Ένας ξύλινος μεντεσές ακούγεται σχεδόν απίστευτο. Και όμως μπορεί να γίνει! Και όχι μόνο μπορεί να γίνει, αλλά το μόνο που χρειάζεται είναι κάποια απλά εργαλεία χειρός (σκαρπέλα, σιγάτσο και χειροπλάνες) και ένα τρυπάνι. Φυσικά δεν είναι τόσο εύκολο και απαιτεί αρκετό χρόνο, παρόλα αυτά το τελικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό και σίγουρα αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος.

Selection_887Τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να το κάνετε τον δείχνει ο Mitch Peacock στο κανάλι του στο Youtube. Η περισσότερη εργασία γίνεται με σκαρπέλα, ενώ για το όποιο κόψιμο χρησιμοποιεί ένα σιγάτσο ακριβείας. Σίγουρα το πιο δύσκολο κομμάτι είναι το ακριβές μέτρημα και χάραγμα των κομματιών, αφού μια μικρή απόκλιση μπορεί να χαλάσει όλο το σύνδεσμο.
Selection_888Η αλήθεια είναι ότι ένας τέτοιος ξύλινος μεντεσές δεν έχει μεγάλη χρησιμότητα, αφού θα πρέπει να έχει ικανό πάχος και να είναι φτιαγμένος από σκληρό ξύλο, ώστε να μπορέσει να φέρει μεγάλο φορτίο για χρόνια. Αλλά ίσως μπορείτε να φτιάξετε κάτι παρόμοιο με αυτή τη διαδικασία (πχ ένα βιβλίο από μασίφ ξύλο) με κάποιες μικρές μετατροπές.
 


Μπορείτε να δείτε όλη τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο. Αν θέλετε μπορείτε να εγγραφείτε και στο κανάλι του Mitch Peacock στο youtube για να βλέπετε και άλλα αντίστοιχα βίντεο. Είναι αρκετά καλό και συχνά ανεβάζει κάποιες πολύ όμορφες κατασκευές (όπως αυτή εδώ), οι οποίες συνήθως δεν απαιτούν ακριβά και περίτεχνα εργαλεία.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροReview: Parkside Επαναφορτιζόμενο Κατσαβίδι Rapidfire 3.6V
Επόμενο άρθροUnboxing – Ταμπακιέρα Stanley με 25 αποσπώμενα δοχεία
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια