Στο εμπόριο μπορεί να υπάρχει μεγάλη ποικιλία από μεντεσέδες αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να βρεις αυτόν που θες. Αν οι διαστάσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες ή αν είναι λίγο μεγάλος οι επιλογές μειώνονται. Όμως αντί να παίρνετε τα μαγαζιά σβάρνα ψάχνοντας μήπως βρείτε αυτό που ψάχνετε, ίσως είναι πιο απλό να φτιάξετε μόνοι σας τους δικούς σας DIY μεντεσέδες, ακριβώς όπως τους θέλετε.

Μπορεί να ακούγετε δύσκολο, όμως όπως θα δείτε στο βίντεο από το κανάλι Pask Makes, στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο δημιουργός του βίντεο ασχολείται κυρίως με ξυλουργικές κατασκευές και παρόλα αυτά, κατάφερε με σχετικά απλά εργαλεία να φτιάξει τους δικούς του μεταλλικούς μεντεσέδες.

Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιου είδους πρέσα (ακόμα και μία μεγάλη μέγγενη κάνει) και ένα κομμάτι από μασίφ ατσάλι με το ίδιο μήκος με τους μεντεσέδες που θέλετε να φτιάξετε. Αυτό που πρέπει είναι να κάνετε μία τρύπα στο ατσάλι και στη συνέχεια ένα κόψιμο με δίσκο ή πριόνι που να ενώνει την τρύπα. Μετά όλη η διαδικασία είναι εύκολη, απλώς πιέζετε το κομμάτι που έχετε κόψει στο DIY καλούπι.

Προφανώς το πάχος του μετάλλου από το οποίο θα φτιάξετε τον μεντεσέ, εξαρτάται από το πόσο δυνατή πρέσα έχετε. Με μεγάλη πρέσα μπορείτε να φτιάξετε ακόμα και κολλητούς μεντεσέδες (μεντεσέδες με πάχος 2+ χιλιοστά που αντέχει σε ηλεκτροκόλληση). Αυτό που βλέπετε στο βίντεο είναι από ατσάλι 1.5 χιλιοστού.

Αν θέλετε ένα πιο μεντεσέ βαρέος τύπου και έχετε ηλεκτροκόλληση, τότε ίσως αυτή η τεχνική είναι πιο απλή. Επίσης υπάρχει και οδηγός και για ξύλινους μεντεσέδες για όποιον ενδιαφέρετε.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Μίνι δίδυμος τροχός PARKSIDE PDFW 120 A2
Επόμενο άρθροΠως κάνουμε συντήρηση σε 4χρονους βενζινοκινητήρες εργαλείων
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια