόψη τους σαν αγορά, είναι κι ένα air mouse, ακόμα κι αν το TV box έχει δικό του remote control.

admin

Ναι αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα. Βέβαια με το 50-70 ευρώ, που κοστίζουν τα περισσότερα, βγάζουν άνετα μία 2ετία (από πλευράς τεχνολογίας). 50 ευρώ κάθε 2-3 χρόνια για τα τόσα πλεονεκτήματα που προσφέρει ένα tvbox δεν είναι και πολύ μεγάλο έξοδο, Το ίδιο ισχύει και για τις Smart Tv. Και αυτές δεν είναι αναβαθμίσιμες και έχουν πολλαπλάσιο κόστος. Ήδη οι πρώτες Smart είναι αρκετά αργές για τα σημερινά δεδομένα. Το air mouse σίγουρα βολεύει κάποιους. Προσωπικά προτιμώ περισσότερο ασύρματο mini keyboard, αλλά αυτά είναι γούστα και πως βολεύει τον καθένα. Το καλό με αυτά είναι ότι δεν είναι μόνο για… Διαβάστε περισσότερα »

admin

Ναι, θεωρητικά τουλάχιστον, θα δουλέψει. Είναι μετατροπέας από HDMI σε SCART (όχι το αντίθετο), οπότε στην περίπτωσή σας είναι αυτό που χρειάζεστε.
Αλλά σίγουρα θα έχετε κάποιες απώλειες στην ποιότητα.

Αν θέλετε να το χρησιμοποιείτε μόνο σε αυτή την τηλεόραση, αγοράστε ένα από τα φτηνά tvbox. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείτε να δείτε HD.

bill

ωραια σ ευχαριστώ πολύ, εχω ηδη παραγειλει το μετατροπεα, και για tvbox οποιο και να παρω θα εχει μεσα εγκατετημενο το Kodi γα να βλεπω ελληνικα καναλια και ξενα φυσικα, ταινειες κτλ?

κάτι τέτοιο?

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_390235.html?utm_source=youtube&utm_medium=wproductcpt&utm_campaign=wttM8SII

admin

Το συγκεκριμένο είναι αυτό και το έχουμε δοκιμάσει και εδώ πριν μερικούς μήνες. Στο Gearbest υπάρχει και στην Ευρωπαϊκή αποθήκη. Αυτό δεν έχει το Kodi προεγκατεστημένο αν θυμάμαι καλά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας φοβίζει. Όλα αυτά τα tvbox είναι με λειτουργικό Android. Το Kodi είναι δωρεάν πρόγραμμα και μπορείτε να το κατεβάσετε και να το εγκαταστήσετε μέσω του Google Play, όπως επίσης και ότι άλλη εφαρμογή υπάρχει στο Google Play. Δηλαδή μπορείτε να κατεβάσετε και κάποιες εφαρμογές από το Google Play που έχουν και τα ίδια τα Ελληνικά κανάλια για web tv για να μην… Διαβάστε περισσότερα »

bill

καλησπερα ωραίο άρθρο, βρίσκομα στο εξωτερικο και θελω ενα tv box να βλεπω ελληνικα κανάλια, αλλα η τηλεοραση που εχει το σπιτι ειναι αναλογικη 18 ετών. Τι πρέπει να κάνω? απο οτι ειδα τα boxakia οπως ειναι λογικο εχουν hdmi.

admin

Ναι δυστυχώς, τουλάχιστον τα Κινέζικα έχουν HDMI. Υπάρχουν κάποια παλαιότερα τα οποία έχουν και RCA, αλλά πλέον τα πάντα στην μετάδοση εικόνας κινούνται γύρω από το HDMI, οπότε έχουν εγκαταλειφθεί όλα τα άλλα πρότυπα. Υποθέτω ότι η τηλεόραση που έχετε έχει SCART είσοδο ή RCA ή και τα δύο. To πιο απλό θα ήταν να πάρετε ένα μετατροπέα από HDMI σε SCART ή RCA. Βέβαια δεν θα έχετε τα πλεονεκτήματα που έχει το HDMI (πχ ψηφιακό σήμα, δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης στο tvbox..) αλλά θα δουλεύει. Όσο πιο καλός ο μετατροπέας αλλά και η ποιότητα του καλωδίου,… Διαβάστε περισσότερα »

bill

σ ευχαριστώ πολύ , θα δουλεύει λέτε με κτ τετοιο?

http://www.ebay.co.uk/itm/MHL-HDMI-to-SCART-Video-Audio-Converter-Scaler-Smartphone-CRT-TV-DVD-SKY-Box-PS3-/271977318630