Πρωτοποριακός 3D εκτυπωτής μπορεί να κάνει κατασκευές με πηλό

0
3d printer ceramic

Οι 3D εκτυπωτές δεν χρησιμοποιούν μόνο πλαστικό νήμα. Πριν αρκετό καιρό είχαμε δει ένα 3D εκτυπωτή που εκτυπώνει με τσιμέντο και μπορεί να κατασκευάσει ένα ολόκληρο σπίτι μέσα σε μία μέρα. Σήμερα θα δούμε μία ακόμα πρωτότυπη χρήση 3D εκτυπωτή, αυτή την φορά με πρώτη ύλη τον πηλό.

Το Bottery, όπως ονομάζεται αυτός ο 3D εκτυπωτής, θυμίζει αρκετά έναν κλασσικό 3D εκτυπωτή, τόσο στο σχήμα αλλά και στην λειτουργία. Η μόνη διαφορά είναι ότι αντί για λιωμένο πλαστικό νήμα, χρησιμοποιεί πηλό. 

ceramic 3dprinter

‘Ετσι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε με το ειδικό πρόγραμμα το αντικείμενο που θέλετε να φτιάξετε και το Bottery θα αναλάβει όλα τα υπόλοιπα. Φυσικά υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί, καθώς, όπως όλοι οι 3D εκτυπωτές, έτσι και αυτό εκτυπώνει σε στρώσεις. Επομένως, επειδή η κάθε στρώση πατάει στην προηγούμενη, δεν μπορεί να υπάρχει πολύ μεγάλη κλίση ή να δημιουργήσει τμήματα που έχουν μεγάλη οριζόντια απόκλιση. Όμως, μπορεί να κατασκευάσει αρκετά εύκολα περίτεχνα σχέδια και πήλινα δοχεία με εξωτερικό ανάγλυφο, που με την παραδοσιακή τεχνική θα ήταν σχεδόν αδύνατο.  

Το Bottery αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της χρηματοδότησης μέσω του Kickstarter, με την τιμή για το κάθε μοντέλο να είναι 2850$, δηλαδή περίπου 2400 ευρώ. Σίγουρα όχι και τόσο οικονομικό…

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments