Δοκιμάζουμε το “μαγικό βούρτσακι” καθαρισμού σκουριάς. Θαυματουργό ή άλλη μία απάτη;

0
magiko vourtsaki

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γεμίσει από “μαγικά” και “θαυματουργά” προϊόντα. Τα περισσότερα από αυτά τα προϊόντα είναι προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά για χρόνια και απλώς για λόγους μάρκετινγκ κάποιος αποφάσισε να τα πλασάρει ως μαγικά. Πριν αρκετό καιρό είχαμε δει ένα τέτοιο προϊόν, ένα πολυκαρυδάκι που υποτίθεται μπορεί να βιδώσει και να ξεβιδώσει τα πάντα. Τώρα θα δούμε ένα φθηνό προϊόν που διαφημίζεται ως “μαγικό βουρτσάκι” για τη σκουριά.

μαγικό βουρτσάκι

Το μαγικό βουρτσάκι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πυκνό μάτσο από μικροϊνες, που συγκρατούνται με ένα χαρτόνι περιμετρικά. 

Το μέγεθος είναι αρκετά μικρό, μόλις 5 εκατοστά μήκος και περίπου 2 εκατοστά διάμετρο.

Το κόστος του είναι περίπου μισό με ένα ευρώ αν το πάρετε από Κίνα και λίγο πιο πάνω αν το πετύχετε Ελλάδα. 

Τι υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει

magiko vourtsaki

Το μαγικό βουρτσάκι υποτίθεται ότι μπορεί να καθαρίσει σκουριά και λεκέδες από οποιοδήποτε μεταλλικό αντικείμενο, χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο ειδικό χημικό ή να αφήσει σημάδια και γρατσουνιές.

Τι μπορεί να κάνει πραγματικά

Το μαγικό βουρτσάκι δοκιμάστηκε σε διάφορα υλικά. Το πρώτο υλικό στο οποίο έγινε και ένα συγκριτικό πείραμα για να δούμε τη διαφορά ανάμεσα σε άλλο κοινά υλικά καθαρισμού σκουριάς ήταν μία -αρκετά- σκουριασμένη κοιλοδοκός. Εδώ η σκουριά δεν ήταν απλώς επιφανειακή, αλλά είχε δημιουργήσει αλλοιώσεις.

Στο πείραμα χρησιμοποιήθηκε το μαγικό βουρτσάκι, μία συρματόβουρτσα, γυαλόχαρτο και ατσαλόμαλλο.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα, το μόνο που καθάρισε εντελώς τη σκουριά ήταν το γυαλόχαρτο, ενώ το αμέσως καλύτερο αποτέλεσμα είχε το ατσαλόμαλλο. Το μαγικό βουρτσάκι καθάρισε αρκετή επιφανειακή σκουριά, αλλά δεν μπόρεσε να αφαιρέσει τα δύσκολα κομμάτια.

Οι διαφορές είναι εμφανείς. Παρότι το μαγικό βουρτσάκι όντως κατάφερε να καθαρίσει αρκετή σκουριά, υπολείπεται αρκετά σε αποτελεσματικότητα, ειδικά από το γυαλόχαρτο. Όμως σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα, όντως το μαγικό βουρτσάκι φαίνεται να μην αφήνει κανένα σημάδι. Ούτε μία μικρογρατζουνιά. Επίσης ένα άλλο θετικό του είναι ότι δεν έχει πολλά υπολείμματα. Μόνο ελάχιστες μικρές ίνες.

Η δεύτερη προσπάθεια έγινε σε έναν ανοξείδωτο -λέμε τώρα- Κινέζικο μπαλτά,  που μετά από λίγους μήνες χρήσης είχε αρχίσει να έχει λεκέδες σκουριάς. Εδώ τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά. Παρά το αρκετό τρίψιμο και τη χρήση και λίγου καθαριστικού, δεν φαίνεται να είχε και τρομερά αποτελέσματα. Μπορεί να αφαίρεσε την επιφανειακή σκουριά και μερικά σημάδια, αλλά στα πολύ δύσκολα δεν φαίνεται να είχε και πολύ μεγάλη επίδραση.

Συμπέρασμα: Σίγουρα όχι και τόσο μαγικό


Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το βουρτσάκι δεν είναι “μαγικό”. Δεν πρόκειται για απάτη, αφού έχει όντως κάποιο αποτέλεσμα, αλλά μην περιμένετε να σας καθαρίσει λεκέδες σκουριάς που δεν μπορούν να φύγουν με ένα σφουγγάρι ή ατσαλόμαλλο. 

Βέβαια, επειδή είναι πολύ φθηνό δεν είναι κακή λύση για χρήση ως καθαριστικό σε ευαίσθητες επιφάνειες (πχ inox λευκές συσκευές) που έχουν λεκέδες, καθώς είναι αρκετά μαλακό και δεν αφήνει κανένα σημάδι ή γρατσουνιά. 

Επισήμανση
Στο εμπόριο φαίνεται να κυκλοφορούν παρόμοια μαγικά βουρτσάκια και από άλλες εταιρίες. Η κριτική αναφέρεται μόνο στο συγκεκριμένο, με την επωνυμία Hession, που πωλείται από το Gearbest, αν και κατά πάσα πιθανότητα όλα είναι πανομοιότυπα.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρωτοποριακός 3D εκτυπωτής μπορεί να κάνει κατασκευές με πηλό
Επόμενο άρθροReview: Μίνι γωνιακός τροχός μπαταρίας PARKSIDE PWSA 12-Li A1
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια