Σειρά από μοντέρνα έπιπλα με ατμισμένη ξυλεία

0
έπιπλα με ατμισμένη ξυλεία

Η άτμιση του ξύλου, είναι μία τεχνική κατά την οποία το ξύλο τοποθετείται σε ένα κλειστό θάλαμο ατμού για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να αποκτήσει κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Οι πιο συνηθισμένες χρήσεις, είναι η άτμιση με κάποιο χημικό συντηρητικό ξύλου ή η άτμιση με απλό νερό για να μαλακώσει το ξύλο και να γίνει ευλύγιστο. Η δεύτερη πρακτική, είναι και αυτή που χρησιμοποίησε η Ισραηλινή designer Bar Gantz, για να δημιουργήσει μια πρωτότυπη και μοντέρνα σειρά από έπιπλα από καμπυλωτή ατμισμένη ξυλεία.

έπιπλα με ατμισμένο κόντρα πλακέΤο λεπτό κόντρα πλακέ, ίσως είναι το καλύτερο είδος ξυλείας για αυτή την τεχνική, καθώς λόγω των κάθετων στρώσεων που έχει, παραμένει ιδιαίτερα ανθεκτικό, ακόμα και αν έχει καμπυλωθεί πάρα πολύ. Βέβαια η ίδια η Bar Gantz, φαίνεται να χρησιμοποιεί φυσική ξυλεία, αν και δεν αναφέρεται ακριβώς το είδος.

έπιπλα με ατμισμένο κόντρα πλακέΤο λυγισμένο ξύλο, σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή επίπλων, καθώς είναι σχετικά κοινή πρακτική, ακόμα και από ερασιτέχνες. Όμως η σειρά των μοντέρνων επίπλων της Bar Getz, σίγουρα είναι μία από τις πιο όμορφες και πρωτότυπες με αυτή την τεχνική.

Ειδικά το λυγισμένο ράφι,παρά την απλότητά του, είναι πραγματικά πανέμορφο.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλα την σειρά, αλλά και άλλες ενδιαφέρουσες δημιουργίες της, στην προσωπική της σελίδα bargantz.com, ενώ στο σύντομο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον σχετικά απλό τρόπο της άτμισης και λυγίσματος του κόντρα πλακέ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview : Καρυδάκι που ξεβιδώνει τα πάντα, αξίζει ή όχι;
Επόμενο άρθροΈνα ευρύχωρο διαμέρισμα σε μόλις 35 τετραγωνικά

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια