Εύκολος τρόπος για μεταλλικά κουτιά χωρίς στράντζα

0
DIY μεταλλικό κουτί χωρίς στράντζα

Για να φτιάξουμε ένα μεταλλικό κουτί πάμε σε ένα κατάστημα που έχει επαγγελματική στράντζα και μας το φτιάχνει σε ότι μέγεθος θέλουμε. Αν η λαμαρίνα είναι λεπτή μπορεί να γίνει και με μία απλή DIY στράντζα σαν και αυτή. Όμως υπάρχει και ένας diy τρόπος που δεν απαιτεί στράντζα και μπορεί να γίνει και σε σχετικά χοντρή λαμαρίνα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα δισκοπρίονο με δίσκο μετάλλου και ένας απλός οδηγός.

Το βίντεο από το κανάλι Pask Makes, αν δεν ανοίγει για κάποιο λόγο πατήστε εδώ.

Το βίντεο με τον οδηγό ανήκει στο κανάλι Paks Makes και δείχνει πόσο εύκολο είναι να φτιάξει κάποιος ένα μεταλλικό κουτί με ένα δισκοπρίονο με δίσκο μετάλλου. Ο συγκεκριμένος χρησιμοποιεί ένα επαγγελματικό δισκοπρίονο μπαταρίας (συγκεκριμένα το Bosch GKM 18V-50, περίπου 200 ευρώ λιανική στη Ελλάδα χωρίς μπαταρία/φορτιστή) αλλά μπορεί να γίνει και με πιο απλά δισκοπρίονα, αρκεί ο δίσκος να είναι για κοπή μετάλλου. Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα, καθώς οι δίσκοι μετάλλου είναι λίγο ακριβοί (οι επώνυμοι έχουν 50+ ευρώ για μικρά δισκοπρίονα) και δεν είναι και τόσο εύκολο να τους βρεις στην Ελλάδα σε ότι διάσταση θες.

diy μεταλλικό κουτί
Τα γωνιακά σημεία που έχει σημειώσει με Χ είναι αυτά που πρέπει να κόψετε πριν λυγίσετε τα πλαϊνά

Πρακτικά το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να “χαράξετε” με το δισκοπρίονο τα σημεία όπου θα λυγιστεί το μέταλλο, ώστε να μπορεί να λυγίσει εύκολα και χωρίς περίπτωση λάθους. Το καλό με αυτή τη μέθοδο είναι ότι μπορεί να γίνει σε ότι διάσταση θέλετε και μπορεί να γίνει ακόμα και σε σχετικά χοντρή λαμαρίνα.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Mίνι αλυσοπρίονο Hyundai HCS 21350 VB
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια