Δέματα από εξωτερικό. Ένας αναλυτικός οδηγός για τα ξένα ταχυδρομεία.

  134

  Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα προσπαθήσουμε να αναφέρουμε όλα τα διεθνή ταχυδρομεία με τα οποία γίνονται αποστολές προϊόντων από και προς την χώρα μας. Πόσο ασφαλή είναι, πόσο χρόνος χρειάζεται για να έρθουν τα προϊόντα, πως μπορείτε να εντοπίσετε το πακέτο σας, καθώς και τι ορολογίες χρησιμοποιούν στην ανίχνευση προϊόντων.

  Επειδή ο κατάλογος είναι αρκετά μεγάλος, θα συμπληρώνονται σταδιακά. Οι πληροφορίες για τα περισσότερα από αυτά είναι από συγκεντρωτικά στοιχεία αλλά και από μακρόχρονη προσωπική εμπειρία.


  Απλά ταχυδρομεία


  Βέλγικο ταχυδρομείο (Belgian Post)


  To Βέλγικο ταχυδρομείο είναι ένα από τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία τα οποία χρησιμοποιούν συνήθως τα Κινέζικα e-shop για air mail μεταφορές. Μαζί με το Σουηδικό είναι από τα πιο ακριβά, αλλά φαίνεται ότι είναι πολύ γρήγορο και αξιόπιστο. Πιθανώς αυτή τη στιγμή να είναι η καλύτερη επιλογή -ίσως καλύτερη και από το Ολλανδικό- για δέματα από Κίνα.

  Ένα από τα αρνητικά του είναι ότι πολλές φορές το tracking τους πέφτει.

  Μέσος χρόνος παράδοσης15-25 ημέρες
  ΤιμήΈνα από τα ακριβότερα απλά ταχυδρομεία
  Το χρησιμοποιούν Gearbest
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

   

   

  Κινέζικο ταχυδρομείο (China Post)


  To Κινέζικο ταχυδρομείο είναι συνήθως ο πιο απλός και οικονομικός τρόπος αποστολής. Προσφέρεται πάντα σαν δωρεάν επιλογή και έχει την δυνατότητα επιλογής μεταξύ απλής αποστολής και συστημένου. Συνήθως εντελώς δωρεάν προσφέρεται μόνο η απλή αποστολή.

  Ο χρόνος παράδοσης από το China Post, μπορεί να διαφέρει σημαντικά. Έτσι αν είστε τυχεροί μπορείτε να πάρετε πακέτο και σε 10 μέρες, αλλά κάποιες φορές μπορεί να ξεπεραστεί κατά πολύ ο μήνας. Συνήθως φαίνεται να τα πηγαίνει λίγο καλύτερα από άλλα ασιατικά ταχυδρομεία, ειδικά για μικρά, μη συστημένα πακέτα.

  Μέσος χρόνος παράδοσης15-35 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως είναι δωρεάν
  Το χρησιμοποιούν Όλοι
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

  Ολλανδικό ταχυδρομείο (PostNL)


  Το Ολλανδικό ταχυδρομείο, είναι ένα από τα βασικά ταχυδρομεία που χρησιμοποιείται για αποστολές από Κίνα. Είναι από τα πιο ασφαλή στην μεταφορά και οι χρόνοι παράδοσης από Κίνα είναι συνήθως 2-3 εβδομάδες.

  Προσφέρει πάντα συστημένη παράδοση, γιαυτό τον λόγο δεν είναι και ποτέ δωρεάν. Σε σύγκριση με άλλα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία, έχει συνήθως την μικρότερη τιμή.

  Στην Ελλάδα την παράδοση αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ.

  To tracking number είναι διεθνές πάντα και μπορείτε να παρακολουθήσετε το πακέτο σας και από την ιστοσελίδα του Ολλανδικού ταχυδρομείο αλλά και από τα ΕΛΤΑ. Η ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ έχει πιο άμεση ενημέρωση από την στιγμή που φθάνει το δέμα στην Ελλάδα.

  Ορολογία στην αναζήτηση πακέτου της PostNL

  Το πακέτο έχει παραδοθεί στον παραλήπτηThe item has been delivered successfully
  Το πακέτο έχει περάσει το στάδιο του τελωνείουThe item has been processed in the country of destination
  Το πακέτο έφθασε στην ΕλλάδαThe item has arrived in the country of destination
  Το πακέτο βρίσκεται στο στάδιο μεταφοράς στην ΕλλάδαThe item is on transport to the country of destination
  Το πακέτο είναι στο κέντρο διαλογής της εταιρίαςThe item is at the PostNL sorting center
  Το πακέτο εξετάζεταιThe item is pre-advised

  Μέσος χρόνος παράδοσης20-25 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως το πιο φθηνό registered air mail
  Το χρησιμοποιούν Gearbest, Banggood
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

  Αυστριακό ταχυδρομείο (österreichische post)


  Το Αυστριακό ταχυδρομείο είναι ένα από τα Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία, τα οποία αναλαμβάνουν αποστολές δεμάτων από Κίνα προς όλη την Ευρώπη. Έτσι (συνήθως) θα το δείτε σαν επιλογή σε Κινέζικα e-shop (πχ Gearbest) ή ebay.

  Φαίνεται ότι είναι από τα πιο αργά Ευρωπαϊκά ταχυδρομεία -τουλάχιστον για την χώρα μας- και έτσι καλό είναι να μην το προτιμάτε, αν φυσικά υπάρχει καλύτερη εναλλακτική.

  Η αποστολή είναι συνήθως συστημένη, ενώ την παράδοση στην Ελλάδα την αναλαμβάνουν και εδώ τα ΕΛΤΑ.

  Επίσημη σελίδα με tracking

  Μέσος χρόνος παράδοσης20-35 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως οικονομικό
  Το χρησιμοποιούν Gearbest
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

  Μαλαισιανό ταχυδρομείο (POS)


  Το ταχυδρομείο της Μαλαισίας, είναι άλλη μία δημοφιλή επιλογή για δέματα με αποστολή από την Κίνα. Συνήθως είναι δωρεάν ή απλώς πιο οικονομικό από τα Ευρωπαϊκά, αλλά ο χρόνος παράδοσης τις περισσότερες φορές είναι αρκετά πιο μεγάλος.

  Έτσι, το πιο πιθανό σενάριο είναι 3-5 εβδομάδες. Σε γενικές γραμμές το Ολλανδικό θεωρείται καλύτερο, αλλά για φτηνά πακέτα, αν δεν θέλετε να πληρώσετε τα 2-5 ευρώ παραπάνω, δεν είναι κακή επιλογή.

  Στην Ελλάδα την παράδοση αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ.

  Για εντοπισμό πακέτου, πατήστε εδώ.

  Ακολουθεί η ορολογία και η ερμηνεία του tracking που χρησιμοποιεί η POS. Αυτά ισχύουν μέχρι την παραλαβή του πακέτου από τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα. Μετά ακολουθείτε το tracking των ΕΛΤΑ, καθώς εκτός από Ελληνική γλώσσα, ανανεώνεται πολύ πιο γρήγορα.

  Μέσος χρόνος παράδοσης20-35 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως οικονομικό
  Το χρησιμοποιούν Gearbest από αποθήκη Χονγκ Κονγκ, Ebay
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

   

  Ορολογία tracking Μαλαισιανού ταχυδρομείου
  ΕρμηνείαProcessOffice
  Το πακέτο έχει φθάσει στην ΕλλάδαItem processed at GreeceGreece
  Το πακέτο έφυγε για ΕλλάδαItem dispatched out ATHENS AIR MAIL UNIT (AMU)KUALA LUMPUR D
  Το πακέτο παραλήφθηκε από τηn POSItem posted over the counterIn Transit
  Δόθηκε η επιθυμία για αποστολήInitial item information receivedIn Transit

   

  Ουγγρικό ταχυδρομείο (Magyar Posta)


  To Ουγγρικό ταχυδρομείο είναι συνήθως μία οικονομική επιλογή για ενδοκοινοτικές αποστολές. Συνήθως το χρησιμοποιεί το Gearbest για αποστολές από την Ευρωπαϊκή αποθήκη.

  Είναι σχετικά φτηνό, ειδικά για μεγάλα αντικείμενα, αλλά είναι και σχετικά αργό. Ο χρόνος παράδοσης είναι περίπου 10-15 μέρες από την στιγμή που θα παραλειφθεί το πακέτο από το Ουγγρικό ταχυδρομείο. Συνήθως ο χρόνος είναι λίγο μεγαλύτερος, καθώς χρησιμοποιείται διαφορετική αποστολή πριν φτάσει στο Ουγγρικό.

  Ένα από τα προβλήματά του είναι ότι οι πληροφορίες στην αναζήτηση πακέτου πολλές φορές είναι στα Ουγγρικά. 

  Ορολογία Ουγγρικού Ταχυδρομείου
  Item deliveredΤο πακέτο παραδόθηκε
  Processed in the destination country’s international Office of ExchangeΤο πακέτο βρίσκεται στο κέντρο διαλογής της χώρας παράδοσης
  Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Item acceptedΤο πακέτο βρίσκεται στο διεθνή 
  Item sent abroadΤο πακέτο στάλθηκε στο εξωτερικό
  Item in office of exchange Το πακέτο βρίσκεται στον χώρο διαλογής του Ουγγρικού ταχυδρομείου

   

  Βρετανικό ταχυδρομείο (Royal Mail)

  To Βρετανικό ταχυδρομείο είναι το αντίστοιχο ΕΛΤΑ της Βρετανίας. Χρησιμοποιείται κυρίως για αποστολές από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ευρώπη (και όχι μόνο). Στα e-shop θα το δείτε για αγορές από το Αγγλικό Amazon, πωλητές ebay από Βρετανία (και όχι μόνο) ή και από Αγγλικές αποθήκες Κινέζικων e-shop (Gearbest, Banggood..). 

  Για αγορές από Αγγλία προς Ελλάδα είναι αρκετά γρήγορο, με μέσο χρόνο περίπου μία εβδομάδα (ή και λιγότερο). Επειδή η Βρετανία ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν υπάρχει καμία περίπτωση τελωνείου, αν το πακέτο έρχεται από Βρετανία. Στην Ελλάδα, τα δέματα παραδίδονται από τα ΕΛΤΑ.

  Επίσημο tracking Royal Mail

  Μέσος χρόνος παράδοσης3-7 ημέρες από Αγγλία
  ΤιμήΣυνήθως οικονομικό
  Το χρησιμοποιούν Όλοι όσοι έχουν αποθήκες Βρετανία
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

  DHL (απλό, όχι εξπρές)

  Μπορεί η DHL να είναι γνωστή κυρίως ως ταχυμεταφορική, αλλά έχει και την δυνατότητα απλής αποστολής, κυρίως για δέματα από Ευρώπη. Είναι μία υπηρεσία που θα δείτε αρκετά σε ebay, Amazon…), συνήθως για αποστολές από Αγγλία ή Γερμανία. Παρότι δεν είναι εξπρές αποστολή, οι χρόνοι παράδοσης είναι αρκετά καλοί. Συνήθως τα πακέτα έρχονται Ελλάδα σε 7-10 μέρες. Είναι λίγο πιο ακριβό από τα άλλα απλά ταχυδρομεία, αλλά είναι από τα καλύτερες επιλογές για απλό ταχυδρομείο.

  Μέσος χρόνος παράδοσης7-10 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως οικονομικό
  Το χρησιμοποιούν Ευρωπαϊκά καταστήματα ή αποθήκες
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

  UK Standard International (PostOffice.co.uk)

  postoffice

  Είναι μαζί με το Royal Air Mail οι βασικές μεταφορικές αποστολής δεμάτων απλού ταχυδρομείου από Βρετανία. Είναι αρκετά γρήγορη με μέσο χρόνο παράδοσης για Ελλάδα 3-7 εργάσιμες μέρες, ενώ είναι και σχετικά οικονομική (συνήθως για μικρά δέματα κοστίζει 1-2 ευρώ).

  Θα την δείτε στις Αγγλικές αποθήκες του Gearbest και του Banggood, καθώς και σε πωλητές από Ebay και σπανιότερα Amazon. 

  Έχει πάρα πολύ κακές κριτικές (0.9/10 στο trustpilot) κυρίως για παραδόσεις μέσα στη Βρετανία. Μέχρι στιγμής, με δεκάδες δέματα από Αγγλία, δεν έχουμε αντιμετωπίσει πρόβλημα ακόμα. Πάντως καλό είναι για δέματα αξίας από Αγγλία να προτιμάτε κάποια πιο αξιόπιστη (πχ DHL).

  Η εταιρία παράδοσης στην Ελλάδα είναι τα ΕΛΤΑ.


  Logistics


  FlytExpress

  H FlytExpress είναι μία Κινέζικη εταιρία Logistics και όχι  μεταφορική, αλλά επειδή και ταχυδρομικό έργο θα αναφερθεί σε αυτή τη λίστα. Θα την δείτε κυρίως σε αγορές από Κίνα και ειδικότερα στο Ebay αλλά και στο Priority Line του Banggood. Για αποστολές από Κίνα φαίνεται να χρησιμοποιεί το Ολλανδικό ταχυδρομείο (POSTNL) με το οποίο γίνεται η μεταφορά μέσα στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα τα δέματα παραδίδονται από τα ΕΛΤΑ) και πολλές φορές κάνει κάτω από 15 μέρες για δέματα από Κίνα. 

  Τα δέματα είναι συστημένα αλλά το tracking της αφορά μόνο την Ευρωπαϊκή μεταφορά, από την Ολλανδία στη χώρα παράδοσης.  Από την εμπειρία μας είναι 100% αξιόπιστη και συνήθως αρκετά γρήγορη.

  Μέσος χρόνος παράδοσης15 – 25 ημέρες
  ΤιμήΣχετικά οικονομικό
  Το χρησιμοποιούνBanggood, Ebay
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

   

  WnDirect

  H WnDirect είναι μία παγκόσμια εταιρία Logistics η οποία προσφέρει γρήγορη και φθηνή μεταφορά. Μπορεί να θεωρηθεί κάτι ενδιάμεσο από απλό ταχυδρομείο και εξπρές αποστολή. Θα την βρείτε στην Standard αποστολή σε διάφορα αγγλικά καταστήματα (πχ SportsDirect, Asos..) και σε πωλητές από Αμερικάνικο και Αγγλικό ebay.

  Ο χρόνος παράδοσης από την Αγγλία στην Ελλάδα είναι 4-7 ημέρες. Η εταιρία παράδοσης στην Ελλάδα είναι η Speedex.

  Γενικότερα έχει πολλές κακές κριτικές (2.2/10 στο trustpilot), αλλά για παραδόσεις στην Ελλάδα φαίνεται ότι είναι αξιόπιστη (προφανώς λόγω Speedex).

   

  Μέσος χρόνος παράδοσης4-7 ημέρες
  Τιμή8-15 ευρώ
  Το χρησιμοποιούν SportsDirect, ASOS
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαSpeedex

  espeedpost

  To espeedpost είναι ένα μικρό logistics το οποίο έχει έδρα στην Κίνα. Το συναντάμε κυρίως σε αγορές από ebay και ειδικότερα από πωλητές με έδρα το Hong Kong. Συνεργάζεται με αρκετά ταχυδρομεία, αλλά συνήθως τα απλά τα στέλνει με China post και Hong Kong post

  Από μία μικρή εμπειρία λίγων δεμάτων, δεν φαίνεται να έχει διαφορές ο χρόνος παράδοσης, αφού τα δέματα αποστέλλονται από την espeedpost, την ίδια ή την επόμενη μέρα της παραγγελίας. 

  Μέσος χρόνος παράδοσης20-45 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως δωρεάν
  Το χρησιμοποιούν Μικροί πωλητές σε Ebay
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαΕΛΤΑ

  Εξπρές αποστολές


  DHL


  H DHL είναι μία τις πιο γνωστές ταχυμεταφορικές του κόσμου. Είναι αρκετά γρήγορη και αξιόπιστη ενώ έχει γραφεία σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε την DHL για αγορές είτε από Αμερική, από Κίνα, από Ινδία ή από όπου αλλού θέλετε.

  Το κόστος των μεταφορικών με την DHL είναι σχετικά μικρό (για ταχυμεταφορική) και κάποιες φορές πλησιάζει και των απλών Ευρωπαϊκών ταχυδρομείων σε μικρά δέματα. Κάποιες φορές κάποια Κινέζικα e-shop, προσφέρουν και δωρεάν μεταφορά για αποστολή με DHL, αν το κόστος του πακέτου είναι σχετικά υψηλό σε σύγκριση με τον όγκο του.

  Βέβαια, το μόνο αρνητικό της είναι το αυξημένο κοστολόγιο (σε σύγκριση με τα απλά ταχυδρομεία) σε περίπτωση εκτελωνισμού, κάτι που την καθιστά κακή επιλογή για δέματα μικρού κόστους. Αν το δέμα έχει ως δηλωμένη αξία το ποσό των 22 ευρώ και πάνω, ο εκτελωνισμός είναι σίγουρος. Το κόστος του εκτελωνισμού εξαρτάται από την δηλωμένη τιμή του δέματος και μπορεί να φτάσει έως και τα 105 ευρώ (για την DHL). Φυσικά μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε τον εκτελωνισμό μόνοι σας και να γλυτώσετε αυτό το ποσό, πληρώνοντας μόνο ένα μικρό ποσό στην DHL. 

  Κάτι που θα πρέπει να προσέξετε είναι ότι υπάρχει έξτρα χρέωση (+20 ευρώ) για παράδοση σε απομακρυσμένες περιοχές. Απομακρυσμένες περιοχές δεν είναι μόνο τα χωριά και τα λαγκάδια, αλλά αρκετές επαρχιακές πόλεις.

  Την παράδοση στην Ελλάδα την κάνει η ίδια η DHL όπου υπάρχει δικό της δίκτυο. Όπου δεν υπάρχει την αναλαμβάνει η εταιρία Speedex.

  Μέσος χρόνος παράδοσης3-10 ημέρες
  ΤιμήΣυνήθως η πιο οικονομική εξπρές λύση
  Το χρησιμοποιούν Όλοι
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαDHL ή Speedex (αν δεν έχει DHL η περιοχή)

  DPD UK (Gearbest)


  Η DPDUK είναι μία νέα ταχυμεταφορική η οποία έχει παρουσία σε αρκετές χώρες με κυριότερη στην Βρετανία. Έτσι θα την δείτε σαν επιλογή για αποστολή πακέτων από Βρετανία αλλά εσχάτως και από Κίνα, συγκεκριμένα από το Gearbest

  Παρότι δεν είναι η πιο γρήγορη ταχυμεταφορική (πχ η DHL είναι πολύ πιο γρήγορη) οι τιμές της είναι φιξ, οπότε βολεύει αρκετά σε μεγάλα και ογκώδη πακέτα. Ο μέσος χρόνος παράδοσης για Ελλάδα είναι 5-12 μέρες από Βρετανία.

  Για αγορές από Κίνα μέσω του Gearbest, θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα πακέτα έρχονται μέσω Αγγλίας, όπου γίνονται εκεί οι νόμιμες διαδικασίες και στην συνέχεια έρχονται στην Ελλάδα. Οπότε με απλά λόγια δεν υπάρχει περίπτωση να περάσουν τελωνείο, αφού η Αγγλία ανήκει (ακόμα) στην Ευρωπαϊκή Ένωση και θεωρείται ενδοκοινοτική μεταφορά. Αυτός είναι και ο λόγος που για ταχυμεταφορική είναι αρκετά αργή σε σύγκριση με τις υπόλοιπες.

  Μέσος χρόνος παράδοσης12-25 ημέρες
  Τιμή10-30 ευρώ
  Το χρησιμοποιούν Gearbest
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαACS

  EMS


  H EMS είναι ένας διεθνές σύνδεσμος ταχυμεταφορών (συνήθως κρατικών) και υπάρχει πάντα σαν επιλογή, για αποστολές από e-shop ή πωλητές στην Κίνα. Σε γενικές γραμμές είναι πιο ακριβή και πιο αργή από την DHL, την UPS ή την TNT, αλλά για αρκετούς λόγους προτιμάται περισσότερο. 

  Ο κύριος λόγος είναι ότι, ενώ με τις άλλες ταχυμεταφορικές αν το δέμα είναι εμπορικό και κοστίζει πάνω από 22 ευρώ, είναι σίγουρος ο εκτελωνισμός, με την EMS είναι λίγο πιο «χαλαρά» τα πράγματα. 

  Στην περίπτωση μας, τον εκτελωνισμό και την παράδοση την αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ.

  Ο χρόνος παράδοσης συνήθως ξεπερνάει τις 10-15 μέρες, ενώ σαν κοστολόγιο είναι περίπου 50-100% πάνω από DHL (ειδικά για αποστολές από Κίνα).

  UPS


  H UPS είναι μία από τις μεγαλύτερες ταχυμεταφορικές του κόσμου. Έχει έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, γιαυτό το λόγο την συναντάμε κυρίως σε μεταφορές από ΗΠΑ (πχ Amazon). Φυσικά έχει παραρτήματα σε όλο το κόσμο, ακόμα και στην χώρα μας, οπότε μπορείτε να την δείτε σαν επιλογή και για μεταφορές από Κίνα ή μέσα στην Ευρώπη.

  Όπως και με την DHL, έτσι και η UPS δεν έχει δικό της δίκτυο σε όλη τη χώρα, αλλά κυρίως στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη. Στην επαρχεία τις μεταφορές τις αναλαμβάνει η Γενική ταχυδρομική.

  Μόνο αρνητικό είναι ότι το tracking σύστημά τους, παρότι προσφέρει και την δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης μέσω email ακόμα και χωρίς εγγραφή, δεν ενημερώνεται άμεσα αλλά υπάρχει μία καθυστέρηση μερικών ωρών.

  Μέσος χρόνος παράδοσης5-15 ημέρες από Αγγλία και Αμερική
  ΤιμήΛογικές για εξπρές μεταφορά
  Το χρησιμοποιούν Όλοι (κυρίως Amazon)
  Εταιρία παράδοσης ΕλλάδαUPS (Γενική ταχυδρομική επαρχεία)

  Συγκριτικοί πίνακες


  Συγκριτικός πίνακας μεταφορικών εταιριών για παραδόσεις από Κίνα


  Εταιρία

  Μέσος χρόνος παράδοσης από Κίνα

  ΚόστοςΣυστημένοΠιθανότητα τελωνειακού έλεγχου*Κόστος εκτελωνισμούΔιεθνές αριθμός ανίχνευσηςΕταιρία παράδοσης Ελλάδα‘Έξτρα χρέωση απομ/σμένες περιοχές
  Belgian Post20-253-15 ευρώΝαιΜικρήΜικρό (ΕΛΤΑ)ΝαιΕΛΤΑΌχι
  China Post20-35Συνήθως δωρεάνΌχιΣε φθηνά πακέτα, μικρήΜικρό (ΕΛΤΑ)ΕΛΤΑΌχι
  POSTNL15-30 2-10 ευρώΝαιΜέτριαΜικρό (ΕΛΤΑ)ΝαιΕΛΤΑΌχι
  Austrian Post20-352-10 ευρώΝαιΜέτριαΜικρό (ΕΛΤΑ)ΝαιΕΛΤΑΌχι
  POS20-35 Μηδενικό – ΜικρόΝαιΜέτριαΜικρό (ΕΛΤΑ)Ναι / ΌχιΕΛΤΑΌχι
  DPD UK (Gearbest)15-2510-30 ευρώΝαιΚαμίαΝαιACS 
  DHL5-10Μικρό-ΜέτριοΝΑΙΜεγάληΜεγάλοΝαιDHL / SPEEDEXNAI
  UPS5-15ΜέτριοΝαιΜεγάληΜεγάλοΝαιUPS / Γενική 
  EMS10-20Μέτριο-ΜεγάλοΝΑΙΜέτρια-ΜεγάληΜέτριοΝαιΕΛΤΑ Courier
  FlytExpress 15-25ΜικρόΝΑΙ ΜικρήΜικρό (ΕΛΤΑ) ΝαιΕΛΤΑΌχι
  *H πιθανότητα τελωνειακού ελέγχου αναφέρεται κυρίως για προϊόντα μικρής αξίας. Σε προϊόντα μεγάλης αξίας ο τελωνειακός έλεγχος είναι σχεδόν σίγουρος, ακόμα και για αυτές που αναφέρεται ως μικρή πιθανότητα.

   

  Συγκριτικός πίνακας μεταφορικών εταιριών για παραδόσεις από Αγγλία και Ευρώπη γενικότερα


  ΕταιρίαΧώραΜέσος χρόνος παράδοσης προς ΕλλάδαΣυστημένοΠιθανότητα τελωνειακού ελέγχουΚόστος εκτελωνισμούΕταιρία παράδοσης ΕλλάδαΈξτρα χρέωση
  Royal MailΒρετανία5-10 μέρεςΝαι / ΌχιΚαμίαΕΛΤΑ0
  DHL (απλό)Ευρώπη5-10 μέρεςΝαιΚαμία (από χώρα Ε.Ε.)ΕΛΤΑ0
  PostOffice Βρετανία3-10 μέρες Ναι / ΌχιΚαμία – ΕΛΤΑ 0
  wnDirectΒρετανία/ΗΠΑ3-8 μέρεςΝαιΚαμίαSpeedex0
  MayarPost (Ουγγρικό)Ουγγαρία / Αν. Ευρώπη15-25 μέρεςΝαιΚαμίαΕΛΤΑ0
  UPSΕυρώπη5-10 ημέρεςΝαιΚαμία (από χώρα Ε.Ε.)UPS / Γενική 
  Διαφήμιση