Δέματα από εξωτερικό και τελωνείο. Τι ακριβώς ισχύει.

  304

  Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλει ότι σε οποιαδήποτε εισαγωγή προϊόντος από 3η χώρα (χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης) επιβάλλονται οι ανάλογοι φόροι και δασμοί από την εκάστοτε χώρα προορισμού. Με απλά λόγια, σε οποιαδήποτε εισαγωγή από 3η χώρα επιβάλλεται ο τοπικός ΦΠΑ και οι ανάλογοι δασμοί (αν υπάρχουν). Στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές οι φόροι και οι δασμοί επιβάλλονται μόνο στην χώρα προέλευσης, οπότε δεν υπάρχει διπλή φορολόγηση.

  Έτσι ο μόνος τρόπος για να είστε σίγουροι ότι το πακέτο που έχετε αγοράσει, δεν θα έχει πρόσθετα έξτρα κόστη είναι είτε να το αγοράσετε απευθείας από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ακόμα και κάποια Αμερικάνικα ή Κινέζικα e-shop έχουν αποθήκες εντός E.E. όπως το Amazon ή το Gearbest), είτε να έρχεται δια μέσου Ευρώπης και να έχει γίνει ο εκτελωνισμός σε κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε., στην οποία τα κόστη είναι πιο μικρά και οι διαδικασίες πιο γρήγορες και στην συνέχεια να έρθει στην Ελλάδα ως ενδοκοινοτική συναλλαγή (το προσφέρουν τελευταία μερικά ξένα e-shop, κυρίως μέσω Αγγλίας).

  Ποιο είναι το όριο για παραδόσεις από 3ες χώρες, στις οποίες δεν επιβάλλονται φόροι ή δασμοί

  Οι δασμοί και οι φόροι επιβάλλονται από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, κατά την είσοδο του πακέτου στην χώρα προορισμού (συνήθως σε αεροδρόμια ή τελωνειακούς σταθμούς στα σύνορα). Αυτό ισχύει για όλα τα πακέτα εμπορικά ή μη, στα οποία η συνολική αξία ξεπερνάει το κατώτατο όριο. Το κατώτατο όριο για την χώρα μας είναι 22 ευρώ για τα εμπορικά προϊόντα και 45 ευρώ για τα μη εμπορικά. Από 1 Ιουλίου 2021 σύμφωνα με την νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία, όλα τα πακέτα, ακόμα και αυτά κάτω των 22 ευρώ, υπόκεινται σε ΦΠΑ.

  Με απλά λόγια τελωνείο δεν περνάνε μόνο προϊόντα τα οποία έχετε αγοράσει από κάποιο κατάστημα του εξωτερικού, αλλά ακόμα και αν το παιδί σας ζει πχ στις ΗΠΑ και σας στείλει δώρο τα Χριστούγεννα ένα ακριβό laptop (ακόμα και μεταχειρισμένο) στο οποίο η πραγματική αξία μαζί με τα μεταφορικά ξεπερνάει τα 50 ευρώ, τότε αυτό θα πρέπει να περάσει από τελωνειακό έλεγχο και να του επιβληθούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί.

  Τώρα εδώ θα πρέπει να τονιστούν επιγραμματικά δύο σημαντικές παράμετροι, στις οποίες θα γίνει εκτενέστερη αναφορά λίγο πιο κάτω. Το πρώτο είναι ότι ο όγκος των ταχυδρομικών συναλλαγών είναι τεράστιος και είναι αδύνατο (όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και διεθνώς) να γίνεται ενδελεχής έρευνα σε κάθε πακέτο και δεύτερο ότι ακόμα και αν γίνεται, οι τελωνειακοί υπάλληλοι φαίνεται ότι είναι λίγο ελαστικοί, τουλάχιστον όταν αφορά κοινούς πολίτες και όχι επαγγελματίες παρά-εισαγωγείς.

  Τι θα συμβεί αν το πακέτο σας σταματήσει στο τελωνείο

  Αν το πακέτο σας σταματήσει στο τελωνείο για τελωνειακό έλεγχο υπάρχουν 3 ενδεχόμενα. Το πρώτο είναι να το ελέγξουν γρήγορα και να δουν ότι δεν εμπίπτει σε φόρους και δασμούς και να το αφήσουν αμέσως. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπάρχει -συνήθως- καμία αναφορά στο tracking σύστημα, για την παρουσία του στον χώρο εκτελωνισμού.

  To πράσινο αυτοκόλλητο που φέρνει ηρεμία και αγαλίαση!

  Η δεύτερη περίπτωση είναι να προχωρήσει σε τελωνειακό έλεγχο, να αναζητηθεί η αξία του και όταν εξακριβωθεί ότι δεν θα πρέπει να επιβληθούν δασμοί, τότε να το αφήσουν. Αυτό συνήθως συμβαίνει σε μεταφορές με απλό ταχυδρομείο και το επιπλέον κόστος είναι συνήθως μόνο 3 ευρώ, πλέον 15 ευρώ  που είναι το κόστος παρεύρεσης του εκτελωνιστή των ΕΛΤΑ.

  Ένα μικρό παράδειγμα από τελωνειακό έλεγχο σε πακέτο, στο οποίο επιβλήθηκαν οι ανάλογοι φόροι.

  Η τρίτη περίπτωση είναι το πακέτο να προχωρήσει σε εκτελωνισμό, στον οποίο θα επιβληθούν οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Εδώ θα πρέπει να χωρίσουμε τα πρόσθετα κόστη σε 4 διαφορετικά μέρη.

  Το πρώτο είναι το κόστος του εκτελωνιστή. Ο εκτελωνιστής είναι απαραίτητος, αν δεν υπάρχει φυσική παρουσία του παραλήπτη κατά τον τελωνειακό έλεγχο. Υπάρχουν ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες που μπορούν να αναλάβουν αυτή την διαδικασία (και με μία καλή έρευνα αγοράς, μπορείτε να πετύχετε αρκετά καλή τιμή), αν και συνήθως κάθε μεταφορική εταιρία έχει τους δικούς της εκτελωνιστές, του οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αν δεν θέλετε να απευθυνθείτε σε ιδιώτη.

  ΕΛΤΑ
  Αν η μεταφορά είναι με απλό ταχυδρομείο, τότε ο εκτελωνιστής είναι των ΕΛΤΑ και η διαδικασία γίνεται αυτόματα (εκτός και αν το δηλώσετε εσείς). Το κόστος ήταν 12 ευρώ για τον εκτελωνισμό και 3 ευρώ για την απλή παρουσία. Δηλαδή συνολικά 15 ευρώ, ασχέτως με την τιμή του προϊόντος.

  Πρόσφατα όμως άλλαξε ο τιμοκατάλογος και διαμορφώνεται ανάλογα με την τιμή του εκτελωνισμού. Έτσι για δέματα έως 150 ευρώ παραμένει 15 ευρώ, για δέματα 150-500 πηγαίνει στα 20, για δέματα 500-1000 πηγαίνει στα 25, ενώ για δέματα άνω των 1000 ευρώ πάει στα 50.

  Εδώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο χρόνος εκτελωνισμού με τα ΕΛΤΑ είναι σαφώς μεγαλύτερος (συνήθως από 1-3 εβδομάδες).

  Updade: 17/02/2020

  Δυστυχώς έγινε μία δυσάρεστη αλλαγή από τα ΕΛΤΑ στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020. Μέχρι πρότινος το τέλος εκτελωνισμού επιβαλλόταν μόνο στην περίπτωση που γινόταν εκτελωνισμός. Πλέον, ακόμα και αν το πακέτο κοστίζει λιγότερο από 22 ευρώ, τα ΕΛΤΑ μπορεί να χρεώσουν το τέλος εκτελωνισμού μόνο και μόνο για την παρουσία του τελωνειακού υπαλλήλου κατά τον έλεγχο. Δηλαδή με απλά λόγια το τέλος παρεύρεσης που ήταν 3 ευρώ ( και δεν χρεωνόταν σχεδόν ποτέ), μετατράπηκε σε 15 ευρώ!!! 

  Αυτό δεν σημαίνει ότι τα 15 ευρώ θα επιβάλλονται σε όλα τα πακέτα που έρχονται στην Ελλάδα από χώρες εκτός Ε.Ε. Λογικά τα ακίνδυνα πακέτα θα περνάνε ακόμα έτσι, αλλά σε όσα αποφασίζεται να γίνει έλεγχος, ακόμα και αν η αξία τους είναι 10 ευρώ, τα ΕΛΤΑ θα χρεώνουν 15 ευρώ μόνο και μόνο για την παρουσία του υπαλλήλου τους κατά την διαδικασία ελέγχου.

  νέα απόφαση για τα τελωειακώς ελεύθερα

  Σύμφωνα με νέα ενημέρωση (στις 17/02) από την επίσημη ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ στο facebook, ακυρώθηκε η προηγούμενη τιμολογιακή πολιτική για τα τελωνειακώς ελεύθερα δέματα, που είχε προκαλέσει σάλο στο Ελληνικό διαδίκτυο. Πλέον θα ισχύει ότι ίσχυε και πριν, δηλαδή όλα τα τελωνειακώς ελεύθερα δέματα θα έρχονται χωρίς κανένα χαράτσι στην πόρτα σας

  Περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

  Courier
  Αν η μεταφορά είναι με ταχυμεταφορική, τότε ο εκτελωνιστής μπορεί να είναι της ίδιας εταιρίας. Εδώ το κόστος είναι πολύ πιο υψηλό από τα ΕΛΤΑ (συνήθως από 50-150 ευρώ), αν και η διαδικασία γίνεται λίγο πιο γρήγορα και σίγουρα βολεύει τους επαγγελματίες, καθώς πριν καν το πακέτο φθάσει στην Ελλάδα θα σας πάρει τηλέφωνο το τμήμα εισαγωγών της αρμόδιας εταιρίας να σας ενημερώσει για όλη την απαραίτητη διαδικασία.

  Στην περίπτωση της ταχυμεταφορικής μπορείτε να γλυτώσετε τα κόστη του εκτελωνιστή, αν πάτε εσείς ο ίδιος στο τελωνείο για να εκτελωνίσετε το πακέτο σας. Ακόμα και αν πάτε ο ίδιος, ίσως πληρώσετε κάποια μικρά παράβολα για να πάρετε τις διατακτικές, αν και σίγουρα το κόστος θα είναι μικρότερο από το κόστος του εκτελωνιστή τους.

  Το δεύτερο επιπλέον κόστος είναι ο ΦΠΑ. Ο ΦΠΑ (για τα περισσότερα προϊόντα) είναι 24% επί της συνολικής αξίας (στον ΦΠΑ έγκειται και το κόστος των μεταφορικών). 

  Το τρίτο επιπλέον κόστος είναι οι τελωνειακοί δασμοί. Εδώ οι τελωνειακοί δασμοί επιβάλλονται σε προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 150 ευρώ και και έως την αξία των 1000 ευρώ είναι περίπου 3.5% επί της αξίας. 

  Το τέταρτο επιπλέον κόστος είναι οι έξτρα υπηρεσίες. Εδώ συνήθως πρόκειται για υπηρεσίες που προσφέρουν οι ταχυμεταφορικές, όπως κόστος αποθήκης, κόστος τιμολογίου…Οπότε αν πρόκειται για ταχυμεταφορική, καλό είναι να ενημερωθείτε για τον τιμοκατάλογο από την ιστοσελίδα της εκάστοτε εταιρίας, γιατί οι χρεώσεις είναι διαφορετικές και κάποιες χρεώνουν για υπηρεσίες που άλλες προσφέρουν δωρεάν. 

  Συνοπτικός πίνακας 

    ΕΛΤΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ
  Εμπορικά πακέτα
  Εμπορικά πακέτα συνολικής αξίας έως 22 ευρώ  ? ?
  Εμπορικά πακέτα συνολικής αξίας 22-150 ευρώ  15 + ΦΠΑ 50-150 + ΦΠΑ
  Εμπορικά πακέτα συνολικής αξίας 150-500 ευρώ 20 + ΦΠΑ + 2.5% 50-150 + ΦΠΑ + 2.5%
  Εμπορικά πακέτα συνολικής αξίας 500-1000 ευρώ 25 + ΦΠΑ + 2.5% 100-150 + ΦΠΑ + 2.5% 
  Εμπορικά πακέτα συνολικής αξίας >= 1000 ευρώ  50 + ΦΠΑ + 3.5%  100-150 + ΦΠΑ + 3.5% 
  Ιδιωτικά πακέτα 
  Ιδιωτικά πακέτα συνολικής αξίας έως 45 ευρώ 15* 0
  Ιδιωτικά πακέτα συνολικής αξίας έως 45-700 ευρώ 15/20/25 + 2.5% 50-150 + 2.5%
  Ιδιωτικά πακέτα συνολικής αξίας έως >=700 ευρώ 25/50 + ΦΠΑ + 2.5% 50-150 + ΦΠΑ + 2.5% 
  • * Η τιμή αναφέρεται μόνο στην περίπτωση που γίνει τελωνειακός έλεγχος.

  Μερικά απλά παραδείγματα

  • Παραγγείλατε ένα πακέτο συνολικής αξίας 120 ευρώ από Κίνα με απλό ταχυδρομείο και στον τελωνειακό έλεγχο βρέθηκε ότι πρέπει να εκτελωνιστεί. Θα πληρώσετε 120 + (120 χ 0.24) + 15 ευρώ = 163.8 ευρώ
  • Παραγγείλατε ένα πακέτο συνολικής αξίας 120 με ταχυμεταφορική, η οποία θα αναλάβει την διαδικασία  του εκτελωνισμού με κόστος 60 ευρώ. Θα πληρώσετε : 120 + (120 * 0.24) + 60 = 208.8
  • Παραγγείλατε ένα πακέτο συνολικής αξίας 120 ευρώ με ταχυμεταφορική, όπου θα πάτε ο ίδιος να εκτελωνίσετε το προϊόν, αλλά θα παραμείνει 2 μέρες στην αποθήκη με κόστος ανά ημέρα 5 ευρώ και η διατακτική κοστίζει 30 ευρώ. Θα πληρώσετε : 120 χ (120*0.24) + 30 + (5*2) = 188.8
  • Παραγγείλατε ένα πακέτο συνολικής αξίας 300 ευρώ από 3η χώρα με απλό ταχυδρομείο. Θα πληρώσετε : 300 + (300*0.24) + (300*0.035)+ 15 = 397.5 ευρώ

   

  Πραγματικά όρια vs τυπικά όρια

  Όπως ειπώθηκε παραπάνω, τα τυπικά κατώτατα όρια είναι 22 ευρώ για τα εμπορικά και 50 για τα μη εμπορικά. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνονται και τα μεταφορικά κόστη.

  Στην πράξη τα όρια φαίνεται να είναι λίγο υψηλότερα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι ο πωλητής μπορεί να δηλώσει λίγο χαμηλότερη αξία, ώστε να είναι κάτω από το όριο. Ο δεύτερος είναι ότι και οι ίδιοι οι τελωνειακοί υπάλληλοι δεν είναι σαδιστές. Δηλαδή είναι εξαιρετικά απίθανο να προχωρήσει σε τελωνειακό έλεγχο προϊόν με πραγματική αξία 30 ευρώ, εκτός και αν αυτό γίνει από την ίδια την μεταφορική εταιρία. Το πραγματικό όριο τις περισσότερες φορές φαίνεται να είναι κοντά στα 50-60 ευρώ, χωρίς φυσικά να αποκλείεται να περάσουν και ακριβότερα προϊόντα ή να πιαστούν και φθηνότερα. 

  Στα μη εμπορικά πακέτα, φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα, ειδικά αν τα προϊόντα δεν είναι καινούργια.

  Δειγματολειπτικός έλεγχος

  Κάθε εμπορικό πακέτο έχει στην εξωτερική συσκευασία κολλημένο ένα χαρτί, στο οποίο αναφέρεται τι προϊόν, τι είδους μεταφορά (εμπορική, δώρο…) και πόσο κοστίζει. Φυσικά και τα 3 συμπληρώνονται από τον αποστολέα, οπότε όπως είναι λογικό ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει.

  Θεωρητικά, οι τελωνειακοί υπάλληλοι θα πρέπει να συμπεριφερθούν στο κάθε πακέτο ανάλογα με την σήμανση που έχει. Όμως, επειδή ο καθένας μπορεί να δηλώσει ότι θέλει, πάντα γίνεται ένας δειγματολειπτικός έλεγχος για να εξακριβωθεί το αληθές του ισχυρισμού. Έτσι ανοίγονται πακέτα ακόμα και σε προϊόντα που η αξία που αναφέρεται είναι 10 ευρώ ή αναφέρουν ότι πρόκειται για δώρο.

  Τώρα τα πραγματικά ποσοστά στα οποία γίνεται ο δειγματολειπτικός έλεγχος είναι λίγο δύσκολο να βρεθούν. Σίγουρα οι μόνοι που γνωρίζουν είναι όσοι τους κάνουν. Από αναφορές και προσωπικές εμπειρίες, φαίνεται να είναι 5-20%, αναλόγως την εποχή, το είδος, το μέγεθος, το βάρος αλλά και το τι αναφέρεται στο πακέτο. 

  Προϊόντα στα οποία ο τελωνειακός έλεγχος είναι πάντα πολύ πιθανός

  Υπάρχουν κάποια προϊόντα, στα οποία ασχέτως το ποιος είναι ο αποστολέας και τι αξία αναφέρεται στη συσκευασία (ή ακόμα και αν δεν αναφέρεται), ο τελωνειακός έλεγχος είναι πολύ πιο πιθανός, ακόμα και με απλό ταχυδρομείο. Αυτά φαίνεται να είναι

  • Κινητά
  • Τάμπλετ
  • Λάπτοπ
  • 3D εκτυπωτές
  • Drones
  • Προϊόντα που έχουν μεγάλες μπαταρίες λιθίου

   

  Προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να εισαχθούν ή υπόκεινται σε διαφορετική διαδικασία

  Υπάρχουν κάποια προϊόντα τα οποία δεν μπορούν να εισαχθούν, δηλαδή θα επιστραφούν στον αποστολέα ή υπάρχει κάποια ειδική διαδικασία. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα

  • προϊόντα καπνικού χαρακτήρα
  • υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων
  • όσα περιέχουν ζωντανούς οργανισμούς (μικρά ζώα, φυτά…)
  • επικίνδυνα χημικά
  • φυτοφάρμακα

  Επίσης θα πρέπει να αναφερθεί ότι τα παραποιημένα προϊόντα (κοινώς προϊόντα μαϊμούδες) κατάσχονται από τις τελωνειακές αρχές, οι οποίες προβαίνουν στην καταστροφή τους.

   

  Επαγγελματίες και τιμολόγια

  Αν είστε επαγγελματίας και πρόκειται για μία αγορά επαγγελματικού εξοπλισμού ή αναλώσιμου, τότε μπορεί να κοπεί τιμολόγιο από την τελωνειακή υπηρεσία. Για περισσότερα σχετικά με αυτή τη διαδικασία, θα πρέπει να ρωτήσετε τον λογιστή σας και αυτόν που θα προβεί στον εκτελωνισμό (ιδιώτης ή το αρμόδιο τμήμα της μεταφορικής με το οποίο έρχεται).

  Φυσικά θα πρέπει να αναφέρεται η κανονική αξία του πακέτου, τα επαγγελματικά σας στοιχεία και να έχετε όλα τα απαραίτητα παραστατικά αν σας ζητηθούν (πχ απόδειξη πληρωμής). 

  Χρήσιμα άρθρα και νομολογίες

  Κοστολόγια εκτελωνισμού μεταφορικών εταιριών

  Προσοχή, τα παρακάτω κοστολόγια παρατίθενται απλώς προς ενημέρωση και έχουν αλιευθεί από τις επίσημες ιστοσελίδες τους . Είναι πιθανό να έχουν αλλάξει όταν διαβάζετε αυτό το άρθρο, γιαυτό καλό είναι να ενημερωθείτε επίσημα από την εκάστοτε εταιρία ή την ιστοσελίδα τους.

  DHL
  UPS
  ΕΛΤΑ

  Διαφήμιση
  Προηγούμενο άρθροΤι σημαίνουν τα μπιπ που κάνει η μητρική σας, όταν έχει πρόβλημα (beep codes)
  Επόμενο άρθροΕπέκταση εγγύησης σε εργαλεία Bosch

  Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
  Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
  Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

  Εγγραφείτε
  Ειδοποίηση από
  guest
  304 Comments
  νεότερο
  παλαιότερο πιο δημοφιλές
  Inline Feedbacks
  Δείτε όλα τα σχόλια
  Panos

  Καλησπέρα, εάν ισχύει, είναι τραγικό, ελπίζω να βγει επίσημη ανακοίνωση του τι τελικά ισχύει, αλλιώς θα πρέπει να απευθυνθούμε στην προστασία καταναλωτή? Πως είναι δυνατόν, παραγγελίες που έχουν γίνει -αποδεδειγμένα- πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους για αλλαγή σε τιμοκατάλογο υπηρεσιών, να εμπίπτουν σε αυτή την ρύθμιση? Εάν αυτό δεν είναι απάτη, τι είναι? Και στην πιο ανοργάνωτη εταιρία (ή οργανισμό) εννοείται ότι όποια απόφαση οικονομικής αλλαγής εφαρμόσεις (πόσο μάλλον με αρνητικό αντίκτυπο στην πελατειακή σου βάση), ισχύει από την ημερομηνία που ανακοινώνεται και μετά. Δεν έχουν καταστατικό λειτουργίας? Τι αναφέρεται εκεί και από ποιόν ελέγχεται? Μπορεί κάποιος να μας δώσει… Διαβάστε περισσότερα »

  Εύη

  Καλησπέρα! Ευχαριστούμε πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Σκέφτομαι να παραγγείλω ένα άρωμα από ΗΠΑ και στην ιστοσελίδα, όταν γράφω τη διεύθυνσή μου και λέει το κόστος των μεταφορικών, δείχνει DHL express worldwide. Αρχικά, είναι σίγουρο ότι μεταφέρει η DHL αρώματα; Επίσης, στον τιμοκατάλογο της DHL που έχετε παραθέσει εδώ, τι σημαίνουν όλες αυτές οι επιπλέον χρεώσεις; Το άρωμα μαζί με μεταφορικά κοστίζει σχεδόν 90€, αν το παραγγείλω, θα πληρώσω για τελωνείο 45€ + όλες αυτές τις επιπλέον χρεώσεις;

  Taw

  Καλησπέρα , ένας φίλος απο αμερική , θέλει να μου δώσει μια παλιά κάρτα γραφικών σαν δώρο επειδή η δικιά μου χάλασε . Πόσο θα χρειαστεί να πληρώσω ?

  Ελενη

  Καλησπέρα σας έχω ένα δέμα από Κίνα με ρούχα και εδώ και μια εβδομάδα μου γράφει στο tracking αυτό:
  Released from customs: customs cleared
  Eleftherios Venizelos Intl (ATH), Athens, Greece

  Θα πληρώσω τελωνείο γνωρίζετε κάτι ? Και αν ναι ? Θα με ενημερώσει κάποιος ? Και πόσο καιρό κάνει παρακαλώ να ξεκολλήσει από εκεί ?

  Ελενη

  Έχω δοκιμάσει παντού το tracking number και αυτό και το ελληνικό που έχουν δώσει αν και μου φαίνεται να λείπει κάτι καθώς είναι 9 νούμερα και όχι 10 . Το ίδιο πρόβλημα έχουν και άλλες 2 κοπέλες με το θέμα κόλλημα στο αεροδρόμιο . Μήπως να πάρω τηλέφωνο στο αεροδρόμιο στο τμήμα του τελωνείου ? Η θα φάω άκυρο αν τους ρωτήσω ? Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας .

  Yvi

  Καλησπέρα σας! Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας σε κάτι. Παρήγγειλα μια ταπετσαρια παιδικού δωματίου από Τουρκία το κόστος της οποίας ήταν 195€. Με κάλεσαν από την UPS χθες και μου είπαν ότι το κοστοσ εκτελωνισμου είναι 190€. Όπως καταλαβαίνετε το φυσάω και δεν κρυώνει. Ξέρετε αν το στείλω πίσω στον παραλήπτη και μου το στείλουν με το ταχυδρομείο πόσο περίπου θα είναι το κόστος; διάβασα στα ΕΛΤΑ ότι είναι διαφορετικές οι χρεώσεις μέσω ΕΛΤΑ απλά καθυστερούν (δεν με πειράζει εννοείται προκειμένου να γλυτώσω το ποσό αυτό). Χρειάζεται να πω στον αποστολέα που είναι εταιρεία να το στείλει σαν… Διαβάστε περισσότερα »

  Yvi

  Κατάλαβα… Σας ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση απάντηση! Καλό βράδυ!

  Panos

  Καλημερα σας πριν απο κανα μηνα αγορασα ενα κουτι υπολογιστη απο Αμερικη ” Sold by: Amazon Export Sales LLC ” Order Summary Item(s) Subtotal: USD 499.00 Shipping & Handling: USD 269.99 Total before tax: USD 768.99 Estimated tax to be collected: USD 0.00 Import Fees Deposit USD 154.71 Grand Total: USD 923.70 Payment Grand Total: EUR 782,00 οταν κανω τρακινκ το δεμα λαμβανω αυτη την ειδοποιηση… Monday, March 22 10:40 AM Customs Clearance delay Limassol, CY Sunday, March 21 5:18 PM Package received by carrier Limassol, CY Τι μπορω να κανω και για ποιο λογω η καθυστερηση το δεμα ειναι… Διαβάστε περισσότερα »

  Πανος

  Ελλαδα και γιαυτο το λογο εχω και γω απορια…

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Γειά σας ήθελα την βοήθεια σας σε κάποια απορία που έχω με μια μεταφορικη. Κάποιος φίλος μου έχει αγοράσει είδη ρουχισμού και κάποια κοσμήματα από Αμερική μέσω online site. Μου έστειλε το email της μεταφορικής και μου είπε πως θα επικοινωνήσουν αυτοί μαζί μου δίνοντας μόνο το όνομα μου και ότι περιμένω δέμα από αυτούς. Όντως μου έστειλαν ένα email ζητώντας μου το κινητό μου, location και χώρα. Τα έστειλα και στη συνέχεια μου απάντησαν πως πρέπει να γίνει εγγραφή και να προχωρήσουν στην παράδοση. Την επόμενη μέρα μου απάντησαν πως έγινε η εγγραφή και μου έδωσαν το tracking number… Διαβάστε περισσότερα »

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Σας ευχαριστώ πολύ απαντήσατε.. Είναι πολύτιμη και σοβαρή οποία πληροφορία μου δωσετε. Το μόνο που έχω να σας δώσω είναι τo email της μεταφορική που μου έστειλε swiftcourierservicescompany@yahoo.com . Δεν ξέρω από ποιο site το αγόρασε. Να σας πω μόνο ότι δουλεύει αυτή την στιγμή σε ένα πλοιο στην Νορβηγία και είναι από Αμερική.. Σας το λέω γιατί δεν ξέρω αν ερχονται από Αμερική ή από Νορβηγία.
  Σας παρακαλώ διαφωτίστε με ή τουλάχιστον πείτε τι άλλη ενέργεια να κάνω. Θα περιμένω σύντομα απάντηση σας
  Ευχαριστώ πολυ

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Εάν θέλετε μπορώ νας στείλω και τα email από την εταιρία αν είναι σωστό να το δημοσιεύσω.

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Να σας πω κάτι εδώ αν καταλαβαίνω σωστά δεν με εξαπατά η μεταφορική αλλά μάλλον θέλει να με εξαπατήσει ο ίδιος ο γνωστός μου; η γίνεται να έχει πέσει θύμα; θα σας στείλω τα μηνύματα από το email. Πως μπορώ να το κάνω αυτό; εδώ μόνο μπορώ να γράφω

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Hello, we have completed your registration on our mailing list, your package registration tag number is 3789dxjsk, it will take up to 4 days for your package to be delivered to your address.

  As soon as we arrive in your country, we will call you immediately to get to your actual location.
  But before we can deliver this package to you, you need to pay the € 850 shipping fee first.

  As soon as you pay, we will reserve a place to deliver the package to you.

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τον χρόνο και τις πληροφορίες σας. Ήταν πολύτιμες για εμένα. Να ρωτήσω κάτι τελευταίο. Ίσως να μην αφορά το site η εσάς αλλά τι να κάνω για να διαπιστώσω αν έχει πέσει και ο ίδιος θύμα. Διότι αυτός επιμένει να τα πληρώσω γιατί είναι πολύτιμο πακέτο και ήταν το δώρο γενεθλίων μου. Σκέφτηκα να πω ότι θα το κάνω για να δω ποια θα είναι η επόμενη κίνηση τους; τι λέτε;

  Nikol

  Σας ευχαριστώ πολυ για την βοήθειά σας και θα το κάνω έτσι όπως λέτε.. Δεν έχω λόγια πόσο με βοηθήσατε. Θα μπορούσα να σας βρω κάπου αλλού αν τυχόν θελήσω να δώσω κάποια στοιχεία που θα ήθελα να μην φαίνονται.. Αν φυσικά θέλετε.. Και πάλι σας ευχαριστώ για το χρόνο σας

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Γειά σας και πάλι.
  Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα αν γνωρίζετε να μου πείτε πως μπορώ να ελέγξω ( αν δηλ υπάρχει κάποια εφαρμογή εμπιστη) την έγκυροτητα διεύθυνσης email
  Ευχαριστώ πολυ

  Νικολέττα Σταθοπούλου

  Σας ευχαριστώ πολύ.. Θα το κάνω όπως λέτε

  Panagiotis

  Καλησπερα,θελω να φερω επαγγελματικο εξοπλισμο (ειμαι τεχνιτης)συγκεκριμενα σκαλωσια απο Ρωσια κοστους εκει περιπου 1000 ευρω,ποσα θα πληρωσω εδω για να τη παραλαβω;Υπαρχει θεμα αν παω να τη παρω εγω προσωπικα απο κει;Το βαρος (500 κιλα)μου επιτρεπει να τη κουβαλησω με το επιβατηγο μου αυτοκινητο,Ευχαριστω

  Panagiotis Dourouklakis

  Ευχαριστω πολυ

  Panagiotis Dourouklakis

  Οσον αφορα τη περιπτωση να παω εγω να την παραλαβω θα υπαρχει προβλημα στα συνορα ή στο τελωνειο;

  Aleksandros1

  Γνωρίζεται περίπου ποσό θα πληρώσω για το κινητό που είναι 1000+ η αξία

  aleksandros1

  Καλησπερα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση μου εχουνε στειλει απο Αγγλια το iphone to 12 pro max αξιας ανω τον 1000 ευρω γνωριζεται αν θα πληρωσω τελωνειο φπα κτλπ η αν θα την γλυτωσω επειδη ειναι σταλμενο απο ιδιωτη
  επισησ απο της 9/3 στο TRACKING γραφει εκφορτωση απο μεταφορικο μεσο

  One B

  Επανέρχομαι για δύο μικρά δεματάκια από ΗΠΑ τα οποία πέρασαν από το Τελωνείο ( geta) Αφού έστειλα τα paypal, το ένα προωθήθηκε κανονικά και απ όσο βλέπω είναι πλέον στο κέντρο διανομής της πόλης μου. Το άλλο όμως, που πέρασε κι αυτό στο Τελωνείο με διαφορά 10 περίπου λεπτών φαίνεται να είναι σε εκκρεμότητα και αναμονή εκτελωνισμού. Έστειλα σχετικά mail – ξανά και μου απάντησε το Τελωνείο ( geta@elta-geta.gr) οτι τα δέματά μου πέρασαν από εκτελωνισμό. Και τα δύο. Με παραπέμπουν πάλι στα ΕΛΤΑ τα οποία φυσικά δεν απαντούν ποτέ στο τηλεφωνικό κέντρο. Φοβάμαι οτι το ένα δέμα είτε παρέπεσε… Διαβάστε περισσότερα »