Οι κατασκευές με διάφανη εποξική ρητίνη (κοινώς υγρό γυαλί) είναι πολύ δημοφιλείς το τελευταίο διάστημα. Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αρκετοί είναι ο χρωματισμός της διάφανης εποξικής ρητίνης. Αν και στο εμπόριο υπάρχουν ειδικές σκόνες χρωματισμού, πολλές φορές είναι δύσκολο να βρεις μία συγκεκριμένη απόχρωση. Σε αυτό το πρόβλημα προσπαθεί να δώσει λύση ο youtuber Peter Brown.

O Peter Brown θεωρείται ένας από τους “γκουρού” της εποξικής ρητίνης, αφού την χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια σε πολλά από τα βίντεο που ανεβάζει, όπως πχ αυτό το εντυπωσιακό μπολ  ή αυτή την απομίμηση βιτρώ

Το τελικό αποτέλεσμα με πούδρα με γκλίτερ (ή κάτι παρόμοιο) από γυναικείο μέικ απ

Σε ένα από τα τελευταία του βίντεο πραγματοποίησε ένα πείραμα για το χρωματισμό της διάφανης εποξικής ρητίνης, χρησιμοποιώντας μερικά πολύ κοινά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Όσο και να φανεί παράξενο, τα περισσότερα από αυτά τα πήγαν περίφημα και είχαν περίπου το ίδιο αποτέλεσμα που έχουν και οι σκόνες του εμπορίου.

χρωματισμός με μέικ απ

Σύμφωνα με τον ίδιο το καλύτερο αποτελέσμα το είχαν οι πούδρες από το γυναικείο μέικ-απ. Γενικότερα, οτιδήποτε ήταν σε μορφή σκόνης (κακάο, χρώματα φαγητού, coolaid) τα πήγε αρκετά καλά. Τα μόνα υλικά που αντιμετώπισαν πρόβλημα ήταν όσα ήταν σε υγρή μορφή όπως η μουστάρδα και το τσίλι. Εκεί το πρόβλημα δεν ήταν στον χρωματισμό, αλλά στην σκλήρυνση της ρητίνης. 

Το πλεονέκτημα με αυτά τα κοινά υλικά δεν είναι τόσο ότι κάνετε οικονομία, αφού και οι εμπορικές σκόνες είναι σχετικά φθηνές, αλλά περισσότερο ότι μπορείτε να επιτύχετε  αποχρώσεις που με τις εμπορικές σκόνες θα ήταν πραγματικά αδύνατο. 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣχεδιάστε μόνοι σας το κόσμημα που θέλετε στον υπολογιστή και αυτό έρχεται έτοιμο στην πόρτα σας
Επόμενο άρθροΠως μπορούμε να φτιάξουμε μία ξύλινη σφαίρα
Εγγραφείτε
Ειδοποίηση από
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια