Όλοι θα έχετε δει τους νέους ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια. Είναι ένα νέος τύπος ανεμιστήρα που σχεδιάστηκε από τον Sir James Dyson, ένα πολυμήχανο Βρετανό εφευρέτη, ιδρυτή της ομώνυμης εταιρίας ηλεκτρικών συσκευών. Από τότε πολλοί τον αντέγραψαν και πλέον έχει γεμίσει η αγορά με απομιμήσεις από Κίνα. Πλέον υπάρχουν και DIY εκδοχές με την πιο ιδιαίτερη να είναι αυτή που παρουσίασε ο Αυστραλός δημιουργός Neil Paskin, που βρίσκεται πίσω από το κανάλι Pask Makes στο youtube, ένας DIY ανεμιστήρας χωρίς πτερύγια από ξύλο!

Αυθεντικοί ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια από την Dyson
Αυθεντικοί ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια από την Dyson

Η κατασκευή μπορεί να μην είναι εύκολη, όμως είναι εντυπωσιακή και όσο και αν ακουστεί παράξενο, φαίνεται ότι δουλεύει κανονικότατα. Τώρα αν αναρωτιέστε πως μπορεί να δουλεύει ένας ανεμιστήρας χωρίς πτερύγια, καλό είναι να δείτε το βίντεο παρουσίασης του αυθεντικού ανεμιστήρα από τον Sir James Dyson, όπου εξηγεί με λεπτομέρειες πως ακριβώς λειτουργεί. Το βασικά πλεονεκτήματα αυτού του design είναι ότι ο ανεμιστήρας είναι πολύ πιο ασφαλής, πιο μικρός σε μέγεθος και πιο αθόρυβος από τα κλασσικά μοντέλα με πτερύγια.

Η εκδοχή του Pask Makes ακολουθεί την ίδια ακριβώς λογική και το μόνο που διαφέρει είναι ότι αντί για πλαστικό περίβλημα, αυτός χρησιμοποιεί μασίφ ξύλο. Είναι αρκετά δύσκολη κατασκευή και απαιτεί καλό ξυλότορνο, όμως το τελικό αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και αξίζει την όποια ταλαιπωρία.

Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία κατασκευής στο παραπάνω βίντεο. Όπως αναφέρει και ο ίδιος, λογικά θα επανέλθει στο μέλλον με κάποιες βελτιώσεις όπως τοποθέτηση πιο ισχυρού ανεμιστήρα.

Διαφήμιση
ΠΗΓΗPask Makes
Προηγούμενο άρθροgBrainy, ένα πρόγραμμα με τεστ για να εξασκείτε το μυαλό σας
Επόμενο άρθροPARKSIDE PERFOMANCE, όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα νέα PARKSIDE εργαλεία με brushless μοτέρ

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός (αν και απαιτείται email, δεν είναι απαραίτητο να συμπληρώσετε το πραγματικό σας email για να δημοσιευθεί το σχόλιο).
Όλα τα ανώνυμα σχόλια απαιτούν επαλήθεση πριν την δημοσίευση.
Υβριστικά ή spam σχόλια δεν δημοσιεύονται!

Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια