Μετατροπή ενός απλού τηλεκοντρόλ σε ξύλινου

0
μετατροπή απλού τηλεκοντρόλ σε ξύλινο

O David Pacciuto, ο δημιουργός πίσω από το κανάλι του Youtube MakeSomething, ανέβασε πρόσφατα ένα βίντεο στο οποίο δείχνει πως μετέτρεψε ένα απλό πλαστικό τηλεκοντρόλ από τηλεόραση, σε ξύλινο. Αν και η διαδικασία κατασκευής δεν είναι και τόσο εύκολη και είναι απαραίτητο ένα CNC λέιζερ και ένα 3D scanner, αξίζει να παρακολουθήσετε το βίντεο, καθώς είναι πολύ όμορφο το τελικό αποτέλεσμα.

DIY ξύλινο τηλεκοντρόλ
By MakeSomething

Το πιο δύσκολο κομμάτι στην όλη κατασκευή, ήταν να «περάσει» το ακριβές σχέδιο των κουμπιών στον υπολογιστή που χειρίζεται το CNC λέιζερ. Ο ίδιος το έκανε με μία ψηφιακή φωτογραφική και με αρκετή επεξεργασία στον υπολογιστή. Παρόλα αυτά, χρειάστηκε αρκετές προσπάθειες για να το πετύχει σωστά.

DIY ξύλινο τηλεκοντρόλ
By MakeSomething

Όλο το τηλεκοντρόλ είναι φτιαγμένο από ξύλο καρυδιάς, εκτός από την πρόσοψη, που είναι εξωτικό ξύλο για αντίθεση. Αρκετά έξυπνο σαν ιδέα ήταν και το σύστημα κουμπώματος με μαγνήτες που χρησιμοποίησε για την βάση.

Δείτε αναλυτικά όλη τη διαδικασία στο βίντεο από το κανάλι του.

Αν θέλετε να συμμετέχετε στις συζητήσεις χωρίς να χρησιμοποιήσετε λογαριασμό του disqus ή κοινωνικών δικτύων, μπορείτε να επιλέξετε να σχολιάσετε ανώνυμα ως επισκέπτης. Απλώς συμπληρώστε ένα οποιοδήποτε όνομα και ένα αληθοφανές email (πχ denexo@mail.gr) και επιλέξτε το κουτάκι «Θα προτιμούσα να σχολιάσω ως επισκέπτης».
Τα ανώνυμα σχόλια και όσα περιέχουν links, απαιτούν επαλήθευση από κάποιον διαχειριστή πριν δημοσιευθούν. Για περισσότερα σχετικά με την πολιτική σχολιασμού της ιστοσελίδας, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.