Δημιουργία στένσιλ με 3D εκτυπωτή

0

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι δημιουργίας στένσιλ. Ο πιο κλασσικός είναι με αρνητικό και κοπίδι, που είναι αρκετά κουραστικό και έχει το μειονέκτημα ότι το στένσιλ μπορεί να γίνει μόνο σε μαλακά υλικά. Με ένα CNC με λέιζερ μπορεί να γίνει εύκολα στένσιλ σε πιο σκληρά υλικά, αλλά τα καλά CNC είναι ακριβά. Ο 3D εκτυπωτής έρχεται να προσφέρει μία ακόμα λύση.

 

Με τον 3D εκτυπωτή μπορείτε να δημιουργήσετε εύκολα και (σχετικά) γρήγορα ότι στένσιλ θέλετε με αρκετά καλή ανάλυση. Ο μόνος περιορισμός είναι το μέγεθος, αφού οι περισσότεροι 3D εκτυπωτές έχουν μέγιστη επιφάνεια εργασίας 30-40 πόντους.

To κύριο προτέρημα είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τα στένσιλ σε πλαστικό PLA ή ABS. Και το PLA αλλά κυρίως το ABS είναι ανθεκτικά υλικά και έτσι το στένσιλ μπορεί να χρησιμοποιηθεί δεκάδες ή και εκατοντάδες φορές.

Τα στένσιλ μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας ή να τα βρείτε έτοιμα σε κάποια από τις σελίδες στις οποίες ανεβαίνουν project για 3D εκτυπωτές.

Στένσιλ με την κλασσική σκηνή από το Robert De Niro στην ταινία «Taxi Driver». Φτιαγμένο με PLA. Αυθεντική δημιουργία εδώ.

Όλα τα παραπάνω στένσιλ έγιναν με τον πολύ οικονομικό Anet E10, του οποίου το review μπορείτε να δείτε εδώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΈργα τέχνης φτιαγμένα από άχρηστες σανίδες ξύλου
Επόμενο άρθροΠως καθαρίζουμε το πληκτρολόγιο του laptop
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια