To Mini M8S ΙΙ είναι ένα μικρό οικονομικό Κινέζικο TvBox, που σκοπός του είναι να σας κάνει να περάσετε πολλές πιο ευχάριστες ώρες μπροστά στην τηλεόραση. Το κόστος του είναι λίγο πάνω από 40 ευρώ και το πήραμε από τo Gearbest.

Λίγα λόγια για το Gearbest

To Gearbest είναι ένα από τα καλύτερα e-shop με ποιοτικά προϊόντα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Ειδικεύεται κυρίως σε συσκευές τεχνολογίας (κινητά, tablet, smart watch) αλλά και gadget. Έχει πραγματικά χιλιάδες προϊόντα σε τρομερά ανταγωνιστικές τιμές.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα, είναι ότι διαθέτει και Ευρωπαϊκές αποθήκες. Δυστυχώς δεν υπάρχουν όλα τα προϊόντα εκεί, αλλά συνεχώς αυξάνεται το inventory τους. Έτσι πολλά προϊόντα μπορείτε να τα παραλάβετε σε λίγες μόνο μέρες, χωρίς τις καθυστερήσεις που έχουν κάποιες φορές οι αποστολές από Κίνα.

Οι τιμές στα προϊόντα δεν παραμένουν σταθερές αλλά αρκετές φορές υπάρχουν εκπτώσεις και προσφορές μέσω κουπονιών και έτσι μπορείτε να πάρετε το προϊόν λίγο φτηνότερα ακόμα.

Για περισσότερα σχετικά με αγορές από GearBest, μπορείτε να διαβάσετε εδώ έναν αναλυτικό οδηγό.

Τι περιέχει η συσκευασία

Το Mini M8S II , στην συσκευασία εκτός από το TvBox, υπάρχει φυσικά και το απαραίτητο τροφοδοτικό, ένα HDMI καλώδιο, βιβλίο οδηγιών και φυσικά το τηλεκοντρόλ.

Amlogic S905X

Το Mini M8S II έχει τον Amlogic S905Χ με τετραπύρηνο επεξεργαστή Cortex A53 στα 2GHz. Ο Amlogic S905X σε σύγκριση με τον απλό S905 υποστηρίζει Android 6.0, HDR και VP9 decoding.

Για GPU έχει τον πενταπύρηνο Mali-450MP στα 750MHz ο οποίος έχει την δυνατότητα να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις σας σε ποιότητα εικόνας.

RAM / ROM

To Mini M8S II έχει 2 GB RAM DDR3. Έτσι μπορεί να τρέχει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία τις περισσότερες εφαρμογές για android και φυσικά να σας επιτρέπει ομαλό streaming video.

Για ROM έχει 16GB emmc. Σίγουρα όχι και πάρα πολλά, αλλά ικανά να χωρέσουν δεκάδες εφαρμογές για Android.

Υποστήριξη Video / Audio

Τώρα να δούμε τι codec υποστηρίζει το Mini M8S II

  • DecoderVP9H.264/AVC, H.265, RealVideo 8 / 9 / 10  
  • format βίντεο1080P, 4K, 4K x 2K, AVC, AVI, DAT, H.264, H.265, ISO, MKV, MP4, MPEG-1, MPEG-4, MPEG1, MPEG2, MVC, WMV
  • format ήχου : AAC, FLAC, MP3, MPEG, OGG, RM, WMA
  • format εικόνας: BMP, GIF, JPEG, JPG

Όπως βλέπετε υποστηρίζει όλα τα γνωστά format βίντεο, εικόνας και ήχου. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και η υποστήριξη VP9 decoding.

Λίγο αναλυτικά

  • VP9 Profile-2 up to 4Kx2K@60fps
  • H.265 HEVC MP-10@L5.1 up to 4Kx2K@60fps
  • H.264 AVC HP@L5.1 up to 4Kx2K@30fps, H.264 MVC up to 1080p @60fps
  • MPEG-4 ASP@L5 up to 1080P@60fps (ISO-14496)
  • WMV/VC-1 SP/MP/AP up to 1080P@60fps
  • AVS-P16(AVS+) /AVS-P2 JiZhun Profile up to 1080P@60fps
  • MPEG-2 MP/HL up to 1080P@60fps (ISO-13818)
  • MPEG-1 MP/HL up to 1080P@60fps (ISO-11172)
  • RealVideo 8/9/10 up to 1080P@60fps
  • WebM up to VGA
  • MJPEG and JPEG unlimited pixel resolution decoding (ISO/IEC-10918)
  • Υποστηρίζει JPEG thumbnail, scaling, rotation and transition effects

Σύνδεση δικτύου

EthernetWiFiBluetooth
10/100M RJ45802.11b/g/n4.0

Το Mini M8S II έχει ενσωματωμένο WiFi, bluetooth και ethernet. Έτσι μπορείτε να το συνδέσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Δυστυχώς το WiFi δεν υποστηρίζει 5G όπως κάποια ακριβότερα μοντέλα TvBox, αλλά και το 802.11b/g/n είναι μια χαρά για το μέσο χρήστη. Όπως είναι εμφανή και στις φώτο, δεν έχει εξωτερική κεραία για το WiFi. Αλλά για ένα κανονικό σπίτι δεν θα έχετε θέμα να πιάσετε σήμα από το ρούτερ, ακόμα και αν βρίσκετε 2-3 δωμάτια μακρυά.

Το Bluetooth 4.0 σας επιτρέπει την ασύρματη σύνδεση συσκευών (πληκτρολόγιο, mouse, κινητών…) στο TvBox χωρίς κανένα πρόβλημα.

Θύρες / Τροφοδοσία

Το Mini M8S II έχει 2 θύρες USB 2.0 , μία θύρα HDMI 2.0, μία θύρα RJ45 για ethernet, μία υποδοχή για MicroSD κάρτα και μία θύρα SPDIF για σύνδεση σε ηχοσύστημα.

Σίγουρα όχι κάτι εντυπωσιακό, αλλά περίπου τα ίδια που έχουν και τα περισσότερα Tv-Box αυτής της κατηγορίας.

Το τροφοδοτικό συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία και είναι τάσης 5V με 2A.

Διαστάσεις Mini M8S II

Το Mini M8S II έχει το μέγεθος ενός μικρού ρούτερ. Οι ακριβείς διαστάσεις του είναι 110χ110χ17 χιλιοστά. Με απλά λόγια, χωράει ακόμα και στην τσέπη ενός παντελονιού.

Mini M8S II Amlogic S908X
Συγκρινόμενο με μία κοινή μπαταρία ΑΑ

Είναι τετράγωνο χωρίς καμία προεξοχή και με στιβαρή κατασκευή.

Android 6.0

To Mini M8S έρχεται με «περασμένο» το Android 6.0. Αυτό σας δίνει την δυνατότητα να περάσετε όλες τις αγαπημένες και γνωστές εφαρμογές και φυσικά το Kodi. Το Kodi σας δίνει την δυνατότητα να μετατρέψετε οποιαδήποτε τηλεόραση σε smart-tv με τεράστιες δυνατότητες. Περισσότερα για το Kodi μπορείτε να δείτε εδώ

Τηλεκοντρόλ

Φυσικά έχει και το δικό του τηλεκοντρόλ. Το τηλεκοντρόλ παίρνει 2 ΑΑΑ μπαταρίες οι οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται στην συσκευασία. Είναι απλό στην χρήση και έχει αρκετά πλήκτρα που το κάνουν αρκετά λειτουργικό.

Είναι από ανθεκτικό πλαστικό και δείχνει ότι δεν θα έχει πρόβλημα σε μικροπτώσεις. Το εύρος από το οποίο πιάνει ο δέκτης είναι αρκετά καλό. Περισσότερα για το τηλεκοντρόλ (πχ ακριβές γωνίες, μέγιστη απόσταση….), θα συμπληρώσουμε σε λίγο καιρό.

Τιμή

Το Mini M8S II μπορείτε να το αγοράσετε μέσω του Gearbest. Η τιμή του αυτή τη στιγμή είναι 38 περίπου ευρώ με δωρεάν μεταφορικά από αποθήκη της Κίνας και λίγο πάνω από 40 ευρώ (με +6€ μεταφορικα) από την Ευρωπαϊκη αποθήκη του Gearbest. Καλό είναι να προτιμήσετε την Ευρωπαϊκή αποθήκη καθως σε 5-10 μέρες θα είναι στην πόρτα σας.

Πριν την αγορά σας καλό είναι να κοιτάξετε για τυχόν κουπόνια, που μπορεί να αφορούν και το συγκεκριμένο tv-box, αγοράζοντας το έτσι ακόμα φτηνότερα 5-10%.

Αν θέλετε ένα λίγο πιο καλό TvBox μπορείτε να δείτε και αυτό το Beelink με τον οκαταπύρηνο Amlogic S902 που παρουσιάσαμε λίγες μέρες πριν.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Gearbest μπορείτε να πατήσετε εδώ εδώ

Σετάρισμα

Το Mini M8S ΙΙ είναι plug n play. Το συνδέετε στο τροφοδοτικό και στην τηλεόραση και είναι έτοιμο προς χρήση. Αν είστε γνώστης του Android τότε μπορείτε μέσα σε λίγη μόνο ώρα να έχετε «φέρει» στα μέτρα σας.

Στις προσεχείς ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτικός οδηγός με όλες τις απαραίτητες εφαρμογές που θα σας κάνουν την ζωή πολύ πιο εύκολη.

Εγγύηση

Η εγγύηση που έχει το Mini M8S, είναι αυτή που προσφέρει η εταιρία πώλησης. Στην προκειμένη περίπτωση το Gearbest προσφέρει εγγύηση ενός έτους στο προϊόν και 3 ημερών DOA (δηλαδή αν η συσκευή που σας παραδοθεί είναι προβληματική, έχετε 3 μέρες περιθώριο να την επιστρέψετε και να σας στείλουν νέα δωρεάν, χωρίς την διαδικασία ελέγχου που έχει η εγγύηση). 


Συνοψίζοντας

Mini M8S II Amlogic S908XΤο Mini M8S II είναι ένα οικονομικό Tv-Box το οποίο σας επιτρέπει με λιγότερο από 50 ευρώ να μετατρέψετε την τηλεορασή σας σε πραγματικό χώρο ψυχαγωγίας. Λειτουργικό έχει Android 6.0, οπότε αν έχετε ήδη κάποιο tablet ή smart phone δεν θα δυσκολευθείτε καθόλου να το φέρετε στα μέτρα σας.

Ο τετραπύρηνος Α53 Cortex 2GHz με τα 2GB RAM και τον 5πύρηνο Mali-450 @ 700MHz σας επιτρέπει να παίξετε με άνεση ότι παιχνίδι θέλετε και να βλέπετε ταινίες και γενικά οποίο streaming video χωρίς κολλήματα ή άλλα προβλήματα.

Στα 16GB ROM που έχει μπορείτε να περάσετε δεκάδες εφαρμογές και αν προσθέσετε και μία Micro SD κάρτα, μπορείτε να έχετε μέχρι αλλά 32GB πρόσθετο αποθηκευτικό χώρο. Φυσικά μέσω USB ή και WiFi/Bluetooth, μπορείτε να συνδέσετε ότι εξωτερικό δίσκο επιθυμείτε.

Σίγουρα υπάρχουν αρκετά καλύτερα Tv-Box, αλλά με 40 ευρώ που κοστίζει το συγκεκριμένο, δύσκολα θα βρείτε κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή. 

Αν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την λειτουργία του ή το σετάρισμά του Kodi, μπορείτε να ρωτήσετε και με χαρά θα σας βοηθήσουμε.


Μερικά χρήσιμα 

  • Για περισσότερες πληροφορίες μέχρι να κάνουμε κάποια εκτενή τεστ και σεταρίματα, σχετικά με το Mini M8S II, μπορείτε να κοιτάξετε στην σελίδα πώλησης στο Gearbest, στα reviews και τις ερωτήσεις. Υπάρχουν αρκετές εκτενείς πληροφορίες σχετικά με το τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το συγκεκριμένο TV-BOX. 
  • Ο χρόνος παράδοσης από την Ευρωπαική αποθήκη ήταν λίγο λιγότερο από μία βδομάδα με κούριερ. Αν θέλετε το κόστος των μεταφορικών να μετριαστεί κάπως, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερα από ένα προϊόντα. Το κόστος αλλάζει μόνο αν αλλάξει αισθητά ο όγκος των προϊόντων.
  • Στο συγκεκριμένο άρθρο, υπάρχουν affiliate links. Αν δεν γνωρίζετε τι ακριβώς είναι αυτό και θέλετε να μάθετε περισσότερα, μπορείτε να πατήσετε εδώ.
Διαφήμιση
ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Τιμή
Ποιότητα κατασκευής
CPU / GPU
RAM
ROM
Θύρες / Συνδέσεις
Format / Codecs
Λειτουργικότητα
Προηγούμενο άρθροDIY industrial επιμηκούμενο φωτιστικό
Επόμενο άρθροO τοίχος με τα λαμπιόνια του Stranger Things φτιαγμένος με Arduino
unboxing-tvbox-mini-m8s-iiΜικρό και οικονομικό Tv-Box από το Gearbest. Με μόλις 40 ευρώ που κοστίζει, μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα πιστεύετε.
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια