Review: Anet E10, ένας οικονομικός 3D εκτυπωτής με στιβαρή κατασκευή

2

Μερικά χρόνια πριν η αγορά ενός 3D εκτυπωτή ήταν ένα άπιαστο όνειρο για τον μέσο Έλληνα. Με τιμές που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ συνδυαζόμενο ήταν ένα gadget για λίγους. Όμως με την είσοδο στην αγορά των Κινέζικων, οι τιμές έχουν πέσει δραματικά. Πλέον μπορείτε να βρείτε απλούς 3D εκτυπωτές και με 120 ευρώ, ενώ με 300-500 ευρώ αγοράζετε ένα πολύ αξιοπρεπή 3D εκτυπωτή με αρκετές δυνατότητες. 

Ο συγκεκριμένος (ΑΝΕΤ Ε10) είναι ένας mid-range Κινέζικος εκτυπωτής με κόστος λίγο πάνω από 220 ευρώ. Έρχεται από την Κινέζικη εταιρία Anet και «ακολουθεί» ένα σχετικά νέο design, με μεταλλικό σκελετό και εξωτερικό κουτί τροφοδοσίας-ελέγχου.

Αν και σίγουρα δεν μπορεί να συγκριθεί με τους ακριβούς high-end εκτυπωτές, διαφέρει αρκετά από τους πολύ οικονομικούς, κυρίως σε ακρίβεια και διαστάσεις εκτύπωσης.

Ας δούμε αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του

Τεχνικά χαρακτηριστικά ΑΝΕΤ Ε10


ΜοντέλοAnet E10
Υλικό κατασκευήςΑλουμίνιο
Προ-συναρμολογημένο>90%
Δυνατότητες / Ακρίβεια
Αριθμός nozzle/extruder1
Διάμετρος nozzle0.4 χιλιοστά
Πάχος layer0.1 – 0.4 χιλιοστά
Επιφάνεια εκτύπωσης220 χ 270 χ 300 (χιλιοστά w x d x h)
Συμβατά υλικάPLA, ABS, HIPS
Διάμετρος νήματος 1.75 χιλιοστά
Ταχύτητα εκτύπωσης40-120 χιλιοστά/ δεύτερ.
Ακρίβεια ΧΥ άξονα0.015 χιλιοστά
Ακρίβεια Ζ άξονα0.004 χιλιοστά
Μέγιστη θερμοκρασία extruder260 βαθμοί Κελσίου
Μέγιστη θερμοκρασία θερμαινόμενης βάσης100 βαθμοί Κελσίου
Τροφοδοσία / Hardware
ΜητρικήANET V 1.5
Τάση λειτουργίας 110V/220V
Ισχύς λειτουργίας250 Watt
Εφαρμογές λειτουργικό
Συμβατά λειτουργικάWindows (7, 8 και 10), Linux, MAC
Παρεχόμενες εφαρμογέςCura, Repetier (Open Source και οι δύο)
Συμβατά αρχεία.stl , .gcode
Διαστάσεις / Βάρος
Διαστάσεις προϊόντος40 χ 44 χ 49.5 εκατοστά
Διαστάσεις συσκευασίας50 χ 45 χ 20 εκατοστά
Βάρος9.6 κιλά
Τιμή
Gearbest220-250 ευρώ

 

Εντυπώσεις από 3D εκτυπωτή Anet E10


O Anet E10 είναι ένας οικονομικός 3D εκτυπωτής, που σας πάει ένα βήμα παραπέρα. Με κόστος λίγο πάνω από 250 ευρώ, είναι σίγουρα αρκετά προσιτός σε όλους.

Σαν design μοιάζει αρκετά στον Creality CR-10, ο οποίος κυκλοφόρησε την ίδια περίπου περίοδο, με κόστος 330-380 ευρώ. 

Όπως είναι στην συσκευασία

Τα κύρια πλεονεκτήματα αυτού του εκτυπωτή είναι ότι έρχεται (σχεδόν) προσυναρμολογημένος και ότι είναι φτιαγμένος από αλουμίνιο. Έτσι προσφέρει και αντοχή αλλά και φιλικότητα προς τους εντελώς αρχάριους. Σχεδόν, γιατί θα πρέπει να ενώσετε μερικές βίδες και να συνδέσετε τα βύσματα της παροχής στα μοτεράκια και τους διακόπτες. Αυτό όμως είναι μία διαδικασία που δεν υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Αν είστε τυχεροί και είναι και σωστά ζυγοσταθμισμένος, ίσως μετά την σύνδεση δουλέψει τέλεια, χωρίς καμία ρύθμιση.

Βέβαια το πιο πιθανό είναι να κάνετε εσείς κάποιες μικροδιορθώσεις, οι οποίες γίνονται σχετικά εύκολα. Αν κάνετε μία σωστή ρύθμιση, μετά για αρκετές δεκάδες εκτυπώσεις δεν θα χρειάζεται καμία παρεμβολή.

Τώρα η επιφάνεια εκτύπωσης είναι αρκετά μεγάλη, από τις μεγαλύτερες που θα  βρείτε σε οικονομικούς 3D εκτυπωτές. Για την ακρίβεια είναι 220 χ 270 χ 300 χιλιοστά (πλάτος χ βάθος χ ύψος). Έτσι μπορείτε να κάνετε αρκετά μεγάλες εκτυπώσεις, όπως πχ μάσκες.

Η επιφάνεια εκτύπωσης είναι από αλουμίνιο, το οποίο δείχνει καλής ποιότητας. Στον 3D εκτυπωτή συνδέεται με 4 περιμετρικές βίδες με ελατήρια, για απόλυτη ρύθμιση. Εδώ υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι, στο οποίο θα αναφερθούμε λίγο πιο κάτω.

Η μαύρη αντικολλητική ταινία 3M και δύο PLA νήματα 10 μέτρων.

Για κάλυψη της επιφάνειας παραδίδεται στην συσκευασία ειδική μάυρη αντικολλητική ταινία 3M, την οποία αν την χρησιμοποιήσετε σωστά, θα σας κρατήσει για δεκάδες ή ίσως και εκατοντάδες εκτυπώσεις.

Η μπλε χαρτοταινία είναι πολύ οικονομική (5 ευρώ τα 50 μέτρα) και θα σας βοηθήσει αρκετά στις πρώτες εκτυπώσεις με PLA. Με ABS θα αντιμετωπίσει πρόβλημα σε θερμοκρασία βάσης πάνω από 70 βαθμούς

Αν δεν έχετε ξανά-χρησιμοποιήσει 3D εκτυπωτή, καλό είναι να μην το κολλήσετε, αλλά να χρησιμοποιήσετε μπλε χαρτοταινία τις πρώτες φορές, γιατί ίσως την καταστρέψετε από κάποιο λάθος και δεν είναι και τόσο εύκολο να βρείτε ανταλλακτική ταινία σε αυτή τη διάσταση στην Ελλάδα.

Ακρίβεια και τζόγος

Ίσως το πιο καλό δείγμα των δυνατοτήτων αυτού του εκτυπωτή. Οι διαστάσεις είναι 100χ150 χιλιοστά και έγινε με χρυσό νήμα PLA

Η ακρίβεια που έχει ο Anet E10 είναι αρκετά καλή. Αν τον ρυθμίσετε σωστά και χρησιμοποιήσετε σωστό νήμα στις κατάλληλες θερμοκρασίες, οι 3D εκτυπώσεις είναι σχεδόν τέλειες. Η ακρίβεια είναι 0.015 χιλιοστά στον Χ και στον Υ άξονα και 0.004 στον Ζ. Ο λόγος που ο Ζ είναι πιο ακριβής είναι ότι δεν χρησιμοποιεί ταινίες αλλά μεταλλικές ντίζες.

Με σωστό σφίξιμο, δεν φαίνεται να υπάρχει τζόγος σε κανένα άξονα ή κινούμενο μέρος. Όλα είναι όπως θα έπρεπε. Βέβαια, τονίζω το σωστό σφίξιμο, γιατί ειδικά στο κινούμενο extruder θα χρειαστεί.

 Εφαρμογές

cura software
To Cura, μία δωρεάν open-source εφαρμογή που θα σας βοηθήσει στις εκτυπώσεις. Η συγκεκριμένη είναι η έκδοση που παρέχεται στην sd κάρτα. Έχουν βγει και νεότερες.

Στην συσκευασία υπάρχει μία SD κάρτα (με ένα USB μετατροπέα), στην οποία υπάρχουν οι εφαρμογές Cura και Repetier, μαζί με έναν driver για Windows.

Και οι δύο αυτές εφαρμογές είναι open source και εντελώς δωρεάν και μπορείτε να τις κατεβάστε και μόνοι σας από τις ιστοσελίδες τους. Και οι δύο τρέχουν σε όλα τα λειτουργικά συστήματα, αν και στην SD κάρτα υπάρχει μόνο η έκδοση για Windows.

Φυσικά υπάρχουν και δεκάδες άλλες εφαρμογές, ακόμα και Web, οι οποίες μπορούν να κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά (ή ίσως και καλύτερη). Αν είστε εντελώς αρχάριος χρήστης, οι εφαρμογές αυτές αρκούν, αν δεν είστε, σίγουρα γνωρίζετε τις εναλλακτικές premium λύσεις.

Εύκολη Λειτουργία

Η λειτουργία γίνεται είτε μέσω σύνδεσης ή απευθείας από τον εκτυπωτή με την βοήθεια της LCD οθόνης στην μονάδας λειτουργίας. Η οθόνη είναι ευδιάκριτη και μεγάλη και η επιλογή γίνεται από μόνο ένα περιστρεφόμενο/πιεζόμενο διακόπτη. Συγκεκριμένα με την περιστροφή επιλέγετε ανάμεσα στις ρυθμίσεις του μενού, ενώ με την πίεση του διακόπτη διαλέγετε την συγκεκριμένη ρύθμιση.

Δεν έχει ενσωματωμένη μνήμη και έτσι πρέπει να έχετε είτε την κάρτα SD είτε να τον έχετε συνδέσει σε υπολογιστή για να εκτυπώσει κάτι.

Το μενού είναι στα Αγγλικά και είναι αρκετά απλό. Αν και έχει και μερικές πιο advanced επιλογές, μπορείτε να ρυθμίσετε εύκολα τους άξονες, την ροή, την ταχύτητα, τους ανεμιστήρες και διάφορα άλλα.

Νήματα : PLA, ABS, HIPS

Ο terminator με ασημί νήμα ABS. Αυθεντικό σχέδιο εδώ. Αναλογία 0.4, με 0.25 layer και 50% fill density

Ο Anet E10 μπορεί να χρησιμοποιήσει νήματα 1.75 χιλιοστών. Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του μπορεί να χρησιμοποιήσει και να εκτυπώσει με PLA, ABS και HIPS. Αυτά που δοκιμάστηκαν μέχρι τώρα είναι το PLA και το ABS. Το PLA είναι de facto για όλους τους 3D εκτυπωτές, καθώς είναι το πιο εύκολο υλικό. Στο PLA τα πάει εξαιρετικά καλά με ότι ρύθμιση και να χρησιμοποιήσετε. Επίσης στο PLA μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άνετα και χαρτοταινία ως επίστρωμα της βάσης.

Τώρα στο «δύσκολο»  και πολύ πιο σκληρό ABS, εκπλήσσει ευχάριστα. Παρότι αργεί λίγο να πιάσει τους 100 βαθμούς η βάση (κάνα δίλεπτο), τα καταφέρνει μία χαρά, ίσως καλύτερα και από λίγο ακριβότερα μοντέλα. Σίγουρα το ABS θέλει λίγο υψηλότερη θερμοκρασία βάσης, αλλά και με τους 100 φαίνεται να τα πηγαίνει σχετικά καλά.

 

Μικροπροβλήματα

Όταν αγοράζεις ένα οικονομικό μοντέλο τα μικροπροβλήματα είναι ανεμενόμενα. Δυστυχώς και ο συγκεκριμένος έχει μερικά. Το πρώτο έχει να κάνει με την συσκευασία. Αν και είναι αρκετά καλά πακεταρισμένος για εξωτερικά χτυπήματα, δεν έχει χρησιμοποιηθεί αρκετό υλικό εσωτερικά. Έτσι, επειδή πρόκειται και για μεταλλικά κομμάτια, μάλλον χτυπάνε μεταξύ τους κατά την μεταφορά. Αυτό δεν δημιούργησε κάποιο λειτουργικό πρόβλημα, απλώς υπάρχουν μικρό-γρατσουνιές σε 1-2 σημεία (κυρίως στη μονάδα τροφοδοσίας).

 

Το επόμενο πρόβλημα είναι σχεδιαστικό και έχει να κάνει με τις 4 μικρές βίδες που στερεώνουν την βάση. Οι δύο οπίσθιες χτυπάνε ελαφρά στο βύσμα των δύο μοτέρ του Ζ άξονα. Η λύση είναι αρκετά απλή. Είτε πάτε και αγοράζετε δύο μεταλλικές βίδες τύπου πεταλούδα είτε «τρώτε» αυτές με μία λίμα. Υπάρχει και η λύση της περιστροφής της βάσης των μοτέρ, αλλά προσωπικά νομίζω ότι είναι καλύτερα τα καλώδια να είναι κρυμμένα κάτω από την βάση.

To τελευταίο πρόβλημα έχει να κάνει με τους ανεμιστήρες ψύξης. Παρότι διαφημίζεται ως αθόρυβο (και πράγματι είναι σχεδόν αθόρυβο στην εκτύπωση) ο ανεμιστήρας της μονάδας τροφοδοσίας είναι θορυβώδης. Όχι υπερβολικά, αλλά σίγουρα όχι και αθόρυβος. Περίπου σαν φθηνό τροφοδοτικό υπολογιστή. Επίσης ο μικρός ανεμιστήρας που έχει για να ψύχει το πλαστικό μετά την εκτύπωση δεν είναι πολύ δυνατός. Η αλλαγή και των δύο είναι σχετικά οικονομική και εύκολη (σε λίγες ημέρες θα προστεθεί και οδηγός), αν και έτσι να τον αφήσετε εκτυπώνει μία χαρά.

Καλιμπράρισμα

Το πιο δύσκολο κομμάτι θα είναι το καλιμπράρισμα όλων των αξόνων αλλά και της βάσης. Όχι ότι είναι δύσκολη σαν διαδικασία, απλώς θέλει προσεκτικές μετρήσεις με αλφάδι και παχύμετρο, καθώς ακόμα και μία μικρή απώλεια ενός χιλιοστού, θα έχει επίπτωση, ειδικά σε μεγάλες εκτυπώσεις.

Με λίγο προσοχή (ή εμπειρία), ίσως το καλιμπράρετε μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Αν είστε εντελώς αρχάριοι, λογικά θα πρέπει να κάνετε μερικές εκτυπώσεις πρώτα για να δείτε προς τα που πρέπει να γίνουν οι διορθώσεις.

Ρυθμίσεις, ρυθμίσεις και πάλι ρυθμίσεις….

Τώρα οι σωστές ρυθμίσεις…. Μία μεγάλη κουβέντα. Από την ίδια την ANET παρέχονται μερικές βασικές ρυθμίσεις, τις οποίες θα πρέπει να βάλετε στον slicer για να πετύχετε μία καλή εκτύπωση. Όμως η αλήθεια είναι ότι για δύσκολες εκτυπώσεις, θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο. 

Υπάρχουν αρκετές επιλογές με τις οποίες θα πρέπει να παίξετε για να πετύχετε τέλειο αποτέλεσμα. Ειδικά το retraction και το flow είναι κάτι που θέλει λίγο τεσταρισμα, γιατί από τις δοκιμές φαίνεται να υπάρχουν μικρό-αλλαγές ανάμεσα σε νήματα διαφορετικών εταιριών.

Στήσιμο – συναρμολόγηση

Όπως είπαμε και παραπάνω, το στήσιμο είναι σχετικά εύκολο. Στην συσκευασία θα βρείτε 3 διαφορετικά κομμάτια. Τη βάση με τον Χ και Υ άξονα, τον κάθετο Ζ άξονα και το τροφοδοτικό/μονάδα λειτουργίας.

Το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να συνδέσετε τα καλώδια στην βάση, πριν βάλετε τον κάθετο άξονα, γιατί έτσι είναι λίγο πιο εύκολο. Η σύνδεση είναι εύκολη. Βασικά υπάρχουν δύο είδη καλωδίων, τα πολλαπλά βύσματα και τα μονά με τα μαύρα και τα κόκκινα καλώδια. Στα πολλαπλά δεν μπορείτε να κάνετε κανένα λάθος, αφού υπάρχει μόνο ένας τρόπος να τα συνδέσετε σωστά.

Τα μονά καλώδια, τα οποία είναι για τους διακόπτες έχουν όλα τον ακριβώς ίδιο τρόπο σύνδεσης. Δηλαδή το κόκκινο συνδέεται πάντα στην γωνία στην οποία ξεκινάει το έλασμα και το μαύρο στη μέση. Εδώ θα σας βοηθήσει ένα μυτοτσίμπιδο, αν έχετε.

Στην συνέχεια βιδώνετε τον κάθετο άξονα πάνω στη βάση. Αυτό γίνεται με δύο μεγάλες αλλενόβιδες, οι οποίες είναι στο κάτω μέρος. Θα πρέπει να τις βιδώσετε όσο πιο καλά γίνεται και να σιγουρευτείτε ότι είναι κάθετος ο άξονας.

Επίσης θα πρέπει να ελέγξετε όλες τις βίδες που υπάρχουν στο σκελετό, γιατί κάποιες είναι μισοβιδωμένες.

Τέλος, το μόνο που μένει είναι να συνδέσετε την αντίσταση, τον θερμοστάτη και τον μικρό ανεμιστήρα πάνω στον εξαγωγέα. Η σύνδεση είναι εύκολη και εδώ. Υπάρχει μία πολύ μικρή βίδα άλλεν, η οποία είναι χωνευτή μέσα στη βάση του nozzle. Θα πρέπει να την ξεβιδώσετε λίγο και στην συνέχεια να περάσετε τον θερμοστάτη και την αντίσταση από τις τρύπες στο πλάι. Προσοχή,  θερμοστάτης (ο πιο μικρός) πάει στην μικρή τρύπα στο κέντρο και όχι στην άκρη. Εφόσον τα βάλετε, βιδώνετε την βίδα άλλεν και βιδώνετε την κάλυμμα πάνω στην βάση του extruder.

Πλέον ο 3D εκτυπωτής είναι έτοιμος και το μόνο που μένει είναι το σωστό καλιμπράρισμα. 

Καλιμπράρισμα

Το καλιμπράρισμα δεν είναι δύσκολο, αν και ίσως σας πάρει κάποια ώρα. Ουσιαστικά το μόνο που χρειάζεται είναι ο Ζ άξονας. Εδώ θα πρέπει να προσέξετε, ότι ο Ζ άξονας έχει 2 ντίζες οι οποίες είναι ανεξάρτητες μεταξύ τους. Οπότε θα πρέπει να μετρήσετε την απόσταση και από τις δύο πλευρές και όχι μόνο από το κέντρο. Αν μπορείτε να τον τοποθετήσετε σε ένα εντελώς επίπεδο τραπέζι, σε εντελώς επίπεδο πάτωμα θα βοηθήσει και ένα αλφάδι.

Το ίδιο πρέπει να κάνετε και για την βάση. Η βάση πατάει σε 4 πετριμετρικές βίδες με ελατήρια. Έτσι θα πρέπει να είναι όλες ακριβώς το ίδιο βιδωμένες για να είναι τελείως οριζόντια η βάση. Αυτό θα σας χρειαστεί μόνο σε μεγάλες εκτυπώσεις. Πιο εύκολο είναι να διαλέξετε μία εκτύπωση με μεγάλη επιφάνεια και να δείτε πως εκτυπώνει σε όλη τη επιφάνεια και να το διορθώσετε άμεσα.

Τέλος, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι ο extruder δεν έχει τζόγο. Η κίνηση του extruder γίνεται από δύο ιμάντες στο κάτω μέρος, αλλά για να μένει σταθερός πατάει σε 3 ροδάκια με ρουλεμάν, 2 πάνω και 1 κάτω. Αν κουνιέται, θα πρέπει να τα λύσετε και να τα βιδώσετε ξανά πιέζοντάς τα. Οι τρύπες που βιδώνουν είναι οβάλ, οπότε υπάρχει ένα μικρό περιθώριο διόρθωσης.

Μερικά έργα που έχουν γίνει με αυτόν τον 3D εκτυπωτή

Που μπορείτε να βρείτε τον Anet E10 και πόσο κοστίζει


Τον ΑΝΕΤ Ε10 τον πήραμε από το Gearbest. Συνήθως υπάρχει και σε μία από τις Ευρωπαϊκές αποθήκες και πάντα υπάρχει και στην Κινέζικη σε τιμή 200-250 ευρώ με τα μεταφορικά να είναι 10 ευρώ περίπου (Eu Express, με αποστολή μέσω Ευρώπης) από Κινέζικη αποθήκη και 25 από την Ευρωπαϊκή αποθήκη. Η τιμή του είναι αρκετά καλή, καθώς αντίστοιχα μοντέλα ξεκινούν από τα 300-350 ευρώ.  

Και στις δύο περιπτώσεις δεν υπάρχει περίπτωση τελωνείο, αν και καλύτερα είναι να προτιμήσετε την αγορά από την Ευρωπαϊκή αποθήκη.

Αν υπάρχει προσφορά έκπτωσης με κουπόνι θα το δείτε από κάτω

[wpcd_coupon id=17154]

Βέβαια το Gearbest εκτός από αυτόν, έχει και (100-150 ευρώ) αλλά και σε πιο high-end (500+).

 

Αν δεν ξέρετε τι είναι το Gearbest και πως να κάνετε αγορές από εκεί, τότε μπορείτε να διαβάσετε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό.

Επίσης καλό θα ήταν να τσεκάρετε πρώτα και αυτή τη σελίδα, όπου υπάρχουν εκπτωτικά κουπόνια και προσφορές για το Gearbest. Αρκετές φορές υπάρχει κουπόνι έκπτωσης ή προσφορά για τον συγκεκριμένο και όχι μόνο.

Σύνοψη : Μία πολύ καλή επιλογή για πρώτη γνωριμία με τους 3D εκτυπωτές


O Anet E10 είναι ένας οικονομικός 3D εκτυπωτής, με μεγάλη ακρίβεια. Με σκελετό φτιαγμένο από αλουμίνιο και κόστος μόνο 250 ευρώ, σίγουρα είναι μία πολύ αξιοπρεπής αγορά.

Σε αντίθεση με άλλους 3D εκτυπωτές, αυτός έρχεται προ-συναρμολογημένος σε μεγάλο ποσοστό. Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να συνδέσετε τα καλώδια, τον κάθετο με τον οριζόντιο άξονα και είναι έτοιμος.

Θα χρειαστεί λίγη ώρα να κάνετε σωστό καλιμπράρισμα, αλλά αυτό είναι κάτι που ισχύει σε κάθε 3D εκτυπωτή που δεν έρχεται 100% προ-συναρμολογημένος.

Θετικά
  • Χαμηλή τιμή
  • Μεγάλη ακρίβεια
  • Μεγάλη επιφάνεια εκτύπωσης
  • Προ-συναρμολογημένος (90%)
  • Σκελετός από αλουμίνιο
  • Θερμαινόμενη βάση αλουμινίου
  • Μεγάλη οθόνη
  • Απλή λειτουργία
Αρνητικά
  • Θορυβώδης ανεμιστήρας στο τροφοδοτικό
  • Πρέπει να αλλάξετε τα 2 πίσω παξιμάδια
  • Μικρές γρατσουνιές από την μεταφορά
  • H βάση θερμαίνεται μόνο μέχρι τους 100 βαθμούς

Βελτιώσεις

Εδώ θα ανεβούν σιγά σιγά link με διάφορες βελτιώσεις που θα γίνουν στον ANET E10

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός σε ανεμιστηράκι και ψύκτρα από laptop
Επόμενο άρθροReview: Μίνι χαράκτης λέιζερ NEJE DK-BL (1500W)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
2 Σχόλια
νεότερο
παλαιότερο πιο δημοφιλές
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια