Σχεδιάστε μόνοι σας το κόσμημα που θέλετε στον υπολογιστή και αυτό έρχεται έτοιμο στην πόρτα σας

0
diy κόσμημα

Δεν θα ήταν τέλειο να μπορείτε να έχετε το κόσμημα που φαντάζεστε, όσο δύσκολο και ας είναι το σχήμα του; Και όμως αυτή η υπηρεσία υπάρχει ήδη από την Shapeways, μία καινοτόμα εταιρία 3D εκτυπωτών που μπορεί να κατασκευάσει ότι σχέδιο επιθυμείτε σε πλαστικό, ρητίνη , ατσάλι, ακόμα και χρυσό. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε σε τρισδιάστατο μοντέλο το σχέδιο που θέλετε και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η Shapeways. Αν δεν έχετε τις γνώσεις, στην ιστοσελίδα υπάρχει πολύ εύκολο λογισμικό σχεδίασης που μετατρέπει απλά δισδιάστατα σχέδια σε τρισδιάστατα. Ακόμα και αν δεν μπορείτε να κάνετε ούτε αυτό ή πολύ απλά δεν έχετε τον χρόνο να σχεδιάσετε μόνοι σας το μοντέλο σε ψηφιακή μορφή, η εταιρία παρέχει την δυνατότητα αναζήτησης επαγγελματία σχεδιαστή που θα αναλάβει να ψηφιοποιήσει την επιθυμία σας. Όταν το προϊόν είναι έτοιμο θα το στείλει σπίτι σας με το ταχυδρομείο. 

Ο τρόπος κατασκευής εξαρτάται από το υλικό που θα διαλέξετε. Τα πιο μαλακά υλικά εκτυπώνονται απευθείας από 3D εκτυπωτή, για το ατσάλι και το αλουμίνιο χρησιμοποιείται η μέθοδος του SLM, ενώ για μπρούτζο, ασήμι και χρυσό το σχέδιο εκτυπώνεται πρώτα σε κερί και στην συνέχεια γίνεται χύτευση με τη μέθοδο του χαμένου κεριού

Η τιμή του εξαρτάται από την δυσκολία και το υλικό που θα επιλέξετε, γιαυτό δεν υπάρχει κάποιος έτοιμος τιμοκατάλογος. Όμως από διάφορα έτοιμα σχέδια που υπάρχουν προς πώληση, οι τιμές δείχνουν πολύ λογικές. Κάτι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι η Shapeways είναι πολύ φιλική και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτό το κομμάτι, αφού προσφέρει και την δυνατότητα δημιουργίας καταστήματος αλλά και dropshipping (αποστολή των προϊόντων απευθείας στον πελάτη, χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσετε εσείς)

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜίνι DIY μπάρμπεκιου από κονσερβοκούτι
Επόμενο άρθροΠως μπορούμε να χρωματίσουμε την εποξική ρητίνη με απλά υλικά που υπάρχουν στο σπίτι
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια