Έργα τέχνης φτιαγμένα από άχρηστες σανίδες ξύλου

0

Όταν ένας κορμός δέντρου μετατρέπεται σε σανίδες, πάντα θα υπάρχουν μερικά κομμάτια με οπτικές ατέλειες από ρόζους, σκασίματα ή κουφάλες. Ειδικά σε δέντρα τα οποία δεν αναπτύσσονται εντελώς κατακόρυφα, τα κομμάτια με τις ατέλειες είναι αρκετά. Συνήθως η κοπή γίνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να υπάρχουν οι μικρότερες δυνατές απώλειες, αλλά παρόλα αυτά πάντα θα υπάρχουν σανίδες οι οποίες είναι ακατάλληλες για επιπλοποιία. Αυτές οι σανίδες πωλούνται πολύ φθηνά ή πολλές φορές δίνονται ακόμα και τσάμπα αν προέρχονται από κάποιο είδος φθηνής ξυλείας.

Ένα κομμάτι από μία τέτοια άχρηστη σανίδα κατάφερε να μεταμορφώσει σε ένα πολύ όμορφο πίνακα, ο David Picciuto, ο δημιουργός πίσω από το κανάλι του youtube Make Something

Αυτό που έκανε ήταν να εκμεταλλευθεί το τυχαίο σχηματισμό από ένα μεγάλο ρόζο σε μία σανίδα, την οποία την έκοψε στη μέση, δημιουργώντας έτσι 2 πανομοιότυπα κομμάτια. Στην συνέχεια ένωσε τα δύο κομμάτια μεταξύ τους, με το ένα να είναι ανεστραμμένο. 

Για μεγαλύτερη αντίθεση, χρησιμοποίησε ένα κομμάτι τσόχα με έντονο χρώμα. Τέλος δημιούργησε ένα κάδρο και το κρέμασε στον τοίχο.

Σε ένα προγενέστερο βίντεο, είχε κάνει ακριβώς την ίδια διαδικασία, με την μόνη διαφορά ότι το κομμάτι το έκοψε σε 4 μέρη και έτσι το τελικό αποτέλεσμα θυμίζει λίγο τα κλασσικά pop art κάδρα του  Andy Warhol.

Και στις δύο περιπτώσεις, μπορεί η κατασκευή να είναι αρκετά απλή, αλλά το κόψιμο σε φέτες τόσο μεγάλων κομματιών είναι πρακτικά αδύνατο με ερασιτεχνικά εργαλεία. Οπότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον που έχει πολύ μεγάλη και καλή πριονοκορδέλα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Σταθμός κόλλησης 700W με πιστόλι θερμού αέρα HUAYU 898D
Επόμενο άρθροΔημιουργία στένσιλ με 3D εκτυπωτή
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια