Ένας 3D εκτυπωτής που δεν χρειάζεται νήμα

0
3d εκτυπωτής χωρίς νήμα

Όλοι οι 3D εκτυπωτές με FDM τεχνολογία χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη κάποιο τύπο πλαστικού νήματος. Το πλαστικό νήμα έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όμως έχει ένα βασικό μειονέκτημα, την τιμή, αφού τα καλά πλαστικά νήματα κοστίζουν πάνω από 30 ευρώ το κιλό. Έτσι ακόμα και αν θέλετε να κάνετε κάποια δοκιμαστική εκτύπωση, θα πρέπει να ξοδέψετε αρκετά ευρώ σε νήμα. Έτσι δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν προσπαθήσει να φτιάξουν το δικό τους νήμα, κυρίως από πλαστικό από παλιές 3D εκτυπώσεις.

πλαστικοί κόκκοι για 3D εκτυπωτή

Το να φτιάξεις το δικό σου νήμα έχει μερικές σημαντικές δυσκολίες, γιαυτό και ο Γερμανός youtuber με το κανάλι HomoFaciens έχει μία διαφορετική προσέγγιση. Αντί για DIY νήμα, κατάφερε να κατασκευάσει ένα 3D εκτυπωτή που χρησιμοποιεί πλαστικούς κόκκους από ανακυκλωμένο πλαστικό. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να αξιοποιήσει πλαστικό από ανεπιτυχείς κατασκευές.

Παρότι το project βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη -έχοντας ακόμα μερικά θεματάκια- δείχνει ότι έχει προοπτικές. Μάλιστα δεν πρόκειται για κάποια κατασκευή από το μηδέν, αλλά για την μετατροπή ενός φθηνού Κινέζικου 3D printer (Zonestar) με νήμα, σε 3D printer που χρησιμοποιεί κόκκους. Και αν απορείτε πως έφτιαξε τους κόκκους, το μπλέντερ που φαίνεται στα δεξιά, δίνει την απάντηση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά σχόλια ή spam δεν δημοσιεύονται!

avatar
5000
  Εγγραφείτε  
Ειδοποίηση από