Δερμάτινο φωτιστικό οροφής (πρεσσαριστό)

0
δερμάτινο φωτιστικό οροφής 
 
Υπάρχουν αρκετά υλικά που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος για να φτιάξει ένα φωτιστικό οροφής. Ξύλο, μέταλλο και πλαστικό είναι σίγουρα τα κυριότερα από αυτά. Όμως δύο Ολλανδοί δημιουργοί, ο Erik De Nijs και ο Tim Smit, σκέφτηκαν να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό φωτιστικό με ένα πολύ ασυνήθιστο υλικό, το δέρμα. 
 δερμάτινο φωτιστικό οροφής
 
 
Αυτό το δερμάτινο φωτιστικό ονομάστηκε Lloyd και το εντυπωσιακό με αυτό είναι ότι έχει φτιαχτεί αποκλειστικά με δέρμα, χωρίς να έχει κάποιο κρυφό σκελετό εσωτερικά, που να του δίνει αυτή τη μορφή.
 
Το σχήμα του φωτιστικού έχει δημιουργηθεί με την βοήθεια μιας αρχαίας τεχνικής, σύμφωνα με την οποία αν το δέρμα βραχεί και ζεσταθεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, γίνεται μαλακό και ελαστικό και μπορεί να πάρει όποιο σχήμα θέλουμε. 
 πρεσσαριστό δερμάτινο φωτιστικό οροφής
Έτσι, αν χρησιμοποιήσουμε κάποιο καλούπι και μια αυτοσχέδια πρέσα (όπως έκαναν και οι δημιουργοί) , μπορεί να πάρει ακόμα και τα πιο δύσκολα σχήματα, όπως είναι και αυτό του φωτιστικού. Το σημαντικό για να κρατήσει το σχήμα που θέλουμε το δέρμα, είναι να το αφήσετε να στεγνώσει μόνο του σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να δείτε περισσότερα για αυτή τη τεχνική και εδώ.

 lloyd-4-818x1088

Το δερμάτινο φωτιστικό  είναι εμπορικό κομμάτι και  πωλείται σε δύο αποχρώσεις (καφέ και μαύρο) μέσα της σελίδας του Puik-Art για περίπου 150 ευρώ το ένα. H προσωπική σελίδα των δημιουργών είναι εδώ.
 
 
 
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠως αλλάζουμε το τσοκ σε ένα δράπανο
Επόμενο άρθροΚαθαρισμός μετάλλων από σκουριά και βαφές, με ένα λέιζερ
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest

Επιτρέπεται ο ανώνυμος σχολιασμός. Παρότι απαιτείται email, δεν χρειάζεται να είναι το πραγματικό σας email. Δεν επιτρέπονται υβριστικά, προσβλητικά ή spam σχόλια

Η φόρμα σχολιασμού συλλέγει το όνομα, το email και το περιεχόμενου του σχολίου για να μπορούμε να ελέγχουμε τα σχόλια που γίνονται στην ιστοσελίδα. Παρακαλούμε διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσεις και την πολιτική απορρήτου της ιστοσελίδας μας για να σχολιάσετε
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια