H Xiaomi, είναι μία Κινέζικη εταιρία με πάρα πολύ ποιοτικά προϊόντα, που τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει και παίρνει σημαντικό μερίδιο της αγοράς διεθνώς. Βασική αιτία για αυτό είναι τα πολύ καλά κινητά και tablet που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια. Αλλά εκτός από κινητά και τάμπλετ βγάζει και χιλιάδες άλλα είδη. Πραγματικά, θα δυσκολευτείτε να βρείτε ένα είδος που έχει σχέση με την τεχνολογία, που να μην υπάρχει προϊόν της Xiaomi. Έτσι μεταξύ των άλλων, κυκλοφορεί και μία σειρά με smart λάμπες LED. Αυτή που θα δούμε είναι η Xiaomi Yeelight, ίσως το πιο δημοφιλές μοντέλο της.

RGBW LED με WiFi

xiaomi yeelight

Η λάμπα που θα δούμε σε αυτό το άρθρο, είναι η Xiaomi Yeelight RGBW με ντουί Ε27. Το RGBW στην ονομασία της, σημαίνει ότι μπορεί να πάρει όποιο χρώμα επιθυμείτε. Δηλαδή με απλά λόγια, αυτή η λάμπα δεν έχει μόνο το κλασσικό λευκό χρώμα που έχουν οι λάμπες, αλλά μπορεί να αποκτήσει οποίο επιθυμείτε, ρυθμίζοντας μέσω της σύνθεσης RGB (Red, Green, Blue).

Σύνδεση μέσω WiFi από παντού

Σε αντίθεση με μερικές άλλες έξυπνες λάμπες, η συγκεκριμένη λάμπα συνδέεται μέσω WiFi στο δίκτυο. Έτσι μπορείτε να την ρυθμίσετε όπου και να βρίσκεστε, ακόμα και σε διπλανά δωμάτια ή ακόμα και σε διαφορετικές πόλεις.

Βέβαια, αυτό έχει και το ανάλογο τίμημα, αφού υπάρχει μία ακόμα συσκευή στο ασύρματο δίκτυο σας, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Απόδοση 9 Watt και 600 lumens

 

Η Xiaomi Yeelight, έχει απόδοση 9Watt με 600 lumens. Αυτό σημαίνει ότι είναι ικανή να φωτίσει τους περισσότερους χώρους, αν και είναι πιο ιδανική για λαμπατέρ, απλίκες και και φωτιστικά γραφείου.

Διάρκεια ζωής 11 χρόνια

XIaomi Yeelight, μία έξυπνη LED RGBW λάμπα με WiFiΣύμφωνα με τους κατασκευαστές, έχει διάρκεια ζωής περίπου 11 χρόνια. Φυσικά αυτό είναι σχετικό, αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να παίξουν ρόλο σε αυτό. Αλλά σίγουρα θα σας κρατήσει πολύ παραπάνω από μια κοινή λάμπα αλογόνου ή φθορίου.

 

Λειτουργία μέσω ειδικού App, για Android και iOS

Αν τοποθετήσετε την λάμπα, σε ένα ντουί και ανοίξετε τον διακόπτη, τότε η λάμπα θα ανάψει αμέσως, αλλά θα έχει μόνο ψυχρό λευκό φως. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες της, τότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε το ειδικό app που υπάρχει για Android και iOS.

Μέσω του app, μπορείτε να αξιοποιήσετε όλες τις λειτουργίες της Xiaomi Yeelight, oi οποίες πιστέψτε μας, είναι αρκετές. Ας τις δούμε αναλυτικά

1. Φωτεινότητα

Xiaomi Yeelight Smart LED RGBW__02_v1Το πρώτο που μπορείτε να ελέγξετε είναι η φωτεινότητα. Δηλαδή πόσο έντονο θα είναι το φως. Την φωτεινότητα, μπορείτε να την ελέγξετε απλά με swipe κατακόρυφα. Η φωτεινότητα έχει κάποιο ελάχιστη τιμή, και έτσι δεν μπορεί να κλείσει εντελώς έτσι. Για να την κλείσετε εντελώς, θα πρέπει να κλείσετε την λάμπα από το app ή από τον διακόπτη.

2. Απόχρωση

Το επόμενο, είναι το λεγόμενο hue, δηλαδή η απόχρωση της λάμπας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε μέσω της επιλογής του app, διαλέγοντας μέσω μία οριζόντιας μπάρας. Οι αποχρώσεις που μπορεί να πάρει είναι περίπου 16.000.000, αλλά φυσικά το ανθρώπινο μάτι δεν μπορεί να ξεχωρίσει τις περισσότερες από αυτές. 

3. Επιλογές για λευκό φως

Αν θέλετε η λάμπα, να έχει λευκό φως, τότε μπορείτε να ελέγξετε το πόσο ζεστό ή ψυχρό θα είναι το φως. Και αυτό μπορεί να ελεγχθεί μέσω μίας οριζόντιας μπάρας, με δυνατότητα επιλογής  μεταξύ 1700-6500K

4. Flow

XIaomi Yeelight, μία έξυπνη LED RGBW λάμπα με WiFiΜε το flow, μπορείτε να επιλέξετε 4 διαφορετικές αποχρώσεις φωτισμού, τις οποίες θα αλλάζει η λάμπα ανά ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κυκλικά. Φυσικά μπορείτε να ορίσετε πόσο θα είναι αυτό το χρονικό διάστημα. Αρκετά χρήσιμη επιλογή αν θέλετε να δημιουργήσετε κάποιο όμορφο εφέ σε μία γιορτή ή εκδήλωση.

5. Σκηνικό

XIaomi Yeelight, μία έξυπνη LED RGBW λάμπα με WiFiΜία ακόμα χρήσιμη επιλογή, είναι και η εύκολη και αυτόματη επιλογή απόχρωσης με προεπιλεγμένο θέμα. Έτσι για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε φωτισμό που να θυμίζει, ηλιοβασίλεμα, δύση, νυχτερινό ουρανό, ρομαντικό δείπνο και πολλά ακόμα. 

6. Αντιγραφή απόχρωσης μέσω της κάμερας

Μία ακόμα χρήσιμη επιλογή, είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε αυτόματα τον φωτισμό με την βοήθεια της κάμερας του κινητού ή του τάμπλετ. Έτσι απλά πατάτε, την επιλογή snap, και εστιάζεστε στο σημείο που θέλετε. Η εφαρμογή αυτόματα θα αναγνωρίσει την απόχρωση και θα την αντιγράψει στην λάμπα. Βέβαια μην περιμένετε να πιάνει τέλεια παντού και φυσικά δεν μπορεί να αποδώσει το μαύρο ή τις αποχρώσεις του.

7. Αυτόματο κλείσιμο ή έναρξη σε συγκεκριμένη ώρα

Κάτι το οποίο είναι πραγματικά χρήσιμο, είναι ότι μπορείτε να ρυθμίσετε την λάμπα με χρονοδιάγραμμα. Δηλαδή να ανάβει κάθε μέρα αυτόματα συγκεκριμένη ώρα, και να κλείνει συγκεκριμένη. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει η ρύθμιση καθημερινά. Αλλά μπορείτε και μόνο συγκεκριμένες μέρες ή και μόνο για μία φορά. 

Θα πρέπει να αναφερθεί, ότι μπορείτε να επιλέξετε και το χρώμα που θα έχει όταν ανοίγει η λάμπα κάθε φορά.

8. Αυτόματη απενεργοποίηση με χρονοδιακόπτη

Αν δεν θέλετε, να κάνετε χρονοδιάγραμμα, μπορείτε απλώς να ενεργοποιήσετε το κλείσιμο με χρονοδιακόπτη. Ρυθμίζετε σε πόση ώρα θέλετε να κλείσει η λάμπα και πατάτε απλώς την έναρξη της χρονομέτρησης.

9. Μουσική λειτουργία

XIaomi Yeelight, μία έξυπνη LED RGBW λάμπα με WiFiΈνα ακόμα όμορφο εφέ, που έχει αυτή η έξυπνη λάμπα, είναι ότι μέσω ενός ειδικού αισθητήρα, μπορεί να αντιλαμβάνεται το ρυθμό της μουσική που ακούγεται και έτσι να αλλάζει αυτόματα φωτισμό με βάση αυτό το ρυθμό. Φυσικά για να γίνει αυτό, η μουσική θα πρέπει να έχει κάποια ένταση και εννοείται ότι δεν είναι τόσο έξυπνη ώστε να αντιλαμβάνεται νότες, αλλά κυρίως την ηχητική πίεση. Οπότε και απλοί θόρυβοι, μπορεί να ενεργοποιήσουν αυτή την λειτουργία.

10. Shortcuts

Shortcuts για Xiaomi YeelightΓια να έχετε πρόσβαση στην λειτουργία της λάμπας, θα πρέπει να μπαίνετε κάθε φορά στην εφαρμογή του Yeelight. Αυτό θέλει μερικά δεύτερα για να γίνει, αν δεν είναι ήδη ανοιχτή. Για να μην έχετε αυτό την καθυστέρηση κάθε φορά αλλά και να έχετε πιο εύκολη πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες, μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις στις πιο βασικές λειτουργίες. Έτσι θα μπορείτε πολύ πιο εύκολα και γρήγορα να ανοίγετε ή να κλείνετε την συσκευή ή να αλλάζετε φωτεινότητα και απόχρωση.


Πως θα συνδέσετε την Xiaomi Yeelight στην εφαρμογή του κινητού σας

Για να χρησιμοποιήσετε την λάμπα, θα πρέπει να την συνδέσετε στην εφαρμογή. Καταρχάς θα πρέπει να κάνετε πρώτα ένα λογαριασμό στην Xiaomi. Αν έχετε κάποια άλλη Xiaomi συσκευή, λογικά θα έχετε ήδη, αλλά αν δεν έχετε, είναι πολύ απλό και δωρεάν να κάνετε ένα. Χρειάζεστε ένα email ή το νούμερο του κινητού σας.

Εφόσον κάνετε τον λογαριασμό, θα πρέπει να επιλέξετε σέρβερ, μέσω του οποίου θα λειτουργεί η εφαρμογή. Υπάρχει ο σέρβερ στην Κίνα, αλλά και ο σέρβερ στην Σιγκαπούρη. Καλύτερα να επιλέξετε αυτό της Σιγκαπούρης, καθώς είναι αρκετά πιο γρήγορος για εκτός Κίνας συνδέσεις.

Εφόσον επιλέξετε τον σέρβερ, τότε θα πρέπει να επιλέξετε την συσκευή που θέλετε να συνδέσετε. Εφόσον έχει ανοιχτό το WiFi θα την βρει αυτόματα και θα σας ζητήσει να την προσθέσετε. Για να συνδεθεί στο δίκτυο, θα πρέπει να δώσετε τον κωδικό του WiFi από το ρούτερ σας. Αν δεν ξέρετε πως να το δείτε αυτό ή πως να αλλάξετε τον κωδικό του WiFi, μπορείτε να δείτε εδώ

Xiaomi Yeelight Smart LED RGBW__11_v1Αν τον βάλετε σωστά, τότε η συσκευή σας θα συνδεθεί σε λιγότερο από ενα λεπτό και θα μείνει συνδεδεμένη για πάντα (εκτός και αν κάνετε reset ή γίνει κάποια εκτεταμένη διακοπή ρεύματος).

Πως να κάνετε reset στην Xiaomi Yeelight

Xiaomi Yeelight Smart LED RGBW__09_v1Αν για κάποιο λόγο, κολλήσει η συσκευή ή πάψει να την αναγνωρίζει ή απλώς θέλετε να αλλάξετε λογαριασμό ή σέρβερ, τότε θα πρέπει να κάνετε reset στην συσκευή για να την ξανά-αναγνωρίσει. Αυτό είναι πολύ απλό και παίρνει μόνο μερικά δεύτερα. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να αναβοσβήσετε 5 φορές τον διακόπτη, με διαλείμματα δύο δευτερολέπτων κάθε φορά. Αν το κάνετε σωστά, μετά την 5η φορά, θα αρχίσει να αναβοσβήνει η λάμπα και να αλλάζει χρώματα μόνη της για μερικά δεύτερα.

Που μπορείτε να την βρείτε και πόσο κοστίζει


Την Xiaomi Yeelight, μπορείτε να την βρείτε σε αρκετά καταστήματα του εξωτερικού κυρίως, καθώς η Xiaomi δεν έχει επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα ακόμα. Εμείς την πήραμε και την δοκιμάσαμε από το GearBest, ίσως το καλύτερο e-shop με προϊόντα τεχνολογίας από Κίνα. Δείτε την στο Gearbest πατώντας εδώ.

Το κόστος της Xiaomi Yeelight, κανονικά στο GearBest είναι γύρω στα 20 ευρώ, αλλά συχνά είναι σε προσφορά  με flash sales ή κουπόνι αρκετά φθηνότερα. Αν επιλέξετε αποθήκη της Κίνας τα μεταφορικά είναι  εντελώς δωρεάν για Ελλάδα. Αρκετές φορές υπάρχει και σε Ευρωπαϊκές αποθήκες.

Πραγματικά πολύ καλή τιμή για τα χαρακτηριστικά της. Αυτή που δοκιμάσαμε, ήδη έχει κλείσει 2 εβδομάδες αδιάκοπης λειτουργίας χωρίς κανένα πρόβλημα.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το GearBest, και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να ψωνίζετε από αυτό με προσφορές και να κερδίζετε χρήματα, μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Ενεργά κουπόνια ή προσφορές για αυτή τη λάμπα στο Gearbest

Για ενεργά εκπτωτικά κουπόνια για αυτή τη λάμπα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω banner, ενώ αν θέλετε να δείτε δεκάδες εκπτωτικά κουπόνια για προϊόντα από το Gearbest μπορείτε να πατήσετε εδώ.

[wpcd_coupon id=17301]

 

Συνοψίζοντας


Έξυπνη λάμπα από την Xiaomi YeelightΟι έξυπνες λάμπες, έχουν αρχίσει και μπαίνουν για τα καλά στην ζωή μας. Οι δυνατότητες που έχουν και οι ευκολίες που προσφέρουν τις κάνουν ιδανική επιλογή για αρκετές περιπτώσεις που ο αυτοματισμός είναι απαραίτητος. 

Η συγκεκριμένη, Xiaomi Yeelight με την δυνατότητα επιλογής χρωμάτων RGBW, είναι ιδανική λύση για κάθε περίσταση. Θέλετε μία λάμπα για το δωμάτιο του μικρού που να κλείνει αυτόματα το βράδυ ή να αλλάζει αυτόματα χρώμα όταν θέλετε να του διαβάσετε παραμύθι; Μία λάμπα να το πορτατίφ; Μία λάμπα για το φωτιστικό; Πραγματικά, είναι ιδανική λύση για σχεδόν κάθε χρήση.

Η τιμή της, είναι κάτι παραπάνω από καλή, αφού με λιγότερο από 20 ευρώ, μπορείτε να αποκτήσετε μία έξυπνη λάμπα RGB LED με wifi. Η αντίστοιχη της Phillips υπερβαίνει τα 50 ευρώ.

Οι μόνες επιφυλάξεις μας ως προς αυτή τη λάμπα, είναι αυτές στο θέμα της ασφάλειας του δικτύου. Το θέμα αυτό φυσικά δεν το έχει η συγκεκριμένη μόνο, αλλά γενικά όλες αυτές οι έξυπνες συσκευές, που συνδέονται απευθείας στο δίκτυο μας (πχ Smart Tv, ψυγεία…). Στο συγκεκριμένο θέμα κάνουμε ήδη κάποια παρακολούθηση στα πακέτα στο δίκτυο, και αν δούμε τίποτα περίεργο από την ίδια την Xiaomi, θα επανέλθουμε. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈνας φορτιστής που φορτίζει όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές όπου και αν βρίσκεστε
Επόμενο άρθροDIY υπερυψωμένο κρεβάτι με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια