Καθαρισμός μετάλλων από σκουριά και βαφές, με ένα λέιζερ

0
Αν κάποιος θέλει να καθαρίσει τη σκουριά από ένα μέταλλο, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από αρκετές λύσεις. Μπορεί να το κάνει με γυαλόχαρτο, συρματόβουρτσα ή να χρησιμοποιήσει πιο εξελιγμένους τρόπους όπως αμμοβολή ή ειδικά χημικά. Σε όλες αυτές τις λύσεις ήρθε να προστεθεί μία ακόμα, ο καθαρισμός με λέιζερ

Εφαρμογές λέιζερ

Το λέιζερ δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς χρησιμοποιείται εδώ και πάρα πολλά χρόνια για διάφορες εφαρμογές, με πιο συνηθισμένες την κοπή, την ανάγνωση και την σκόπευση. Από τις διαφορετικές εφαρμογές καταλαβαίνουμε ότι αναλόγως με την χρήση, μπορούμε να αλλάξουμε τις ιδιότητες της δέσμης του λέιζερ, ώστε να επιτύχουμε διαφορετικό αποτέλεσμα.
 

Selection_945

Αυτό ακριβώς έκανε η CleanLaser,  μια Γερμανική εταιρία η οποία δημιούργησε μια συσκευή που παράγει μια δέσμη λέιζερ που έχει την δυνατότητα να καθαρίσει τα μέταλλα από σκουριές και βαφές. Το λέιζερ ουσιαστικά καίει την σκουριά και ότι ξένο υπόλειμμα βρει και αφήνει το μέταλλο καθαρό και ανέπαφο.  Η εφεύρεση αυτή δεν είναι καινούργια, καθώς πρώτο-ανακαλύφθηκε το 1997. Τα τελευταία χρόνια όμως έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο γνωστή στο ευρύ κοινό.
 
Οι εφαρμογές του λέιζερ, δεν περιορίζονται μόνο στην αφαίρεση σκουριάς και βαφής από μέταλλα.
Μπορεί να καθαρίσει λάδια, υπολείμματα συγκολλήσεων, ατέλειες. 
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιες συγκεκριμένες διεργασίες πάνω σε γυαλί, πλαστικό και δομικά υλικά.
 
Selection_948Αυτό που κάνει αυτή τη μέθοδο να υπερτερεί έναντι των υπολοίπων είναι η ταχύτητα καθαρισμού και το πολύ μικρό κόστος λειτουργίας.  Καταναλώνει μόνο ρεύμα, με κατανάλωση όσο περίπου και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής .
 
Δυστυχώς, αυτή η τεχνική δεν είναι ακόμα για κοινούς θνητούς. Η σειρά αυτών των εργαλείων λέιζερ είναι ιδιαίτερα ακριβή.
 Selection_946
Έτσι το πιο οικονομικό μοντέλο ξεκινάει από 10.000 ευρώ και τα μεγαλύτερα μπορεί να υπερβούν και το ένα εκατομμύριο ευρώ. Οπότε, για τώρα, αυτή η τεχνική μοιάζει μακρινό όνειρο, ακόμα και για επαγγελματίες.   

Βέβαια, όπως η ίδια η εταιρία υποστηρίζει, αυτή η μέθοδος στην πραγματικότητα είναι πιο οικονομική από τις υπόλοιπες.  Εχει σχεδόν μηδενικό κόστος λειτουργίας, δεν έχει φθορές, είναι πολύ πιο αποτελεσματική και είναι σχεδιασμένη για συνεχή λειτουργία χωρίς καμία διακοπή.

Επομένως μια επιχείρηση με αρκετή δουλειά, μπορεί μεσοπρόθεσμα να κάνει απόσβεση του κόστους αγοράς, εξοικονομώντας τα μεγάλα λειτουργικά και εργατικά κόστη, που έχουν οι άλλες μέθοδοι καθαρισμού.

http://https://www.youtube.com/watch?v=CLaBFkeHG0A

Βίντεο με το λέιζερ να αφαιρεί σκουριά από μεταλλική επιφάνεια

Η ιστοσελίδα της εταιρίας για όσους ενδιαφέρονται είναι εδώ
 

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔερμάτινο φωτιστικό οροφής (πρεσσαριστό)
Επόμενο άρθροDIY ξύλινο σουβλί (χωρίς τόρνο)
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια