Αυτό το περίφημο καρυδάκι για τους περισσότερους ίσως είναι ήδη γνωστό, καθώς είχε γίνει viral αρκετούς μήνες πριν, όταν είχε πρώτο-κυκλοφορήσει. Η αιτία για αυτό ήταν ότι θεωρητικά μπορεί να ξεβιδώσει τα πάντα, από απλές εξάγωνες βίδες/παξιμάδια ως βίδες/παξιμάδια πεταλούδα ή κυκλικές βίδες με μάτι. 

Αυτό μπορεί να γίνει, γιατί αντί για ένα σταθερό σχήμα, έχει δεκάδες μικρές μεταλλικές βέργες, οι οποίες κινούνται ανεξάρτητα. Έτσι, μπορούν να «κλειδώσουν»  οτιδήποτε, όσο περίπλοκο και να είναι το σχήμα του. Αυτά στην θεωρία. Στην πράξη;

Εντυπώσεις

Η αλήθεια είναι ότι την πρώτη φορά που είχαμε δει το βίντεο, είμαστε σίγουροι ότι «κάποιο λάκα έχει η φάβα». Είναι αδύνατο αυτό να δουλεύει πραγματικά. Θα είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις, που στο φυλλάδιο ή στο βίντεο φαίνεται τέλειο, αλλά από κοντά και στην πράξη είναι μία άχρηστη μ@λ@κί@.

Universal καρυδάκιΌμως αυτό δεν είναι μία από αυτές τις περιπτώσεις. Πραγματικά το καρυδάκι αυτό, μπορεί να κάνει ότι υπόσχεται. Μπορεί να βιδώσει/ξεβιδώσει βίδες με μάτι, βίδες πεταλούδα και γενικά ότι μπορεί να χωρέσει μέσα στο εξωτερικό περίβλημα. Συγκεκριμένα, μπορεί να πιάσει βίδες και παξιμάδια από 7 έως 19 χιλιοστά. Στην πραγματικότητα μπορεί να πιάσει ακόμα μικρότερα, αν το πιάσετε λίγο έκκεντρα.

Ότι και αν δοκιμάσαμε το πιάνει. Όσο περίεργο σχήμα και αν έχει, ακόμα και κυκλικά, χωρίς φυσικά πολύ δυνατό κράτημα. Ένα από τα καλά του, είναι ότι το πιάνει.

Χρήσιμο αλλά μην πετάξετε όλα τα καρυδάκια σας ακόμα

Η πίσω όψη, στην οποία δέχεται την προέκταση 3/8 της ίντσας.

Βέβαια ότι μπορεί να βιδώσει σχεδόν τα πάντα, δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως τα κλασσικά καρυδάκια. Αν και φαίνεται να είναι σχετικά ανθεκτικό, σίγουρα δεν πλησιάζει τις αντοχές που έχουν τα μασίφ καρυδάκια. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί να ξεβιδώσει κολλημένο παξιμάδι χωρίς να σπάσει έστω και κάποια από τις μεταλλικές βέργες.

Κάποια στιγμή αν πάρουμε και μερικά ακόμα, ίσως κάνουμε ένα συγκριτικό τεστ για να δούμε πόσο πραγματικά αντέχει χωρίς να καταστραφεί.

Αλλά είναι πραγματικά χρήσιμο. Δεν πρέπει να υπάρχει κάτι αντίστοιχο που να μπορεί να κάνει τόσο πολλά, και ειδικά σε δύσκολες βίδες ή παξιμάδια.

Που θα το βρείτε

Τώρα το συγκεκριμένο πρέπει να υπάρχει σε διάφορες εκδοχές από διάφορους κατασκευαστές. Γιαυτό θα δείτε σημαντικές διαφορές στην τιμή.

Αυτό που δοκιμάσαμε εμείς, σίγουρα είναι κατασκευασμένο στην Κίνα και δεν φαίνεται να έχει κάποια επωνυμία. Εμείς το πήραμε από το GearBest, και το κόστος του είναι 5-8 ευρώ, ανάλογα το χρώμα (κόκκινο, επιχρωμιωμένο, μπλε, πράσινο και χρυσό) αλλά και την αποθήκη (υπάρχει και στην αποθήκη της Κίνας με εντελώς δωρεάν μεταφορικά, αλλά και στην Ευρωπαϊκή).

Αν θέλετε, μπορείτε να το αγοράσετε και με καστάνια στα 10 ευρώ περίπου.

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το GearBest και θέλετε να μάθετε πως μπορείτε να κάνετε αγορές από εκεί με το μεγαλύτερο όφελος, μπορείτε να διαβάσετε αυτό το άρθρο.


Συνοψίζοντας

Universal καρυδάκιΣίγουρα δεν είναι κάτι το οποίο θα αντικαταστήσει ένα ολόκληρο βαλιτσάκι με τα κλασσικά καρυδάκια, αλλά με κόστος λιγότερο από 10 ευρώ, σίγουρα τα αξίζει τα λεφτά του και με το παραπάνω. Ειδικά αν για κάποιο λόγο βιδώνετε συχνά περίεργες βίδες και παξιμάδια, είναι απαραίτητο.

Λογικά με λίγο προσοχή και αν αποφύγετε τα πολλά ζόρια, ίσως κρατήσει για αρκετά χρόνια.


Στην πρώτη ευκαιρία θα ανεβάσουμε αρκετές ακόμα φωτογραφίες αλλά και ένα βίντεο που να δείχνει περίεργες βίδες και παξιμάδια που μπορεί να βιδώσει.

2
Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
1 Comment threads
1 Απαντήσεις νήματος
0 Ακόλουθοι
 
Σχόλιο με περισσότερες αντιδράσεις
Hottest comment thread
2 Σχολιαστές
adminμανοσ Πρόσφατοι σχολιαστές
  Εγγραφείτε  
νεότερο παλαιότερο πιο δημοφιλές
Ειδοποίηση από
μανοσ
Επισκέπτης
μανοσ

ειναι καλη αυτη η μαλακια η τζαμπα τα λεφτα