Ένα εργαλείο για να βελτιώσετε τις δημιουργίες από 3D εκτυπωτή

0
εργαλείο για 3d εκτυπώσεις

Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχουν FDM 3D εκτυπωτές είναι οι μικρό-ατέλειες που υπάρχουν στις εκτυπώσεις (νηματώσεις, μικρά εξογκώματα, σκέβρωμα…). Η συνήθης πρακτική είναι καθαρισμός με κοπίδι, αλλά υπάρχουν και άλλες λύσεις όπως ειδικά εργαλεία. Ένα τέτοιο είναι και το MODIFI3D PRO, ένα ηλεκτρικό εργαλείο που θυμίζει πυρογράφο.

Οι 10 μύτες που υπάρχουν στην συσκευασία. Το insert setting, το countersink και τα scoop δείχνουν πολύ χρήσιμα.

Το MODIFI3D PRO διαθέτει 10 διαφορετικές μύτες, ειδικά σχεδιασμένες για το φινίρισμα των εκτυπώσεων. Κάποιες μοιάζουν απλές και ίσως μπορείτε να τις βρείτε και σε εξαρτήματα πυρογράφων, όμως μερικές από αυτές είναι εντελώς πρωτότυπες. Για παράδειγμα μία από τις μύτες είναι ειδικό μαχαίρι για να κόβετε τα κρυφά support, μία άλλη είναι ένας κώνος για να κάνετε countersink τρύπες.

Δυστυχώς δεν είναι επαναφορτιζόμενο, αλλά χρησιμοποιεί ένα τροφοδοτικό 24VDC. To καλό είναι ότι μπορείτε να ελέγξετε την θερμοκρασία χρησιμοποιώντας την LCD οθόνη, με το εύρος να είναι από 150 έως 450 βαθμούς Κελσίου.

https://www.kickstarter.com/projects/steelmans/modifi3d-pro-enhanced-3d-print-finishing-tool

Σίγουρα δεν είναι κάτι το εντελώς πρωτοποριακό. Απλώς κάποιος σκέφθηκε να δημιουργήσει ένα εξειδικευμένο πυρογράφο για πλαστικά. Στην αγορά υπάρχουν πολύ καλύτεροι πυρογράφοι, κάποιοι από τους οποίους είναι και επαναφορτιζόμενοι. Αυτό που κάνει την διαφορά εδώ είναι οι μύτες. Η τιμή του είναι κοντά στα 60 ευρώ (μαζί με μεταφορικά από Αγγλία) μέσω του Kickstarter. Μάλλον λίγο τσιμπημένο, όμως σε όποιον ασχολείται επαγγελματικά με 3D εκτυπώσεις, μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο σύστημα αλλαγής εξαρτημάτων σε γωνιακό τροχό από την Bosch
Επόμενο άρθροΠως θα ενεργοποιήσετε το BunnyCDN σε wordpress site

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια